Dodaj do ulubionych

Suszarka do włosów

IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.04.02, 19:55
Chcę sobie kupić suszako-lokówkę i mam problem. Znalazłam takie fajne, ale z
matalowymi ząbkami szcztki. Czy to nie niszczy włosów? Czy któraś z Was używa
takiej?
Obserwuj wątek
    • yak-ona Re: Suszarka do włosów 09.04.02, 20:12
      niestety sama suszarka niszczy wlosy a suszarko lokowka strasznie!
      ja mam taka philipsa z chowanymi zebkami,metalowa raczka i rzeczywiscie jest
      super , ale nie mozna jej uzywac na co dzien- wlosy staja sie matowe, sztywne,
      polamane i z czasem coraz trudniej jest nad nimi zapanowac!!!

jezeli moge cos polecic to tylko gorace walki- jak dla mnie to jest wynalazek
      na miare nobla!!!!

• Gość: koralik Re: Suszarka do włosów IP: 195.95.19.* 10.04.02, 08:56
        Ja mam lokowko-suszarke BRAUN i jestem z niej bardzo zadowolona. Ale nie
        kupilabym, gdyby nie moja sasiadka, ktora przed Sylwestrem pozyczyla mi swoja.
        Tak mi sie to spodobalo, ze zakupilam dla siebie Brauna na promocji. Ma 3
        koncowki: "zeby" do unoszenia wlosow przy nasadzie, gruba szczotke i malutka
        szczotke, ktora sie fajnie sama odkreca i wlosy sie w nia nie zaplatuja. Ale
        ukladanie wlosow tym codziennie to nie jest najlepszy pomysl, bo niszcza sie
        koncowki i wlosy traca swoj polysk. Ja uratowalam wlosy szamponem L'Oreala
        Nutriceramidy (ten w zolto-pomaranczowej butelce) i serum na koncowki z AVONu.
        Jesli masz cieniutkie wlosy, lokowko-suszarka moze je niestety zniszczyc, jesli
        masz grube i dlugie, to ich ulozenie bedzie graniczylo z cudem i co najwyzej
        podkrecisz koncowki. Ja mam teraz wlosy do ramion (wycieniowane z przodu) i w
        sumie podwijam sobie tylko ten przod pod spod i to jest OK.
        Ale ogolnie to jestem bardzo zadowolona :-))) bo moje wlosy sie "wyginaja" na
        wszystkie strony a tak moge je troche wygladzic i podkrecic przod pod spod.
        Pozdrowienia, Koralik
      • eremka Re: Suszarka do włosów 10.04.02, 11:23
        mam pytanie: na jakiej zasadzie działają gorące wałki i gdzie i za ile mozna je
        kupić?
        • yak-ona Re: gorace walki! 10.04.02, 16:23
          eremka napisał(a):

> mam pytanie: na jakiej zasadzie działają gorące wałki i gdzie i za ile mozna je
          >
          > kupić?

gorace walki!rewelka!
          sa umiejscowoine w specjalnym pojemniku , ktory podalaczsz do pradu (i tu jest
          jedyny bol- nie zabiarzesz ich ze soba do krajow , w ktorych jest inne natezenie
          pradu czy inne wtyczki)
          !
          czekasz a ja w tym czasie sie kapie okolo 10-20 min i walki sie nagrzewaja!
          nastepnie na lekko przesyszune wlosy nawijasz walki i trzymasz okolo 20 min. w
          tym czasie robisz makijaz , ubierasz sie!
          po tym czasie masz super loki(jezeli mialas male walki), lekko podkrecone wlosy
          (jezeli sredniej wielkosci walki) lub tylko podrecone koncowki (jezeli duze walki
          uzylas)
          wszystko tez zalezy od dlugosci wlosa i podatnosci na srecanie- najlepiej
          wczesniej jest sprobowac zanim sie kupi!

na ogol w pudelku jest 30 walkow o roznej srednicy!
          kosztuja chyba okolo 300-400zl.

mozna tez kupic gorace walki na baterie ale niestey za slabo sie nagrzewaja i nie
          ma juz takiego efektu!
      • Gość: Xena Re: Suszarka do włosów IP: *.acn.waw.pl 10.04.02, 15:18
        ja akurat uzywam suszarko-lokówki Philipsa z 4 końcówkami. Dwie koncówki to
        okrągłe szczotki: jedna cienka, z chowającymi się ząbkami, nadaje się do
        zrobienia burzy loków, druga, gruba, "tradycjna" - delikatniej modeluje fryzurę
        i nadaje jej puszystość. Jest jeszcze końcówka w formie płaskiej owalnej
        szczotki (takiej, jak szczotka do włosów) - teoretycznie służy do wygładzania
        sianowatych włosów, "ulizania fryzury" - z tej nie korzystam. Ostatnia to taka
        prostokątna szczotka z wydłużonymi ząbkami (niektóre szczotki do czesania też
        tak wyglądają) - ta nadaje sie głownie do krótkich, mocno wycieniowanych
        fryzur, by je trochę rozwichrzyć i nadać objętość.
        Używam tej suszarki okazjonalnie (na codzień pozwalam włosom naturalnie
        wyschnąć), więc nie doświadczyłam jej szkodliwości. Uważam, że to bardzo dobry
        wynalazek, jak chce się przed ważnym wyjściem ładnie wymodelować fryzurę.
        Osobiście jestem bardzo zadowolona, przy odrobinie wprawy posługiwanie sie nią
        jest proste jak barszcz.

Pozdrawiam
        • yak-ona Re: Suszarka do włosów 10.04.02, 16:17
          generalnie metalowe konczowki lepiej kreca wlos ale tez niestety bardziej go
          niszcza- mam tez plastikowa koncowke, taka jak szczotka polokragla i ona juz
          tak bardzo nie niszczy wlosow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka