Dodaj do ulubionych

Miedziana czerwień - szukam dobrej trwałej farby

20.12.12, 18:09
Witam
Szukam w miarę trwałej farby do włosów w kolorze miedzianej czerwieni. Może podpowiecie mi z jakiej firmy jest dobra? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Miedziana czerwień - szukam dobrej trwałej fa 21.12.12, 18:49
      Ja używałam czerwieni Allwaves i była na prawdę trwała.
    • zielony_listek Może L'Oreal 16.01.13, 14:06
      Spróbuj może L'Oreala Feria Preferance?

Ja od dłuższego czasu używam tych farb w różnych odcieniach, bo u mnie bardzo dobrze "łapią", kolor jest stosunkowo trwały, a przy tym są wygodne (np. tubka ma aplikator, zafarbowana skóra dobrze się zmywa).

Latem używałam P78 ("pure paprika", tłumaczona na "bardzo intensywną miedź") - taki dość jasny mi wychodził na ciemnym blondzie.

Teraz przeszłam na L'Oreal Feria Preference 76, jest ciemniejszy i bardziej czerwony, natomiast dużo bardziej trwały, mniej się wypłukuje. Choć uczciwie musze przyznać, że koleżanka robiła nim na ciemnych włosach i u niej ledwie złapał (fakt, brez żadnego dodatkowegoi rozjasniacza itp.).

Garnier np, w ogole u mnie nie łapie, jest za delikatny. Palette Schwarzkopfa łapie dobrze, ale osobiście wolę L'Oreala (po Palette ciężko doszorować skórę...).

Pozdr
      zielony_listek
      • agnesil Re: Może L'Oreal 16.01.13, 16:47
        Dzięki za info :) Z L'Oreala kupiłam ostatnio czerwone jabłuszko i to był strzał w 10 :) Wyszedł taki typowy miedziano czerwony.
        • zielony_listek Re: Może L'Oreal 17.01.13, 11:01
          Czerwonego jabłuszka nie kojarzę, ale z ciekawości poszukam ;-)

Pozdr
          zielony_listek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka