Dodaj do ulubionych

bardzo słabiuteńkie włosy

13.10.04, 18:13
czy są jakieś niedrogie ale skuteczne sposoby na poprawę kondycji bardzo
zniszczonych (najbardziej przez długotrwałe zażywanie antybiotyków), cienkich
i dość rzadkich włosów?
bardzo proszę o pomoc
najlepiej wypróbowane sposoby
z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • Gość: inez Re: bardzo słabiuteńkie włosy IP: 82.197.48.* 13.10.04, 18:34
      podciągam...tez jestem zainteresowana..
    • Gość: Klara Re: bardzo słabiuteńkie włosy IP: 62.233.181.* 13.10.04, 18:35
      Wcieranie w skórę głowy soku z czarnej rzodkwi, posiedzenie 30 minut i
      spłukanie dobrym szmponem, bo smierdzi...Efekty są , ale śmierdzi niestety
      strasznie:))))))) Ewentualnie wcieranie soku z pokrzywy - ona drażnią skórę
      głowy i pobudzają pracę cebulek włosowych.
      • Gość: Agata Re: bardzo słabiuteńkie włosy IP: *.chello.pl 13.10.04, 19:37
        polecam pastylki drożdżowe!!!
        • Gość: łysa menda Re: bardzo słabiuteńkie włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 20:29
          co to są za pastylki, gdzie można je kupić, ile kosztują i jak się nazywają ?
          Bedę wdzieczna za odpowiedź :)
          • Gość: Agata Re: bardzo słabiuteńkie włosy IP: *.chello.pl 13.10.04, 22:03
            Te pastylki to Lewitan, a można je kupić w aptece lub zielarskim. kosztują 8-9
            zł za 200 sztuk, a więc tanio, a efekt zachwycający!!!
            • Gość: kiwi Re: bardzo słabiuteńkie włosy IP: *.neutron-it.com 14.10.04, 10:07
              Ja też walczę z wypadającymi włosami i na razie wygrywam, lecz zastosowałm tzw.
              kompleksową kurację - od wewnątrz i zewnętrzenie. Od wewnątrz - łykam Prenatal
              i Silicę. Od zewnątrz - produkty Seboradin - wieczorem: szampon do mycia włosów
              przetłuszczających się i osłabionych z tendencją do wypadania. Po roczesaniu
              włosów - wcieram Seboradin lotion. Rano - w skórę głowy wcieram 3/4 ampułki
              odżywki ziołowo-witaminowej Seboradin. Lotion wcieram wieczorem, bo trochę
              śmierdzi, natomiast ampułki rano, ponieważ mają przyjemniejszy ziołowy zapach.
              Efekt jest zadowalający - już po dwóch dniach takiej kuracji na grzebieniu
              znajdowałam po 2-3 włosy, gdy tymczasem przed kuracją - lepiej nie mówić. Po
              miesiącu zauważyłam, że mam pełno małych włosków, czyli odrastają. Nie
              zamierzam kuracji przerywać, może za jakiś czas zostanę tylko przy tych
              ziołowych ampułkach, bo drogie nie są, a pozwalają utrzymać włosy w dobrej
              kondycji.
              Zaczęłam też miesiąc temu codziennie pić świeże soki robione w sokowirówce: z
              marchwi, selera i buraka. Nie wiem, czy to jakoś pomaga, ale na pewno nie
              zaszkodzi.
              Problemy z wypadającymi włosami są często związane z niedoborem żelaza, a
              taka "żelazna" bomba jak Prenatal to dobre uzupełnienie tego pierwiastaka. Tak
              polecił mi lekarz, nie zapisywał niczego na receptę, powiedział, że wypisze,
              gdy ta kuracja nie będzie działać. No i zadziałało!
              U mnie wypadanie włosów jest związane z niską wagą ciała.
              Życzę p[owodzenia i cierpliwości. Trzymam kciuki!
              To link do tych produktów:
              www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=167b440bdb9994c3e191ddedd50ec325&cmd=details&itemid=3466
              www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=167b440bdb9994c3e191ddedd50ec325&cmd=details&itemid=1576
              www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=167b440bdb9994c3e191ddedd50ec325&cmd=details&itemid=5581
              • Gość: Klara Mam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.181.* 14.10.04, 10:55
                Mogłabyś napisać cokolwiek więcej o dwóch rzeczach? Po pierwsze te ziołowe
                ampułki Seboradinu - ile kosztują i gdzie je kupiłaś, bo jakoś nigdzie nie
                widziałam;(,a wydaje mi się, że tylko one są dla mnie ciekawe, gdyż reszta
                wysusza, a nie o to chodzi...
                Aha i Prenatal -czy to jest coś dla kobiet w ciąży, czy tak mi się tylko
                wydaje? Z góry dzuięki za odpowiedź!!!
                • Gość: kiwi Re: Mam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neutron-it.com 14.10.04, 12:16
                  Pełna gama produktów Inter Fragrance, w tym Seboradinów jest w perfumerii o tej
                  samej nazwie, która mieści się na skrzyżowaniu ul. Pięknej z Mokotowską (taka
                  perfumeria, gdzie są również kosmetyki selektywne). Szampon kosztuje 12 zł,
                  lotion podobnie, ampułki - 20 zł. Bardzo miła kompetentna obsługa. Polecam.
                • Gość: kiwi Re: Mam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neutron-it.com 14.10.04, 12:21
                  Natomast jeśli chodzi o Prenatal - tak, są to witaminy dla kobiet w ciąży, (tak
                  jak Materne itp.), które lekarze zalecają także osobom o zwiększonym
                  zapotrzebowaniu na witaminyi żelazo, np. po diecie (czyli mnie). Dawka żelaza
                  zawarta w popularnym Falvicie jest niestety za mała, by można było radykalnie
                  uzupełnić niedobory zarówno żelaza, jak i kwasu foliowego i witamin z grupy B.
                  Ja zażywam jeszcze wapń, ponieważ stosuję profilaktykę przeciw osteoporozie, a
                  mam bardzo cienkie kości. Wapń dobrze wpływa też na paznokcie, którymi również
                  mogę się wreszcie nacieszyć od dłuższego czasu, stukając sobie czerwonymi
                  szponkami w klawiaturę.
                  Naprawdę, Prenatalem nie można sobie zrobić krzywdy, jeli ma się, tak jak ja,
                  tendencje do permanentnej anemii.
                  • Gość: Klara Re: Mam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.181.* 14.10.04, 12:29
                    Serdecznie ci dziękuje za tak wyczerpujące odpowiedzi:)))) Wiem, co to brak
                    żelaza niestety, dzięki diecie wegetariańskiej - długo brałam Hemofer
                    prolongatum, ale jakoś miałam dość metalicznego posmaku w ustach, który
                    towarzyszy temu preparatowi.Mam nadzieję,że nie zdenerwuję cię za bardzo, jeśli
                    zapytam jeszcze o cenę Prenatalu:)))))))))
                    • Gość: kiwi Re: Mam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neutron-it.com 14.10.04, 13:20
                      Rzeczywiście, Hemofer u mnie wywoływał podobne "efekty", miałam wrażenie, ze
                      żuję ciągle kawałek blachy :(
                      Prenatal - cena ok. 18 zł za 30 tabletek, są też większe opakowania, pewnie
                      cena jest korzystniejsza, ja jakoś tak kupuję po 30 sztuk, co miesiąc.
                      I nie przepraszaj, że pytasz, po to jest to forum, żebyśmy sobie po prostu
                      pomagały.
                      • Gość: Klara Serdeczne dzięki n/txt :)))))))) IP: 62.233.181.* 14.10.04, 14:00
                        • Gość: Jaga Do Klary IP: *.icpnet.pl 14.10.04, 23:26
                          Ja też jestem wegeterianką. Niedobory żelaza uzupełniam tabletkami ,,Ascoffer".
                          To chyba najtansze i najlepsze. Też mam problem z wypadającymi włosami. Jestem
                          w trakcie 3 dnia kuracji ampułkami Seboradin. Mam nadzieję, że po kuracji
                          zauważę pozytywne efekty. Pozdrawiam...
    • Gość: łysa menda Do Agaty - pytanie o pastylki drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:40
      >Te pastylki to Lewitan, a można je kupić w aptece lub zielarskim. kosztują 8-9
      >zł za 200 sztuk, a więc tanio, a efekt zachwycający!!!

Ile sztuk dziennie trzeba zjeść tych pastylek aby kuracja zaczęła działać i jak
      długo trzeba ją stosować żeby były widoczne efekty ?? Dzięki z góry za odpowiedź

Pozdro :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka