Dodaj do ulubionych

masło kakaowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:52
gdzie kupię za rozsądna cenę masło kakaowe do ciała w Katowicach? Bo w
Douglasie widzialam za 57, a wolałabym ciut tańsze.
Obserwuj wątek
    • kalooo Re: masło kakaowe 02.11.04, 12:53
      Dax ma krem z masłem kakaowym za 10zł.Jest całkiem fajny.
    • justa_79 Re: masło kakaowe 02.11.04, 13:01
      Ziaja ma serię z masłem kakaowym,
      Nu Skin ma krem do twarzy i balsam do ciała z masłem kakaowym, po ok. 20 zł:
      www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/sensu/wellness-line.shtml
      www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/sensu/skin-care.shtml
    • Gość: marylu Re: masło kakaowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:03
      Ziaję miałam i byłam b. niezadowolona.
    • Gość: justy Re: masło kakaowe IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 02.11.04, 15:52
      masło kakaowe w aptece kosztuje ok. 30zł za 250g- może być w kawałku lub w
      wiórkach. jest to surowiec recepturowy (mają je tylko w aptekach, które robią
      leki). jeśłi jednak myślałaś o kosmetyku zawierającym między innymi masło
      kakaowe, to masłem z apteki sie rozczarujesz- nie da się nim łatwo wysmarować.
      • Gość: Emilk@ Re: masło kakaowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:12
        dax coametics - masło kakaowe - ja jestem juz od niego uzalezniona - w
        przeciwienstwie do Ziaji bardzo szybko się wchłania, nie natłuszcza, znakomicie
        nawilża i pachnie tak, że mam ochote go spałaszować:-)
        • Gość: marylu Re: masło kakaowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:32
          super-czy w Rossmanie albo Naturze kupię?
          • Gość: Elle Re: masło kakaowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:01
            A na co wpływa pozytywnie to masło kakaowe?Na skórę, Jaką? Prosze o szczegóły...
            • piochosa Re: masło kakaowe 03.11.04, 05:36
              Wiele kobiet w usa stosuje kosmetyki z maslem kakaowym w czasie ciazy poniewaz
              zapobiega powstawaniu rozstepow,oraz doskonale nawilza skore. Ja w ciazy nie
              jestem ale stosuje te balsamy i oliwki dla ciezarnych, bo zawieraja elastyne i
              kolagen przez to skora jest bardziej sprezysta i napieta.
            • justa_79 Re: masło kakaowe 03.11.04, 12:00
              masło kakaowe świetnie się sprawdza przy pielęgnacji cery suchej.
      • avf07 Re: masło kakaowe 03.11.04, 19:54
        W kawalku juz nie mozna kupic podobno, bylam w kilkunastu aptekach i
        powiedzieli,ze tylko wiorki i tez tylko do produkcji aptecznej,na sprzedaz
        nie :/ a kiedys dawno dawno mialysmy taka kostke maslowa z mama i super
        masowalo sie nia cialo...
        • asiek_asiekowaty A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjalitety 03.11.04, 22:07
          ...jak np. czysty olej kokosowy? Pamiętam, że jak byłam w USA to wujek miał
          wielki słój z tym mazidłem, było raczej w postaci takiej twardej, trwardszej
          niż wazelina. Produkt naturalny. W ogóle ostatnio tak się zasnanawiam, czy sama
          sobie nie sporządzac takich mazideł z olejów roslinnych i olejków eteryczxnych,
          wtedy bym przynajmniej wiedziala, czym sie smaruję. :)
          • avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 04.11.04, 14:37
            No wlasnie, bardzo bym chciala cos takiego... Podobno w takiej formie sprzedaje
            sie tez maslo shea,no,ale nie u nas:( przynajmniej nie widzialam. Na razie
            kupilam sobie olejki i olej ze slodkich migdalow, pisza na nim,ze jest polecany
            jako baza do olejkow wlasnie. Ale cos bardziej "stalego" do smarowania,
            niestety,nie dostanie sie chyba.
            • Gość: Ness Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.acn.waw.pl 04.11.04, 14:41
              Całkowicie bezzapachowy, łatwo dostępny w całej Polsce tłuszcz kokosowy w
              postaci stałej to... Planta. Taka do smażenia. :)) Ja jednak nie stosuję takiej
              bazy pod olejki. Używam zwykłego oleju z pestek winogron, też 'spożywczego', ale
              jakoś mniej mnie razi niż ta Planta. :)
              • avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 04.11.04, 14:51
                :) jakos dziwnie smarowac sie czyms do smazenia ;) wlasnie z pestek winogron,
                oliwa z oliwek, te zwykle, kuchenne, sa obok tego z migdalow polecane. A tym
                juz bym sie posmarowala bez problemu, oliwa z oliwek to jednak nie Planta ;))
                pewnie odzywa sie tu we mnie fanka wszystkiego, co srodziemnomorskie po
                prostu ;)
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.11.04, 15:34
                  Oliwkę z oliwek mam, ale czy to wiadomo, jak naprawdę takie oleje spożywcze
                  wyglądają składowo, jak sie je produkuje? Czy nadawałyby się na kosmetyk? Jakoś
                  dziwnie smarowałoby mi się olejem. :P Wolałabym wiedzieć, że jest to czyściutki
                  typowo kosmetyczny olejek, np. migdałowy.
                  • avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 06.11.04, 12:02
                    Niestety nigdy nie wiemy do konca,jak cos wyglada skladowo,jak sie to
                    produkuje ;) ale moze dobrze,bo gdbybym wiedziala, moglabym zrazic sie do
                    wszystkiego;)

Migdalowy mam,ale chcialabym cos mniej tlustego tez, na szybkie smarowanie-i
                    zastanawiam sie,czy mozna dodac olejku do zwyklego,bezzapachowego balsamu?czy
                    do kremu jakiegos? Sa jakies,o ktorych wiecie,ze nic sie nie stanie,jak
                    dodajecie?
                    Mam taki balsam prawie bez zapachu,wiec chetnie bym go sama "uzapachowila"...
                    • Gość: nana76 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 13:16
                      w niektorych sklepach z naturalną/zdrową/ekologiczną zywnoscią mozna kupić
                      masło kokosowe w słoiczku.rewelacyjne po opalaniu,ale nie tylko.zapch
                      ok,konsystncja tez.polecam.
                    • Gość: asiek_asiekowaty Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 15:07
                      Mogłabys zdradzic, co to za balsam? Bo też chętnie bym kupiła jakis olejek i
                      kapnęła do balsamu - najchętniej grapefuitowego mmmm albo mandarynkowego czy
                      pomarańczowego mmm a może migdałowego mmmm. Ups chyba nie ma olejków
                      eteryvcznych migdałowych. :P
                      • avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 06.11.04, 16:50
                        Avon z owsem, prawie nie pachnie,a bardzo mi odpowiada jako balsam,i chyba
                        troche go odleje i na probe dodam dwie-trzy krople olejku,zobacze,co sie bedzie
                        dzialo ;)
                        Zastanawialam sie,czy np do kremu niveamozna dodac,pachnie,ale mysle,ze to taki
                        krem w miare naturalny i jakos mi olejek do niego pasuje.

Migadlowych nie widzialam-a szkoda! ten bazowy nie ma zapachu wcale.
                        • Gość: asiek_asiekowaty Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 17:37
                          No kurcze popatrz - bo ja właśnie dokładnie o tym balsamie myslałam (nie miałam
                          go, ale słyszałam, że ejst bezzapachowy). A jak ocreniasz jego właściwości
                          nawilżające?
                          • avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 06.11.04, 18:13
                            Dla mnie super- to body lotion,wiec lejacy,a na smarowanie poranne taki
                            najlepszy,bo szybko sie wchlania.Nawilza bardzo dobrze,gladziutka skora jest po
                            nim.No i 400 ml w promocji ok 10 zl :)
    • marylu1 Re: masło kakaowe 06.11.04, 14:36
      kupiłam polecany krem z masłem firmy DAX-tylko 11 zł a czegos tak fajnego nie
      miałam! Super konsystencja, genialnie się wchłania, no i ten zapach!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka