Dodaj do ulubionych

podkład na lato

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 10:21
polećcie jakiś lekki nawilżający podkład na lato do cery mieszanej. Cena nie
gra roli. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: derika Re: podkład na lato IP: *.petrus.com.pl 07.07.04, 10:28
      u mnie się sprawdza Shiseido sun protection liquid foundation spf 40 pa+++, nie
      wysusza tak ja Double perfection Chanel, pod nakładam lekki krem nawilżający,
      ładnie sie trzyma na twarzy, nie spływa i nawet pod koniec dnia wygląda świeżo.
      Uważaj z doborem koloru, ja mam nr 40 mimo że mam bardzo jasna karnację, ma on
      żółty pigment, 30 sekund po nałożeniu kolory nieco ciemnieją, więc lepiej dobrze
      sprawdź przed kupnem. Koszt to chyba było 137zł.
      • Gość: ania Re: podkład na lato IP: 212.244.242.* 07.07.04, 11:02
        ..a z tańszych polecam Burżła(ach ta nazwa!sory)- te, które w nazwie mają -
        Legerte- leciuteńkie,skóra nawilżona ale sie nie świeci!!...pięknie pachną!!,
        SPF tylko 15, ale ja i tak siedze całyczas w biurze.papaap
        • Gość: hania Re: podkład na lato IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 12:29
          ten burzuj jest fajny! podoba mi sie:) no i to raczej krem koloryzujacy,
          leciutki, jendynie wyrownuje koloryt skory, poza tym ja i tak najpierw uzywam
          korektora, wiec podkladu nie potrzebuje dobrze kryjacego!
    • asik4 Re: podkład na lato 07.07.04, 11:09
      ja używam rozświetlajacego ART DECO, jest super, cena ok 90 PLN
      • Gość: kiwi Krem koloryzujący IP: *.neutron-it.com 07.07.04, 11:12
        Na lato poleca się kremy koloryzujące, są lżejsze i nie obciążają skóry. Czy
        któraś z Was wie, czy w jakiejś babskiej gazecie był ostatnio artykuł na temat
        takich kremów, np. test porównawczy itp.
        Z góry dzięki za pomoc.
        • justa_79 Re: Krem koloryzujący 07.07.04, 12:03
          ja też latem wolę kremy koloryzujące. nie kojarzę w żadnej gazecie testu, ale
          jesli był, to chętnie poczytam. teraz używam nawilżającego kremu koloryzującego
          Nu Skin z SPF15. fajnie rozświetla skórę, dobrze nawilża, jest lekki.
    • Gość: Sandra Re: podkład na lato IP: 195.26.24.* 07.07.04, 11:37
      A ja używam kremu koloryzującego Vichy.
    • ada1 Re: podkład na lato 07.07.04, 12:16
      Polecam podkład IsaDory Hydralight, jest b. lekki, duży wybór kolorów dla
      jasnej cery można wybrać nawet kilka odcieni, według mnie dużo lepszy niż
      AirWear L'Oreala. Pomomo że jest to podkład nawilżający, to ma on też
      właściwości matujące (nie ma efektu maski na twarzy!), dlatego polecam go
      raczej do mieszanej i tłustej skóry. Kosztuje ok. 60 zł.
      • Gość: kiwi Re: podkład na lato IP: *.neutron-it.com 07.07.04, 12:59
        Bardzo leciutki i świetnie nawilżający jest podkład Water Sensation Margaret
        Astor. Ma filtry, używałam go kiedyś i byłam zadowolona. Ale latem zrzygnuję
        chyba z podkładu na rzecz kromu koloryzującego. Szkoda, że wycofali ten YR, bo
        np. żaden kolor Vichy mi nie odpowiada.
    • Gość: dominiqa Re: podkład na lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 17:00
      A co sądzicie lub jakie macie doświadczenia z Ever Fresh maybeline?
      • Gość: kasia Re: podkład na lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 20:06
        a jeśli kremy koloryzujące to jakie?
        • dosh Re: podkład na lato 08.07.04, 11:52
          jak sie przekonałyście do kremów koloryzujących? ja nie mogę- dla mnie są
          totalnie nietrwałe, nic nie kryją, a tylko farbują cerę. miałam jakieś 2 próbki-
          jedna vichy, a druga jakaś tam- obie zrobiły wrażenie negatywne.
    • Gość: voluptas Lancome Color ID IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 12:00
      Jeszcze nigdy nie miałam tak dobrego letniego podkładu. Kryje to, co musi, jest
      niewidoczny, delikatny, wyrównuje koloryt, świetnie się trzyma.
      Ewentualnie Illumination H. Rubinstain, ale to pod warunkiem, że nie szukasz
      podkładu matującego.
    • Gość: Anja Re: podkład na lato IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.07.04, 17:50
      HYDRALIGHT Isadory jest świetny. Podpisuje sie pod wszystkim, co na jego temat
      napisala Ada1. Polecam rowniez Translucide L'Oreala, choc on jest idealny
      dlabezproblemowych cer - rozswietla, nadaje buzi zdrowy wyglad, ale nie kryje
      zadnych niedoskonalosci. On takze super sie rozprowadza, ladnie stapia ze
      skora, nie ma problemu z dobraniem odcienia i przeslicznie pachnie cytrusami :)
      Pozdrawiam. ps. Uwazam, ze kremy koloryzujace nie dają tak ladnego efektu jak
      leciutkie podklady.
      • Gość: Anja Re: podkład na lato IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.07.04, 17:53
        Zapomnialam dopisc, ze Translucide naprawde nawilza, i bardzo dlugo sie
        utrzymuje.Isadora nie nawilza tak dobrze.
        • Gość: weronika Re: podkład na lato IP: *.acn.pl 08.07.04, 18:07
          Polecam TEINT IDOLE Lancome. Moim zdaniem to najlepszy podkład jaki miałam 160
          zł. Ma idealną konsystencję (nie jest za rzadki ani za gęsty), świetnie
          rozprowadza się, super stapia się ze skórą, jest delikatny, nie tworzy "maski",
          ładnie matuje i nawilża. Cera po nałożeniu i dotknięciu jak aksamit!
          Na drugim miejscu stawiam MAQUIMAT również Lancome 130 zł.
          Oba podkłady nadają się do cery normalnej i mieszanej, a Maquimat nawet do
          tłustej.
          • voluptas Re: podkład na lato 08.07.04, 21:01
            A nie jest dla Ciebie Teint Idole za "gruby" na lato? Ja też jestem w nim
            zakochana, ale od września do marca. Przez pozostałe miesiące - wierząca, ale
            nie używająca ;)
            • Gość: sniegotka Re: podkład na lato IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 09.07.04, 10:03
              Teint Idole moze ma wiele zalet ale na pewno nie jest lekki i odpowiedni na lato.

• Gość: weronika Re: podkład na lato IP: *.acn.pl 12.07.04, 21:44
              Latem używam Teint Idole'a bardzo oszczędnie, tzn. staram się go położyć bardzo
              cieniutką warstewkę. Tegoroczne lato nie rozpieszcza nas - więc używam Idole'a
              bez zahamowań!
              Pozdrawiam
    • Gość: natalka Re: podkład na lato IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.04, 20:17
      Lepszy od podkładu jest krem koloryzujący z AVONU, matuje, nawilża, zawiera
      filtry przeciwsłoneczne, nadaje cerce ładny, delikatny naturalny kolorek
    • Gość: Ania Re: podkład na lato IP: *.crowley.pl 14.07.04, 16:15
      Do cery mieszanej polecam Hydralight Isa Dory, jest świetny! leciutki, matujący
      na lato super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka