Dodaj do ulubionych

CZy komuś pomógł Metronizadol?

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 11:42
To pytanie raczej do forum dermatologicznego ,ale tam trudno o jakąś konkretną
odpowiedź.Mam początki trądzika różowatego(nie jest to za bardzo pewne) i
lekkie ŁZS.Dermatolog przepisał mi Metronizadol.Na forum dermatologicznym
dowiedziałam się ,że nie warto tej maści stosować,bo nie pomaga,a jedynie
niszczy skórę.Użyłam jej parę razy i nic złego się stało,ale nie wiem czy
stosować ją dłużej czyli 2 tygodnie.Czy ktoś stosował ten lek i czy komuś
pomógł.Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doti Re: CZy komuś pomógł Metronizadol? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 18:05
      Gość portalu: mimi6 napisał(a):

> To pytanie raczej do forum dermatologicznego ,ale tam trudno o jakąś konkretną
      > odpowiedź.Mam początki trądzika różowatego(nie jest to za bardzo pewne) i
      > lekkie ŁZS.Dermatolog przepisał mi Metronizadol.Na forum dermatologicznym
      > dowiedziałam się ,że nie warto tej maści stosować,bo nie pomaga,a jedynie
      > niszczy skórę.Użyłam jej parę razy i nic złego się stało,ale nie wiem czy
      > stosować ją dłużej czyli 2 tygodnie.Czy ktoś stosował ten lek i czy komuś
      > pomógł.Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.

Stosowałam, i bardzo mi pomógł. Poleciła go kosmetyczka, a znajoma lekarka
      zaaprobowała i przepisała. Teraz przy drobniejszych problemach ze skórą stosuję
      pastę Zinci (też z polecenia tej samej kosmetyczki).
      • Gość: mimi6 Re: CZy komuś pomógł Metronizadol? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 19:40
        A to pasta robiona czy gotowa?
        • Gość: Doti Re: CZy komuś pomógł Metronizadol? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 16:28
          Gość portalu: mimi6 napisał(a):

> A to pasta robiona czy gotowa?

Gotowa, firmy Aflopa z Piabianic
    • Gość: yorka Re: CZy komuś pomógł Metronizadol? IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.0.* 05.05.02, 22:52
      Mnie tez pomogl
      • Gość: mim6 Re: CZy komuś pomógł Metronizadol? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 09:03
        Przepraszam za pomyłkę-nie metronizadol,a metronidazol.
        Mi też pomógł.Miałam zaczerwienione policzki,szczególnie koło nosa czoło.Używam
        też nizoralu.Cieszę się z tej poprawy,ale boję się ,że to znowu wróci.Napiszcie
        jak było u Was.
    • Gość: asia Re: Metronizadol skad? IP: *.zipnet.com.pl 18.05.02, 20:35
      z czystej ciekawosci: kto to produkuje? bo substancje to u mnie w firmie i tak
      zastanawiam sie kto to dalej przerabia, nawet nie wiedzialam ze masc z tego
      wychodzi:)
      pozdrowionka
      asia
      • Gość: justy Re: Metronizadol skad? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 21:40
        To pewnie któraś z tych firm: Glaxo Wellcome Poznań, Polpharma, Jelfa.
        • Gość: mim6 Re: Metronizadol skad? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 10:33
          Chyba Jelfa.A propo's metronidazolu mogę już coś powiedzieć na ten
          temat.Używałam go dwa tygodnie i sama nie wiem czy mi pomógł czy
          nie.Równocześnie stosowałam piankę z szamponu Nizoral i wydaję mi się ,ze to
          bardziej mi pomogło.I dlatego polecam ta kurację przy ŁZS.Po prostu pianę z
          szamponu potrzymać ok.5 min. na buzi-2x w tygodniu przez 2 lub 3
          tygodnie.Naprawdę pomaga!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka