Dodaj do ulubionych

MLECZNY LAKIER ??

IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:17
rozpaczliwie poszukuje mlecznego laieru do paznokci, ktory spełniałby
nastepujące warunki:

-dobra jakośc - dość długo sie trzyma na paznokciach
-nie-transparentny, bardziej ktyjacy niz przezroczysty
-błyszczacey ale bez zadnych drobinek!!
-nie Inglot ;)
-przyjazny dla paznokci- chetnie jakas wersja 2 w 1 z odzywka
-średnio-półkowy
-nie wysychający za szybko

Kupiłam własnie Maybelline water shine w kolorze white ice ale to zupelnie
nie to ;( - ma jakies zlote[?] drobinki i na dodatek jest niemal
przezroczytsy :(

Jak nic innego nie znajde to wroce chyba do Bourjois Fortifiant lissant czy
jak tam, tyle ze kosztuja coraz wiecej, a gestnieja w zastraszajacym tempie ;
((

Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • yes22 Re: MLECZNY LAKIER ?? 18.08.04, 12:29
      Polecam Sally Hansen - ostatnio kupiłam własnie lakier mleczny - kryje, jest
      dośc trwały z zawartościa odzywki - cena powyżej 30 zł

pzdr
      • Gość: b. sally hansen - który? IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:37
        dziękuje za wszystkie odpowiedz!
        który lakier sally h jest mleczny i z odzywką? jaka jest dokladna nazwa?
        • yes22 Re: sally hansen - który? 19.08.04, 09:42
          Dokładnie jaki nr i jak sie ten kolor nazywa napisze wieczorem z domu, bo nie
          pamietam

pzdr
    • Gość: emi Re: MLECZNY LAKIER ?? IP: 212.244.180.* 18.08.04, 12:33
      skoro nie Inglot, to wyłacznie SAlly Hansen
      niestety nie pamiętam numeru
      pozdro
      e
    • razzmatazz Re: MLECZNY LAKIER ?? 18.08.04, 23:51
      Mam taki "mleczny" lakier z Oriflame - seria French Manicure, kolor Ivory. Tylko
      nie jestem pewna czy właśnie taką "mleczność" masz na myśli :) No i taki efekt
      widać dopiero po nałożeniu dwóch warstw, po jednej jest jednak przezroczysty.
    • Gość: len Re: MLECZNY LAKIER ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 00:59
      Dotychczas używałam SallyHansen. Kiedyś, kurka, to były fajne lakiery... Mieli
      taki cudny mleczny, do francuskiego, to było kilka lat temu. Nie ma już tego
      koloru. Przetestowałam kilka innych SallyHansen no i nie mogę powiedzieć, abym
      była zachwycona. Teraz mam z serii TeflonTuff nr 07 - sheer french pink, taki
      se... Mam wrażenie, że się ta firma coś popsowała, kiedyś ich lakiery były
      lepsze, trwalsze i nie zmieniały koloru w miarę noszenia. SallyHansen, te
      jasne, szarzeją po dwóch dniach, takie mam w każdym razie ostatnio odczucie.
      Proponuję Ci, żebyś zanim kupisz któryś z tych droższych lakierów, spróbowała
      polecanej już na forum odżywki teflonowej do paznokci Palomy. Nazywa się to:
      odżywka wygładzająca z teflonem, kosztuje 6-10 zł, nie pamiętam, ile dokładnie,
      jest w kolorze mlecznym, druga warstwa kryje. Nie wiem, czy będziesz zadowolona
      z tego zakupu, ja jestem, ryzykujesz niewiele - około 7 zł pewnie. Odkąd mam tę
      odżywkę, głównie jej używam, nie jako podkład, ale zamiast tych mlecznych
      lakierów. Jest niezwykle trwała, trzyma się na paznokciach niezmieniona dłużej,
      niż lakier SH, kolor dosyć przyjemny, nakładam dwie warstwy.

