Dodaj do ulubionych

Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 14:21
Może komuś sie przyda moje doświadczenie.
Pisałam tu już, że mam cerę mieszaną i w strefie T często robią mi się
wypryski, a szczególnie na czole miałam ostatnio grudełkowatość straszną.
Jak ręką przejechałam po czole to czułam same nierówności. Wkurzalam się, że
nic nie pomaga, a dermatolog zapisał mi kiedyś takie maści po których bylo
tylko gorzej więc nie chcialam iśc do lekarza.
No i tak:
po pierwsze to naczytalam się tu dużo na temat glinki zielonej więc ją
zakupiłam.
Po drugie kupiłam krem Dermedic do cery trądzikowej.
Po trzecie zaczęłam łykać tran w kapsulkach.
I słuchajcie - mam gładką buzię!
O niebo lepszą! (jak w reklamie!)
Nie wiem czy to na długo, ale jest bardzo ładnie!
Oby tak juz zostało!
Pozdrawiam. Pa.
Obserwuj wątek
    • Gość: edka Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 24.11.04, 14:34
      a jaki tran lykasz?
      • Gość: bibi Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 15:13
        Kupiłam najtańszy tran w kapsułkach jaki był w aptece,
        chyba za 8 zeta - 60 kapsułek, nie wiem jakiej to firmy bo mam go w domu,
        a teraz jestem w pracy.
      • Gość: Elunia Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 12:56
        To sobie poczytałam!!
        Pozdrawiam i Lece DO A! P!T!E!K!I!!!!!!!!!!!!!
        Tylko żeby nie kapciach jak dwa dni temu . HIHIHI

Pozdrawiam Buśka
    • Gość: Ela Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 24.11.04, 16:30
      czesc

Ja mam tez taka cere jak Ty i takze problemy.Napisz cos wiecej o swojej kuracji
      ta glinka,lykaniem tranu w kapsulkach itp Po jakim czasie zauwazylas zmiany w
      wygladzie cery?Jak dlugo utrzymuja sie te efekty?Czy teraz nie masz zadnych
      wypryskow?
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 16:46
        W jaki sposób tran pomaga na cerę? Jan w sumie nie mam żadnych pryszczy, ale
        czoło mam nieróqwne, nie ejst to widoczne (tylko z bliska), ale mam taką
        troszkę kaszkę i skóra niee sjt gładka, jak na policzkach. Nie wiem, z czego to
        wynika. :/
        • paputerek Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 24.11.04, 16:52
          nie wiem Aśku z czego to wynika ale też tak mam:(
          tran zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe które podobno zbawiennie działaja na
          tkanki więc pewnie i na skórę
        • justa_79 Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 24.11.04, 17:09
          asiek, lepiej sobie kup Optimum Omegę ;) bo zawarte w niej NNKT omega 3
          pochodzą z tkanki tłuszczowej ryb, a nie z wątroby, jak w przypadku tranu.
          wątroba jest filtrem całego organizmu i zbierają się w niej wszelkie toksyny,
          tak i ryb, jak i u człowieka. oprócz tego Optimum Omega zawiera też wit. E i
          bezwonny wyciąg z czosnku, co daje dodatkowe korzyści.

a jeśli chodzi o same kwasy omega 3, to ich brak powoduje zmiany skórne, np.
          łuszczenie, egzemy, trądzik, większą podatnośc na alergie, wysypki i infekcje
          skórne, upośledzony transport lipidów. omega 3 poprawia funkcje ochronne
          warstwy rogowej skóry, likwiduje skutki nadmiernej ekspozycji na promienie UV,
          zapobiega powstawaniu zmarszczek. poprawia krążenie krwi i wygląd skóry,
          pomocne przy łamliwości paznokci (sprawdzone na mnie), łupieżu i wypadaniu
          włosów. równowaga kwasów omega 3 i 6 w organizmie jest warunkiem zdrowej skóy.
          niestety, w naszym codziennym pożywieniu dostarczamy za dużo omega 6 (oleje
          itp.), co jest przyczyną procesów zapalnych.

głównym źródłem NNKT omega 3 są tłuste ryby, np. tuńczyk, makrela itp., ale
          żeby dostarczyć odpowiednią ilość tych kwasów, trzeba te ryby jeść min. 2-3
          razy w tygodniu.
          • Gość: bibi Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 13:01
            Justa - czy Optimum Omega są do nabycia w aptece?
            Po tranie może zakupię.
            Pozdr.
    • Gość: pytająca Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 24.11.04, 22:11
      do bibi

napisz bibi jak długo stosowałaś tą kurację ?????????
    • Gość: kasia Re: Do justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:10
      witam:) Ostatnio kupiłam Omega3 z firmy LYSI, ale przestałam brać po paru
      dniach, ponieważ jest w składzie DHEA 25mg. i bałam się że cera pogorszy mi się
      jeszcze bardziej. Dałam je mężowi, ponieważ DHEA podnosi poziom testosteronu:)
      Planuje kupić dla siebie Omega3 bez DHEA. Czy dobrze zrobiłam,żę odstawiłam
      tab.?
      • justa_79 Re: Do justy 25.11.04, 10:14
        naprawdę w składzie jest DHEA? czy DHA? chyba to drugie. bo kwasy omega 3 to
        właśnie EPA i DHA. faktycznie łatwo pomylić z nazwą hormonu DHEA. więc sprawdź
        jeszcze raz na opakowaniu.

(a jeśli chodzi o DHEA, to wydaje mi się, że reklamowany teraz preparat z tym
        hormonem jest również dla kobiet, tylko z mniejszą dawką niż dla mężczyzn.)
        • Gość: kasia Re: Do justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:02
          :) Ale ze mnie gapa! nie wiem jakim cudem przeczytałam DHEA:))) ?Oczywiście, że
          DHA. A ja czekałam na rezultaty u mojego mężą;)Justa czy Omega-3 z firmy LYSI
          jest dobrym produktem?
          Dziękuje:)
          • justa_79 Re: Do justy 25.11.04, 12:57
            kasia, nie przejmuj się, to się zdarza. mnie też na początku DHA skojarzyło się
            z DHEA :)
          • justa_79 Re: Do justy 25.11.04, 13:24
            a ten preparat wygląda przyzwoicie, kwasy omega pochodzą z mięśni ryb, a nie z
            wątroby, i dodatkowo zawiera wit. E, która zapobiega utlenianiu tych kwasów.
    • Gość: bibi Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:24
      Kurację stosuję od 2 misięcy.
      Zaczęłam od glinki.
      Zakupilam ją i odrazu zaczęłam intensywnie stosować.
      Maseczka 2 razy w tygodniu, a w dni bez maseczki myłam twarz rozcieńczoną
      glinką, ale tylko wieczorem.
      Później odkryłam, że jeszcze lepiej jest jak zrobię w strefie T delikatny
      peeling tuż przed nałożeniem maseczki z glinki (maseczkę też nakładam tylko w
      tej strefie bo poliki mam suche).
      Jeszcze później odkryłam krem Dermedic do cery trądzikowej, o którym czytałam
      bardzo pozytywne komentarze. Smaruję się nim na noc.
      To wszystko dało już widoczny rezultat, ale najbardziej zdziwiona byłam swoją
      cerą kilka dni po zastosowaniu tranu. Właściwie to kupiłam go żeby ogólnie
      wzmocnić organizm w sezonie jesienno- zimowym. Byłam u gina i tam leżała ulotka
      o tranie. Poczytałam że wzmacnia kości, zęby, narząd wzroku, skórę i ogólnie
      organizm. Więc zakupiłam.
      Myślę, że to wszystko co ostatnio robiłam miało wpływ na cerę, jest teraz o
      wiele ładniejsza niż jeszcze dwa miesiące temu.
      Np. wczoraj zrobiłam peeling i nałozyłam po nim maseczkę z glinki zielonej, a
      potem posmarowałam się na noc tym kremem Dermedic i kurcze dzisiaj ładnie
      wyglądam:-)
      Nie wiem czy to długo się utrzyma, nie wiem czy Wam dziewczyny też tak pomoże,
      ja mam bardzo tłustą cerę w tej strefie T, ale jednocześnie wrażliwą, nie
      wszystkie kosmetyki mi pasują, a tu nagle się wstrzeliłam.
      Krostki czasem mi się pojawiają teraz, ale już nie takie wielkie i bolące jak
      kiedyś, tylko delikatne i szybciej znikają.
      Ale się rozpisałam :-)
      Pozdrawiam.
      • Gość: Paula Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:15
        zgadzam się z Justą w 100% ja stosuję preparaty firm
        www.flpp.com.pl/index2.php?content=produkty_opis&id=5 czy justa znane Ci
        są?????
        • Gość: Meganka Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.crowley.pl 25.11.04, 10:24
          Polecam Tran z Wiesiołkiem. Stosuję od kilku miesięcy i cera mi się naprawdę
          poprawiła!
        • justa_79 Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 25.11.04, 10:50
          nazwa oczywiście znana, same produkty niekoniecznie ;)
          • neff Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 25.11.04, 12:22
            justa, a co sadzisz o oliwie z oliwek - mozna nia zastapic tabletki z tranem?
            • Gość: as Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.11.04, 12:34
              tabletki wyciąg z wiesiołka. Cera jak u niemowlaka- zero pryszczy.
            • justa_79 Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 25.11.04, 12:56
              oliwa z oliwek zawiera niewiele NNKT, ale zawiera duzo jednonienasyconych
              kwasow tluszczowych (77%) dzialajacych ochronnie na układ sercowo-naczyniowy.
              tak więc nie zastąpi tabletek omega 3, ale dobrze by było zastąpić nią olej.
    • Gość: Ela Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 25.11.04, 13:38
      Serdeczne podziekowania Tobie Bibi :))

Super ,ze tak sie rozpisalas bo dzieki temu ja i inne dziewczyny dowiedzialysmy
      sie w szczegolach o Twojej kuracji :) Buziaki za to :)
      Dziekuje takze innym dziewczynom za podzielenie sie swoimi metodami.
      Bibi ,ja mam taka cere jak Ty w strefie T jest tlusta w pozostaych normalna ,a
      przy tym bardzo wrazliwa wiec mysle ,ze dzieki Twojej kuracji ja tez poprawie
      sobie stan cery:)
      Lece do apteki po tran :) takze po krem Dermedic i glinke :)
      Papatki,napisze czy jest lepiej jak juz zauwaze rezultaty
      • Gość: mia Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 13:57
        a ile kosztuje ten dermedic?
        • Gość: bibi Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:13
          Mia - ja zapłaciłam 34zł za krem Dermedic.

ps. bardzo będę się cieszyła jak komuś się poprawi wygląd buźki:-)
          fajnie by było!!!
    • Gość: kasia Re: do justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:32
      to jeszcze raz ja:) co powiesz na Omega-3 z firmy Doppel Herz, bierze się raz
      na dobe.
      • Gość: justa Re: do justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 10:02
        skład nie jest podany w gramach, tylko procentowo, ale sądząc po wadze
        kapsułki, zawartość EPA i DHA w porównaniu z preparatem LYSI jest podobna.
        Doppelherz zawiera więcej wit. E, ale z kolei nie jest podane, z jakiej części
        ryby pochodzą te kwasy. nie jestem kompetentną osobą, by się wypowiadać na ten
        temat. zapytaj lepiej justy, która jest farmaceutką, będzie lepiej mogła ocenić
        te apteczne preparaty.
        • Gość: Iwona Omega 3 IP: 80.50.45.* 27.11.04, 15:01
          Nie zapamiętałam firmy chwalonego tu preparatu Omega 3 i kupiłam taki firmy
          Naturell, czy też jest dobry, czy spróbowac wymienić na inny? ( jeszcze nie
          otworzyłam opakowania).Ten ma w składzie olej z łososia( 90mgEPA i 60mg
          DHA).Poradźcie!!
          • Gość: sylwia Re: Omega 3 IP: *.lubawka.net / *.net 27.11.04, 17:22
            ja tez chcialam kupic omege,ale pan w aptece kazal mi podac firme bo tych
            preparatow jest wiele.czy ktos wie ktore sa najleprze??
            • Gość: kasia Re: Omega 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:48
              Ja kupiłam z Doppel Herz???
          • Gość: Anka Re: Omega 3 IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 28.11.04, 08:00
            Nie martw się i spokojnie łykaj .Każdy preparat jest dobry.

• slotna Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 27.11.04, 20:45
      Ja rowniez polecam omega 3. Najsmieszniejsze jest to, ze zaczelam je brac dwa
      miesiace temu, ale z glukozamina - na stawy ;) A nie tylko poprawila mi cera,
      ale i paznokcie.
      • Gość: Anka Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 28.11.04, 07:55
        A stawy? Napisz proszę czy zauwazyłas jakąś różnicę.
        • Gość: jana Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 09:14
          pani w aptece powiedział,ze z wszystkich "omega" najlepsze jest Omega-3 forte
          firmy NaturKaps.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 28.11.04, 15:01
            To jst Hasco-leku, Naturkaps to nazwa preparat (dokładnie grupy preparatów,
            jest Naturkaps Omega-3 mitte, NK O-3 forte i inne NK). A w jakim sensie
            najlepsze? Bo z doświadczenia wiem, że za najlepsze uważają rpzeważnie albo to,
            co najczęściej kupowane, albo to, co najdroższe - generalnie więc to, co
            reklamowane czy najbardziej znane.
        • slotna Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 30.11.04, 02:41
          Zauwazylam;) Serio. Mniej bola, rzadziej, i nie 'strzykaja' tak strasznie
          glosno;) I kregoslup (uraz powypadkowy) tez lepiej sie miewa. Aha - jednak
          biore dluzej, dobre 3 miesiace, nie moglam sie doliczyc po opakowaniach, bo
          roznie bralam, najpierw po 1 kapsulce, potem po 2-3 i znow jedna.
          • Gość: Anka Re: Do Słotna- dziękuję IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 30.11.04, 11:03
            Dziękuję,łykałam kiedyś omega 3 i glukozaminę ale chyba za wcześnie
            zrezygnowałam / niestety choruję na rzs / ale szybko do tego wrócę .Glukozamię
            mam z chondroityną z USA ,podobno ma być najlepsza .Dziekuję bardzo ,moze skóra
            tez przy okazji dostanie coś dobrego.Pozdrawiam
            Anka
    • vanessa75 Do slotna 28.11.04, 14:53
      Slotna a jakiej firmy Ty kupiłaś omega3, i ile kosztowała?
      • slotna Re: Do slotna 30.11.04, 02:43
        Niestety, ale pisze z Anglii, wiec pewnie Ci nie pomoge. Nie pamietam firmy,
        ale ogolnie preparat byl nastawiony glownie na stawy, tak jak pisalam, nazywa
        sie JointCare, omega 3 + glukozamina. Kosztuje bodajze £6 czyli ok.36 zl za 30
        kapsulek (1-3 dziennie).
    • vanessa75 Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 28.11.04, 15:25
      Bibi a gdzie kupiłaś tą glinke i jak dokładnie ona się nazywa?- bo ja pytałam w
      paru aptekach i nic nie mieli.A jeszcze czytałam że b. dobra jest glinka
      kambryjska, ale gdzie ją mozna kupić? może wiecie dziewczyny (pewnie tylko
      można zamówić przez internet).
      • stenaa Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 28.11.04, 18:41
        Dolaczam sie do pytania. Bibi powiedz prosze cos wiecej na temat tej glinki-
        gdzie i dokladnie jaka kupilas?? Pamietasz moze ile mniej wiecej kosztowala??
      • Gość: Hania Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 29.11.04, 01:29
        ja ta glinke zamowilam przez internet,jest w www.esentia.pl Jesli zakupisz 2
        szt to 3 jest gratis.
        • Gość: bibi Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 09:03
          Cześć dziewczyny.
          Ja też zakupiłam tą glinkę przez internet na esentia.pl, kupiłam maseczkę z
          glinki zielonej i czystą glinkę zieloną w tubie oraz krem regeneracyjny (też
          jest bardzo fajny). Za wszystko zapłaciłam razem z kosztami przesyłki jakieś 60
          zł. Stosuję na przemian raz maseczkę raz czystą glinkę, bo maseczka ma
          dodatkowo jakieś minerały inne i lekko szczypie po nałożeniu, zle tylko
          chwilkę. Kupiłam najmniejsze opakowanie, ale to jest bardzo wydajne i po 2
          miesiącach jeszcze mam dużo.
          Po tranie kupię chyba OMega-3, bo dziewczyny tu piszą że lepsze.
          Pozdrawiam.
          ps.cera nadal ładna - a nawet jeszcze ładniejsza:-)!!
          • Gość: bibi Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 09:32
            Acha - to glinka firmy Argiletz.
            • majka.xxx Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 29.11.04, 12:59
              ja tez dzis kupilam te glinke. powiedzcie mi jak jej uzywacie??
              robicie maseczke z calości i potem ja przechowujecie w zamknietym pojemniku czy
              kazdorazowo rozcienczacie z woda???
          • Gość: Ela Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 29.11.04, 14:17
            Bibi

Gratuluje :-) :-)
            Ja kompletuje stopniowo "skladniki kuracji" :)
            Pozdrawiam
            • Gość: bibi Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:53
              Pozdrawiam Ela i życzę powodzenia, mam nadzieję, że kuracja pomoże:-)!!!
              Będę się bardzo cieszyła!!!!
              • Gość: grapje Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 21:23
                a ja kupilam glinke zielona z firmy dermaglin ( ktos ja tutaj polecal ) - leza
                w galerii centrum, jedna saszetka kosztuje 4,99.
                • Gość: aza ile razy dziennie łykać ten tran??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.04, 13:22
                • majka.xxx Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera 30.11.04, 13:33
                  ja tez mam taka w saszetce ale ona jest malo wydajna, zreszta nie chce mi sie
                  jej za kazdym razem rozrabiac.
                  powiedzcie mi jakiej firmy i gdzie moge dostac taka wieksza gotowa np. w
                  tubie???
                  • Gość: bibi Re: Opowiem co zrobiłam, że poprawiła mi sie cera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:38
                    Już pisałam, że kupiłam swoją tubke czystej glinki i maseczkę z glinki na
                    www.esentia.pl, bardzo szybko przysyłają, zamówiłam w poniedziałek, a w piątek
                    już dostałam. Ale kiedys dzieczyny pisały, że mozna gdzieś kupić normalnie w
                    sklepie czy aptece.
                    Jesli chodzi o tran to ja biorę mniejsze dawki niż piszą na ulotce.
                    Na ulotce napisali żeby brać od 2 do 4 kapsułek 2 razy dziennie, a ja biorę 1
                    kaps. 2 razy dziennie.
                    Pozdrawiam:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka