Dodaj do ulubionych

OWŁOSIONE RĘCE!!!!! HEEELP.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:52
jak ja moge wyjść w pięknej sukni skoro mam takie łapy?
wiem,wiem-można ogolić, wyrwać włosy itd. ale ile można wyrywać włosów?
może znacie jakieś naturalne sposby aby te włochy chociaz rozjasnić?
zobacze może to wystarczy na jakis czas.
może wody utleniona? albo ktos kiedyś pisał, że sok z cytryny i proszek do
pieczenia rozjaśnia włosy, tudzież sam sok z cytryny?
pomożcie.
po jakim czasie by to zadziałało? prosze, pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • fairy5 Re: OWŁOSIONE RĘCE!!!!! HEEELP. 28.10.04, 17:56
      ja bym na twoim miejscu woskiem potraktowala, bo jesli masz grube to nawet jak
      je rozjasnisz nie bedzie to wygladalo dobrze.
      powodzenia!
      • Gość: kasia Re: OWŁOSIONE RĘCE!!!!! HEEELP. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 18:01
        nie są grube, sa długie i jest ich wiele.

jak rozjaśnić?
        • Gość: kasia Re: OWŁOSIONE RĘCE!!!!! HEEELP. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 18:03
          i tu też ten problem, że ja mam i ramiona owłosione dość, tylko że od łokcia do
          dłoni to już ble, i gdybym miała usówać, to bym musiała i ramiona-było by
          widać, że usówałam...
          • Gość: kasia Re: OWŁOSIONE RĘCE!!!!! HEEELP. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 19:49
            pomóż ktoś....
            nie ma nadzei?
    • kragmel Re: OWŁOSIONE RĘCE!!!!! HEEELP. 28.10.04, 20:17
      rozjaśnianie: preparaty SallyHansen, dostępne np w Galerii Centrum. tzw domowe
      metody są albo nieskuteczne, albo mogą być niebezpieczne. woda utleniona w
      zwyczajnym stężeniu nie rozjaśni ci włosów. za to taka, która rozjaśni przy
      okazji może poparzyć skórę.

jednak popieram fairy - rozjaśnianie dużo ci nie da, włosy i tak będzie widać
      jeśli są długie i jest ich dużo.
      jednorazowo możesz ręce nawet ogolić: szybko i bezboleśnie (dopóki się nie
      zatniesz ;) jeśli chodzi ci o jedno wyjście i minimum wydatków to polecam taką
      metodę. (do stosowania ciągłego nie będę polecać, bo a nuż widelec jest coś
      prawdziwego w teorii o wzmacnianiu włosów przez golenie)
      jeśli chcesz efekt długotrwały to wosk u kosmetyczki.
    • Gość: motylek Re: OWŁOSIONE RĘCE!!!!! HEEELP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:31
      Dziewczyno, ja tak samo mialam bzika na punkcie włosków na rękach. Miałam je
      dość cienkie ale długie aż do 3 cm!!! i rosły mi do, za łokcia. Były blond więc
      się tak nie rzucały w oczy, ale mnie osobiście to denerwowało. Na początku
      wyskubywałam je pęsetką, ale ludzie żeby całe ręce "wyrwać" trzeba by siedzieć
      pare miesięcy :)Ale fakt że pare razy pod rząd je wyskubałam w jedynym miejscu
      i mam teraz tam "łyse" nie urosły już :)Potem zaczęłam się ich wyzbywać
      depilatorem mechanicznym (trochę bolało, ale coż to jest w zamian za
      gładziutkie rączki :)) Ok co dwa dni depilowałam, bo jak zbytnio odrosły to
      bolało przy wyrywaniu. Wytrzymałam z tym depilatorem chyba z rok hehe i dałam
      se spokój. Teraz mam włoski nieco krótsze ( największe 2 cm hehe)i zdecydowanie
      słabsze, a za łokciem to już prawie niewiele ich jest :)Nie wiem czy to coś
      dało, ale zdaje mi się że te włoski są jakby miękczejsze. Już się do nich
      przyzwyczaiłam ale nigdy ich nie pokocham hehe :) Więc nie wiem co tobie mogę
      poradzić skoro mam taki sam problem... Może usunięcie ich laserem byłoby
      skuteczne?

Pozdro od owłosionej małpki (nie załamuj się -nie jesteś sama) hehe :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka