Dodaj do ulubionych

Demakijaż = Problem

18.09.12, 15:21
Mam duży problem z demakijażem. Nie mogę natrafić na kosmetyk, który dobrze oczyści moją twarz. Testowałam mleczka, toniki, chusteczki, płyny miceralne i mam wrażenie,że wszystko się rozmazuje,a nie oczyszcza. Może ja coś robię nie tak. Poproszę o rady, porady i wskazówki.
Obserwuj wątek
    • butterfly_girl Re: Demakijaż = Problem 18.09.12, 15:27
      Najpierw umyj twarz żelem, a dopiero potem kosmetykiem typy płyn miceralny. Pamiętaj, że nawet po takim płynie twarz i tak trzeba na koniec przemyć tonikiem.
      • nessie-jp Re: Demakijaż = Problem 18.09.12, 15:43
        Ja odwrotnie
        • maggi9 Re: Demakijaż = Problem 18.09.12, 16:23
          Ja tak samo.
          Najpierw zmywam twarz micelem a potem jeszcze żelem do mycia twarzy z wodą.

Nie wyobrażam sobie robienia demakijażu i wieczornego oczyszczania skóry tylko i wyłącznie samym mleczkiem albo micelem.Też czułabym się zaklejona a nie oczyszczona.
    • rikol Re: Demakijaż = Problem 18.09.12, 16:24
      Najpierw zmyj makijaz czyms tlustym (w tluszczu rozpuszcza sie np. tusz do rzes, podklad i in.), a potem zmyj to jeszcze raz jakims zelem czy mydlem, czy co tam uzywasz. Jesli masz sucha skore, to moze to byc np. krem do mycia twarzy, jest troche tlusty, wiec powinien sobie poradzic z makijazem. Do skory tlustej lepszy bedzie zel do mycia.
    • lonely.stoner Re: Demakijaż = Problem 18.09.12, 17:46
      jesli mam akurat mocniejszy makijaz to zmywam na 2 tury- najpierw mleczko/plyn micelarny potem zel, albo najpierw zel potem mleczko/plyn micelarny.

Zazwyczaj jednak wystarcza w moim przypadku metoda OCM- ale czasem gdy mam mocno umalowane oczy to po OCM jeszcze oczy zmywam plynem micelarnym. I slady po makijazu nie ma.
    • enith Re: Demakijaż = Problem 18.09.12, 20:12
      Wieczorny rytuał oczyszczania twarzy też robię na dwie tury. Makijaż oczu zmywam płynem dwufazowym (zamiennie Clinique i Lancome), makijaż twarzy zmywam płynem do demakijażu na bazie oleju, bo zauważyłam, że właśnie kosmetyki olejowe świetnie radzą sobie z podkładami i korektorami. Potem już tradycyjnie woda i kosmetyk do mycia (pianka, żel), a na koniec przetarcie tonikiem, hydrosolem, czy co tam mam na stanie.
      • xtrinn Re: Demakijaż = Problem 18.09.12, 21:50
        enith napisała:

> Wieczorny rytuał oczyszczania twarzy

Mniej kolorowych pisemek, please...
    • mechantloup Re: Demakijaż = Problem 19.09.12, 11:12
      A ja polecam wodę (to takie coś, mokre trochę, leci z kranu w łazience) i szare mydło.
      Mnie wszelkie żele, micele, mleczka i inne wynalazki strasznie cerę męczyły.
    • flawina Re: Demakijaż = Problem 25.09.12, 00:19
      ja uzywam plynu do demakijazu oczu, tego www.floslek.pl/17,katalog_lab_pokaz_produkt/340,dwufazowy-plyn-do-demakijazu-oczu.html

i zelu do mycia twarzy (miesazna cera), obecnie eucerinu www.eucerin.com/pl/produkty/skora-z-niedoskonalosciami/1/?&gclid=CKi-99Cfz7ICFYcPfAodnH4AYA
    • vomaypl Re: Demakijaż = Problem 26.09.12, 12:23
      cera.vomay.pl/cera-oczyszczanie-cery tutaj znajdziesz mnóstwo porad dotyczących oczyszczania cery.
    • monalisa-is-one Re: Demakijaż = Problem 28.09.12, 10:02
      ja polecam płyn miceralny eveline - ładnie pachnie, jest delikatny, ale bardzo dobrze usuwa makijaż.
    • 0domisie Re: Demakijaż = Problem 29.09.12, 13:18
      ogólnie jest ciężko, polecam w biedronce płyny do demakijażu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka