startwo 02.09.04, 14:56 Czy ktoś stosował szampon dermena lub pregaine? Jak długo ich używaliście? Jakie macie efekty? Z góry dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcepann Re: pregaine i dermena 04.09.04, 22:06 uzywam dermeny.jest napisane ze efekty dopiero po 3 tyg,ale u mnie juz po tygdoniu codziennego stosowania(ciezko sie przestawic na codzienne mycie włosow,ale jak ma byc lepeij...:) ) przestały wychodzic.Teraz uzywam juz jak normalnego szamponu-czyli co 3 dni i dalej nie wychodza,wiec polecam.Jeden minus:moje włosy sa "normLNE",a wiec ani suche ani przetłuszczajace sie,wiec przy czestym stosowaniu sa nieco poplątane po dermenie,ale i na to znalazłam sposob-mysle włosy drugi raz w normalnym szamponie,ale juz nie cała głowe tylko czesc "wiszacą" i krotko:) w ten sposob skora poddana jest działaniu szmponu,a reszta włosow nie jest poplatana :) pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
startwo Re: pregaine i dermena 06.09.04, 12:50 Czesc. Dzieki za informacje.Wlosy wychadza mi garsciami wiec tez sie zdecyduje na dermene.Obawiam sie tylko tego co sie bedzie dzialo jak sie go przestanie stosowac.Producent zaleca go do stosowania ciaglego, myslisz ze to zanaczy "do smierci" a moze do wylysienia ? Jesli masz ochote pogadac napisz do mnie na startwo@gazeta.pl na pewno odpisze. na razie czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: pregaine i dermena 13.09.04, 11:05 stosowałam jedno opakowanie Dermeny, myłam ok. 2 razy w tygodniu, starczył mi na kilka miesięcy. po ok. miesiącu włosy przestały wypadać, gdy szampon się skończył, efekt się utrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepann Re: pregaine i dermena 14.09.04, 15:27 ja stosuje dermene juz 3 tyg.,myje włosy 2/3 razy w tyg,ale pierwszy tydzien to codziennie.JUz wypadanie jest duzooo mniejsze,ale oczekuje ze zmiejszy sie ejszcze bardziej.tak jak pisalam juz wczesneij,włosy po niej sa jednak takie sobie(choc nie wypadaja i to jest super) i zaczeły sie odrobinke przetłuszczac(tak koło 3 dnia po myciu) wczesneij nie wiedziałam co to sa tłuste włosy nawet jak pojechałam na 10 dni w dzicz i nie było jak włosow umyc przez tydzien:) Odpowiedz Link Zgłoś
startwo Re: pregaine i dermena 15.09.04, 09:51 czesc. Coraz czesciej spotykam informacje ze silicon w szamponie moze spowodowac wypadanie wlasow. Wydaje mi sie ze u mnie tak wlasnie bylo - wykluczam brak witamin - od 6-ciu miesiecy regularnie jem preparaty witamin. niedawno dolaczylam drozdze. Przez dluzszy czas mylam wlosy AVON-em, ktory zawiera silicon, ktory podobno "dusi wlosy",slyszalyscie cos o tym? Po siliconie trzeba wlosy oczyscic specjalnymi szamponami, wiecie moze gdzie je kupic? Odpowiedz Link Zgłoś