Dodaj do ulubionych

henna a soczewki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 15:42
Czy w czasie robienia henny na rzesach trzeba zdejmowac soczewki kontaktowe?
Ile okolo kosztuje henna na rzesy i na ile czasu starcza? Z gory wielkie
dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: selena Re: henna a soczewki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 17:19
      Jestem studentką szkoły kosmetycznej i noszę soczewki.Raz pozwoliłam koleżance
      zrobić mi henne..nigdy więcej tego nie zrobię piekło niemiłosienie a parę
      soczewek mogłam tylko wyrzucić.Więc nie polecam z soczewkami.
    • epa5 Re: henna a soczewki 29.06.04, 17:27
      Cześć. Noszę soczewki, jednakże gdy robię hennę na rzęsach, zawsze ściągam
      soczewki, żeby ich nie uszkodzić. Teraz sama sobie robię hennę ale w gabinecie
      kosmetycznym, za hennę brwi i rzęs oraz wyrównanie brwi płaciłam od 20 do 30
      zł.Jak byś sama chciała zrobić, to henna w sklepie kosztuje raptem 1,80zł.
      Henna starcza mi na około 4 tygodnie, prawie jak farba na włosach. Pozdrawiam.
      • Gość: Monisia Re: henna a soczewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 19:47
        A jak sie samemu robi henne? Trudno jest ja zrobic? Czy lepiej pojsc do
        kosmetyczki.
        • Gość: epa5 Re: henna a soczewki IP: *.one.pl / *.one.pl 29.06.04, 22:02
          Cześć. Przepis powinien być na opakowaniu, ale są czasami takie bez przepisu.
          Ja to ronbię w ten sposób, zawartość pojemniczka wysypuję do szklanego małego
          kieliszka wlewam odrobine wody utlenionego o roprowadzam to jakąś szpatułką
          plastikową. Musi mieć to konsystencję taką kremową i wtedy nakladasz pędzelkiem
          na brwi i na oczy. Pod oczy zawsze kładę pół wacika, a wcześniej smaruję
          kremikiem pod oczami, żeby wacik się trzymał. Przymykając oko, a zezując drugim
          ( trochę niewygodne ale kwestia wprawy) rozprowadam to na rzęsach. Koleżanka
          moja rozprowadza sobie na przykład szczoteczką po starym zużytym tuszu.
          Ostatnio zakupilam taką hennę do rozprowadzania w wodzie, już użylam,kosztowala
          1,80zl lepsza od tej co rozprowadzasz wodą utlenioną, gdyż nie uczula i nie
          szczypie. Pozdrawiam.
          • Gość: justa Re: henna a soczewki IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 11:34
            epa, a jak nazywa się ta henna do rozprowadzania w wodzie i gdzie ją kupiłaś?
            • Gość: gg Re: henna a soczewki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 11:54
              też mnie interesuje ta rozprowadzana w wodzi gdyz na zwykłą się uczuliłam
            • Gość: epa5 Re: henna a soczewki IP: *.one.pl / *.one.pl 30.06.04, 13:16
              Hej. Henna jest firmy Venita w takim czarnym pudełeczku, kupiłam u siebie w
              mieście w małym sklepiku kosmetycznym. Mieszkam w Słubicach ( woj.lubuskie),
              myślę że tym bardziej w dużych miastach powinno być coś takiego. Pozdrawiam.
              • Gość: Monisia Re: henna a soczewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 17:11
                Wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi! Pozdrawiam!!!
                • Gość: Monisia Re: henna a soczewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 19:23
                  A co ile trzeba robic henne na rzesy aby byly one nadal czarne? Po jakim
                  okresie ona sie zmywa z rzes? Monisia
                  • Gość: Madzia_pepsi Re: henna a soczewki IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 30.06.04, 23:56
                    Dziewczyny a czy ta henna rozpuszczana w wodzie szybko zamienia sie z czarnej w
                    brązową, bo mi bardzo zalezy na takiej która długo by trzymała czarny kolorek:)
                  • justa_79 Re: henna a soczewki 01.07.04, 10:25
                    u mnie się zmywa mniej więcej po 1-1,5 tygodnia. podobno robiona u kosmetyczki
                    albo kupiona w sklepie dla fryzjerów jest trwalsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka