Dodaj do ulubionych

Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 00:14
Dziewczyny, jaki podklad polecacie do bardzo tlustj cery? Ja zamiennie uzywam
MF Lasting Performance, Avon Great Wear, ostatnio La Roche Posay Unifiance,
niestety po nim wyjatkowo szybko swieci mi sie skora. Czasem, jeszcze Color
Stay Revlon, ten chyba dla mnie najlepszy. Calkiem niezle matowil mi cere
fluid Inglota Sfer cos tam, ale ma jakis dziwny, zjeczaly zapach. A czego Wy
uzywacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: majorka Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:22
      Wiem jak ciezko jest znlezc odpowiedni podkład do tłustej cery,dlatego nie
      wierze juz w cuda i bardziej skupiam sie na pielegnacji niz na kryciu.Ale
      podkłady które nie były złe,chociaz i nie rewelacyjne dla mnie to Maybelline
      Ever Fresh-byłby ok na wieczór gdyby nie to ze jełczeje na twarzy albo sie
      sciera,Vichy Aera Teint(chyba)Nie zatyka porów fajny na dzien bo naturalny ale
      sie siera i cera sie swici,Rimmel Stay Matte fajny na dzien i do cery bez
      specjalnych niespodzianek ale żadki i prawie niewidoczny.Nie jestem zadowolona
      z Avonu-wstretne kolory, i Nivea-kremu koloryzujacy-wogole do kitu.Nie pamietam
      innych podkładów ale najwyrazniej nie były godne mojej uwagi
      pozdrawiam i takze czekam na rady
    • Gość: Anka Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery IP: 62.29.137.* 19.10.04, 10:42
      Zauważyłam że jak używa się kremów na dzień z filtrami to się twarz szybciej
      swieci pod podkladem. Obecnie używam kremu Biodermine, podkład mam Lancoma ID
      (matujący acz mało kryjący z uwagi na rzadką konsystencję), no w każdym razie
      nie świecę się już tak bardzo, a jak używałam kremu nawilżającego z filtrami to
      za pół godziny już się masakrycznie błyszczałam.
    • komosia Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery 19.10.04, 20:01
      Też długo nie mogłam sobie niczego dobrać. W chwili obecnej mam 4 podkłady w
      kosmetyczce :-) Ostatnio kupilam podkład matujący firmy Manhhatan. Najlepiej
      się sprawdza jak dotąd i niedużo kosztuje (25-27zł).Jest nietłusty i po
      nałożeniu na twarz nie potrzebuję już pudru sypkiego. Z czystym sumieniem mogę
      polecić,mam nadzieję że sprawdzi się również u Ciebie.
      • Gość: j Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:39
        Manhatan ma jedenr rodzaj?
        • Gość: mk Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 07:57
          na lato używam MF Hyper Smooth a zimą (już zaczęłam) Manhatan Light&soft czy
          soft&light (tani i dobry)
          • Gość: Lala Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:11
            Tak, tak Soft&Light Manhattanu jest bardzo dobry tez go używam+puder w kamieniu
            Soft Compact Powder(tez Manhattan) i baza pod makija Inglota-efekt
            murowany,gorąco polecam
            Pozdrawiam!
    • Gość: puma Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 20.10.04, 08:44
      Ja też mam bardzo tłustą cerę i polecam pod podkład i pod krem dzienny użyć
      preparat matujący Mati Zone T z Yves Rocher. Naprawdę dobrze matuje strefę T, a
      na wieczór aplikuję go na całą twarz i naprawdę długo skóra pozostaje matowa.
      • Gość: dada Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery IP: 213.25.3.* 20.10.04, 10:37
        Spróbuj podkład Clinique stay-true. Ja jestem zadowolona z niego a też mam
        bardzo tłustą cerę w strefie T.
        • komosia Manhattan... 20.10.04, 15:36
          Ten co ja mam nazywa się 'Pure mat'.Pzdr
          • Gość: Mango Re: Manhattan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:00
            Na moją skórkę pozytywnie zadziałała baza pod podkład Lumene. Wreszcie nie muszę co godzinę pamiętać o bibułkach. A przestałam już wierzyć w cokolwiek. Pozdrawiam!
      • Gość: tapetowana własnie miałam o to pytać! IP: *.pl 20.10.04, 18:30
        mam cerę mieszaną i z problemami (jakas klątwa genetyczna) co do pielęgnacji
        próbowałam już chyba wszystkiego ( z miernym skutkiem) więc postanowiłam
        inwestować w super tapety;)
        dotąd uzywałam MF facefinity rewelacja,najlepszy jaki miałam - ale skandal!!!
        zniknął:(((
        mam więc pytanko: coś nietłustego, trwałego, matującego i kryjącego... za dużo
        wymagań? coś podobnego do MF.
        zastanawiam się nad Manhattanem, oni mają niezłe rzeczy. a co myślicie o color
        adapt MF?
        pozadrawiam
        • maga102 Re: własnie miałam o to pytać! 20.10.04, 21:08
          Mam podobne problemy z cera i tez własnie się zastanawiałam nad Color adapt.
          miałam kiedys próbke tego fluidu i był całkiem całkiem, nie tworzy takiej
          tapety jak inne MF, ale tez z tego co pamietam nie matowił zbyt mocno.
          • Gość: kamelcia Re: własnie miałam o to pytać! IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.10.04, 21:16
            moze sprobuj bazy inglot pod podkład
            • Gość: Gala Re: własnie miałam o to pytać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:59
              Wlasnie zamierzam kupic baze Inglota, czytalam o niej dobre opinie.
              Przypuszczam, ze do tak tlustej cery jak moja, sam krem matujacy i takiz
              podklad nie wystarczy, i tak za godzine mam twarz, jakbym posmarowala ja
              olejem :(
              • Gość: kawa Re: własnie miałam o to pytać! IP: *.238.70.232.adsl.inetia.pl 21.10.04, 17:11
                podciągam może któraś jeszcze dopisze od siebie , ja narazie używam "Max Factor
                lasting performance" i niepowiem żeby mnie rzucił na kolana.
                kawa
        • Gość: maciejka Re: własnie miałam o to pytać! IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 03.02.05, 15:29
          Revlon Colorstay niezastapiony!!!!moim zdaniem obok Vichy najlepszy
          • evel_b MF Colour Adapt 03.02.05, 16:14
            do tłustej cery odradzam- mam taką, ten podkład też mam- konsystencja jest dla
            mnie boska, rozprowadza się równomiernie i bardzo leciutko, jak jakąś pianką-w
            ogóle nie trzeba tej skóry trzeć, ale niestety cera nie pozostaje długo matowa,
            robi się tłusta bardzo szybko
            obecnie stosuję Stay Matt i Lierene matujący (oba są bardzo dobre)
    • makowa-panienka Re: Podklad matujacy do baaaardzo tlustej cery 03.02.05, 17:41
      "Double Wear" Estee Lauder

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka