Dodaj do ulubionych

SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY???

IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 19:15
hej!chcaialbym schudnac jakos3-5kg..ostatnio mi sie przytylo i chce wrocic do
sowjej wagi..wiem ze musze ograniczyc jedzeinie ale i cwiczyc:)znacie jakies
dobre sposoby na to..mozecwiczenia lub odpowednie pozywienie???ale schudnac
nie musze szybko..tylkozeby bylo efektywne:))poradzcie:))
Obserwuj wątek
    • olivia101 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 02.12.04, 20:14
      poszperaj tu:) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=580
      • Gość: Julka Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 10:19
        Ja zeszlam z 57 kg do 46...czasami z rana waze 45...waha sie to takze przez
        okresem. Ale do rzeczy...nie zrobilam tego w przeciagu 3 m-cy ;-) lecz bodajze
        4 lat! bo jak widze zdjecia ze szkoly sredniej a teraz to ulala ;-)
        1) Pierwsza rzecza jaka ograniczylam to cukier! Zmniejszalam slodzenie herabty
        czy kawy co tydzien. Nie z dnia na dzien, powiesz sobie ze nie slodzisz....bo
        to trwalo u mnie z jakis m-ac, moze 2. A slodzilam sporo, bo nawet 2 lyzeczki
        capuccino. Gorsze to niz miod ;-) Teraz nie slodze ani herbaty, ani kawy. Za to
        uzywam smietanki w proszku ;-) Jesli natomiast kawa jest zbyt goszka (np w
        kawiarniach itp) to slodze pol lyzeczki, albo mniej. I wierz mi, to byla
        pierwsza rzecz, ktora ograniczylam, a po ktorej mi tak szybko waga spadla,
        wlasnie ok 3 kg.
        2) Ogranicz obzeranie sie. Ja, pewnie to jest blad, oduczylam sie jesc sniadan
        o 8-9. Zamiast tego pije kawe. A pierwszy posilek jem ok 12-14. Po prostu nie
        potrzebuje zjesc cos z rana, choc kiedys to ledwie otwieralam oczy i juz
        musialam jesc :-)
        3) Czasami jesli widze, ze przybylo mi ze 2 kg lub ze cos mi sie spodnie robia
        za ciasne to odstawiam slodycze...np tydzien do 2 tyg bez slodkosci. Zero! A
        takto to nie odmawiam sobie, czasami zjem tiramisu, jakies cukiernki,
        ciasteczka, czekoladke. Organizm potrzebuje to mu to daje ;-)
        4) Jedz wtedy kiedy bedziesz glodna, a nie wtedy kiedy np mama zrobi obiadek i
        trzeba jesc lub ze przyszla pora lunchu. Jesli czujesz, ze glod minal to
        przestan jesc. Nie napychaj sie. A jesli czujesz, ze kurcze, cos bym jeszcze
        schrupala to miej jogurt pod reka. Ja je jem codziennie, czasami nawet zamiast
        slodkosci, jesli mnie do nich ciagnie.
        5) Masz ochote zjesc cos z mcdonalda, to zjedz. Frytki? Prosze bardzo. Bylebys
        nie jadla codziennie ;-)
        6) Kolacje, w moim przypadku to jakas buleczka z szynka czy z serem. Jogurt,
        jakis owoc, np banan, pomarancza. Ja pije duzo sokow, bo np czysta woda mi nie
        odpowiada.
        7) Cwiczenia, hmm... ;-) W lato tak, cos tam pocwicze, jesli jest cieplo to
        wracam na piechote z pracy do domu, czyli jakies 4.5 km...szybki marsz. W ogole
        w lato jest latwiej bo wtedy czlowiekowi nie chce sie tak jesc, mozna pojezdzic
        na rowerze.

To chyba tyle.
        Ja jako takiej diety nie stosuje. Ale zeby utrzymac dotychczasowa wage to
        stosuje MŻ...mniej zrec ;-) I jesli mam na cos ochote to po prostu to jem, ale
        z umiarem, bo nie chodzi o to zeby sie katowac. A...no i jesli jem to robie to
        spokojnie...nie na hurra bo wtedy nawet nie czuje ze cos zjadlam ;-)

Pozdrawiam :-)
        • Gość: Julka Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 10:24
          Sorry za blad....gorzka, a nie goszka ;-)I w ogole sorry za literowki.

Zapomnialam dodac, ze staram sie nie jesc po 20, choc ponoc wskazane jest nie
          jesc po 18.
          • justa_79 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 03.12.04, 10:36
            to trochę sztuczna granica, bo przecież nie każdy o tej samej porze jest w domu
            czy o tej samej porze chodzi spać. ważne, żeby nie jeść tuż przed snem, bo
            żołądek nei zdąży tego strawić i będzie zalegało do rana. gdybym chciała nie
            jeść po 18, to już nie pamiętałabym, co to obiad ;) a jedzenie samych kanapek
            szkodzi o wiele bardziej niż jedzenie po 18.
    • Gość: Ness Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 10:28
      Ja bardzo schudłam, gdy przestałam słodzić herbatę (jak koleżanka powyżej :),
      smarować pieczywo masłem (to od razu spowodowało, że jem mniej pieczywa w ogóle)
      i jeść kolacje. Spróbuj też znaleźć jakieś produkty wysokokaloryczne, które nie
      bardzo lubisz :) i unikać ich w ogóle. Np. do obiadu nie nakładać sobie
      ziemniaków lub ryżu, a tylko mięso i surówkę, dużo surówki!
    • jasna_79 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 03.12.04, 10:39
      Jeśli trudno ci odstawić cukier, to zastap go słodzikiem :) Ja tak zrobiłam, a
      po kilku tygodniach i słodzik odstawiłam, co nie było trudne bo w smaku jest
      gorszy niż cukier.
      Dobrym sposobem jest zastepowanie poszczególnych elementów posiłków warzywami,
      a zwłaszcza sałatą, która jest rewelacyjnym zapychaczem żołądka.
      Do tego ćwiczenia - ile kto ptrzebuje, jedni raz dziennie 30 min, inni trzy
      razy w tygodniu po 60-90 min (ja) i masz efekty.
      Tylko potrzeba czasu i konsekwencji.
      • Gość: kotka30 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 13:06
        dzieki dziwczyny:)no wlasnie chyab to przez za duzo zaracia ostatnio:(zawsze
        mialam pikeny palski brzuszek ..tylko uda zawsze byly dosc msywne..ale ostatnio
        brzuszek ma male waleczki i uda troche powiekszyly sie;(nadal ejstem ok..ale ja
        widze ze troche sie zmienilo i dla wlasnego samopoczucia chce to zrobic:)
        cwiczyc zaczelam nio i ograniczam jedzonko:))na zime sie zawsze tyje ale w tym
        roku mi to jakos wlasnie sie tak zrobilo:(ale jak wytrwam bede cwiczyc czesto i
        jesc mniej ta na wiosne powinno byc super:)i to mnie wlansie motywuje:)dzieki
        za rady:)wielka buzka!!
    • Gość: lola Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 14:00
      up
    • Gość: marzka Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.n.net.pl 04.12.04, 14:10
      zapisz sie na silownie lub aerobik , ruch jest najlepszym sposobem na zrzucenie
      sadelka:):) poza tym ksztaltujesz sylwetke , poprawiasz kondycje no i po
      wysilku fizycznym wydzielaja sie ednorfiny co zdecydowanie popdawia
      humorek:):):) ja cwicze prawie 3 miesiace i jestem bardzo zadowolona nie tylko
      stracielam 6kg (i to bez rygorystycznego ograniczania jedzenia:P:P) ale tez
      figura mi sie poprawila,a celulit znacznie sie zredukowal..:):):) poprostu
      rewelacja:):):) polecam!!!
    • aksamitnaczekolada Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 04.12.04, 14:33
      Ja dążę do tego samego - 3 - 5kg (najlepiej przed Sylwestrem;-) Najprostsza
      rzecz pod słońcem, a jedyny sposób to silna wola: rano normalne śniadanie
      złożone z węglowodanów, tłuszczów, białka i witamin. Obiad - już bez
      węglowodanów, za to obfity w zdrowe tłuszcze (olej lniany, tran, oliwa), co tam
      lubisz, ale nie możesz być głodna i na kolację tylko warzywa. W międzyczasie
      1,5 litra wody i codziennie ćwiczyć intensywnie 25 minut. I tak przez miesiąc.
      Ja, jeżeli nie mam ochoty ćwiczyć - tańczę przy pierwszej płycie Madonny - też
      daje efekty;-) Powodzenia!
      • Gość: kotka30 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 14:48
        no wlasnie od kilku dni cwicze w domu..chodzialam na areobik ale teraz nie
        moge i musze cwiczyc w domu:)sciagnelam juz kilka filmikow z areobikiem i przy
        nich cwicze codziennie w tym ograniczam jedzenie ,nie jem slodyczy,nie slodze
        herbaty chyba ze miod,juz lepiej sie czuje a to dopiero kilka dni:)dzieki
        dziewczyny za wypowiedzi!!!cmokaski:))
        • bezsenna Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 04.12.04, 20:42
          No to kochane-widze,ze grupa wsparcia nam sie tworzy;P JA tez jestm na etapie
          zrzucania zbednych kilosow.Pierwszym postanowieniem jest nie jedzenie posiłków
          po 19, ćwiczenia-stram sie ćwiczyc-aczkolwiek najlepiej wychodzi mi to jak idę
          do pracy na popoludnie-bo jesli ide na 8 to juz rano nie daje rady-a po
          przyjsciu jestem zdechła i .. ( wiem,ze tu moze wydam sie dziwna)-krepuje mnie
          obecnosc mojego chlopaka;P Co do słodyczy to walcze-ale ciezko mi-( wlasnie w
          lodowce chłodzi sie " blok").Postanowilam go wydzielic na 1000 kawałkow i
          codzien po malym kawaleczku-chyba ze sie przeslodze.Ze słodzeniem nie mam
          problemu-bo moge wypis wszytsko gorzkie:P Jeśli któraś byłaby tak dobra-to
          poproszę o linki z ćwiczeniami-filmiki z checia podpatrze-pozdrawiam-i 3majmy
          sie w naszych postanowieniach.
          P.S-w moim przypadku aerobik to razej luksus-przymoich zarobkach,wynajmowanym
          mieszkaniu i zmianowym charakterze pracy-choc pochwale sie,że w zamian za to
          mam karnet na basen:D
          • Gość: Julka ciasteczka ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:34
            hehe i jak tu schudnac, kiedy 7 letnie dziecko znajomej mialo wczoraj urodzinki
            i zostalam zmuszona do zjedzenia kawalka truskawkowego tortu oraz 2 kawalkow
            szarlotki! No i teraz sa Mikolajki, rodzinke trzeba odwiedzic i pewnie znowu
            beda slodkosci ;-)
            no coz....od poniedzialku scisly zakaz jedzenia slodyczy :-)
    • Gość: kotka30 do bezsenna IP: *.acn.waw.pl 05.12.04, 18:58
      prosze kilka linkow do cwiczen:))ja cwicze raczej z filmikow ktore sobie
      sciagnelam ale tu tez podpatruje:)

www.aktywny.pl/index.php3?page=124&ActiveSport=11
      www.fit.pl/cwiczenia_na_%20uda_posladki.htm
      www.tymbarkfit.pl/index.php?id=trening&samSession=59ddb626b8825ae5769a65ceee353373§ion=jeansy
      a moj ulubiony filmik (8.minute.Abs)
      pozdarwiam
      • Gość: Bezsenna Re: do bezsenna IP: *.toya.net.pl 05.12.04, 21:57
        Thx kochana Kotko:) ja natomiast znalazłam zestaw cwiczen na brzuch-oto
        link:prace.sciaga.pl/27183.html i teraz proszę o opinie.Jeśli któraś z
        Was spróbuje tej pierwszego etapu( pominełam cwiczenia na drazku-bo nie mam
        warunkow)-i powiedzcie-czy ja jestem taka sofciara-czy ten pierwszy etap nie
        jest do konca dla poczatkujacych-bo nogi, ramiona ( po pompkach)-itp.-chca mi
        odpasc!!!Rowerki- 2 min.kat prosty-to bylo przegiecie-i wogole-az sie
        odechciewa...Wyprobuje filmiki Kotki-bo inaczej te cwiczenia co je znalazlam
        zrujnuja moja psyche;P Chociaz ktos tam napisal,ze po drugim tyg.ma "zeberka"
        na brzuchu-to moze motywowac!!
        Pozdrawiam Was Dziewczyny-3mam kciuki za wytrwalosc-czego Wam i Sobie zycze:)
        • Gość: kotka30:) Re: do bezsenna IP: *.acn.waw.pl 05.12.04, 22:27
          spoko,nie ma za co:)mam jeszcze cos;)to ponoc tez wymaga ostrej pracy ale efekt
          oszalmiajacy:)moja kolezanka zaczela to robic..jesli u niej zauwaze efekty to
          tez do tego przystepuje..narazie cwicze z filmikiem jak napisalam wyzej i takze
          areobic z jane fonda:)tez dobry jako filmik:)a oto te cwiczenia;)
          www.sfd.pl/temat144665/pozdarwiam!!
          • Gość: kotka30 ee!!bez pozdrownia;)) IP: *.acn.waw.pl 05.12.04, 22:27
            www.sfd.pl/temat144665/
            to ten dobry:))
            • Gość: Bezsenna Re: ee!!bez pozdrownia;)) IP: *.toya.net.pl 06.12.04, 10:24
              Przykro mi ,ale zaden link z podanych ( tych nowych) "sd...cos tam" sie nie
              odpala-wiec ide cwiczyc moje "zeberka" ;)Pozdrawiam;P
              • Gość: kotka30 Re: ee!!bez pozdrownia;)) IP: *.acn.waw.pl 06.12.04, 12:13
                uuus szkoda bo u mnie wszystko dziala:)namawiam do skopiowania tego linku i
                zobaczenia tego cwiczenia;)bo ponoc daje swietne rezultaty:)serdecznie
                pozdarwiam:)
    • kasiunia62 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 05.12.04, 19:14
      Mi się schudło z 63 na 58, 57,5 kg!!! Po prostu miałam na 2 zmianę do pracy,
      więc najadlam się do 14 a potem w pracusi mialam tylko 15 minut przerwy na
      posiłek o 18 i od tej pory już nic nie jadlam. Wróciłam do domku o 22 i od razu
      do łozka...oto cała filozofia- nie jeść po 18 i już! Pozdro
      • puma1 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 06.12.04, 12:05
        Kto ma doświadczenie w odchudzaniu przy niedoczynności tarczycy,niech mi
        pomoże .Zawsze byłam szczupła,czasem wręcz chuda(ale to było dawno temu)ale
        odkąd jestem chora ,moja walka o utrzymanie wagi jest skazana na
        niepowodzenie.Pomimo nie uzywania cukru,nie jedzenia po 18 a juz napewno nie po
        20,ograniczaniu sycacych węglowodanów(nie jem ziemniaków ,bardzo mało ciemnego
        pieczywa,bardzo rzadko makarony)moja waga bezlitośnie idzie do góry,Czy ktoś
        zmierzył się już z takim problemem.Zaznaczam że ciągle jeszcze waże w górnej
        granicy tego co jestem w stanie zaakceptować,ale jeśli moja waga nadal bedzie
        szła do góry ,to pozostaje mi tylko się "zagłodzić".Pomóżcie.
        • Gość: Agag Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:32
          Niedoczynność tarczycy może być spowodowana różnymi rzeczami. Moja koleżanka i
          moja mama też na to cierpiały, ale miały małą niedoczynność, jeśli tak to można
          nazwać.
          To dziwne co piszesz, że tego procesu nie możesz nawet zahamować. Napisz może
          ile masz lat, od kiedy chorujesz, ile mniej więcej kalorii pochłaniasz
          dziennie, o ille utyłaś.
          Może tycie jest spowodowane czymś jeszcze? Czy z ręką na sercu możesz przyznać,
          że sobie makaronów, pieczywa i ziemniaków nie rekompensujesz innym kalorycznym
          żarciem?
          A może to sprawa też wieku, w czasem metabolizm się obniża trochę?
          W każdym razie przy niedoczynności warto jeść potrawy z jodem, jebo brak może
          być jedną z przyczyn niedoczynności, morskie ryby polecam, nawet tłuste.
          No i ruch nie zaszkodzi, a nawet pomoże, ale to pewnie wiesz :-)
          Tak w ogóle, to dietetycy nie radzą rezygnować z kartofli. Na pewno warto
          zredukować węglowodany, ale ciemnego pieczywa zwlaszcza nie warto się wyrzekać
          (ma cenne aminokwasy!!!)
          • puma1 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 06.12.04, 12:56
            Moja niedoczynnośc jest duża od 4 lat biorę codziennie tabletkę lewotyroksyny
            sodu,nie wolno mi już spożywać preparatów zawierających jod,bo tak mam ustaloną
            dawkę.Lat mam 38 wiem że to nie mało i w tym wieku wogóle zmienia się
            metabolizm mam 170 cm waże 65 kg.Z reką na sercu nie jem wogóle ziemniaków z
            pieczywa tylko chleb razowy (3 do czterech kromek cieńkich dziennie).Przeraża
            mnie to że może waga nie rośnie lawinowo,ale sukcesywnie 3 kg od czerwca to
            około 50dag m-cznie.Interesuje mnie czy jest dla osób cierpiących na te
            przypadłość jakaś szczególna dieta,bo prowadzący mnie lekarz nie potrafi (a
            może nie wie jak) mi pomóc.Co do zahamowania procesu,niestety w moim przypadku
            dawka jest co jakis czas podwyższana (w zaleznośći od wyników)bo moja tarczyca
            produkuje coraz mniej tego hormonu.Aerobik i siłownia nie powodują że
            chudnę,robię się tylko bardziej masywna.
            • Gość: Agag do puma1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:33
              No to stwierdzam. że waga Twoje nie jest zla, tylko niepokojące, że rośnie. Nie
              no ok. 38 lat to metabolizm jeszcze tak nie siada, myślala, że ta tarczyca to
              tak okołomenopauzalnie, jak u mojej mamy.
              No to mam jeszcz radę żebyś zaczęła przyjmować suplementy. Bym radziła
              przynajmniej magnez (w dawce ok. połowy dziennej) i kwasy omega3 ale z ryb a
              nie z jakiegoś wiesiołka. Dobry też by był chrom, ja biorę (oprocz magnezu i
              kwasów) na ogł zestawy kompletne, ale ona często są z jodem, więc się
              roz4ejrzyj. U mnie wyrównanie poziomu minerałów ogranicza trochę apetyt,
              zwlaszcza na czekoladę.
              A tak off-topic to ja też mam 170 c.m. a się odchudzam z wagi 68 kg (mam 31
              lat). Teraz zeszlam do 62 kg. Ale u minie będne kg to tylko efekt
              nieumiarkowania w jedzeniu i piciu ;-). pozdrawiam i przemyśl te minerały.
              • puma1 Re: do puma1 07.12.04, 08:52
                Dzieki Agag.Spróbuję,gdyby był efekt to chetnie się z tym podzielę.A co do
                mojej tarczycy to jest efekt zapalenia tarczycy ,który kiedyś musiałam przejść
                sądząc że to zwykłe przeziębienie i niestety genetyka.
    • Gość: lola Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.acn.waw.pl 06.12.04, 14:45
      dobrze ze robimy takie watki bo mzoemy sobie pomagac :)ja tez chetnie schudne
      ok5kg i sporo ciekawych rzeczy tu sie dowiedzialam;)pozdarwiam wszystkie
      dziewczyny:)
    • Gość: kinia Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:31
      dziewczyny cwiczenia i dieta gora:))
      • bezsenna Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? 07.12.04, 10:01
        Ja narazie po moich zabójczych cwiczeniach ( jezeli chce sie ktos zabic , oto
        link:prace.sciaga.pl/27183.html) zdycham na zakwasy-gdybym wiedziała
        jakie tego beda skutki zmniejszylabym dawke cwiczen w zestawie.Niewazne...
        Minerały, które pomagaja zmniejszyc łaknienie-a szczegolnie na slodycze??A coz
        to??!!Prosze o konkretne nazwy-slyszalam,ze chrom przynosi efekty...Poproszę o
        nazwy konkretnych specyfikow,ktore uwolnia mnie ( choc po czesci) od nalogu
        slodkosci:)
        Pozdrawiam.
        P.S.Kotka te Twoje cwiczenia są super-az się chce ćwiczyc;P
        • Gość: Agag SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY?-Minerały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:19
          To nie jest naukowa teoria :-), ale wypróbowane przeze mnie więc informuję.
          Gdy mam pewność że przyjmuję odpowiednie ilości minerałów, to mam mniejszy
          napady apetytu na konkretne potrawy, ktore niestety często są bardzo kaloryczne.
          I tak ja biorę magnez (jakikolwiek apteczny), kwasy omega3 bo jem mało ryb (to
          na skórę nie na odchudzanie) i komplepsowo w witaminkami i jodem i chromem
          Centrum lub Multitabs (bez wapnia, ale tańszy i bardziej się opłaca).
          Podobno chrom zmniejsza apetyt na słodycze, ale ja stawiam jedak na odpowiednią
          podaż magnezu na pierwszym miejscu bo wtedy mam lepszy humor i łatwiej mi
          ćwiczyć:-).
          W diecie odchudzającego nie powinno też zabraknąć jodu.
          I wierzę (bo w coś trzeba ;-)), że równowaga minerałów i witamin jako jeden z
          czynników usprawnia metabolizm a przynajmniej na jakim takim poziomie go trzyma.
          Takie dodatkowe witaminy pomagają też skórze, która nie ma lekko podczas
          odchudzania. Multitabsu i centrum nie należy brać codziennie, bo one zawierają
          prawie dzienne dawki witamin, a np. wit. A brana w nadmiarze niekorzystnie się
          odkłada w wątrobie.
          • Gość: _mimi_ Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY?-Minerały IP: 195.117.129.* 07.12.04, 11:32
            Warto podobno łykać KELP czyli jod pozyskiwany z alg czy czegos takiego,
            zwłaszcza przy lekkiej niedoczynności tarczycy (objawy to zawsze lekko obniżona
            temperatura ciala, uczucie zmarznietych dloni, slabe krązenie), pomocne są
            kwasy omega 3 np. TRAN, OMEGA 3 itp., na zabicie apetytu na slodycze mi pomagal
            zestaw Wapń, magnez, cynk Walmarku.
        • Gość: kotka30 Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 16:01
          hehe;)no ja mialam troche zakwasy ale jzu nie mam jak cwicze!:)choc narazie
          trwa to kilka dni efekty sa srednie na brzuchu:)ale uda sie zmniejszaja:)a o to
          mi przede wszystkim chodzi:)buzki
          • Gość: Bezsenna Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.toya.net.pl 07.12.04, 17:07
            Ok wyprobuje te tabetki-prawdopodobnie mi pomoga bo nie jem miesa zwierzecego:)
            Ale za to ryb jem bardzo duzo-wiec mysle,ze z jodem nie powinno byc problemu;P
            Adzis sie wazylam ( chyba pierwszy raz od roku;P i dalo mi to do myslenia)-jak
            megazakwasy przejda biore sie za siebie ponownie.
            • Gość: nina CO JEST NIE TAK?? IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 19:10
              dziewczyny co jest??po wakacjach mi sie przytylo..zawsze mialam plaski brzuszek
              i ladna figure a ostatnio uda mi sie powiekszyly i zrobil sie brzuszek..od tyg
              cwicze bo chce schudnac tak 3-5kg...ograniczylam takze jedzenie ,jem wiecej
              warzyw ,owocow ,mniej tluszczow..wszystko wydaje sie ok jak wstane rano ,ale
              wystarczy ze cos zjem i brzuch wraca do poprzednich rozmiarow!!myslam ze po tyg
              zobacze efekty bo cwicze po godziennie dziennie...mam sciagniete filmiki i
              td..kiedys wystarczylo ze malo jadlam przez kilka dni i chudlam2-3kg a po
              wakacjach nie wiem co sie dzieje..ze ten brzuch nie chce spasc!!nio i uda!:
              ((eh...pomozcie co jest nie tak???mzoe jakies preparaty ktore wspomoga
              odchudzanie??!!mam 21lat!!pozdarwiam
              • naila Re: CO JEST NIE TAK?? 28.12.04, 10:14
                Nie jesteś w ciąży??? :)
    • Gość: nina Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.acn.waw.pl 09.12.04, 12:30
      no dziewczyny napiszcie cos!
      • Gość: magax Re: SCHUDNAC 3-5KG??MACIE SPOSOBY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 23:04
        up'ik !!

ja dostalam pod choinke wage - genialny prezent ;)

wiec mam nadzieje, ze to mnie zmotywuje, tym bardziej ze mi sie ostatnio chyba
        troche przytylo...;( <bynajmniej juz na swieta sie nie "obzeralam" i jestem z
        tego b. zadowolona, bo najczesciej sie konczylo na obiecankach i pozniejszym
        narzekaniu "po co mi to bylo">

pozdr.

ps. dziewczyny, ktore juz cos pisaly - jak efekty??? ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka