Dodaj do ulubionych

Nawilzacze do ciala

27.10.04, 17:17
Z gory przepraszam jezeli taki watek juz byl...
Mam straszny problem ze skora zarowno na twarzy jak i w ogole calego ciala.
Nie moge znalezc zadnego dobrego kremu, ktory by nawilzyl moja biedna twarz,
ani balsamu, ktory by mi sensownie nawilzyl cialko...
Mam prosbe - czy ktos moglby mi polecic jakis naprawde bardzo dobry krem
nawilzajacy do twarzy do cery wrazliwej no i jakis dobry balsam do ciala?
Bardzo bym byl wdzieczna...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Nawilzacze do ciala IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.10.04, 18:05
      do ciała może być np. lipikar la roche posay, lipidiose 2 vichy, dermedic
      hydrain; garnier i l'oreal też mają dobre produkty.
      do twarzy np. Physiogel krem.
      • Gość: Ania Re: Nawilzacze do ciala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 18:40
        Mam ten sam problem ,polecam do buzi humektan 80% wody rewelacja 12 zl a do
        ciala neutrogena do bardzo suchej skory balsam 24 zl 300 ml swietny pomogl mi
        bardzo lub dermedic hydrain lotion 2 -ale z tego nie bylam zadowolona az tak
        walkuje sie na ciele i nie nawilza mi jej tak jak neutrogena ale moze akurat na
        tobie sie lepiej sprawdzi polecam tez bephanten balsam 200 ml do suchej skory
        dostepny w aptece ok 30 zl
      • justa_79 Re: Nawilzacze do ciala 28.10.04, 10:33
        mogę jeszcze do tego dodać Balneum (z apteki) i Perennial Nu Skin.
    • aldonap22 Re: Nawilzacze do ciala 28.10.04, 12:36
      Na początek radzę pić dużo płynów ( najlepiej niegazowana woda), bo sucha skóra
      jest efektem niedostatecznej ilości płynów w organiźmie, ogranicz spożywanie
      soli.
      Jeśli chodzi o dobry krem to polecam Moisture 24 - krem długotrwale nawilżający
      Avonu.
      • penelope_75 Re: Nawilzacze do ciala 28.10.04, 14:05
        mnie pomógł Lipidiose 2 Vichy.
        polecam
        • Gość: kiwi Re: Nawilzacze do ciala IP: 217.8.163.* 28.10.04, 15:40
          Kilka lat temu miałam tak suchą skórę na ciele, że myślałam, ze po prostu mi
          popęka. Niesamowicie piekła i swędziała. Łydki mi się łuszczyły. Myślałam, ze
          oszaleję.
          I co pomogło? Może to głupie, ale przyznać się muszę- codziennie kilka łyżek
          oliwy (np. w sałatkach) i duuuużo ryb (w oleju, wędzone makrele, tłuste
          węgorze), orzechy i semię lniane, dodawane do jogurtu itp. - po 2-3 tygodniach
          zmiany diety stan mojej skóry bardzo się poprawił i od tego czasu - jedząc te
          produkty prawie codziennie - nie mam problemów z suchą skórą.
          To wprawdzie nie kosmetyk, ale coś widocznie jest w takiej diecie.
          • justa_79 Re: Nawilzacze do ciala 28.10.04, 16:08
            a pewnie, że jest. niedawno o tym pisałam. te produkty, które wymieniłaś, to
            świetne źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. a wbrew nazwie,
            brakuje ich często w zwykłej diecie. dlatego większość osób, które mają
            problemy ze skórą, a nie dba o urozmaiconą dietę, powinna pomyśleć o
            zaopatrzeniu się np. w omegę 3 w tabletkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka