Dodaj do ulubionych

Wypadajace włosy....

10.02.15, 13:11
Witam,
Mam 23lata, płeć męska :) Od ostatniego czasu mam straszne nerwy zwiazane ze zwiazkiem, z praca i ogolnie ze wszystkim... Na włosach zaczeło to sie chyba odbijać i strasznie mi sie przerzedziły :( Jest ich duzo mniej i wydac przeswity..

Miałbym do Was bardzo ważne pytania, dziekuje strasznie za odpowiedzi na nie.

Na obcą chwile oddziałuje na mnie stres --> włosy wypadaja.
Czy po unormowaniu tych wszystkich emocji, stresu kiedy juz juz wszystko bedzie dobrze włosy te odrosna i bedzie po staremu czy to juz droga w jedna strone??
Nie chce, zeby ten ciezki okres spowodował na stałe wyłysienie eh :( umre

Obecnie zakupiłem sobie witaminki bo strasznie mało ich dostarczałem, oprocz tego jem takie rzeczy jak groch, fasolka itp.. podobno bardzo przydatne, kupiłem tez szampon na wypadanie włosów dla mężczyzn, marchewek kilka jem w ciągu dnia.

Posiadam tez naturalny olejek nagietkowy ktorym smaruje przed snem skore głowy i robie masaz okolo 10minut, rano myje głowe ( takie zabiegi codzienie z olejkiem powoduja, ze musze codziennie myc glowe.... to chyba tez nie za dobrze )

Jak myslicie musze cos zmienic?

I powiedzcie mi czy stres i obecne wypadanie włosów spowoduja nieodwracalne skutki? nawet jak juz nie bedzie zmartwien to włosy nie powrócą ?

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc!!!!

Obserwuj wątek
    • raj-ana Re: Wypadajace włosy.... 10.02.15, 22:02
      Dobrze, że wziąłeś się za suplementację :) tylko najlepiej nie brać pierwszych lepszych witaminek, a np. kup sobie vitapil- łykaj 3 miesiące i powinna być poprawa. Oprócz tego wcierka z jantaru, która sprzyja rośnięciu nowych świeżych włosów :)
      • ametyst00 Re: Wypadajace włosy.... 10.02.15, 22:57
        super ;)
    • magma006 Re: Wypadajace włosy.... 02.04.15, 14:50
      hej,
      ogólnie biorąc pod uwagę fakt iż nie wiadomo dlaczego gubimy włosy, jeden ma genetycznie a inny ma chwilowe problemy ze zdrowiem a jeszcze inny stres... przyczyn może być wiele...
      Ogólnie nie wiem jak to jest u facetów, ale mi bardzo pomogła po ciąży wcierka do włosów Koxidil, kupiłam na necie. Używałam 2-3 razy z tygodniu i włosy się wzmocniły, przestały wypadać :)
      • lenari Vichy 20.05.15, 09:46
        Moja mama ma bardzo zniszczone włosy trwałą. Niestety próbowała wielu rzeczy i gucio to dało. Ostatnio pokusiła na propozycję magister w aptece i kupiła takie ambułki Vichy. Nazywa się to Dercos aminexil pro i sprawdza się genialnie. Jedną taką ampułkę codziennie rozprowadza na włosach. Używa już drugi miesiąc i są ogromne efekty, więc mogę śmiało polecić.
        • oliwao_88 Re: Vichy 27.05.15, 13:19
          też miałam podobny problem, wszystko przez stres, wiem, że to nie jest łatwe, ale trzeba go ograniczyć. jeśli wlosy wypadają przez stres, to branie suplementów nic nie pomoże w tej sytuacji
          • lenari Re: Vichy 28.05.15, 11:59
            Własnie dlatego że problemy bywają różne i przyczyna problemów z włosami nie zawsze są takie same, to oddziaływując bezpośrednio na cebulki możemy sobie najbardziej pomóc :) Zresztą akurat w tym wypadku wciera sie taką jedną ampułkę dziennie w skórę głowy, więc nie jest to problematyczne.
    • anula36 Re: Wypadajace włosy.... 05.06.15, 00:18
      u facetow to tez kwestia poziomu testosteronu, obciazen dziedzicznych zwiazanych z lysieniem, warto tez sprawdzic przy okazji innych badan tarczyce.
    • agatka0202 Re: Wypadajace włosy.... 13.01.16, 01:41
      Pewnie masz załozone jelita. Warto równiez przebadać nerki. Informacje znajdzie na : ajurweda w życiu i biznesie.
    • kasidysisko Re: Wypadajace włosy.... 06.05.16, 12:57
      Stres potrafi naprawdę źle odbić się na zdrowiu. Nie czekaj tylko już reaguj. Polecam kurację prosalon med. od Chantal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka