Dodaj do ulubionych

dostałam przeterminowane próbki z OLAY!

IP: *.net-serwis.pl 13.11.04, 11:50
Byłam na tym badaniu skóry w Galerii Mokotów i dostałam aż 5 próbek (bo pani
powiedziała, że trzeba dać więcej, żeby zobaczyć jak naprawdę skóra zareaguje
na ten krem). Używałam normalnie przez 3 dni i dzisiaj przeczytałam na forum,
że inna dziewczyna dostała przeterminowane próbki właśnie z Olay. więc poszłam
szybko żeby samej sprawdzić, czy ja mam dobre próbki. Okazało się, że są ważne
do października 2004! Prziecież tak nie powinno być! Dziewczyny patrzcie na
datę ważności jak będziecie cokolwiek kupować i dostawać. Zastanawiam się
tylko czy używać tych próbek skoro są przeterminowane, ale wydaje mi się, że
kiedyś czytałam, że można stosować kremy po dacie ważności ale tylko przez
którki okres. Jak to jest? Mogę czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: dostałam przeterminowane próbki z OLAY! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.11.04, 11:57
      hmm, ja też.
      postarałam sie je zużyć do ok. 2 tyg po upływie daty ważn.
    • Gość: misia Re: dostałam przeterminowane próbki z OLAY! IP: *.net-serwis.pl 13.11.04, 12:06
      Mam jeszcze 4 próbki i po moich obliczeniach :) starczą mi one na jakieś 1,5-2
      tyg. Myślisz, że tak można? Kurcze, boję się po prostu o cerę, żeby mi się nic
      złego nie stało na niej.
      • Gość: aga Re: dostałam przeterminowane próbki z OLAY! IP: *.chello.pl 13.11.04, 12:15
        jeśli kolor zapach i tlustośc są w normie możesz je zużyc ale należałoby
        zawiadomić firme olay i kierownika perfumerii o tej pani, jaką im robi dobra
        reklame, na przyszłoś c pomyślą 2 razy zanimm kogos wrobią, a ty może
        dostaniesz przeprosibowy gadzecik :)
      • Gość: Iwa czy ktorej z Was udalo sie skorzystac z promocji O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:17
        czy ktorej z Was udalo sie skorzystac z promocji OLAY i wymienic stary krem na
        OLAY, do wielu czasopism dla kobiet dolaczone byly kupony promocyjne.
        • Gość: triss to samo w krakowie!! :[ IP: *.markom.krakow.pl / *.crowley.pl 13.11.04, 12:40
          mialam analogiczna historie w GC w Krak., chyba 29 pazdziernika czy jakos tak
          dostalam probki wazne do 10.04.
          ojj, firma Olay niezbyt ladnie traktuje potencjalnych klientow :[
      • Gość: justy Re: dostałam przeterminowane próbki z OLAY! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 14.11.04, 23:56
        a musisz koniecznie zużywać wszystkie próbki, jakie dostałaś? tzn. jeśli to
        było po kilka sztuk tego samego kremu, to przecież wystarczy zużyć jedną
        próbkę, zeby zapoznać sie z kremem a resztę można wyrzucić.

ogólnie starałabym sie je zużyć jak najszybciej, powiedzmy max. do miesiaca
        chyba, że wcześniej zaobserwujesz zmiany wyglądu/zapachu kremu. (chociaz z
        drugiej strony producent podaj mimimalny okres trwałości i nie jest tak, że z
        nastaniem danej daty krem z dnia na dzień staje się zepsuty)
    • Gość: wiola Re: dostałam przeterminowane próbki z OLAY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:02
      Do Twojego Stylu, który ukazał się w październiku b.r. została dołaczona próbka
      kremu Olay Total Effects z datą ważności 10.2004. Próbka wiec nie była
      przeterminowana, ale z tego można wysunąć wniosek, że taka jest polityka firma
      (i to zapewne nie tylko tej), aby w pierwszej kolejności pozbywać się próbek,
      czy też innych artykułów, których okres ważności jest bardzo krótki, a przy
      okazji robiąc niezłą reklamę. A co do sprzedawczyń - to chyba rzeczywiście
      różnie z tym bywa, ale pewnie też mają jakieś odgórne wytyczne w tej kwestii.
      Jedyna rada - sprawdzajmy terminy ważności na wszystkich kosmetykach, które
      kupujemy, a przeterminowanych próbek po prostu nie bierzmy.
      • ewcia1980 Re: dostałam przeterminowane próbki z OLAY! 14.11.04, 23:13
        zgadzan sie z wami, że firma nie wyrabia sobie dobrej reklamy.
        co do daty ważności kremów, to mozna je stosować do momoentu, az nie zmienią
        barwy, konsystencji lub zapachu. nie ma obawy, nie zaszkodza wam,
        poza tym pamietajcie, że nie powinno sie trzymać kremów w lodówkach.
        pozdrawiam
        • szczekuszka OLAY Galeria Mokotów 02.12.04, 12:57
          Ostatnio kupowalam tam kosmetyki w ostatnia sobote, czy niedziele. Zapytalam o
          probki. Pani natychmiast odpowiedziala, ze nie maja zadnych probek. I nic nie
          dala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka