Dodaj do ulubionych

blond bez rozjaśniacza

22.12.12, 00:59
czy istnieją drogeryjne farby które rozjaśnią mi włosy na jasny blond ? ( z ciemnego blondu czyli taki ciemny mysi )
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: blond bez rozjaśniacza 22.12.12, 15:26
      u mnie drogeryjne farby zawsze wychodzą tak samo-czyli taki rudawy rozjasniony niewiadomojaki kolor,wiec juz nie daje skusic nazwom typu"skandynawski blond";),jesli chcesz ladny blond to tylko dobry fryzjer moim zdaniem.
    • lonely.stoner Re: blond bez rozjaśniacza 22.12.12, 19:21
      ja mam ciemny mysi blond, z takich drogeryjnych to wlasciwie kazda sobie radzila, ogolnie polecam Garniera Nutrisse albo Color Naturals, Nice'n'Easy a najlepsza farba jaka uzywalam to ta: Naturtint ta ostatnia najlepsza, ale tez najdrozsza.

nigdy mi za to kolor sie nie trzymal po L'oreal albo po tych piankach do farbowania (color mousse). Nie uzywam zadnych rozjasniaczy bo to juz w ogole jakas masakra by byla. Jak mam odrosty to robie tak- najpierw farbe nakladam na odrosty a jak juz poloze na cale odrosty (zaczynajac od czola) to na ostatnie 5 minut rozmarowuje farbe na reszte wlosow. I cala filozofia. U fryzjerow sie nie farbuje.

aha, jeszcze dodam od siebie taka rade ze jesli akurat ktos bardzo pragnie miec mrozne, chlodne blondy to trzeba takie wlosy koniecznie pielegnowac albo fioletowa odzywka, albo szamponem. JA ostatnio robie tak ze kupuje taka fioletowa plukanke do wlosow siwych i blond i wlewam jej nakretke do mojej zwyklej odzywki. Jest tez plukanka niebieska (mozna kupic w drogeriach i Rossmanie). Jak nie uzywam dluzej tych moich niebieskich czy fioletowych odzywek to wlosy sie robia cieplejsze, a zima nawet po prostu brzydko zolkna.
    • 42andzia Re: blond bez rozjaśniacza 29.12.12, 19:41
      Ja polecam rozjaśniacz z firmy : GOLDWELL , lub farby loreal, ale przed t=farbami wykonać płukankę rozjaśniającą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka