Dodaj do ulubionych

jaki podkład?

IP: 217.153.187.* 18.11.04, 15:20
Zamierzam (juz od 3tygodni) kupić podkład do cery mieszanej, matujący i
ktyjący, ale taki kt.nie stworzy maski. Zabrałam się do tego fachowo -
czytając wszystkie (!) recenzje na wizażu i usiłując wydyć próbki w
perfumeriach. Moim faworytem był EL(za gęsty i jakis dziwnie "układał" )i
Vishy(nie chcę zamienić sie w świecącą latarnie). Mam ochotę na podkład
dobry, nawet z wyższej półki, ale juz mam mętlik w głowie..W sklepie i tak
jest sztuczne światło oświetlenie, więc jeszcze problem z odcieniem..
Eh..Może Forumowiczki coś mi podpowiedzą..
Obserwuj wątek
    • kalooo Re: jaki podkład? 18.11.04, 15:24
      może Double Agent HR?
      • Gość: Aniaa_23 Re: jaki podkład? IP: 217.153.187.* 18.11.04, 15:29
        Nie mam nic przeciwko, tylko jak trafic w odcień. Ostatnio jak kupował podkład
        to wyglądał dobrze, a w domu okazal sie zadziwiająco ciemno-żółtawy (nie jestem
        blada ale bez przesady). Zaczne chyba moje zakupy od korektora pod oczęta i na
        buzie.
        • kalooo Re: jaki podkład? 18.11.04, 15:32
          w sephorze mogą zrobić ci próbke wybranego odcienia,bez gadania powinni ci
          odlać z testera i w domu możesz sobie wypróbować w domu.Jeśli jesteś z Warszawy
          to polecam zwrócić się z takim problemem do sephory na Sadybie-do takiej ładnej
          blondynki,ona mi idealnie kiedyś wybrała odcień i nawet sama mówi,że podkładów
          woli dać próbke,żeby sobie w domu ocenić,bo to bez sensu w sklepie wybierać.
    • Gość: Aniaa-23 Re: jaki podkład? IP: 217.153.187.* 18.11.04, 15:37
      Na Sadybę mam trochę za daleko. Najbliżej natomiast do Galerii Mokotów (w
      Douglasie próbek nie udalo sie uzyskać w Seforze jeszcze nie próbowałam)
      ewentualnie do Janek lub do centrum. W Clinique Pani natomiast namawiała mnie
      na podklad do cery normalnej (bo lepiej sie przypudrować niz przesuszyć cerę -
      hmmm)lub ewentualnie tłustej.
      • Gość: Akne Re: jaki podkład? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.11.04, 18:28
        Aniu, jesli wpiszesz w wyszukiwarke "Lasting Performance" to znajdziesz tam
        miedzy innymi moj post. Kupilam ten podklad ostatnio, zupelnie przypadkowo i
        okazal sie absolutna rewelacja dla mojej cery. Nakladam go niezbyt duzo, a
        swietnie kryje i nie tworzy maski. Tak naprawde uwazam, ze osoby piszace o
        masce na twarzy po porstu za duzo kosmetyku nakldaja, a oszczednosc w tym
        wypadku jest na wage zlota. Podklad wysuszyl mi slady po pryszczykach,
        absolutnie nie wysuszajac cery. Buzia nawet po jego zmyciu jest naprawde
        sliczna, jak po kremie - nie przesadzam. Pielegnuje (a ja jestem straszny
        wrazliwiec), pieknie stapia sie ze skora, jest swieny pod kazdym wzgledem -
        przynajmniej dla mnie. Paleta kolorow jest bardzo szeroka, ale NIE SPRAWDZAJ
        KOLOROW W NECIE (SA STRRRRRASZNE!!! I ZUPELNIE NIEZGODNE Z RZECZYWISTOSCIA). Ja
        za pierwszym razem nie trafilam z kolorkiem, wlasnie przez sklepowe swiatlo.
        Kolezanki z pracy mowily mi, ze absolutnie nie widac podkladu na mojej buzi,
        ale ja czulam mimo wszystko, ze jest odrobine za ciemny. Przesympatyczna
        forumowiczka sprzedala mi swoj podklad i ... nie moge napatrzyc sie na siebie w
        lusterku. Moj pierwszy kolorek odkupila ode mnie kolezanka z pracy i jest
        bardzo zadowolona. Polecam goraco. I zycze udanych zakupow. POZDROWIONKA DLA
        KALOOO!! :)
        • kalooo Re: jaki podkład? 19.11.04, 09:58
          Akne dobrze powiada Max Faxtor też może być OK.;)
          wielkie pozdro!!!;*
      • kragmel Re: jaki podkład? 18.11.04, 23:44
        z Clinique mógłby ci pasować Superfit. dobry podkład, choć nie idealny - trzeba
        wypróbować na sobie. btw w GM w sklepie Clinique bardzo trafnie dobrali mi
        odcień.
    • ta_milena Re: jaki podkład? 18.11.04, 22:46
      Może Diorskin Ultra Mat?
      • Gość: kasia Re: jaki podkład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:55
        Hydralight Isa Dory. Najlepszy, jaki miałam do tej pory :)
        • dona21 Re: jaki podkład? 18.11.04, 23:00
          Ja jestem zachwycona podkladem Divinora Guerlain , pozdrawiam
          • verena2891 Nivea Beaute Stay-On 19.11.04, 20:08
            Napisane jest na nim , ze jest do wszystkich rodzajow cery .Dla mojej mieszanej
            jest bardzo dobry.Oczy mnie od niego nie szczypia co jest jego wielka
            zaleta.Mam 04 Beige Cafe .

--
            Bo w zyciu piekne sa tylko chwile...
            • justa_79 Re: Nivea Beaute Stay-On 22.11.04, 15:55
              w Polsce nie ma jeszcze kolorówki Nivea. a ile kosztuje ten podkład?
    • Gość: Aniaa_23 Re: jaki podkład? IP: 217.153.187.* 19.11.04, 09:35
      Dzięki za rady, jak nabędę coś nowego do malowania to dam znać :)Milego weekendu
    • wojtow Re: jaki podkład? 19.11.04, 09:38
      Ja używam Loreala i Avonu - oba na +
    • sympatyczna7 Double Wear EL :)) 19.11.04, 10:11
      Polecam Ci Double Wear Estee Lauder :))

Ja na zakupu podkładu i wybranie tego odpowiedniego, potrzebowałam 1,5
      miesiąca! Ale jestem super zadowolona! Tez czytalam recenzje na wizazu i
      zdecydowalam wydac wiecej pieniedzy, ale na cos super i nie zaluje!
      Mam jasna karnacje, bardziej różowa niz brazowa (żoltą) i wybralam Double Wear
      2. Bylam w seforze i wzielam sobie kolorki do pudeleczek zeby poprobowac. 1
      jest dosc jasna, ale tak szczerze mowiac nie ma dużej różnice pomiędzy 1 i 2.
      Po prostu 1 jest taka bardziej porcelanowa, ale nie biała!! Trudno tak określić
      jej kolor... na pewno nie jest bardzo jasna! Tak więc dla mnie najlepsza była
      2. A 3 ostatnio była w gazecie Cosmopolitan. Oczywiscie przetestowalam ja na
      mojej buzce i jest zdecydowanie bardziej zolta i ciemniejsza od 2.
      A sam podkladzik jest fajniutki! To prawda, ze troszke jest gesty, ale
      fantastycznie sie dzieki temu rozprowadza na buzi!! (podklady Clinique sa o
      wiele wiele bardziej GESTE). Idealnie sie stapia z buzia.. od razu widac, ze
      jest po nim gladka, a mam troszke blizn po tradziku i podklad je zdecydowanie
      niweluje! Buzia przybiera slicznego kolorku.. No i dlugo sie nie blyszczy i
      caly dzien wytrzymuje! Aha! nie brudzi swetrow jak inne podklady (np. La Roche
      Posay - koszmar!!) Ja kupilam go w perf. Marrinaud i zaplacilam 134 zł i
      kompletnie nie zaluje mojego wyobru!
      • sympatyczna7 Re: Double Wear EL :)) - jeszcze coś 19.11.04, 10:16
        Aha jeszcze coś :))
        Wazne jest jakiego uzywasz kremu pod podklad, tzn. rano :))
        Ja uzywlam jakiegos Vichy, juz nie pamietam nazwy i Double Wear w ogole sie nie
        chcial na nim ladnie roprowadzac!!! Bylam wtedy przerazona! Teraz uzywam kremu
        La Roche Posay Effaclar K :)) (Skoro buszujesz na wizazu, na pewno go znasz) i
        jest idealny na moja buzie i w ogole pod ten podklad :)
        • carrera2003 Re: Double Wear EL :)) - jeszcze coś 19.11.04, 10:47
          Ja używalam Double Wear EL przz rok i byłam zadowolona, ale stan skory mi się
          pogorszył i kosmetyczka powiedziała ze być moze od niego bo jest za ciężki i
          skóra nie oddycha tak jak powinna.
          Teraz szukam tego właściwego i zastanawiam sie nad nowym Diorskin Ultramat.
          Ktoś używał?
        • Gość: Aniaa_23 Re: Double Wear EL :)) - jeszcze coś IP: 217.153.187.* 19.11.04, 11:36
          Ostatnio używałam Vischy Termal S(nie zauważyłam po nim matu)na zmiane z
          kilkoma innymi matującymi kremami,a teraz LP na przebarwienia. Dostalam probki
          (!)La Roche Posay Effaclar K, ale czekają jeszcze na wyprówanie. Może zrobię
          jeszcze jedno podejście do EL. Wybiore sie jutro z rana tylko z wykremowana i
          pomaluje się w sklepie. Po paru godzinach chodzenia "z podkładem" powinnam
          wiedzieć czy mi pasuje czy nie.
          • sympatyczna7 Re: Double Wear EL :)) - jeszcze coś 19.11.04, 13:44
            Ania, ja tez miałam dwa podejćsia do Double Wear... bo na tym pierwszym kremie
            vichy mi nie leżał.. Ale ten DW nie jest wclae taki gęsty.. może brałaś inny
            EL? Koniecznie wypróbuj Double Wear bo jest najfajniejszy :))

A co do pudełeczek.. To są takie malutkie okrągłe pudełeczka w seforze. Jak
            poprosisz panią o próbkę, to ona bierze to pudełeczko i do niego nalewa Ci z
            testera troszkę podkładu.. I proponuje, zebys sobie w domku go wypróbowała a
            nie w sklepie.. zawsze się dziwnie patrzyli jak nakładalam puder w sklepie..
            Przez to, ja sie gorzej czułam.. :))
      • kalooo Re: Double Wear EL :)) 19.11.04, 10:48
        no ale ona pisze,że EL właśnie nie za bardzo...;)
    • Gość: Aniaa_23 Pudełeczka IP: 217.153.187.* 19.11.04, 11:23
      Dziewczyny czy te pudełeczka o których często wspominacie dostaje sie przy
      zakupie kosmetyków w Seforze, czy może trzeba je kupić.
      • Gość: kaloo Re: Pudełeczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:25
        w sephorach je maja na miejscu,w douglasach raczej nie,tam chyba nie robia
        próbek na miejscu.

pzdr
        • carrera2003 Re: Pudełeczka 19.11.04, 12:40
          W sephorze dają je po prostu jak poprosisz o próbkę.
          U mnie (wrocław) w douglasie bardzo oszczędzają, mają pudełeczka a mówią że nie
          mają. Ja zawsze takiej paience mowię, że ostatnio jak byłam to kazali mi
          przyjść po kilku dniach. Pana mówi ze poszuka i jakoś znajduje pudeleczko.
          • Gość: wawa Re: Pudełeczka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 14:22
            Ja we Wrocławiu nie mam problemów z próbkami, zawsze mi dają i nawet sporo.
            Najwięcej dostałam w tamtym roku przed świętami, bo 9 sztuk i piękny naszyjnik
            za stówe/taka cena była na metce/, to było w Pedecie. A pare dni temu w
            Sephorze kupiłam jeden krem i dostałam 3próbki i mydełko w prezencie, tym razem
            w Carefurze
    • Gość: mija Re: jaki podkład? IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.04, 16:54
      Estee L. Double wear! mam tez blizny potradzikowe a podklad je kryje. Poza tym
      skora nie swieci sie przez caly dzien
    • nicor Re: jaki podkład? 26.11.04, 12:15
      Spróbuj Estee L. Ideal Mat - jest dobry kolor 3 jeśli masz ładnie ale nie mocno
      opaloną bużię . Inaczej wez jaśniejszy. W Sepchorze dostaniesz próbke do
      słoiczka. Zadowolona też jestem z Lancome Adaptive nr.3 - też wypróbuj.
      • carrera2003 Re: jaki podkład? 26.11.04, 12:26
        a czy któraś już używa diorskin ultramat????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka