Gość: marylu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:52 gdzie kupię za rozsądna cenę masło kakaowe do ciała w Katowicach? Bo w Douglasie widzialam za 57, a wolałabym ciut tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalooo Re: masło kakaowe 02.11.04, 12:53 Dax ma krem z masłem kakaowym za 10zł.Jest całkiem fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: masło kakaowe 02.11.04, 13:01 Ziaja ma serię z masłem kakaowym, Nu Skin ma krem do twarzy i balsam do ciała z masłem kakaowym, po ok. 20 zł: www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/sensu/wellness-line.shtml www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/sensu/skin-care.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylu Re: masło kakaowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:03 Ziaję miałam i byłam b. niezadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: masło kakaowe IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 02.11.04, 15:52 masło kakaowe w aptece kosztuje ok. 30zł za 250g- może być w kawałku lub w wiórkach. jest to surowiec recepturowy (mają je tylko w aptekach, które robią leki). jeśłi jednak myślałaś o kosmetyku zawierającym między innymi masło kakaowe, to masłem z apteki sie rozczarujesz- nie da się nim łatwo wysmarować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilk@ Re: masło kakaowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:12 dax coametics - masło kakaowe - ja jestem juz od niego uzalezniona - w przeciwienstwie do Ziaji bardzo szybko się wchłania, nie natłuszcza, znakomicie nawilża i pachnie tak, że mam ochote go spałaszować:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylu Re: masło kakaowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:32 super-czy w Rossmanie albo Naturze kupię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle Re: masło kakaowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:01 A na co wpływa pozytywnie to masło kakaowe?Na skórę, Jaką? Prosze o szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
piochosa Re: masło kakaowe 03.11.04, 05:36 Wiele kobiet w usa stosuje kosmetyki z maslem kakaowym w czasie ciazy poniewaz zapobiega powstawaniu rozstepow,oraz doskonale nawilza skore. Ja w ciazy nie jestem ale stosuje te balsamy i oliwki dla ciezarnych, bo zawieraja elastyne i kolagen przez to skora jest bardziej sprezysta i napieta. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: masło kakaowe 03.11.04, 12:00 masło kakaowe świetnie się sprawdza przy pielęgnacji cery suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
avf07 Re: masło kakaowe 03.11.04, 19:54 W kawalku juz nie mozna kupic podobno, bylam w kilkunastu aptekach i powiedzieli,ze tylko wiorki i tez tylko do produkcji aptecznej,na sprzedaz nie :/ a kiedys dawno dawno mialysmy taka kostke maslowa z mama i super masowalo sie nia cialo... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjalitety 03.11.04, 22:07 ...jak np. czysty olej kokosowy? Pamiętam, że jak byłam w USA to wujek miał wielki słój z tym mazidłem, było raczej w postaci takiej twardej, trwardszej niż wazelina. Produkt naturalny. W ogóle ostatnio tak się zasnanawiam, czy sama sobie nie sporządzac takich mazideł z olejów roslinnych i olejków eteryczxnych, wtedy bym przynajmniej wiedziala, czym sie smaruję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 04.11.04, 14:37 No wlasnie, bardzo bym chciala cos takiego... Podobno w takiej formie sprzedaje sie tez maslo shea,no,ale nie u nas:( przynajmniej nie widzialam. Na razie kupilam sobie olejki i olej ze slodkich migdalow, pisza na nim,ze jest polecany jako baza do olejkow wlasnie. Ale cos bardziej "stalego" do smarowania, niestety,nie dostanie sie chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.acn.waw.pl 04.11.04, 14:41 Całkowicie bezzapachowy, łatwo dostępny w całej Polsce tłuszcz kokosowy w postaci stałej to... Planta. Taka do smażenia. :)) Ja jednak nie stosuję takiej bazy pod olejki. Używam zwykłego oleju z pestek winogron, też 'spożywczego', ale jakoś mniej mnie razi niż ta Planta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 04.11.04, 14:51 :) jakos dziwnie smarowac sie czyms do smazenia ;) wlasnie z pestek winogron, oliwa z oliwek, te zwykle, kuchenne, sa obok tego z migdalow polecane. A tym juz bym sie posmarowala bez problemu, oliwa z oliwek to jednak nie Planta ;)) pewnie odzywa sie tu we mnie fanka wszystkiego, co srodziemnomorskie po prostu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.11.04, 15:34 Oliwkę z oliwek mam, ale czy to wiadomo, jak naprawdę takie oleje spożywcze wyglądają składowo, jak sie je produkuje? Czy nadawałyby się na kosmetyk? Jakoś dziwnie smarowałoby mi się olejem. :P Wolałabym wiedzieć, że jest to czyściutki typowo kosmetyczny olejek, np. migdałowy. Odpowiedz Link Zgłoś
avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 06.11.04, 12:02 Niestety nigdy nie wiemy do konca,jak cos wyglada skladowo,jak sie to produkuje ;) ale moze dobrze,bo gdbybym wiedziala, moglabym zrazic sie do wszystkiego;) Migdalowy mam,ale chcialabym cos mniej tlustego tez, na szybkie smarowanie-i zastanawiam sie,czy mozna dodac olejku do zwyklego,bezzapachowego balsamu?czy do kremu jakiegos? Sa jakies,o ktorych wiecie,ze nic sie nie stanie,jak dodajecie? Mam taki balsam prawie bez zapachu,wiec chetnie bym go sama "uzapachowila"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana76 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 13:16 w niektorych sklepach z naturalną/zdrową/ekologiczną zywnoscią mozna kupić masło kokosowe w słoiczku.rewelacyjne po opalaniu,ale nie tylko.zapch ok,konsystncja tez.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 15:07 Mogłabys zdradzic, co to za balsam? Bo też chętnie bym kupiła jakis olejek i kapnęła do balsamu - najchętniej grapefuitowego mmmm albo mandarynkowego czy pomarańczowego mmm a może migdałowego mmmm. Ups chyba nie ma olejków eteryvcznych migdałowych. :P Odpowiedz Link Zgłoś
avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 06.11.04, 16:50 Avon z owsem, prawie nie pachnie,a bardzo mi odpowiada jako balsam,i chyba troche go odleje i na probe dodam dwie-trzy krople olejku,zobacze,co sie bedzie dzialo ;) Zastanawialam sie,czy np do kremu niveamozna dodac,pachnie,ale mysle,ze to taki krem w miare naturalny i jakos mi olejek do niego pasuje. Migadlowych nie widzialam-a szkoda! ten bazowy nie ma zapachu wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 17:37 No kurcze popatrz - bo ja właśnie dokładnie o tym balsamie myslałam (nie miałam go, ale słyszałam, że ejst bezzapachowy). A jak ocreniasz jego właściwości nawilżające? Odpowiedz Link Zgłoś
avf07 Re: A w ogóle czy można dostać w Pl takie specjal 06.11.04, 18:13 Dla mnie super- to body lotion,wiec lejacy,a na smarowanie poranne taki najlepszy,bo szybko sie wchlania.Nawilza bardzo dobrze,gladziutka skora jest po nim.No i 400 ml w promocji ok 10 zl :) Odpowiedz Link Zgłoś
marylu1 Re: masło kakaowe 06.11.04, 14:36 kupiłam polecany krem z masłem firmy DAX-tylko 11 zł a czegos tak fajnego nie miałam! Super konsystencja, genialnie się wchłania, no i ten zapach!!! Odpowiedz Link Zgłoś