anaiss 02.07.12, 19:50 Co u tam warto kupić? Prócz maseł nic innego nigdy nie miałam. Dzięki za podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lonely.stoner Re: Body Shop 02.07.12, 20:00 z kolorowki cienie do powiek sa fajne i tusz do rzes- chyba pogrubiajacy, ogolnie- kolorowka moim zdaniem jest dobrej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Body Shop 03.07.12, 00:54 co warto kupic? nic. Lepsze kosmetyki mozna dostac taniej, chocby yves rocher. poza tym sklad nie jest wcale taki naturalny, jak to reklamuja. A wlascicielem jest l'oreal. Zapach jest strasznie mocny, pelne sa olejkow eterycznych, ktore sa silnymi alergenami. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Body Shop 02.07.12, 20:19 Peelingi do ciała! Mam teraz peeling do twarzy z olejkiem z drzewa herbacianego, ale jeszcze nie wypróbowałam go. Z kosmetyków do makijażu polecam kredki - bardzo miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Body Shop 04.07.12, 16:05 Jesli ktos jest zainteresowany kosmetykami naturalnymi, to polecam firme sylveco, kosmetyki naturalne, dostepne w sklepach zielarskich i w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 Re: Body Shop 02.07.12, 21:12 jak dla mnie szału nie ma, ogólnie za drogo jak na takie produkty w większości dość zwyczajne, choć niektóre zapachy mnie powalają - sama nie kupuję, na prezent przyjmuję bardzo chętnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: Body Shop 03.07.12, 09:59 ja lubie ich żele pod prysznic.nie wiem czy 29zł za 500ml to tak drogo... Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Body Shop 02.07.12, 22:14 a ja lubilam jeszcze takie serum z Vit C w kapsulkach- pomaranczowe opakowanie. Kupowalam tylko na promocji, bo normalnie nie pamietam ile kosztowalo (w UK jakies £20 czy £25 ?). Z masel bylam srednio zadowolona- mialam Moringa i swietnie pachnie, ale wole Ziaja Kakaowe :) albo juz nawet Palmers. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Body Shop 03.07.12, 10:06 moim nr 1 od kilkunastu lat jest tarka do pięt na drewnianej rączce. Wiele lat nie miała sobie równych, teraz pewnie są inne, podobne ale ja jestem wierna tej z Body Shop. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Body Shop 03.07.12, 12:56 Ja akurat maseł nie lubię, słabo się wchłaniają i niewiele w sumie dają. Peelingi do ciała za to - rewelacja. Żele pod prysznic też lubię, no i niektóre zapachy mają naprawdę piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
zawrotglowy Re: Body Shop 03.07.12, 17:16 Lubię drewniany grzebień z szerokim rozstawem zębów. Używam też ściereczek muślinowych do peelingu i jestem nawet zadowolona, ale nie mam porówania z innymi. Stojący pędzelek do blendowania jest ładny - to jedyna jego zaleta. Masła są dość twarde, te z owocowej serii po prostu mi śmierdzą. Balsamy mają okropnie ostre zapachy, z których podszedł mi tylko White Musk (jak ktoś lubi piżmo). Szampon bananowy to dla mnie porażka, skończył jako żel pod prysznic, bo wysuszał mi włosy. Maska bananowa jest bardzo lekka czyli u mnie nic nie robi, więc używam jej do OMO i tu jest całkiem dobra, ale drogo wychodzi taka impreza;) Kremy do rąk są przereklamowane, konopny szybko przestał robić cokolwiek a różany to bubel nad buble i na dodatek opakowanie rozwaliło się po 3 tygodniach. Początkowa ciekawość szybko mi przeszła. Teraz czekam aż otworzą w PL Lusha:) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Body Shop 03.07.12, 18:20 Dzięki, dziewczyny, za wszystkie podpowiedzi :) Przypomniało mi się, że ściereczki też mam i grzebień drewniany i pędzel do pudru. Chyba jednak lepiej celować w ich akcesoria, ale z pewnością kupię jakiś żel i peeling. To chyba jest trochę jak z Yves Rocher - ładne, kolorowe i tyle. Czasami jednak mam ochotę na jakiś gadżet, który cieszy oko :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawrotglowy Re: Body Shop 03.07.12, 20:14 Body Shop był długo niedostępny w Polsce i stąd się wzięło przekonanie, że to naturalne cuda. Jak dla mnie to ta sama półka co Yves Rocher. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Body Shop 03.07.12, 22:32 zawrotglowy napisała: > Body Shop był długo niedostępny w Polsce i stąd się wzięło przekonanie, że to n > aturalne cuda. Jak dla mnie to ta sama półka co Yves Rocher. To były naturalne cuda dopóki Anita Roddick nie sprzedała się L'Orealowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Body Shop 04.07.12, 01:47 Nie, te kosmetyki byly takie, zanim je przejal l'oreal. Po prostu sa dostosowane do gustow angielskich, slabo nawilzaja, mocno perfumowane olejkami eterycznymi i reklamowane jako naturalne. Angielki sa strasznymi ignorantkami, wszystko mozna im wmowic. wystarczy zareklamowac, ze krem jest cudowny i uzywa go jakas modelka i wszystkie biegna do sklepu ten krem kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
mynameisodetteswan Re: Body Shop 03.07.12, 19:41 Ja kupiłam niedawno olejek zapachowy do kominka z trawa cytrynowa i jest niesamowity :) Wydawało mi się wcześniej, ze to zbyt wysoka cena jak na olejek ale gdy kupiłam za namowa mojego chłopaka byłam mega zadowolona:) ! Co do maseł to muszę powiedzieć, ze zapachy kusza ale firma jest dość przereklamowana, mamy mnóstwo firm które oferują równie dobre jak nie lepsze masła, balsamy itd. szkoda przepłacać, już dziś na moim blogu pojawi się notka na temat przecieknie pachnącego balsamu, na lato jest idealny, nie muszę po nim używać żadnych perfum:) mynameisodetteswan.blogspot.com/ Znajdzie się również coś dla osób które stawiają na większe nawilżenie. Zapraszam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: Body Shop 04.07.12, 21:24 Do anaiss:to zalezy,jakie masz preferencje zapachowe, jaki typ cery no i ...gdzie mieszkasz.. Juz wyjasniam,dlaczego; Otoz w Polsce czy w Hiszpanii ceny na produkty TBS sa wywindowane,prawie jak Lancome:-))) Natomiast juz w Uk sa dostepne dla kazdego,masla sa teraz na wyprzedarzy nawet na 3 £(np. spiced vanilla) czy tez za 6 £ -cocoa butter. Poecan: Olejki Morocccan Rose czy np. Moringa(choc to zapach silny i kontrowersyjny),bardzo pieknie pachnacy jest tez Monoi de Tahiti. Do cery tlustej np.seria Seweed. Mydelka czy zele-owszem ladny zapach i...to by bylo na tyle. Jeszcze -wosk do dloni i stop z ziarnami sezamu -niekture zapachy(dla wielbicielek ,,slodziakow" -puder sloneczny z serii honey-bardzo owszem,owszem.Podklady juz niekoniecznie.Sciskam_Iza Odpowiedz Link Zgłoś