Gość: Justynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:09 Ja to bidulka jestem,bo mam same Avony. Raz w życiu miałam Jill Sander 30ml i na tym sie skończyło;(;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Domena Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 01.09.04, 08:22 Ja też nie jestem posiadaczką dużej gotówki, ale od czasu do czasu kupuję sprawdzone perfumy na Allegro (około 60zł), są orginalne i dobre. Ostatnio mnie okradli więć znowu zaczynam mozolnie zboierać sobie perfumy.Uwielbiam dobre perfumy i niepotrafię sobie odmówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marg Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 01.09.04, 09:13 za 60zł na allegro nie kupisz oryginalnych perfum, tylko podroby:) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 12:37 Gość portalu: marg napisał(a): > za 60zł na allegro nie kupisz oryginalnych perfum, tylko podroby:) Niekoniecznie. Mozna czasem kupić za bezcen perfumy niereklamowane, niemodne w Polsce, ale jak najbardziej te luksusowe. Np taki drogi , ekskluzywny Eau de soir Sisleya był określony jako niefirmowy przez sprzedajacego i miniatura stanowiła gratis do oferty:) Ludzie czasem nie mają pojęcia o prawdziwej wartości prezentu wujka czy cioci i można utrafić na okazję. Cenne ludziom wydaja się Bossy i Ardeny, a nie jakiś Sisley czy Hermes :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 12:43 coralin napisała: > Polsce, ale jak najbardziej te luksusowe. Np taki drogi , ekskluzywny Eau de > soir Sisleya był określony jako niefirmowy przez sprzedajacego i miniatura > stanowiła gratis do oferty:) Ludzie czasem nie mają pojęcia o prawdziwej > wartości prezentu wujka czy cioci i można utrafić na okazję. Cenne ludziom > wydaja się Bossy i Ardeny, a nie jakiś Sisley czy Hermes :))) to ja pisalam ;), i na dole sprostowalam, ze chodzilo mi o mega-paki po 100ml za 69zł, tudziez 79 zl-tych najbardziej popularnych. ja bardzo lubie licytacje, czasami naaaaaprawde sie opłaca no i dotyczac czesto zapchow w POlsce niedostepnych (jak kenzo tigre, nigdzie tego nie widuje juz:)). Ostatnio dosc tanio widzialam muszle Lacroix, ale zobaczylam opis tych perfum na "naszym" forum ;), to ..sie zniechecilam:) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
malaga1234 Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 13:00 Faktycznie,na allegro można coś wyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 13:05 malaga1234 napisała: > Faktycznie,na allegro można coś wyczaić. Można, można. Tylko wymaga to czasu i cierpliwości, bo np. przy literówkach wyszukiwarka nie wykryje:) Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 17:02 ziereal napisała: > czasami naaaaaprawde sie opłaca no i dotyczac czesto > > zapchow w POlsce niedostepnych (jak kenzo tigre, nigdzie tego nie widuje > juz:)). niestety został wycofany totalnie, nie tylko u nas - jest już tylko jedno kenzo jungle, dawny słoń. choć przyznam, że jakoś troche inaczej mi pachnie niż kiedyś, ubożej... wydaje mi się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.04, 15:41 dzierwczyny a co to za roznica czy masz perfumy znane czy mniej znane, chyba liczy sie zapach i trwalosc, czasem te tansze tez moga byc dobre (np. Pret a porter- dlugo sie utrzymuja, niektore zapachy Oriflame) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.04, 15:45 swoja droga kupilam sama takie drogie perfumy niedawno, glupia dalam sie namowic, ale zdecydowalam ze nie podobaja mi sie i ze sa za drogie. Jest to woda perfumowana Kenzo (zielony listek) 50 ml, moze ktos odkupi? Nie sa zupelnie nowe, bo raz sie psikalam, dam za 180 zl (kosztowaly ok.220 zl, bo to byla cena w euro), jestem z wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.04, 15:46 raz tylko uzywane, dwa razy psikniete (za uszami), jak ktos by chcial sie wiecej dowiedziec, podaje maila: kszymanksa@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.04, 15:47 prostuje, mail: kszymanska@buziaczek.pl tamten byl zly, literowka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: 212.244.249.* 01.09.04, 09:07 W Polsce mało kogo stać na takie perfumy, ale jak się chce można sobie uciułać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaga1234 Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.escom.net.pl 01.09.04, 09:45 Dziewczyny w necie odsprzedają niepełne opakowania perfum za nieduże pieniądze lub się zamieniają. Ja też to robię, bo nie stać mnie na kupowanie nowych, a kocham perfumy. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 10:19 Gość portalu: malaga1234 napisał(a): > Dziewczyny w necie odsprzedają niepełne opakowania perfum za nieduże pieniądze > lub się zamieniają. Ja też to robię, bo nie stać mnie na kupowanie nowych, a > kocham perfumy. a to owszem:), tez sie wymieniam. ale nowego , pełnego opakowania oryginalnych perfum za 60zł sie ine kupi (chyba ze chodzi o mexxy czy naomi cambel itp) czasami ktos okazyjnie wystawi 1 sztuke, ktora byla nietrafionym prezentem. ale na takie aukcje trzeba polowac. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 12:09 zdarzają się perełki - ostatnio babka sprzedawała addicta 50 ml za 80 zł i very irresistible 30 ml za 60 zł. oryginały. ale to rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 12:26 elve napisała: > zdarzają się perełki - ostatnio babka sprzedawała addicta 50 ml za 80 zł i very > > irresistible 30 ml za 60 zł. oryginały. ale to rzadkość. no:). wlasnie pisalam o tych okazjach. ja tak kupilam manie(elve wie), kenzo ca sent beau (cena koncowa 66zł), moschino couture (cena koncowa tez 66 zl) i - hot couture, opis aukcji zle zrobiony,a sprzedawczyni bardzo mila i kupilam po naprwade niskiej cenie edp, prawie 70ml. Ale zadne z perfum wystawianych hurtowo 100ml po 79zł nie sa oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 23:02 ziereal napisała: > hot couture, opis aukcji zle zrobiony,a sprzedawczyni bardzo mila i kupilam po > naprwade niskiej cenie edp, prawie 70ml. > Zieleal, a co to bylo w koncu - edt czy edp?? na maila dostalam informacje ze edt, potem na aukcji byl dopisek ze edp... zglupialam, a ze w przypadku hot couture roznica ta jest dosc istotna, totez w efekcie mialas mniejsza konkurencje :)) a ze okazje na allegro sie zdarzaja, to potwierdzam, tez upolowalam conieco..:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandalay00 Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 12:21 Jest sporo ladnych, tanszych zapachow w cenie do 60 zl - np. Mexx, Puma, Bruno Banani, itp. Ktos wspominal na forum, ze Rossmann wprowadza teraz zapachy z gornej polki w tanszej cenie. Dziewczyny chwalily kiedys perfumy Polleny. Popytaj w drogeriach, na Avonie swiat sie nie konczy:) A jesli konkretnie wymarzyl Ci sie jakis zapach - po prostu odkladaj:)Ja jestem zadowolona ze swoich perfum, nie sa one wcale z gornej polki:)Pewnie nawet szkoda by mi bylo wydac 150 czy 200 zl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 01.09.04, 12:41 dokladnie :) sama mam jedne jedyne perfumy, ale za to PERFUMY a nie wode perfumowana :) sliczne zapachy znajduje na przystepnych polkach, czasami (ale to bardzo czasami) cos ladnego maz mi podaruje, jak np ukochana wode Shiseido, takze z powodow sentymentalnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.mtvk.pl 01.09.04, 13:16 Kiedy chodzilam do liceum, nie stac mnie bylo na drogie perfumki. Ale teraz na szczescie moge sobie na takie pozwolic. Zreszta, ceny markowych wod toaletowych wcale nie sa takie wysokie (od 120zl np. Cacharel). A kobieta umie zaoszczedzic nawet na jedzeniu, zeby tylko kupic wymarzony kosmetyk ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
k3ffy Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 13:18 Pewnym wyjściem są też wyprzedaże, na temat których był tu kiedyś założony wątek, ale.. po 1) - to raczej w większych miastach, po 2) - to spontaniczne akcje i nie zawsze info o nich dotrze na czas do zainteresowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.devs.futuro.pl 01.09.04, 17:23 Ale są zapachy , które mimo ceny 50- 60 zł biją na głowę śmierdziele za 280:) I takim zapachem jest dla mnie Coty, Exclamation(zielony wykrzyknik) Pieknyu zapach na jesień...Nie mówiąc już o tym, że w Polsce istnieje ciekawa sprawa- wszyscy pachną tym samuym , w związku z czym wycofywane są perfumy , których nikt nie kupuje i można je kupic taniej...A nie kupuje nikt, bo nie pachnie nimi całe miasto... Tempore...Na Boga, tylko w Polsce ten zapach mógł się nie podobać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 01.09.04, 17:54 ale to bardzo indywidualna sprawa ;), dla mnie exlamation nie bije..chyba niczego na glowe:), bo wlasnie nim pachnialo nie pol, ale cala polska,w pierwszej polowie lat 90-tych. Owszem, ladny zapaszek, ale nic wiecej:) A co do Tempore?mowisz o Tempore Donna Biagotti?, bo jesli tak, to sama go mialam i az tak niepopularny chyba nie byl:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.devs.futuro.pl 01.09.04, 18:13 Tak o Biagotti - to zależy w jakim mieście mieszkasz, w moim wycofali po 1,5 roku- nie schodziło - i raczej nie czułam go na ludziach (męskiego również)...A Exclamation bije dla mnie na głowę wszystkie słodkawe śmierdziele typu Angel albo i Allure, które dusiły mnie całe lato na kadym rogu ulicy, a czasem wręcz w WC:))) Ale to wszystko kwestia gustu- to ,że moda na zapach minęła nie znaczy, że zapach jest przez to gorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 18:20 Gość portalu: Klarysa napisał(a): > Tak o Biagotti - to zależy w jakim mieście mieszkasz, w moim wycofali po 1,5 > roku- nie schodziło - i raczej nie czułam go na ludziach (męskiego > również)...A Exclamation bije dla mnie na głowę wszystkie słodkawe śmierdziele > > typu Angel albo i Allure, które dusiły mnie całe lato na kadym rogu ulicy, a > czasem wręcz w WC:))) Ale to wszystko kwestia gustu- to ,że moda na zapach > minęła nie znaczy, że zapach jest przez to gorszy... hm, mysle, ze spora czesc tych ludzi miala podrobki (i to chyba najgorsze, ze lepiej pachniec podroba, niz czyms oryginalnym , ale tanszym:), wkurza mnie to).AKurat i Angel i Allure sa dosc popularne wsrod podrobkowiczow, zreszta, Angela to ja nawet imitacje wachalam ;), ot po prostu slodkie cos:). Czesciej zdarza mi sie wyczuwac zapachy typu Hugo Boss Deep Red, czy CK- Eternity itp.. a mieszkam na Śląsku:) ps co do Tempore Donna, to kupilam ja w ciemno na pedecie bo spodobal mi sie flakon:). a zapach mily dla nosa.. ps2 -akurat Biagotti generalnie nie jest u nas agresywnie promowana, kiedys owszem, byla, gdy rynek byl ograniczony, kazdy zna chyba jej sztandarowa Rome..ale potem wraz z wkroczeniem na rynek "nowosci", skonczylo się:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 17:57 Ja kupiłam wodę toaletową "Missing you" w zwykłym hipermarkecie za bodajże 28 zł i bardzo mi się ten zapach podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafka Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.torun.mm.pl 01.09.04, 18:38 Szczerze mówiąc to zupłenie nie rozumiem oburzenia " lepiej pachniec tańszym ale oryginalnym, niż podóbką " Prawda jest taka, że perfumy z rozlewni pachną identycznie ( sprawdzałam ) różnica jedynie w trwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 01.09.04, 20:59 Gość portalu: kafka napisał(a): > Szczerze mówiąc to zupłenie nie rozumiem oburzenia " lepiej pachniec tańszym > ale oryginalnym, niż podóbką " > Prawda jest taka, że perfumy z rozlewni pachną identycznie ( sprawdzałam ) > różnica jedynie w trwałości. moze pachna identycznie dla Ciebie:), dla kogos kto ma bardziej..wycwiczony wech, roznica jest kolosalna. wierz mi, sprawdzalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re:do Ziereal 01.09.04, 21:16 I to właśnie to o czym dziś dyskutowałyśmy na forum perfumy:)) Angele za 35 zł będą "schodziły" na allegro, bo dla wiekszości pachną tak samo jak oryginał. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re:do Ziereal 01.09.04, 22:50 Podróby paskudnie jadą spirytusem i bynajmniej nie są identyczne z oryginałami. Get real ! Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re:do Ziereal 01.09.04, 23:04 ziereal napisała: > hot couture, opis aukcji zle zrobiony,a sprzedawczyni bardzo mila i kupilam po > naprwade niskiej cenie edp, prawie 70ml. > Zieleal, a co to bylo w koncu - edt czy edp?? na maila dostalam informacje ze edt, potem na aukcji byl dopisek ze edp... zglupialam, a ze w przypadku hot couture roznica ta jest dosc istotna, totez w efekcie mialas mniejsza konkurencje :)) a ze okazje na allegro sie zdarzaja, to potwierdzam, tez upolowalam conieco..:) Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal do Dixi:) 02.09.04, 12:02 sorki, przeoczylam. to bylo edp, jako ze na mnie pachna dosc podobnie:), to "Zalicytowalam"z rowna checia a jaka zalicytowalabym edt:) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
mariolaccc Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 12.09.04, 14:26 Sprawdziłam to i.. żałowałam okrutnie, bo lepiej było pójść z dzieckiem do McDonalda np. :) Używałam przez długi czas Romance Ralpha Laurena, a następnie poszłam i kupiłam w rozlewni ten zapach.. One nawet "nie leżały" koło siebie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.tele2.pl 02.09.04, 11:05 no i co z tego, że masz same avony? Najważniejsze, żeby ci się podobało to, co masz... ja już wyrosłam z manii "tylko górna półka i nic więcej". jak mi sie podoba jakiś zapach avonu czy Rochera, to go kupuję i bez wstydu stawiam na półce obok rzeczy droższych. wiem tylko, że nie kupiłabym podróbki, nawet nie przez żaden snobizm, ale po prostu uważam, że nie warto, że to są źle ulokowane, nawet jeżeli małe, pieniądze... ale nigdy nie wpadłoby mi do głowy oceniać kogoś po zawartości jego półki i uważać, że to "bidulka, bo ma same avony". Jak ktoś ci tak Justynko, powiedział, to mu prychnij w nos, a jak sama do tego wniosku doszłaś, to nie warto się martwić, jeszcze ci się nie raz w życiu sytuacja zmieni... a jak ci bardzo zależy, to tak jak radziły dziewczyny,, odkładaj i poluj na okazje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
epa5 Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? 02.09.04, 13:58 Wiesz, ja też kupuję perfumy Avonu, mam ich całą masę i jakos nie czuję się gorsza z tego tytułu, mam też parę luksusowych zapachów jak Coco Madmoiselle, Lancome Miracle, Sunflowers i 5th Avenue Elizabeth Arden( podobno Ardenki nie są na zachodzie luksusowe tylko ze średniej półki jak Avon). A tak na zdrowy rozum, to jakby Avon nie mial sprzedaży bezpośredniej, to takie perfumy które kosztuja u nich np.69,90, w sklepie kosztowałyby ze 150 zł( marże pośredników). Takie np. Sunflowersy kupiłam w Niemczech za 9,90 EU ze dwa lata temu, a 5th Avenue za 11,90 EU, a zobacz ile u nas kosztują i mówią że to luksusowe. Nawet Truth Claina jest o 50 zł tańszy u nich. Np. w USA perfumy Avonu Tresselle kosztują 28 USD, to nawet więcej niz u nas. Także nie ma czym się martwić. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.zamosc.mm.pl 12.09.04, 15:45 Jakby nie patrzeć to Avon to też firma, a ja bardzo lubię ich zapachy. Ostatnio wachałam prześliczny zapach za 21 zł. 50 ml Kwestia tkwi w gustach, a o nich, jak wiadomo, się nie dykutuje. Ja nie rozumiem tych ludzi dla których użycie perfum z niższej pólki jest czyms wstydliwym. Ja wręcz lubie te tańsze. Wolę wydawać pieniądze na ciuchy, książki...poza tym, to wolę mieć kilka flakoników częściej, niż jeden przez cały rok. Lubię zmiany. a odpowiadając na pytanie to - MNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia9 Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 17:49 Miło jest mieć fajny zapach. Ale ja bym nie szalała. Używaj sobie tańszych perfum, a jak będziesz miała przypływ gotówki to sobie kupisz coś z najwyższej półki. Ja mam różnie chociaż tak mi się ostatnio życie ułożyło ze na brk gotówki nie cierpie. W tym momencie mam Duna ale w lecie zawsze naomi Cambel bo jakoś tak mi pasują. Dostałam kiedyś Time to Play (ja dla kobiet mąż dla mężczyzn)i są to fajne zapachy. I czym więcej będziesz miała gotówki tym większy dystans do tego typu rzeczy.Głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chiara Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 20:01 Ogolnie nie lubię jak ludzie pouczają innuych na forum za błędy ortograficzne, fleksyjne itd. ale teraz narmalnie musze zareagować, bo akurat na ten jestem szczególnie uczulona. Nie mówi się "perfum" tylko "perfumy" tak jak drzwi, nożyczki, spodnie itd. Chyba, że końcówka Ci się zjadła, to z góry przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 20:13 Myślę, ż Justynka po prostu zgubiła "y" na końcu, bo przymiotnik napisała bez błędu. Chi,chi! Przed chwilą pisałam post na temat (brrr!) "perfuma"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:00 Piszesz, że masz "same Avony" - no ico z tego? Może spróbuj metody, o której przeczytałam w "Wysokich Obcasach": kup skarbonkę i codziennie wrzucaj do niej 1 zecika. Po pół roku będziesz miała sumkę, za którą 30 ml czegoś fajnego możesz sobie kupić. A po roku... Pozdrawiam! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: A mzoe chce ktos kenzo Ca sent Beau? 13.09.04, 12:43 Kolezanka mi kupila pzrez pomylke- nowiutkie 50 ml, kenzo ca sent beau, (zielone pudelko) spzredam za 150zl ,edytafg1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirilla_fiona Re: Kogo nie stać na firmowe perfum? IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 13.09.04, 13:15 mnie nie stac w tej chwili... jestem w trakcie zakupu mieszkania. wcześniej mieszkałam z rodzicami i całą swoją pensję przepuszczałam na kosmetyki i ciuchy. na szczęście mam spore zapasy z tego czasu więc na jakiś rok mogę wogóle zrezygnować z zakupu perfum. Ale strasznie mi brakuje czegoś nowego :-( Odpowiedz Link Zgłoś