Dodaj do ulubionych

WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ??????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:05
HM.... NO WIEC CHODZI O TO ZE JAK JESTEM W SZKOLE TO NON STOP JESTEM GŁODNA,
JADŁABYM I JADŁA, moze nie wynika to z samago ogromnego głodu,, tylko
obawaiam sie ze zaburczy mi w brzuchu ipt... no czuje pewna pustke :(
W kazdym razie bede wdzięczna za rady :)
Ja18
Pytam sie głównie o srodki farmaceutyczne, choc i interesuje mnie działanie
ziół itp
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.11.04, 17:11
      błonnik. preparaty z różnego rodzaju odmianami błonnika (trimline, chudeus syt,
      otrębuski, bioslank itd itp). łyka się kilka tabletek, popija solidna szklaną
      wody- preparat pęcznieje i daje uczucie sytości.
      • Gość: Ja18 Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:24
        A czy to jest bezpieczne dla zdrowia ??? :)
        • Gość: justy Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.11.04, 17:28
          tak. wręcz zdrowe, tzn. błonnik jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania
          przewodu pokarmowego. chyba, ze cierpisz np. na zespół drażliwego jelita,
          chorbę leśniowskiego crona? itp- wtedy najpierw zapytaj lekarza.
      • justa_79 Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? 09.11.04, 11:11
        a naturalne źródła błonnika? razowe pieczywo, zielone warzywa, jabłka... a może
        jeszcze coś innego? bo trudno się najeść na obiad sałatą ;)
        • Gość: Ness Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 12:51
          Otręby granulowane o smaku jabłkowym :) Firmy Sante czy Solger czy jakoś tak.
          Zaczęłam to podjadać zamiast chipsów, chrupków i innych wysoce kalorycznych
          przegryzek. Całkiem niezłe i szybko zapycha.
          • justa_79 Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? 09.11.04, 14:43
            o otrębach wiem, kiedyś jadłam, muszę się znów zaopatrzyć... ale smakowych
            jeszcze nie widziałam, dzięki za info :) ja nie w sensie wypełnienia żołądka
            szukam, tylko w sensie poprawy trawienia.
    • Gość: Ja18 Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:04
      DZIEWCZYNY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI. CO DO OTRĘBÓW JA JA JEM CODZIENNIE ( FIRMA
      TO SANTE NA 100%) NIESTETY JAKOŚ ZMNIEJSZENIA APETYTU NIE ZAUWAŻYŁAM, ALE
      PRZYNAJMNIEJ SĄ ONE ZDRWOE :))
      Ja18
    • Gość: OA Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? IP: 195.82.167.* 09.11.04, 19:36
      Banany, banany i jeszcze raz banany.

I wszystko, co zawiera błonnik.

Z umiarem, oczywiście :)
      • justa_79 Re: WYPEŁNIACZE ŻOŁĄDKA , JEST TAKIE COS ? 12.11.04, 11:08
        ale banany są tuczące ;) więc co z tego, że wypełniają żołądek i hamują głód,
        skoro człowiek i tak utyje... pączki też całkiem nieźle wypełniają żołądek ;)
        tyle, że banany to mniejsze zło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka