groszka30 27.08.04, 09:18 Czy znacie moze jakis sprawdzony sposob na blyszczace wlosy? Jezeli plukanki ziolowe to jakie? MOze jakas super odzywka? Bylabym wdzieczna za kazda odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: sposob na polysk wlosow? 27.08.04, 09:30 płukanie włosów po myciu na koniec zimną wodą albo wodą z dodatkiem soku z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepann Re: sposob na polysk wlosow? 27.08.04, 12:59 ja poszłam za radą jednaj z dziewczyna na forum,Moniki,i zaczełam płukac w pokrzywie i chmielu.Efekt jest niesamowity,mimo iz robie to dopiero tydzien-włosy sie błyszcza,jeszcze bardziej niz kiedys-wszyscy to zauwazyli nie tylko ja:) poza tym zawsze płukaj zimna woda włosy-zamykasz łuski wtedy:0 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
groszka30 Re: sposob na polysk wlosow? 27.08.04, 14:05 Dzieki za blyskawiczna reakcje. W jakich proporcjach ww. ziola? Czy moga byc saszetki? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: sposob na polysk wlosow? 27.08.04, 14:35 ja z lenistwa brałam w saszetkach, ale ponoć sypane lepiej działają. parzyłam 5 saszetek pokrzywy w dosyć sporym garnku wody, po ostudzeniu do temperatury użytkowej ;) płukałam tym włosy i trochę je moczyłam w tych ziołach po każdym myciu włosów. ale zioła nadają włosom rudawy odcień, więc się nie zdziw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcepann zioła 27.08.04, 16:02 zadnych absolutnie saszetek!poza tym to sie tez nie opłaca,a zajmuje tyle czasu co i sypane.W aptece sa po złoty z groszami całe torby tego i starcza na długo,bo uzywasz tylko łyzke na szklanke wody.Jesli robic troszke wieksze stezenie niz na opakowaniu podaje producent to efekt jest szybszy.JA płukam tydzien i juz widze efekty,ale płukam codziennie.Mysle ze potem moge przejsc na zadsze płukanie,na razie jednak moim celem jest szybki efekt.Jesli masz ciemne włosy to polecam pokrzywe-jest wysmienita.Łyzke kopiaska ziela na szklanke wrzacej wody i gotujesz 5 min(na opakowaniu) pierzesz w tym włosy.JA to robie tak ze mocze w miednicy.NA prawde taka ilosc starcza.JA do tego dodaje druga szklanke tak samo zrobionego wywaru z szyszek chmielowych na wzmocnienie,wiec jes w czym moczyc:) jesli jestes blondynka to polecam rumianek z Chmielem.Dla Ciemnych włosow sa tez dobre liscie orzecha włoskiego,ale tu moze sie pojawic ruda poswiata,jak to łądnie okresliła w polprzednich postach jedna z internautek) pocztyaj sobie wczesniejsze watki na temat wypadania włosow,np ten o soku z czrej rzepy albo o toniku rozniez z rzepy-przy okazji tych rozmow MOnika opisała bardzo dokładnie działaanie wszelkich zioł. pozadrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: sposob na polysk wlosow? 17.09.04, 08:52 Witam Jeżeli masz zdrowe i mocne włosy, możesz wybrać odżywkę bez spłukiwania, po której włosy powinny mieć połysk. Jeżeli zaś masz cienkie i słabe, lepiej wybrać lżejszą postać odżywki np. do spłukiwania lub w sprayu. Znajdziesz je w sklepach, drogeriach, salonach fryzjerskich lub aptekach. Wybór firm jest duży ale każdy to wie, że sam musi znaleźć coś, co będzie dla niego odpowiednie. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś