Dodaj do ulubionych

bardzo jasny podkład

IP: 212.160.137.* 18.03.02, 10:21
Mam bardzo jasną cerę (jestem naturalnym rudzielcem) i bardzo trudno dopasować
mi sobie podkład, prawie każdy okazuje się zbyt ciemny. Już znaczną część mojej
rodziny i znajomych obdarowałam takimi nietrafionymi zakupami. Jeśli któraś z
Was mogłaby mi podpowiedzieć jakie firmy mają bardzo jasne podkłady i pudry
byłabym bardzo wdzięczna. Mam wrażliwą skórę, ale podkład nie musi być jakoś
szczególnie mocno kryjący.
Obserwuj wątek
    • agus7 Re: bardzo jasny podkład 18.03.02, 10:30
      Bardzo jaśniutkie podkłady ma w swojej ofercie Max Factor. Ja używałam (i
      używam - tyle że teraz już ciemniejszych kolorów) Lasting Performance.
      Najjaśniejszy numer to 100, a następny 101. Są naprawdę jasne!
    • Gość: Ptasia Re: bardzo jasny podkład IP: *.wcp.pl 18.03.02, 10:34
      agick ma rację, ponadto l'oreal (ale tylko z niektórych podkładów) ma właśnie
      takie jaśniutkie.
    • Gość: Teri Re: bardzo jasny podkład IP: *.abo.wanadoo.fr 18.03.02, 11:03
      Ja mam puder Gemeya Dernier Touche Confort, kolor
      blonde cendree 02. Delikatny, prawie niekryjacy, ale
      matuje bardzo dobrze i naturalnie (twarz nie szarzeje,
      po prostu przestaje sie swiecic). Moj kolor to taki jasny
      roz-brzoskwinia. Istnieje tez kolor o ton jasniejszy.
      Pozdrawiam T.

P.S. Z podkladow Gemeya NON-Stop ma spory wybor
      kolorow, ale samego pokladu nie uzywalam.
      • Gość: em Re: bardzo jasny podkład IP: 62.148.83.* 18.03.02, 11:31
        Maquimat Ultra Naturel Lancome
        010 Porcelaine
        to dla jasnych blondasów, rudzielce są czasem jeszcze 1 ton bledsze
        jest po prostu jasny bez odcieni typu róż, brzoskwinia
        • Gość: Helena Re: bardzo jasny podkład IP: 213.134.140.* 18.03.02, 11:42
          Ja jestem blonynka i mam jasa skore i odpowiada mi idealnie L'Orealowy Chair 15.
          Doskonale wtapia sie w skore i moze Ci pasowac.
          Pozdrawiam
          H.
          • Gość: izabella Re: bardzo jasny podkład IP: *.vgernet.net 18.03.02, 17:12
            lancome, porcelan bardzo delikatny jasny kolorek dobrze kryjacy,
            • Gość: Xena Re: bardzo jasny podkład IP: *.acn.waw.pl 18.03.02, 17:26
              1. Unifiance LRP, nr 11 Beige Champagne - acz nie jestem pewna, czy dla Ciebie
              nie okaże się zbyt kryjący.

2. Great Wear Maybelline, nr 01 Fair Ivory - ale zastrzeżenia jak wyżej.
              • Gość: Monika Re: bardzo jasny podkład IP: *.gazeta.pl 18.03.02, 18:42
                LRP 11, nigdy w życiu ! Ciemna masa jak dla bardzo, bardzo jasnej cery.
                To samo z 15 Chair L'oreala Air Wear. Wiem, bo sama poszukuję czegoś jasnego.
                • Gość: Xena Re: bardzo jasny podkład IP: *.acn.waw.pl 18.03.02, 19:44
                  Uch, to rzeczywiście ciężka sprawa.... Ja wysmarowana tą 11 wyglądam trupio
                  blado, róznica między kolorem twarzy a barwą dłoni jest wyraźnie widoczna, a
                  zawsze mi mówiono, że mam jasną karnację. W takim razie obawiam się, że możecie
                  miec problemy z dobraniem pasującego odcienia. Z tego, co pamiętam, to chyba
                  Chanel ma wśród podkładów bardzo jasne kolorki, ale też mogą okazać się zbyt
                  ciemne :-((
                  • Gość: marta Re: bardzo jasny podkład IP: *.ny325.east.verizon.net 19.03.02, 00:20
                    b.wiele odcieni oferuje Clinique...może tam znajdziesz coś dla siebie. Duży
                    wybór podkładów, a każdy z nich ma duży wybór kolorów, jest w czym wybierać:)
                    Ja mam jasną karnację, ale w tych b.jasnych czuję się jak Biała Dama, więc dla
                    siebie wybrałam ocień 33 Cream, Superbalanced make-up. Jest to jasny, ciepły
                    odcień, wygląda b.naturalnie. Sam podkład nie jest ciężki i dobrze się
                    rozprowadza. Polecam!
    • Gość: vendea Re: bardzo jasny podkład IP: 213.77.28.* 19.03.02, 07:48
      mam ten sam problem, LRP 11 Champagne okazal sie dla mnie za ciemny, czego
      zaluje (tak jak i pieniazkow, ktore na niego wydalam) :)
      jesli chodzi o podklad to moim zdaniem najasniejsze sa Max Factory - 100 i 101
      z serii Lasting Performance oraz 001 i 002 z Facefinty,
      ale jak dla mnie to sa mocno kryjace i tworza na twarzy taka silikonowa
      powloczke, to ladnie wyglada, ale moja skora troche sie pod tym dusila - czulam
      w ciagu dnia sciaganie i szczypanie.
      z pudrow polecam ci Clinique - prasowany puder Stay Matte, kolor Stay Buff,
      jest jasniutki i tak dobrej jakosci, ze trzyma sie idealnie - ja stosuje go na
      krem jako podklad i puder 2 w 1.
      • Gość: Misia Re: bardzo jasny podkład IP: 157.25.200.* 19.03.02, 10:36
        Wiadomo, że tak naprawdę jak będzie wyglądał podkład na twarzy to wyjdzie
        dopiero "w praniu". Ale pewnym wskaźnikiem jest to, jak dany podkład wygląda po
        nałożeniu na wewnętrzną stronę nadgarstka, tam, gdzie skóra jest najcieńsza.
        Bez litości trzeba odrzucać podkłady, które utworzą tam widoczny,ciemniejszy
        (albo jaśniejszy) placek. Ile razy wydawało mi się, że przesadzam, że placek co
        prawda widać, ale przecież podkład wydaje się taki jaśniutki - tyle razy
        rozdawałam znajomym nietrafne zakupy. Zwłaszcza, że przecież podkład po jakimś
        czasie (ok. godziny) zawsze troszkę na buzi ściemnieje. Oj, jak to widać na
        policzkach! Albo jak strasznie wygląda ciemna twarz przy jasnej szyi! Teraz
        używam Revlona, ale on jest mocno kryjący. Dla młodej, świeżej cery na pewno są
        jakieś lżejsze podkłady, z Revlonem poczekajcie do 30-tki.
        • Gość: vendea Re: do Misi! IP: 213.77.28.* 19.03.02, 11:32
          Misiu, czy to ciemnienie podkladu i pudru na buzi to utlenianie (gdzies o tym
          slyszalam) czy tez twarz wydziela tluszczyk i dlatego tak sie dzieje? bardzo mi
          sie to nie podoba, moze znasz jakis sposob?
          • Gość: Misia Re: do Misi! IP: 157.25.200.* 19.03.02, 12:38
            Ciemnienie podkładu na twarzy znam z autopsji:((( i na pewno też o tym
            czytałam, ale nie pamiętam, czy była w tekście informacja o przyczynach
            ciemnienia. Dla mnie było ważne, że nie miałam omamów, że naprawdę w lustrze
            rano widziałam nie do końca to samo, co o 12-ej. Najwyraźniej różnicę było
            widać na linii żuchwy w dole policzka. Jako laiczce wydaje mi się, że to
            tłuszczyk i pocik łączą się z materią podkładu - ale być może właśnie wtedy
            zachodzi proces utleniania... Aha, jeszcze jedno mi się przypomniało, też
            związane z czasem - i też to gdzieś wyczytałam, nie pamietam kiedy i gdzie.
            Mianowicie makijaż "dojrzewa" na twarzy właśnie mniej więcej godzinę. Jak się
            pięknie umalujemy na wieczór, to dopiero po jakimś czasie widać tak naprawdę,
            co nam się udało zmalować... A wracając do Revlona i do czekania do 30-tki - ja
            akurat muszę sporo zatuszować, używam Revlon Colourstay 01 Ivory (od kilku lat)
            i jestem baaardzo zadowolona. Jest to bardzo ładnie kryjący podkład, nie wymaga
            przypudrowania, i w ogóle ciemnieje nieznacznie. Może Revlon ma też propozycje
            lżejszych podkładów?
        • Gość: okęciak Re: bardzo jasny podkład IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 11:37
          Gość portalu: Misia napisał(a):

> Wiadomo, że tak naprawdę jak będzie wyglądał podkład na twarzy to wyjdzie
          > dopiero "w praniu". Ale pewnym wskaźnikiem jest to, jak dany podkład wygląda po
          >
          > nałożeniu na wewnętrzną stronę nadgarstka, tam, gdzie skóra jest najcieńsza.
          > Bez litości trzeba odrzucać podkłady, które utworzą tam widoczny,ciemniejszy
          > (albo jaśniejszy) placek. Ile razy wydawało mi się, że przesadzam, że placek co
          >
          > prawda widać, ale przecież podkład wydaje się taki jaśniutki - tyle razy
          > rozdawałam znajomym nietrafne zakupy. Zwłaszcza, że przecież podkład po jakimś
          > czasie (ok. godziny) zawsze troszkę na buzi ściemnieje. Oj, jak to widać na
          > policzkach! Albo jak strasznie wygląda ciemna twarz przy jasnej szyi! Teraz
          > używam Revlona, ale on jest mocno kryjący. Dla młodej, świeżej cery na pewno są
          >
          > jakieś lżejsze podkłady, z Revlonem poczekajcie do 30-tki.

Revlon ma w swojej ofercie rowniez podklady troszke mniej kryjace ktore moga z
          powodzeniem uzywac rowniez dwudziestolatki.Tak wiec propozycja czekania do
          trzydziestki jest troszke nie na miejscu tym bardziej ze nie bylo uscislone o
          jaki podklad chodzi.Pozd
    • Gość: justy Re: bardzo jasny podkład IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 17:33
      Mam bardzo podobny problem. Najjaśniejszy podkład, jaki znalazłam (na średniej
      półce cenowaj) to Max Factor odcień porcelain, z tym, że wyglądałam w nim
      trupio blado (ale jako jedyny nie odcinał się kolorem od szyi).
      L'Oreal i Maybelline są dla mnie nieco za ciemne, ale używam ich (obecnie Air
      wear) i jednocześnie łykam kapsułki z beta karotenem, aby nieco przyciemnić
      cerę i ożywić jej kolor.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: em Re: bardzo jasny podkład IP: 62.148.83.* 20.03.02, 08:31
        Maquimat Ultra Naturel Lancome 010 Porcelaine jest jaśniejszy niż La Roche
        Posay nr 11- sprawdziłam na własnej skórze . Obydwa są kryjące i nie nadają się
        do cer b.suchych.
        "11" to najjaśniejszy podkład LRP w ofercie polskiej, niestety. Nie trzeba
        sugerowć się opakowaniem - jest dużo ciemniejsze niż zawartość - jest jasny,
        ale nie bardzo jasny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka