Dodaj do ulubionych

Baza pod podkład-która najlepsza?

IP: *.cplus.com.pl 15.09.04, 11:59
jaką bazę pod podkład polecacie do cery mieszanej?
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 15.09.04, 12:01
      Podobno dobra jest baza lumene.
      • Gość: monia Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.u.mcnet.pl 15.09.04, 12:04
        absolutnie nie polecam bazy sephory. jest silikonowa i swicilam sie pod niej 5
        razy bardziej niz bez bazy, a do tego makijaz splywal mi jak po szybie. porazka
    • Gość: mug zadam głupie pytanie... IP: 80.51.176.* 15.09.04, 12:42
      zadam głupie pytanie... ale naprawde nie orientuje się co to jest ta baza???
      puder, krem???
      • Gość: a Re: zadam głupie pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 14:07
        może mnie też ktoś zechciałby oświecić...co to jest?
        • Gość: kaloo odp: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 14:13
          baza pod podkład to preparat utrwalający,matujacy,nawilżający lub
          rozświetlający,pomagający utrzymac makijaż,przedłużający jego trwałość i
          wygląd. Nakłada się go przed fluidem/ podkładem.Ma konsystencję lekkiego kremu
          zazwyczaj,bezbarwny.
          pzdr!
    • Gość: kasia Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 14:49
      a baza inglota?? ktos mial?
    • Gość: Perito Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 15:22
      A czy baza rozświetlajaca, (czyli taka, po której skóra się ładnie mieni w
      świetle)po nałożeniu fluidu jest choć trochę rozświatlająca, czy fluid wszystko
      przykrywa? Chodzi mi dokładnie o to czy warto inwestować w taki kosmetyk,
      którego zalety potem mogą nie być nawet zauważone?
      Proszę o opinię kogoś, kto używa takiej bazy.
      • Gość: Akne Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.09.04, 15:39
        Ja zainwestowalam w baze lumene ponad 30 zl. i dobrze zrobilam. Baza ma
        konsystencje kremu,zaledwie malenka kropelka wystarcza by rozsmarowac ja na
        calej buzi. Nieco wyrownuje kolor cery, ale jej największa zaleta jest to, ze
        podklad doskonale trzyma się na twarzy, buzia jest bardziej wygladzona i jakaś
        ladniejsza. Czesto, gdy naloze baze slysze komplement, ze "jakos tak ladnie
        wygladasz, tak zdrowo i promiennie". Mowia mi to nawet, gdy tak naprawde czuje
        sie i jestem zmeczona. Nie zobaczysz efektu nalozenia bazy - caly czas mowie o
        Lumene - ale COS sie stanie z twoja buzia, ze bedziesz zdrowo, ladnie wygladac
        przez calutki dzien i podklad bedzie lepiej spelnial swe zadania i dlugo sie
        trzymal. Ja te baze uwielbiam. Moj zestaw to wlasnie ona i podklad Translucide
        L'Oreala. Poczytaj opinie o tej bazie na wizazu, wszystkie sa bardzo pozytywne.
        I nie kupuj jakiegos badziewia, lepiej nieco zaoszczedzic i miec naprawde
        rewelacyjny efekt. Acha, zanim polozysz podklad musisz odczekac pare minutek,az
        sie ta baza "wchlonie".Pozdrawiam i polecam.
        • Gość: mug baza lumene IP: 195.116.43.* 15.09.04, 16:05
          a czy ta baza różwnież matuje????
          • Gość: Akne Re: baza lumene IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.09.04, 19:42
            Niestety nie wiem, czy matuje, bo moja cera raczej sie nie przetluszcza. Uzywam
            tez rozswietlajacego podkladu, wiec naprawde trudno powiedziec. Najlepiej,
            jesli uda ci sie znalezc testerek i sprawdzisz sama. Dla mnie to ideal,
            rozwiazanie wszelkich makijazowych problemow.
      • as5 Re: Baza pod podkład-która najlepsza? 15.09.04, 15:44
        Juz kiedys wspominalam na forum o wysmienitej bazie pod podklad Guerlaina
        meteorites.Jest leciutka,ma konsystencje bitej smietanki ale nie pozostawia
        tlustej poswiaty.Cera jest niezwykle promienna,mlodziencza,zachwyca
        swierzoscia.Doskonale koryguje drobne przebarwienia,zszarzala cere.Ma wspanialy
        zapach perfum Champs-Elysees co jest jej dodatkowym atutem.Baza Guerlaina ,nie
        ma sobie rownych,zwarzywszy na to ze przetestowalam juz sporo tego typu
        kosmetykow.Oceniam ja jako najdoskonalszy kosmetyk jaki mialam do tej pory.
        • Gość: Marzena Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:27
          Brzmi zachęcająco. Czy możesz podać dokładną nazwę tego kosmetyku? Aha, i czy
          może być stosowana do tłustej cery? Czy nie powoduje nadmiernego świecenia? A
          może matuje?
    • papryczka_ag Re: Baza pod podkład-która najlepsza? 15.09.04, 18:51
      Shiseido
    • Gość: ania Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.04, 20:56
      Niestety bazy Guerlain juz nie ma w sprzedazy ja zdecydowanie polecam baze YSL
      (rozowa lub biala) no i oczywiscie Shiseido-ale ta w sloiczku Smoothing Base a
      nie w tubce:)
    • Gość: anulka Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: 193.151.48.* 17.09.04, 20:43
      pare lat temu mialam taki zielony krem na twarz. konsystencja fluidu, zielony.
      zupelnie nie wiedzialam jak to stosowac i kilka razy jak glupek wybralam sie z
      ziemisto-zielonkawa-blada twarza na ulice! moje oswietlenie lazienkowe mnie
      oszukalo! czy to co mialam na twarzy to byla baza? nie bardzo wiem jak ten
      kosmetyk powinien wygladac. raz pisze, ze kremowy innym razem transparentny.
      jaki jest lepszy? dodam, ze mam blada, wrecz "przezroczysta" skore na twarzy,
      troche rozszerzone pory i drobne przebarwienia. jaka baze mi polecicie? dzieki
      za odpowiedz
      • Gość: Triss Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.04, 20:28
        Czy bazy pod podklad moze uzywac 19-latka? Z gory dziekuje za odpowiedz ;)
      • Gość: black magic women Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 12:25
        zielona baza/np la roche/jest zbawieniem dla wszystkich czerwonoskorych,z powodu
        naczynek pryszczy itp.nalezy jednak miec dosyc kryjacy podklad ,tak aby nie
        przeswiecaly zielone plamy;)bazy maja rozne zastosowanie,stad rozne
        kolory/zielony,rozowy,bialy,zolty/badz ich brak.podobnie jest z konsystencja-a
        ty do czego potrzebujesz bazy?napisz to cos pomyslimy
        • Gość: black magic women Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 12:28
          a,nie doczytalam!sprubuj moze bazy rozowej-powinna ozywic twarz,nakladaj ja
          tylko delikatnie ,by nieuwidocznic zaskornikow i porow.uzywaj tez
          delikatnych,lekkich podkladow-nie tych o konsystencji gestego kremu...
    • Gość: Lidia Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:25
      Dziewczyny, a czy pod podklad nie naklada sie kremu
      nawilzajacego/matujacego/ochronnego?
      Czy krem jeszcze przed baza sie naklada?
      Poleccie taki zestaw na zime. Krem/baza + podklad do cery naczynkowej.

• Gość: ania Re: Baza pod podkład-która najlepsza? IP: 193.151.48.* 20.09.04, 00:05
        tez sie pod tym podpisuje, bo mam cere naczynkowa i chcialabym ochronic byzie
        zima. moje naczynka sa jeszcze w powijakach, ale juz gdzieniegdzie widoczne.
        czasem buzia wyglada normalnie, tzn koloryt, a czasem jak u pigi! szczegolnie
        przeszkadza mi to zima kiedy mam taki blado-chlodny-trupio-rozowawy odcien
        skory. jaka baza bylaby wskazana? pisalyscie cos o konsystencji fluidu. no
        wlasnie, jaki powinien byc, zeby go ladnie rozprowadzic na buzi? chcialabym tez
        zamaskowac rozszerzone pory, czyli tak optycznie wygladzic buzke.
        z gory dziekuje za odpowiedz
        • Gość: Kika up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:24
    • Gość: mug cera mieszana IP: 195.116.43.* 20.09.04, 10:31
      poradźcie mi prosze zestaw: krem baza fluid puder:) a najlepiej zeby to jakos
      zminmalizwac:) to znaczy moze jakiś puder trzy w jednym:)????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka