Dodaj do ulubionych

skutki SOLARIUM - pomocy!!!

IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 15.08.04, 14:10
prosze pomozcie, bylam 3 razy w solarium, po 5 minut, wiadomo, prawie nic
jeszcze z opalenizny nie widac, ale mam juz prawie wszedzie wysypke (na
szczescie ominela twarz i szyje), najgorsze jest to ze za tydzien mam swoj
wlasny slub (!!!), i zakladam sukienke oczywiscie bez ramoin, a te wygladaja
tragicznie, chcialabym sie jeszcze troche opalic (koniecznie), ale nie wiem
co zrobic z ta wysypka, czym to smarowac, zeby zlazlo, czy to normalne, ze
tak reaguje na opalanie lampami (podobne objawy mam po sloncu), dodam ze z
natury mam bardzo jasna skore
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 15.08.04, 14:17
      chyba logiczne było, że skoro masz wysypkę po "zwykłym" słońcu, to i po
      solarium można sie spodzewać sensacji?

idź do dermatologa.
      do czasu wizyty możesz smarować sie fenistilem i pić wapno, ewentualnie łykać
      jakiś antyhistaminik typu loratadyna lub cetyryzyna.

• Gość: hiii Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:43
      mnie pomogla masc elocom ale nie wiem czy dostaniesz bez recepty
      • Gość: lalique Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:55
        Wątpię, by solarium mogło spowodować wysypkę. Smarowałaś ciało jakimś
        paskudztwem (czyt. balsamem)?
        • Gość: justa Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 12:01
          wysypka jako reakcja alergiczna na solarium czy słońce nie jest niczym dziwnym.
      • Gość: justy Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 15.08.04, 19:16
        > masc elocom ale nie wiem czy dostaniesz bez recepty
        na szczęście Elocom jest na receptę, i mam nadzieje, że nie da sie go kupić bez
        niej
        • Gość: Anka Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 19:23
          A co to narkotyk ze na szczescie ?
          • Gość: justy Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 15.08.04, 19:26
            jeden z najsilniejszych sterydów- nie jest bezpieczny do samodzielnego
            stosowania, a opisywana sytuacja to powód do wizyty u lekarza, a nie na forum.
            • pauli7 Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! 16.08.04, 12:29
              moja mama jest uczulona na slonce (koszmarna wysypka) i na solarium jak sie
              okazalo - tez... dlatego radze - szybciutko do lekarza!! mojej mamie wysypka
              schodzi dopiero z opalenizna, nic nie pomaga (no, po medykamentach jest mniej
              swedzaca) ale to chyba skrajny przypadek... Tobie na pewno cos pomoze, musisz
              przeciez pieknie wygladac:)
              poza tym zawsze mozesz sie samoopalaczem nasmarowac... albo kremem brazujacym -
              bedzie rowniej:)
              pzdr
            • Gość: katinka Re: skutki SOLARIUM - pomocy!!! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 16.08.04, 13:17
              justy ma racje. moje dziecko, gdy bylo malusienkie chorowalo i pani doktor
              przepisala mu ten krem. posmarowalam w dwoch miejscach, mialam obserowac
              reakcje skorne. chlopczyk urosl, a plamy (biale) sa w tych miejscach do tej
              pory :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka