Gość: SlodkaSUe IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 11:46 hey uzywalam garnier-ale zaczal mi troszke wysuszac i na nosku mi skorka schodzila :D tera zastanawiam sie jaki kupic-zeby cera sie nie tluscila a pory byly waskie Z gory dziekuje Buzialki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dalloway Re: JakiDobryTonikDlaCeryTlustej!PomozcieBabeczki IP: *.chello.pl 06.08.04, 12:30 benzacne w aptece albo z gornej polki biopur biothermu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: JakiDobryTonikDlaCeryTlustej!PomozcieBabeczki IP: *.u.mcnet.pl 06.08.04, 12:32 vichy normaderm - b. dobry(ok. 40 zl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free soraya IP: *.tele2.pl 06.08.04, 12:57 witaminowa terapia matujaca, matuje i nie wysusza, bylam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papryczka Re: JakiDobryTonikDlaCeryTlustej!PomozcieBabeczki IP: 212.160.106.* 06.08.04, 15:06 Clean&Clear przeciw wągrom ( fioletowy ) - ale zależy od skóry ( mnie nie wysusza ) Wszystkie toniki Vichy są super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: JakiDobryTonikDlaCeryTlustej!PomozcieBabeczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 23:46 Moje doświadczenia z tonikiem Normaderm Vichy nie są dobre. Osobiście odradzam i Normaderm i każdy inny wysuszający, a tym bardziej z alkoholem. Zwykle toniki dedykowane do cery tłustej, ze zmianami trądzikowymi albo mieszanej są wysuszające, nawet, jeśli pozbawione alkoholu (Vichy jest z alkoholem!), w efekcie powodują zwiększenie wydzielania sebum, czy jak to się tam nazywa. Sama mam cerę mieszaną i długie używanie Normaderm - choć początkowo bardzo poprawiło mi stan cery i skóry - doprowadziło do jej wysuszenia i podrażnienia. Teraz używam polecanego już toniku Benzacne (nieładnie pachnie, używam tylko na noc)a najchętniej śmietanek, lekkich mleczek (zamiast toniku - wcale twarz się nie błyszczy) lub delikatnych toników. Tracę zaufanie do firm, które tworzą kosmetyki dla cery tłustej lub mieszanej, wbrew już powszechnej wiedzy, że taka skóra wymaga szczególnie delikatnej pielęgnacji i wcale właśnie nie wysuszania. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMBERANGEL TYLKO DOCTOR'S DERMATOLOGIC FORMULA IP: *.proxy.aol.com 07.08.04, 07:11 GLYCOLIC TONER 10%, ODSWIEZA, NIE JEST OSTRY, NIE MA ZAPACHU ANI KOLORU, WYGLADZA SKORE, do tlustej cery, wspomaga odradzanie sie skory, czysci pory i mniejsza... ojej znowu caps lock. Ja juz tutaj pisalam kilka razy na kilku topikach o podobnej tematyce, bo one czesto sie pojawiaja, wiec sie powtarzam - jesli naprawde jestes zainteresowana to zajrzyj tu: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=808673&id_f=12 na drugiej stronie tematu na dole napisalam wszystko co mi od marca pomaga i czym jestem zachwycona, a wierz mi kosmetykow troche poprobowalam i stosowalam kiedys bez rezultatow Odpowiedz Link Zgłoś