Pozdrawiam!
    • Gość: b. aha, i ... IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:39
      ... chodzi o to, żeby NIE był perlowy :)
      • magraft Re: aha, i ... 19.08.04, 09:39
        Poszukaj może w Allessandro lub Peggy Sage- bardzo dobre jakościowo lakiery i
        pielęgnują paznokcie.
        Peggy Sage może np. paleta kolorystyczna Lys Naturels lub lakiery PS do frenchu
        (różne wersje róże, beże, mleczne itd) ale to oczywiście trzeba zobaczyć w
        rzeczywistości.
        Cenki Allesandro i Peggy Sage ok. 35 zł.
        • Gość: Mango Re: aha, i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:52
          Max Factor ma ładny mleczny kolorek;żadnych połyskujących ddrobinek ani perłowego połysku. Nie pamiętam numeru... :-(
    • Gość: elizka Re: MLECZNY LAKIER ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:05
      miss sporty: cena ok. 7zł, ale trzeba nałożyć dwie warsty. nie pamiętam jaki to numer, ale coś do francuskiego manicuru
      • Gość: madzi1 Re: MLECZNY LAKIER ?? IP: *.acn.waw.pl 19.08.04, 16:19
        mam podobnym problem jak ty, kiedys super byl lakier oriflame "ivory" do
        francuskiego, ale ostatnio go probowalam po dluzszej przerwie i stwierdzam ze
        kiedys te lakiery byly o niebo lepsze. caly czas szukam tego jedynego i
        znalazlam bliski idealowi maybelline water shine kolor "pure ivory" jest
        niedrogi, dobrze sie trzyma, nie perlowy, kryje przy drugiej warstwie, szybko
        schnie - ogolnie jestem zadowolona, polecam
        pzdr
    • gocha221 Re: MLECZNY LAKIER ?? 19.08.04, 16:35
      popatrz na oferte isa dory.
      ja akurat ich lakierow nie mialam, ale reszta kolorowki jest ok, wiec mysle ze i
      tu jakosc przyzwoita.
      pamietam ze ogladalam taka ich serie odzywek w kolorach do frencha i jakis
      mleczny tez byl. Nie byl perlowy.
    • Gość: hiii Re: MLECZNY LAKIER ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:53
      niestety nie pamiętam nazwy, ale jest cała seria lakierów mlecznych l'Oreal,
      różne odcienie, to są lakiery typu 2 w 1. jest kilka odcieni do wyboru, ja
      miałam taki o wdzięcznej nazwie "opal" i byłam bardzo zadowolona - ładnie się
      trzymał, nie odpryskiwał przez dobrych kilka dni, wolno gęstniał w butelce.
      z tanich - duży wybór odcieni lakierów joko (bardzo ładny nr 4, mleczny, ładny
      kremowy kolor, niestety bez żadnych extra dodatków typu odżywka ale bardzo
      trwałe.
      pozdr;)
      • zuziarozia Re: MLECZNY LAKIER ?? 19.08.04, 17:10
        kupiłam niedawno lakier killys , nałożyłam go w piątek i do dziś dobrze
        wygląda, jedynie końcówki sie wytarły. Kolor mleczny , matowy 2 warstwy , ale
        nie jest to biel (jesli sie porówna z bbiałym innej firmy), ale też nie ecru.
        Poleciła mi go pani w drogerii i naprawde jest super.
    • yes22 Re: MLECZNY LAKIER ?? 19.08.04, 19:45
      SALLY HANSEN Maximum Growth nr 05 Innocent Nude
      • Gość: Iwka Re: MLECZNY LAKIER ?? IP: *.icpnet.pl 20.08.04, 16:58
        Wypróbuj Lakier-odżywke do paznokci odbudowujący Vernis silicium LA ROCHE-POSAY
        nr 03.Pastel Rose.Może nie jest idealnie mleczny bardiej mleczno różowy ale
        pięknie wygląda i leczy paznokietki.
        • Gość: b. dziekuję ... IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 10:54
          ... bardzo za wszystkie (p)odpowiedzi :)
          chyba skusze sie na sally hansen, zastanawia mnie tylko, czy te lakiery nie
          gestenija równie szybko jak Bourjois? :(
          • Gość: AgaU Re: dziekuję ... IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 23.08.04, 22:07
            taki ladny mleczny sally hansen byl z serii 'hard as nails', nie pamietam nru,
            ale jedyny bialy niekryjacy bez 'dodatku' innego koloru.
            to bylo 2 lata temu, ale zobacz kolorowke tej serii, moze bedzie.

pozdrawiam,
            aga
        • mankalita Re: MLECZNY LAKIER ?? 23.08.04, 19:06
          W jakiej cenie jest ten lakier-odżywka la roche - posay i gdzie można go kupić?
          W aptece ?
          • Gość: Mango Re: MLECZNY LAKIER ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:14
            Chyba 36 zł. Można kupić w aptekach. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka