Dodaj do ulubionych

....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:00
Czesc
No wiec zaczne od tego ze zaciekawił mnie bardzo watek jednej z dziewczyn
dotyczacy przemywania twarzy moczem.Postanowiłam troszke "poszperac".
Leczenia moczem nazywa sie urynoterapia. Zaczełam od odwiedzenia biblioteki.
Niestety znalazłam tylko 2 ksiazki na temat lecenia moczem. Pierwsza to "WODA
ZYCIA" Amstronga, a druga, juz polskiej autorki- "CUDA URYNOTERAPII, LECZENIE
MOCZEM " Elzbiety Cybuli.
Na podstawie tych ksiazek wiem, ze istnieja 2 rodzaje leczenia uryna.
Pierwszy to zewnetrznie, czyli nacierania.W tej 2 ksiazce był przykład (
apropo twarzy ... :) kobiety która przemywała twarz moczem, a potem smarowała
ja tylko kremem, dzieki czemu cere ma idelana. Chyba kazdemu znane sa okłady
z moczu na zwichciecia itp.
Druga mettoda to...hehe tak wewnetrzna :) Polega na piciu własnego moczu.
hm..trudno mi sie na ten temat rozpisywac...poprostu przeczytałam o ludziach
którzy cytuje :"pija kazda kropelke moczu swojego" a nie którzy
zapobiegawczo, najlepiej rano 0,5 szklanki. Dla mnie to dziwne.. :)
Istnije jescze tnw . post urynowy, który polega na piciu przez kilka dni (az
do wyzdrowienia) jedynie moczu i wody oczywiscie( w tym przyjmowanie pokarmu
jest bardzo ogrniczone, jezeli nie wyeliminowane ). Własnie o tej metodzie
autorzy sie najbardziej rozpisywali ...były tez zamiesczone listy od ludzi,
którym uryna pomagała na dosłownie wszystko..nawet RAKA!!!

!!!!!!!!!!!!
Poruszam ten temat, gdyz sama mam problem z włosami i chciałabym sie jak
najwiecej dowiedziec jak stosowac MOCZ na W Ł O S Y ???
W ksiazkach tych były niewielkie wzmianki na temat dobroczynnego wpływu moczu
na włsoy (ale bardzo pozytynwne)Miedzy innymi przykład mezczyzny któremu po
poscie urynowym odrosły włosy i to w naturalnym kolorze ( a był to mezczynzna
juz po sile wieku, a na dodattek przed " kuracja" łysym)
Hm..moze kogo ze skórnym problemami , róznymi naroslami na twarzy itp
zainteresuje to, ze w ksiazkach tych były tez przykłady ludzi, którzy
smarujac te narosla itp, pozbyły sie problemu , gdyz te narosla
po prostuodpadły ukazujac zdrowa skóre

!!!!!!!!!!!Mam nadzieje ze kogos zaintersowałam... a jezeli ktos ZNA WPŁYW
MOCZU NA WŁOSY to prosze sie podzielic !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Videl
Obserwuj wątek
    • Gość: lalique Re: ....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:44
      obrzydliwe... nie ma innych sposobów na ładną cerę i włosy?!
    • Gość: maggie Re: ....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.04, 16:55
      Jako lekarka oddaje swój glos przeciwko wszelkim terapiom moczem. Nasz organizm
      jest tak skonstruowany, ze wydala wszystkie toksyny, w przeważającej ilości z
      moczem. To troche nielogiczne wciskać w siebie z powrotem wszystkie szkodliwe
      produkty przemiany materri. Jedyne działanie to moze byc efekt placebo...
      Widziałam wiele osób, które zgubiły tego typu praktyki. Nie jestem przeciwko
      terapii naturalnej, wielokrotnie wykorzystuje ja w mojej praktyce. Ale wszystko
      musi byc robione z głową. Po pierwsze nie szkodzić!
      • pompompom Re: ....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!! 04.11.04, 18:51
        Też mi się to wydawało dziwne, bo kojarzyłam tą substancję z odpadami przemiany
        materii.
        Taa... niedługo ktoś wymyśli ( a moze już wymyślił tylko my o tym nie wiemy)
        maseczkę z własnego G. Nic, że śmierdzi, ale jakie mogą być rezultaty! Pierwszy
        i najbardziej spektakularny to ładniejszy koloryt skóry.
        Dziewczyny skończyły się czasy kiedy stosowało się tylko naturalne składniki,
        bo te nazwijmy je sztuczne zawierały w sobie całe pokłady szkodliwych nie tylko
        dla urody, ale i zdrowia, a nawet życia substancji. Nawet do dzisiejszych
        terapii ziółkami trzeba podchodzić ostrożnie, bo nie wiadomo gdzie takie
        zielsko rosło. A propos ziółek to może tabletki ze skrzypem cos pomogą. Pozdr.
        • Gość: verena Re: ....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!! IP: *.tuwien.ac.at 07.11.04, 11:58
          Dziwne to troche , ze lekarz wypowiada sie tak przeciwko tej terapii.Niewiadomo
          co o tym myslec.Pewna znajoma siostra zakonna powiedziala mi o tym
          sposobie.Zajmuje sie ona tylko naturalnymi metodami leczenia.Jezdzi na misje,
          wiec tam czesto brak wszelkich lekarstw.Ale do rzeczy.Na temat wlosow ,
          mowila , ze trzeba wetrzec mocz we wlosy i pozostawic na pol godzinny , potem
          normalnie umyc.Ale mocz musi byc z rana,po calej nocy(nie wiem czemu tak).Do
          przemywania twarzy tez ranny mocz.Wacikiem przetrzec twarz i pozniej normalnie
          umyc zelem i nasmarowac kremem.
    • Gość: up Re: ....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 09:21
      up
    • Gość: Kasia Re: ....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.tktelekom.pl 07.11.04, 11:26
      Nie przejmuj się głupimi i złośliwymi uwagami co po niektórych, one jedynie
      świadczą o ich poziomie... Odpowiednio spreparowany mocznik, jest jednym ze
      składników rożnego rodzaju kosmetyków. Nigdy nie stosowałam urynoterapii, ale
      wydaje mi się, że dla włosów najlepsze byłoby ich wypłukanie po ostatnim myciu
      moczem. Jeśli zapach po wyschnięcie byłby wyczuwalny, to może płukanie po myciu
      + lekkie przepłukanie raz jeszcze niewielką ilością wody. Ewentualnie
      kilkugodzinne siedzenie z turbanem owiniętym wokół głowy, a potem normalne
      mycie?
      • Gość: Ness Re: ....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 13:21
        > Odpowiednio spreparowany mocznik, jest jednym ze
        > składników rożnego rodzaju kosmetyków.

No właśnie! Są kremy z mocznikiem, szampony z mocznikiem, balsamy z mocznikiem.
        Więc po co męczyć skórę cuchnącym produktem odpadowym organizmu, który oprócz
        mocznika zawiera wiele toksyn?

Od urynoterapii zresztą odstręcza mnie nie tylko obrzydliwy zapach. Jeżeli coś
        ma pomagać na wszystko, od pryszczy po raka, od łupieżu po bezpłodność, to
        znaczy, że jest to efekt wyłącznie placebo (autosugestii). Taki cudowny lek,
        który by zwalczył wszystkie choroby, marzy się nam od dawna, ale niestety nie
        istnieje.
      • Gość: Videl Re: ....m ...o...c......z ............!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:19
        Dzięki Kasiu za ciepłą odpowiedź :) Ja troche próbuje urynoterapii na włosy,
        gdyz bardzo mi zalezy ( a juz gorzej z nimi byc nie moze :(. Mysle ze z tym
        płukaniem to nici, gdyz zapach jest wyczóalny...
        Videl
        • Gość: verena do videl IP: *.tuwien.ac.at 07.11.04, 16:56
          Sprobuj tak: moczem z rana (jesli nie masz czasu na mycie glowy rano to zrob
          siusiu do sloiczka i zostaw do wieczora)wetrzyj we wlosy i skore glowy zawin w
          folie i recznik i posiedz sobie tak 30 min.Potem umyj glowe tak jak zwykle.Ja
          sama tego nie probowalam bo akurat wlosy mam ok, ale kuzynka bardzo sobie
          chwalila.
          • Gość: Videl Re: do videl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:59
            Droga Vereno. Dzięki bardzo. Na pewno wyprubuje :)
            Videl
          • Gość: Videl Re: do videl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 18:08
            VERENO
            Wczesniej, wyraziłas zdziwienie, czemu ma byc to poranny mocz. Wydaje mi sie,
            ze wiem dlaczego :) Po lekturze wyzej wymienionych ksiazek dowiedziałam sie ze
            ten mocz poranny ma najwiecej składników ( minaralnych oczywiscie, których
            organizm poprzez mocz pozbywa sie:) NAJWIEKSZE STĘŻENIE :)
            Jeszcze raz pozdrawiam, wczesniej nie zauwazyłam twej odpowiedzi, wiec dziekuje
            za jej powtórzenie :)
            Pa
            • Gość: goa Re: do videl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:08
              Ja moczem wyleczyłam okropne, ogromiaste kurzajki przy palcach na rękach.
              • Gość: ula Re: do videl IP: 195.94.200.* 08.11.04, 15:30
                A w jaki sposób i jak długo trwała kuracja? Jeśli można zapytać...
          • Gość: up D O VERENY !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 17:43
            a jak długo stosowała tę metode twoja kuzynka ???? i jaki rodzaj włsów ma ?
            • Gość: Videl Re: D O VERENY !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:58
              dobre pytanie. Vereno napisz jak długo ta kuracja musi trwać ???
              • verena2891 Re: D O VERENY !!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.11.04, 22:04
                Z tego co wiem to przynajmniej 3 miesiace.Ze dwa ,trzy razy w tygodniu myc
                wlosy w moczu.Jako , ze to "kosmetyk naturalny" troche trzeba poczekac na
                efekty.Ale mysle , ze to sprawa indywidualna.Zreszta sprobujcie bo to nic nie
                kosztuje. Moja siostra , ktora ma krecone , ale slabe i zadkie wlosy stosuje
                jeszcze odzywke ze swiezo zerwanej pokrzywy i mowi , ze bardzo dobrze to
                dziala.Niestety nie wiem jak to sie przygotowywuje, jak sie dowiem to napisze.
                • Gość: Videl Re: D O VERENY !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:15
                  Dzięki, ale czy ona robiła sobie "okład" co dzien, czy raz- dwa na tydzien ???
                  Videl
    • Gość: Videl :(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:22
      Wiecie stosuje tak, jak radziła Verena :. Trzy razy w tygodniu ( pon, wt, sr)
      poranny mocz, zawsze wieczorem ,na ok 0,5 h nakładam i nic nie pomaga :( Włosy
      nadal sie sypią jak szalone, a sa bardzo rzadkie i juz sama nie wiem czy
      kontynuowac terapie :(
      Videl
      • verena2891 Re: :(((( 16.12.04, 15:51
        Kurcze przykro mi , ze Ci nie pomaga:(.Moze jeszcze za wczesnie na efekty?Jesli
        nie jest to dla Ciebie zbyt uciazliwe to mysle , ze nie powinnas przerywac.W
        koncu zaszkodzic nie zaszkodzi , a moze jednak pomoze?Zycze Ci tego .Pozdrawiam.

---
        Bo w zyciu piekne sa tylko chwile...
        • Gość: Videl odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:03
          Bede nadal stosowała, bo to chyba jedyna szansa by moje rzadkie włosy sie
          zagesciły ( o ile to mozliwe) Nawet kuracja tymi ampułkami Vichy trwa ok 3 m-
          ce, wiec jescze nie traca nadzieji ( a te 400 zł to piechota nie chdzi :)
          Dziekuje Verenko na słowa otuchy.
          A jescze jedno pytanie , czy mogłabym stosowac ten "okład" 2 razy w tygodniu, a
          nie czwsciej, oraz czy moge przedłuzyc czas do 1 h czy jakkolwiek ? Moze wiesz ?
          Papa Videl
    • Gość: Videl znalazłam cos na forum: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 15:54
      Wklejam ( z archiwum ):

• Re: wypadające włosy
      angelllika 18.04.2002 15:04 zarchiwizowany

dobra rada : sprawdź czy na głowie nie masz łysych pól jeżeli są oznacza to -
      łysienie plackowate.Sama miałam lecz żaden lekarz nie potrafił mi powiedzieć co
      spowodowało tę chorobę a przepisane lekarstwa nie pomagały.Wielki problem -lato
      30 stopni a ja w peruce, straszne.Po roku znajoma powiedziała mi o sposobie
      dość dziwnym dla niektórych wręcz odrażającym, otóż przez około 2 miesiące
      codziennie rano na mniej więcej 1 do 2 godzin robiłam sobie kompresy z
      porannego moczu. Nie było to tak nieprzyjemne jakby się mogło wydawać, nie
      czułam od siebie przykrego zapachu a poza tym po 2 miesiącach zaczeły odrastać
      włosy. pozdrawiam angella

• verena2891 Re: znalazłam cos na forum: 19.12.04, 16:27
        no widzisz wiec jednak pomaga.W styczniu bede w domu i wybieram sie na masaze
        do mojej ukochanej siostrzyczki zakonnej i zapytam jej czy moze zna jakies inne
        sposoby oprocz tego moczu.Kobitka jest juz starsza ,wiele w zyciu widziala i
        naprawde duzo wie.Jak cos bede wiedziala to dam natychmiast znac.Tymczasem
        pozdrawiam i zycze powodzenia.

---
        Bo w zyciu piekne sa tylko chwile ...
        i to dla nich warto zyc:)
        • yoolcia20 Re: znalazłam cos na forum: 20.12.04, 06:45
          Kobiety, ja nie chcę nikogo ograżać, ale Wy jakieś chore jesteście!!!
          Miałam różne problemy ze skórą, włosami...ale do jasnej cholery na wszystko są
          lepsze sposoby niż własny mocz. Przecież to są substancje których Wasz organizm
          się pozbywa bo ich nie toleruje!!!
          Szarlatanki!
        • Gość: b do verena2891 IP: *.autocom.pl 20.12.04, 08:25
          Czesc :) a moglabys zapytacz siostrzyczki czy pomoze na zaczerwieniosa skore?
          Nadwrazliwa, troche naczynek...nic nie pomaga ;( dermatolog tez rece
          rozklada.Pozdrawiam
          • Gość: aga Re: do verena2891 IP: *.zin.lublin.pl 20.12.04, 11:17
            tez sie dolaczam do tego pytania-czy Twoja znajoma siostra zakonna polecila by
            cos na zaczerwieniona cere naczynkowa i nadwrazliwa???Prosze o odp
            A w dzialanie moczu to i ja wierze,wiec sie nie przejmuj niektorymi opiniami:)
    • Gość: Videl :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:53
      Hey
      Vereno , najbardziej Cie prosze, bys zapytała sie siostry zakonnej o ten mocz
      jednak, jak długo go mozna trzymac i w ogóle :)
      Dziękuje za zainteresowanie moim problemem jeszcze raz :P
      pap
      Videl
      • verena2891 re:yoolcia20 20.12.04, 18:47
        Moze i jestesmy szarlatanki:).Ja jednak mam we wlasnej rodzinie przyklady
        chorob nad ktorymi lekarze rozkladali rece i przepisywali coraz to nowe
        lekarstwa , ktore zamiast leczyc szkodzily i dopiero medycyna niekonwencjonalna
        (ziola i akupunktura + glodowka)okazala sie pomocna.Tak wiec opinia , ze jestem
        szarlatanka czy cos tam innego kompletnie mnie nie rusza.Nie twierdze , ze
        medycyna jest bee , a tylko ziola , mocz i takie tam skutkuja, ale mysle , ze
        metody naturalne mniej ingeruja w organizm , ktory i tak co dzien narazany jest
        na zbedna chemie.Pozdro.

---
        • verena2891 Re: do Videl, agi i b:) 20.12.04, 18:48
          • verena2891 Re: do Videl, agi i b:) 20.12.04, 18:51
            ups za szybko mi sie wyslalo.Dziewczyny obiecuje , ze spytam jak tylko bede
            miala mozliwosc.I jak juz cos bede wiedziec to natychmiast napisze.Pozdrawiam ,
            szarlatanka Verena:)

---

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka