Dodaj do ulubionych

gdy samoopalacz zaczyna schodzic...?

09.08.04, 19:19
Witam serdecznie i prosze o rady na temat co robicie w momencie gdy
samoopalacz po kilku dniach zaczyna schodzic i pozostaja nierownosci na
skorze, a czasami zastosowanie pillingu podczas kapieli nie
pomaga...Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: KATE Re: gdy samoopalacz zaczyna schodzic...? IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 09.08.04, 21:03
      Podnosze gdyz mam podobny problem, kilka dni temu posmarowalam nogi balsamem
      brazujacym Sopot i teraz mam nozki w pomaranczowe paski, wyglada to okropnie,
      probowalam peelingu i soku z cytryny i troche pomoglo ale nadal troche zostalo,
      jak znacie jakies sposoby na pozbycie sie tych przebarwien to
      piszcie.Pozdrawiam :)))
      • savana.26 Re: gdy samoopalacz zaczyna schodzic...? 09.08.04, 21:15
        Witam!ja takze przyłaczam sie do prosby kolezanki-napiszcie prosze jak walczyc
        ze schodzacym samooplaczem bo chcialabym ponownie nalozyc go ale przeciez nie
        zrobie tego gdy tamten nierownomiernie zszedl! Prosze pomozcie!
    • Gość: kia Re: gdy samoopalacz zaczyna schodzic...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:01
      ja radziłam sobie e w ten sposób- nakładałam samoopalacz zanim jeszcze
      poprzednia warstwa zaczęła widocznie schodzić- podczas toalwty kolotyt sie
      wyrównuje, no i systematyczne oczyszczanie i piling;)
    • Gość: Sitc Re: gdy samoopalacz zaczyna schodzic...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 10:24
      Jeśli samoopalacz już schodzi i pojawiły się tzw. łatki to jedynym wyjściem
      jest robić codziennie peeling, poczekać aż zejdzie do końca i dopiero
      posmarować się na nowo. Żeby tego uniknąć radzę regularnie smarować się
      samoopalaczem, jak tylko zaczyna blednąć, ale przede wszystkim dość często
      robić peeling. Ja sama kiedyś się obawiałam że jak zacznę czesto robić
      peelingi, to dopiero zacznie schodzić na maxa, ale jest wręcz odwrotnie, to
      zapobiega tworzeniu sie tych nieszczęsnych łatek, sprawdziłam na sobie :-)
      Pozdrawiam
      • savana.26 Do Sitc:) 10.08.04, 12:11
        Witam dziekuje serdecznie za odpowiedz i prosze powiedz mi czy schodzenie
        samoopalczu tzn czy schodzi w miare rowno czy tez nie zaley takze od marki,
        jaki samoopalcz byc polecila osobie raczej o jasnej karnacji? Pozdrawiam
        serdecznie!!
        • sitc Re: Do Sitc:) 10.08.04, 12:55
          Jeśli tak jak pisałam w miarę często będziesz złuszczać martwy naskórek
          delikatnym peelingiem, kolor będzie schodził raczej równomiernie, tym bardziej
          jak go odświerzysz nakładając znów samoopalacz. Ja z natury mam super jasną
          karnację, od dość dawna używam balsamu Sopot Ziaji, stosuje go tak dwa, trzy
          razy w tygodniu i jestem delikatnie brązowiutka. Kiedyś używałam samoopalacza z
          Erisa w tubce do twarzy i ciała, efekt dawał mocniejszy niż Sopot, ale bardzo
          ładny odcień, schodził równomiernie. Gdy będę miała nadmiar gotówki :) pewnie
          kupię z serii Dior Bronze- ja go nie miałam ale wiele osób bardzo go chwali.
          • Gość: Kate Re:A ja ci polecam... IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 10.08.04, 13:12
            Czesc, ja do tej pory tez uzywalam Sopotu(mam bardzo jasna karnacje) ale
            zrezygnowalam poniewaz robil mi smugi, schodzil nie rownomiernie, kolor byl
            jakis taki pomaranczowy i okropnie smierdzial, dla mnie po prostu nie do
            wytrzymania, mialam tez wrazenie ze wysusza mi skore.Przezucilam sie na balsam
            brazujaco-ujedrniajacy Bielendy i musze powiedziec ze jest on po prostu
            najlepszy(a przetestowalam juz wiele) :) uzywam go od tygodnia i jestem bardzo
            zadowolona: zadnych ale to zadnych smug, cialo jest slicznie brazowiutkie
            (odcien delikatniejszy od Sopotu), nawilzone i gladkie i co dla mnie jest
            bardzo wazne, wcale nie smierdzi!!! przy nakladaniu pachnie cytrynowo a pozniej
            nic :) po Sopocie skora miala okropny zapach, nawet po porannym prysznicu
            mialam wrazenie, ze jeszcze smierdzi.Kosztuje ok 10 zl, zreszta tak jak Sopot
            wiec mozesz wyprobowac i jeden i drugi i zobaczyc ktory ci nardziej
            odpowiada.Serdecznie pozdrawiam :)))
            • Gość: yubiri Do Kate IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.08.04, 17:24
              A czy ten balsam brazujaco ujedrniajacy z Bielendy szybko sie wchłania czy
              pozostawia tłustą warstwe???????
              • keri5 Re: Do Kate 10.08.04, 17:37
                Ja też używam bielendy i polecam wszystkim jest tani i naprawdę super, troszkę
                trzeba czekać aż wsiąknie ale czego nie robi się dla urody?i jak rzadko który
                samoopalacz nie wyczuwam tego smrodu.polecam!!!
                • Gość: do Yubiri Re: Do Kate IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 10.08.04, 18:03
                  Wchlania sie bardzo szybko, naprawde tylko kilka minut i tak jak keri5 napisala
                  w ogole nie smierdzi :) Polecam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka