Dodaj do ulubionych

najlepsze preparaty prostujące włosy?

19.08.04, 13:55
wczoraj obcięłam włosy i potrzebuję czegoś do ich prostowania (mam lekko
falujące, a fryzura wymaga prostych:))
Polećcie mi coś proszę: i z dolnej i z górnej półki...
Obserwuj wątek
    • amj77 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 14:00
      myshen82 napisała:

> wczoraj obcięłam włosy i potrzebuję czegoś do ich prostowania (mam lekko
      > falujące, a fryzura wymaga prostych:))
      > Polećcie mi coś proszę: i z dolnej i z górnej półki...

Straightening Fluid firmy CeCe - do kupienia w sklepach fryzjerskich za ok 26
      złotych.
      Więcej o prostowaniu tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=14057677&a=14061596
      • myshen82 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 14:11
        dzięki!!! czytałam wątek w którym się wypowiadałaś i widzę ze mamy ten sam
        problem: ani proste ani kręcone...
        przejdę się dziś do jakiegoś sklepu dla fryzjerów - miałam zamiar kupić coś
        zwykłego, jakąś Wellę, ale stwierdziłam że 26 złotych nie trzepnie mnie po
        kieszeni:)
        nawiasem mówiąc, o ileż prościej byłoby mieć proste włosy;DDD
        Pozdrawiam!
        • amj77 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 14:18
          myshen82 napisała:

> dzięki!!! czytałam wątek w którym się wypowiadałaś i widzę ze mamy ten sam
          > problem: ani proste ani kręcone...
          > przejdę się dziś do jakiegoś sklepu dla fryzjerów - miałam zamiar kupić coś
          > zwykłego, jakąś Wellę, ale stwierdziłam że 26 złotych nie trzepnie mnie po
          > kieszeni:)
          > nawiasem mówiąc, o ileż prościej byłoby mieć proste włosy;DDD
          > Pozdrawiam!

Ostatnio nie było tego Ce-Ce, więc dałam się namówić na prostujący fluid
          własnie Welli. Chyba będę musiała go odstąpić jakiejś koleżance, gdyż jest do
          niczego.
          • myshen82 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 14:22
            mam nadzieję ze będzie... (cece)
            a co sądzisz o mleczku Fructisa?
            • amj77 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 14:36
              myshen82 napisała:

> mam nadzieję ze będzie... (cece)
              > a co sądzisz o mleczku Fructisa?
              >

Tak jak pisałam w swoim poprzednim poście (link powyżej), supermarketowe
              produkty to strata pieniędzy. Mleczko Fructisa też mam w szafce. Właśnie
              dochodzę do wniosku, że muszę wreszcie generalne porządki w łazience zrobić i
              wywalić cały ten shit :-)
              • myshen82 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 14:58
                może nie wywalaj, tylko oddaj komuś... może komuś podpasuje:)
                dzięki za wszystkie rady
                • Gość: ines Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:27
                  hej!mam podobny problem!mam lekko falujace wlosy-tylko one nie wiadomo kiedy
                  zaczna sie falowac:)bo jak je wyszusze to sa raczej proste:)ale wystarczy
                  wilgoc lub deszcz i fale gotowe:((uzywalm juz i welli i loreala-ale
                  przypasowala mi ta odzywka i szampon do wygladzania-fructis!stosuje ok 3
                  miesiecy i teraz moje wlosy sa naparawde prosciutkie!!!;)a z tymi od fryzjera
                  preparatami jest roznie zalezy komu przypasuje...a ja bym chciala miec proste
                  wlosy nie tylko w zwykly dzien ale tez w wilgotny ,szczegolnie na dicho jak sie
                  podkrecaja-koszmar!!pozdrawiam
              • Gość: katinka Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 19.08.04, 18:51
                no nie zgadzam sie z Toba ;) sama od kilku miesiecy uzywam szamponu i odzywki
                nutri-gladki Fructisa, a po rozczesaniu wlosow fioletowe mleczko Sunsilk i
                wlosy mam idealnie proste, lejace i lsniace. zreszta, gdybym codziennie suszyla
                wlosy suszarka i modelowala na grubej szczotce to zaden chemiczny specyfik nie
                bylby mi potrzebny, a efekty te same... to, co dla Ciebie jest shitem, dla
                innych wcale nie musi ;) aha, wloski mam farbowane :)
                • amj77 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 19:14
                  Gość portalu: katinka napisał(a):

gdybym codziennie suszyla
                  >
                  > wlosy suszarka i modelowala na grubej szczotce to zaden chemiczny specyfik
                  nie
                  > bylby mi potrzebny, a efekty te same...

No i tu się z Tobą nie zgadzam. Gdybyś wyciągała włosy bez żadnego preparatu,
                  to, po pierwsze, pod wpływem wilgoci zaraz byłyby znów falowane, po drugie,
                  miałabyś siano, a nie jednolite, lśniące włosy, a po trzecie, po kilku takich
                  suszeniach miałabyś bardzo zniszczone włosy. Te preparaty nie tylko służą do
                  rozprostowania włosów, ale także chronią je przed ciepłem suszarki czy
                  protownicy.
                  Po mleczku fructis miałam bardzo obciążone włosy, które po kilku godzinach
                  zaraz się skręcały (szczególnie wokół twarzy robiły się małe loczki).

Dodatkowo, te wszystkie mleczka, żele, pianki i nne preparaty kupowane w
                  supermarkecie preparaty NIGDY nie powodowały, że miałam włosy jak po wyjściu od
                  fryzjera. Przyznacie, że po takiej wizycie włosy ma się specyficzne. Natomiast,
                  gdy używam produkty dla fryzjerów, takie właśnie mam zawsze włosy - jak po
                  wyjściu od fryzjera. Zresztą, nawet znajomi często się mnie pytają, czy akurat
                  wracam od fryzjera. To, uważam, o czymś świadczy.
      • Gość: piecyk gazowy @AMJ77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 19:44
        Cholera! TO TY UMIESZ PISAĆ NA TEMAT???!!! <SZOK!!!>
    • myshen82 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 19:03
      kupilam ten "prostownik" ce-ce
      w Eurokosie w poznaniu kosztuje 20 zlotych
      jutro proba generalna...
      strach się bać;DDD
    • mayeczka82 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 19:32
      ja próbowałam mleczka Fructis i Loreal, ale nic nie zadziałało lepiej niż
      zwykła prostownica do włosów. W sklepie agd taka najzwyklejsza kosztuje ok 40
      zł, a starcza na naprawdę długo...
      • charade Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 19.08.04, 19:38
        A ja to mam doświadczenia z preparatami prostującymi takie, że owszem,
        prostują, ale włosy są sztywne, matowe, brzydkie. A potem tak czy inaczej się
        puszą i skręcają.
        • myshen82 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 20.08.04, 11:23
          zalezy czego używasz...ja mialam podobne doswiadczenia po Fructisie np.
          Wczoraj kupilam fluid prostujacy ce-ce (szwedzka firma) i jestem baaardzo
          pozytywnie zaskoczona - wlosy sa proste, mieciutkie i pachnace. (suszylam
          normalnie, suszarka z "paluszkami", suszenie na szczotce daloby pewnie lepsze
          rezultaty ale i tak jestem zadowolona:DDD
          • amj77 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 20.08.04, 11:59
            myshen82 napisała:

> zalezy czego używasz...ja mialam podobne doswiadczenia po Fructisie np.
            > Wczoraj kupilam fluid prostujacy ce-ce (szwedzka firma) i jestem baaardzo
            > pozytywnie zaskoczona - wlosy sa proste, mieciutkie i pachnace. (suszylam
            > normalnie, suszarka z "paluszkami", suszenie na szczotce daloby pewnie lepsze
            > rezultaty ale i tak jestem zadowolona:DDD

Cieszę się, że Ci podpasowało :-)) Radzę jeszcze po wysuszeniu
            włosów "przejechać" je odrobiną roztartego w dłoni płynu CeCe. Wtedy są mocno
            wygładzone i lśniące!

PS. No właśnie - a zapach tego płynu jest rewelacyjny :-)
    • Gość: monia Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? IP: *.u.mcnet.pl 20.08.04, 11:41
      mam galaretke do ukladania wlosow welli z serii head games i jest swietna.
      trzeba tylko uwazac z dozowaniem, bo jest dosc tlusta
    • Gość: karola Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:10
      tylko i wyłącznie Joico balsam do prostowania K-Pak, cudo z drobinkami złota....
      nie wiem tylko dokładnie ile kosztuje, coś około 80 zł.pozdr
    • sympatyczna7 PROSTOWNICA najlepsza :) 20.08.04, 12:36
      Uzywalam roznych preparatow, a teraz kupilam sobie prostownice! JEST
      REWELACYJNA! Po prostu super! Wloski idealnie prosciutkie, po prostu bajka :))
    • sympatyczna7 A coś w sprayu?? 20.08.04, 12:38
      A coś w sprayu??
      Znacie jakis preparat w sprayu?? Oczywiscie do prostowania :))
    • myshen82 Re: najlepsze preparaty prostujące włosy? 20.08.04, 13:05
      cieszę się że się wątek rozrasta...
      kolejna rzecz: prostownica. jak z nią naprawdę jest? fryzjerka u której byłam
      twierdzi że prostownica z teflonem jest bezpieczniejsza. Ile może kosztować
      takie cudo?

a propos wygladzania: jedwab Farouk tez mam i jest rewelacyjny!
      • sympatyczna7 Prostownica - ciąg dalszy - opis idealnej prost. 20.08.04, 19:42
        Z teflonem jest podobno super, ale jeszcze lepsza jest z płytkami ceramicznymi.
        Taką sobie własnie kupiłam. Jest super! Bardzo wazne, zeby miała też docepiany
        grzebień, bo on ładnie rozczesuje włoski. Moja jest też na pare, ale mozna
        stosowac na pare i bez pary (szczerze mowiac nie korzystllam jeszcze z pary).
        Mam ja kilka dni. Firmy Babyliss. Zaplacilam 260zl w hurtowni fryzjerskiej, ale
        naprawde warto wydac wiecej, bo efekt jest gwarantowany.
        Aha! jezeli masz dlugie wlosy, to lepsza jest prostownica szeroka, bo taka
        waska, to sie zameczysz :))

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka