Dodaj do ulubionych

Olśniewający uśmiech

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:59
Ja osobiście niepolecam domowego sposobu.Oczywiście jest efekt widoczny,ale jak już roz wybielicie swoje ząbki to niestety jesteście skazane na ten preparat na dłuższą metę.Niestety efekt nie jest tak długo trwały,a nawet później zęby wydają się ciemmniejsze niż przed wybielaniem.I tak stajecie się stałym klientem firmy X produkującej taki wybielacz.
Powiem krótko niewarto.Stosowanie takie preparatu można porównać do malowania włosów,raz pomalujesz i robisz to co 1,5 miesiąca a do swojego naturalnego koloru już niepowrócisz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Amber Re: Olśniewający uśmiech IP: *.ols.vectranet.pl 04.12.04, 20:48
      Trudno mi się zgodzic lub nie zgodzic, ponieważ nie stosowałam jeszcze żadnej metody wybielania zębów - ale nie przekonuje mnie twoja argumentacja. Jeżeli nie podoba się nam nasz naturalny kolor zebów (lub włosów) to go zmieniamy i chyba rzadko tęsknimy za stanem sprzed zmiany. Ja nie tęsknię za swoim mysim kolorem włosów - dlatego je farbuje. Nie przepadam za kolorem swoich zębów - więc mysle o ich wybieleniu. Mogło ci się wydawać, że są ciemniejsze niż przed wybielaniem z prostego powodu - przyzwyczaiłaś sie juz do jasniejszych, bielszych zebów.Po pewnym czasie zęby ciemnieją pod wpływem herbaty, kawy, czerwonego wina, papierosów itd. - ale to wcale nie znaczy ze sa ciemniejsze niż były wcześniej. Niestety, naturalność nie zawsze wiąże się z idealnym pięknem - dlatego często stajemy się stałymi klientami pewnych firm i niewolnikami pewnych produktów i praktyk. Nie przekonuje mnie dziewczyna, która by zachować naturalność nie maluje sie (choc nie ma idealnej cery) i nie robi nic z włosami (choc są rzadkie i szare). Broń Boże nie jestem zwolenniczką plastikowych pudernic, ale czasem należy wspomóc nieco matke naturę - wszystko oczywiście w granicach rozsądku.
      • Gość: Zuzanna Niestety, to prawda. Zęby nie WYDAJĄ się IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.12.04, 22:46
        ciemniejsze, ale po prostu są. Po zaprzestaniu stosowania takich środków zęby o
        wiele szybciej łapią przebarwienia i naturalną potrzebą jest odnowienie
        kuracji. Dlatego ja również odradzam wszystkim te domowe sposoby. Natomiast
        wybielenie profesjonalne, u stomatologa, jest naprawdę rewelacyjne. Po tym, jak
        zaprzestałam wybielania domowymi sposobami, wybieliłam sobie zęby raz a
        porządnie - u lekarza. Mija rok, a efekt nadal jest rewelacyjny. I po
        zsumowaniu - nie wiem, czy nie wychodzi na to samo: profesjonalny zabieg a
        notoryczne kupowanie w aptece wybielaczy.
        • Gość: Justyna Re: Niestety, to prawda. Zęby nie WYDAJĄ się IP: *.160.39.143.tczew.net.pl 19.04.05, 14:31
          Jeżeli możesz to proszę odpisz ,ile kosztuje profersjonalne wybielenie u
          dentysty??DZiekuje
    • Gość: magda Re: Olśniewający uśmiech IP: *.proxy.aol.com 05.12.04, 21:59
      Ja rozmawialam na ten temat z moim stomatologiem.chcialam ewentualnie dobielic
      trojki i czworki poniewaz 1 i 2 sa biale.Kateorycznie odradzila mi domowe
      sposoby.Uprzedzila rowniez ze zeby moga byc wrazliwsze a poza tym zabieg trzeba
      powtarzac gdyz czesto po jakims czasie zeby staja sie jeszcze ciemniejsze niz
      byly.
      sama nie wiem czy sie zdecyduje.
      pozdrawiam
      • kampysia Re: Olśniewający uśmiech 05.12.04, 22:11
        Ja wybielalam zeby dwa lata temu. Stomatolog zrobil mi plastikowe szyny na
        zeby, dostalam plyn wybielajacy i przez dwa tygodnie spalam w tych szynach
        wypelnionych plynem. Efekt byl niesamowity, widoczny z dnia na dzien. Zeby
        mialam dosc mocno zolte, przez dwa lata mialam bielutkie, w dodatku rozjasnily
        mi sie plomby (a teoretycznie nie powinny). Wedlug skali odcieni zeby
        rozjasnily mi sie o 9 odcieni (co jest maksymalna liczba). Teraz leciutko mi
        zzolkly, dlatego powtorze kuracje, ale tym razem krocej (bo nie musze juz tak
        dlugo). Generalnie kuracje powinno sie powtarzac co roku (pierwszy raz, z tymi
        szynami kosztuje jakies 600zl, potem sam plyn ok. 100), ale ja nie pije kawy,
        mocnej czarnej herbaty, nie pale i nie pije alkoholu czesciej niz kilka razy w
        roju, dlatego u mnie trzyma sie ta biel tak dlugo.
        A tak w ogole, zeby nie staja sie potem jakos bardziej wrazliwe. Tylko w czasie
        kuracji i tylko przy jedzeniu bardzo goracych czy lodowato zimnych posilkow
        moga lekko bolec, ale to zaraz przechodzi.
        Bardzo polecam taka metode, efekt jest powalajacy! Az chce sie non stop
        usmiechac :))))
        • dacdac [...] 05.12.04, 22:37
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kmit-GG 73404 Re: Olśniewający uśmiech IP: *.limes.com.pl 21.12.04, 19:44
          a jakiego konkretnie preperatu uzywałaś?
      • Gość: julia Re: Olśniewający uśmiech IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 28.04.05, 03:48
        Oczywiscie ze ci odradzil metode domowa, on chce zarobic!!!!!!!
    • romina_m Re: Olśniewający uśmiech 21.12.04, 20:14
      wybielalam sobie zeby u stomatologa-wysokie stezenie i w godzine zeby mialy byc
      biale. niestety. byly takie same a bolalo jak diabli. bol mozna bylo porownac
      do wiercenia wiertlem w nerwie zeba. ten bol utrzymal sie przez dobe. przez
      dobie nie spalam i nie jadlam tylko wylam z bolu. a 500 zl 3 lata temu
      zaplacilam...NIE POLECAM!
      • Gość: kmit Re: Olśniewający uśmiech IP: *.limes.com.pl 21.12.04, 20:18
        jak brzmi nazwa tego nieskutecznego "cuda"?
        • romina_m Re: Olśniewający uśmiech 21.12.04, 20:22
          o matko nie wiem! CUDO bylo przywozon przez pewna firme tuz przed zabiegiem,
          ale nazwy nie pamietam. zapewne jest to preparat do stosowania tylko na miejscu
          u stomatologa-do domu nie daja w tak wysokich stezeniach.podobno te o nizszych
          stezeniach nie dzialaja tak bolesnie-ale...niby ja jedyna tak na ten specyfik w
          gabinecie zareagowalam, rzekomo WSZYSCY wychodzili z bialymi zebami a jedyny
          skutek uboczny to bylo klucie i nadwrazliwosc. jakos w to nie wierze. wysokie
          stezenie musi sie wzerac (doslownie) w zeba wiec jak moze nie bolec??jedno jest
          pewne: nigdy wiecej nie dam sie namowic na wybielanie, NIGDY!!! teraz mam
          aparat ortodontyczny-pomyslalam sobie ze jak juz nie moga byc biale to niech
          chociaz beda rowne. i jestem zadowolona. a zeby? nie sa biale. ale wole to niz
          bol jaki wtedy przezylam.
        • kampysia Re: Olśniewający uśmiech 21.12.04, 20:23
          Oj, przepraszam, dopiero teraz zauwazylam twoje pytanie. Ja wybielalam
          preparatem Home Office, bardzo skuteczne. To co tak boli, boli dlatego, ze jest
          to zbyt agresywne i radykalne - to co mi wybiela w dwa tygodnie, wybielic na
          raz? To musi byc silniejsze!

Nie u kazdego jednak wybielanie przynosi dobre efekty. Zolte zeby moga miec
          dwojakie zabarwienie - albo cieple, prawdziwie zoltawe (te sie latwo
          wybielajaja i szkliwo nie cierpi, bo tego typu zeby sa mocniejsze) albo
          niebieskawe (te wybielaja sie slabo, zabiegi bardziej bola, bo szkliwo na
          takich zebach jest slabe).
          • romina_m Re: Olśniewający uśmiech 21.12.04, 20:25
            ja mam ciemniejsze szkliwo po bardzo intensywnej kuracji antybiotykowej jaka
            przeszlam w dziecinstwie. watpie zeby cos wybielanie zmienilo. bo nawet to
            intensywne nie rozjasnilo zebow o 1 stopien. moze po prostu nie kazde zeby da
            sie wybielic?
            • kampysia Re: Olśniewający uśmiech 21.12.04, 20:52
              No wlasnie. Zeby przyciemnione sztucznie, tzn. jakimis chemikaliami, lekami,
              plomby z reguly sie nie wybielaja, choc w moim przypadku plomby tez sie
              rozjasnily. Poza tym masz racje, preparat do uzytku gabinetowego niemal wzera
              sie w zeby, dlatego to tak boli. Potem przez caly dzien trzeba jesc jedynie
              biale produkty - ingerencja jest tak silna, ze przez caly dzien to szkliwo sie
              regeneruje i nie mozna tego zepsuc jedzac ciemniejsze produkty. Moj stomatolog
              jest raczej przeciwny metodzie gabinetowej, twierdzi, ze to dobre jedynie dla
              gwiazd, ktorym zalezy czasem na maksymalnej szybkosci i moga sie zdobyc na
              maksymalne poswiecenie. Domowa metoda (ale domowa srodkami od dentysty, nie
              jakimis wybielaczami z apteki czy drogerii) jest skuteczniejsza,
              bezpieczniejsza, przyjemniejsza i latwiejsza do skontrolowania.
              • romina_m Re: Olśniewający uśmiech 22.12.04, 09:55
                powiedziano mi ze po antybiotykoterapii tez sie zeby wybielaja. a poza tym
                powiem Ci ze moja ortodonta namawia mnie na wybielanie w 2 tyg ale mam taki
                uraz ze nie moge sie przelamac. ja juz nie wierze ze to nie boli. to musi bolec
                nawet przy metodzie w 2 tyg, bo tak czy inaczej-TO SIE WZERA choc wolniej. a ja
                mam wybitnie nadwrazliwe zeby, od lat mysje je elmex zielona bo inaczej bym nie
                wyrobila. takze kiszka :((
                • Gość: oj boli Re: Olśniewający uśmiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:36
                  elmex po dłuższym użyciu powoduje przebawrwienia !!!
          • Gość: kmit Re: Olśniewający uśmiech IP: *.limes.com.pl 21.12.04, 20:44
            dziękuję za odpowiedź:)
    • Gość: v Re: Olśniewający uśmiech IP: 80.51.23.* 22.12.04, 02:14
      Ja rowniez chcialam wybielic zeby w dwa tygodnie,lecz gdy dowiedzialam sie ze
      ta metoda juz za granica od kilku lat nie jest stosowana mam powazne
      watpilwosci...a w gabinecie dentystycznym w godzine?czesto jest tak ze wielu
      stomatologow nie ma wielkiego doswiadczenia w tej dziedzinie i dlatego
      zyczliwie ja odradzaja(fachowo przeprowadzony nie boli)Wiec sama juz niewiem co
      jest tu najlepsze...
      • romina_m Re: Olśniewający uśmiech 22.12.04, 09:53
        jaka metoda w takim razie jest stosowana za granica jak nie wybielanie?
    • Gość: Nataly Re: Olśniewający uśmiech IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.01.05, 08:01
      Wczoraj rozpoczęłam moją kurację, preparat zakupiłam u dentysty. Na specjalne
      gumowe nakładki aplikuję żel i śpię z tym od 6 do 8 gdz. Pierwsze efekty mają
      być widoczne już po 5 dniach... zobaczymy :)
      • aniaa_23 Re: Olśniewający uśmiech 14.01.05, 10:13
        Nataly daj znać jak efekty po tych 5dniach, ile kosztuje uzyskanie bieli zębów
        w ten sposób??
        • kampysia Re: Olśniewający uśmiech 14.01.05, 13:25
          Jestem przekonana, za Nataly zauwazy efekt juz po jednej nocy, nie po pieciu! I
          z kazda noca bedzie miala coraz bielsze zabki...

A co do metod stosowanych zagranica: stosuje sie tam glownie wybielanie w
          gabinecie, bo niewielu osobopm chce sie bawic w nakladki i czekac tak dlugo
          (!). Wola sie pomeczyc i miec bolace zeby przez caly dzien, zas biale
          natychmiast.
          • aniaa_23 Re: Olśniewający uśmiech 14.01.05, 14:50
            Też bym chciała spróbować, ale na wybielanie w 1 noc na pewno sie nie zdecyduje
            (to kosztuje ok. 2tys z tego co wyczytałam). Poza tym moje zęby sa juz wrazliwe
            na zminy gorące i zimne jedzenie czy napoje, więc balabym się narażac je na
            taki stres.
        • Gość: Nataly Re: Olśniewający uśmiech IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.01.05, 15:08
          Oczywiście że dam zanć! Całkowity koszt wybielania to 490zł.
        • Gość: Nataly Re: Olśniewający uśmiech IP: *.altec.pl / *.altec.pl 18.01.05, 10:20
          No i jest... efekt! Już po 4 nocy rożnica jest widoczna!! Ponieważ zaczęlam
          odczuwac dolegliwości związane z nadwrażliwością postanowiłam zrobic dzień
          przerwy. Tyle czasu żyłam z żółtymi zębami że mogę sobie pozwolić na
          rozkoszowanie się tym magicznym zabiegiem :)
    • Gość: ??? Re: Olśniewający uśmiech IP: 80.51.23.* 14.01.05, 14:47
      Mam pytanie.Czy mozna palic w czasie takiego zabiegu "w dwa tygodnie"Czy ma to
      jakies bardzo duze znaczenie i czy wtedy tez beda jakies efekty ???Bardzo
      prosze o odpowiedz...
      • kampysia Re: Olśniewający uśmiech 14.01.05, 14:54
        Raczej nie powinno sie, tak jak nie powinno sie pic kawy, czerwonego wina i
        soku np. a czarnej porzeczki.
        A gdy wybiela sie zeby w gabinecie, przez caly dzien powinno sie jesc tylko
        biale i b.jasne produkty - tak bardzo zabieg ten oslabia szkliwo i czyni je
        wrazliwszym na wszelkie przebarwienia przez kilkanascie godzin.
        • Gość: bejb do Kampysi IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.05, 17:41
          Czy wiesz może czy podczas wybielania można przyjmowac jakieś leki, czy ma w
          ogóle jakiś wpływ na efekt? ja wybielałam swoje środkiem o nazwie Opalescence
          czy jakoś tak ale było to jakis czas temu i koniec konców nie jestem
          zadowolona, dlatego chciałabym powtórzyć, ale teraz tym preparatem, który
          stosowałaś Ty. Ale czy w ogóle jest to możliwe? jeśli w przeszłosci użyłam
          innego?
          • kampysia Re: do Kampysi 14.01.05, 17:48
            Zalezy od lekow. Jesli sa to antybiotyki, to niektore moga przyciemniac zeby,
            czyniac cale wybielanie nieskutecznym. O innych lekach nic mi nie wiadomo, aby
            istnialy jakies przeciwwskazania.
            Mysle, ze spokojnie mozesz wybielac innym preparatem, mozesz tez wybrac inne
            stezenie (ja mialam 15%, ale wiem, ze istnieja tez 10%). Kwestia jest tylko,
            jak zolte sa twoje zeby - czy maja odcien bardziej zolty, czy zolty, ale
            wpadajacy w niebieski (te wybielaja sie b.slabo, ponadto sa wrazliwsze, jako ze
            szkliwo przy zebach o takim odcieniu jest duzo ciensze).
            • Gość: Pawel- cointreau Re: do Kampysi IP: *.otd.pl 18.02.05, 20:14
              Witam,
              Jesli ktos bedzie zainteresowany wybielaniem zebow,to z przyjemnoscia odpowiem na wszelkie pytania. Zajmuje sie wybielaniem kilka lat i mam duze doswiadczenie w tych sprawach. W kazdym razie zapraszam na moje aukcje na www.allegro.pl
              Podaje link:
              www.allegro.pl/show_item.php?item=42310052
              Po co wydawac kilka razy wiecej pieniedzy za wybielanie u dentysty,skoro mozna to zrobic duzo taniej kupujac samemu profesjonalne srodki typu: Opalescence, Nitew White...itp Stomatolodzy sa monopolistami w tej kwestii i narzucili ogromna marze. Tak panicznie boja sie konkurencji,ze wmawiaja laikom,iz wszelkiego rodzaju wybielanie bez ich udzialu moze spowodowac uszkodzenie zebow. Jet to mit rozsiewany przez srodowisko dentystow,tylko po to,zeby nie doszlo do uwolnienia rynku sprzedazy profesjonalnych srodkow wybielajacych i tym samym utraty klientow.
              Pawel
              • Gość: Pawel Re: do Kampysi IP: *.otd.pl 18.02.05, 20:16
                Zapomnialem podac swoj mail: cointreau@o2.pl
                Slicznych zabkow wszystkim zycze :)
              • auuuuu_1989 Re: do Kampysi 01.05.06, 10:26
                nie mozna znalesc yego produktu na allegro a chcetnie bym go zakupila
        • sweetducky Re: Olśniewający uśmiech 18.02.05, 21:13
          Dodam do tej dyskusji swoje trzy grosze, poniewaz tak sie sklada, ze mam duzo
          doswiadczenia zwiazanego z wybielaniem zebow.

Istnieje wiele sposobow wybielania zebow, zagranica najpopularniejsze sa paski
          z zelem (Blenda-med w Polsce) czy tez zel na dzien i na noc, np. firmy Colgate.
          Ponadto z drozszych srodkow to najbardziej popularny jest zabieg 1 godzinny
          wykonywany w gabinecie dentystycznym oraz stosowanie zelu w nakladkach na
          szczeke. Warto pamietac, ze prawie w kazdym przypadku wybielania zebow istnieje
          ryzyko nadrazliwosci zebow, to znaczy zeby maja prawo bolec. Jest to
          najczesciej tymczasowy stan, ktory ustepuje po krotkim czasie.

Ponizej zamieszczam moje doswiadczenia i opinie:

1. Zel w paskach - 7 dniowy lub 14 dniowy (wydatek okolo 100-150 zl), w Polsce
          pod nazwa Blendamed paski wybielajace. Wg mnie skutecznosc jest nawet dobra,
          szczegolnie tych 7 dniowych paskow z mocniejszym zelem. Latwo sie naklada na
          zeby, moze nie jest to super komfortowe w uzyciu, ale jest to latwy i
          stosunkowo tani sposob na rozjasnienie koloru zebow ( rozjasnienie, poniewaz po
          nim nie bedzie widac drastycznych efektow). Ja te paski stosuje jako
          kontynuacje po profesjonalym wybieleniu zebow, tak aby utrzymac efekt. Podobnie
          dziala zel Colgate, moc zelu jest w miare slaba, wiec efekty sa ledwo widoczne.

2. Nakladki na szczeke stosowane z wybielajacym zelem. Kiedys na rynku byly
          dostepne takie uniwersalne nakladki i zel w zestawie. Minusem stosowania ich
          bylo to, ze nie byly dopasowane indywidualnie do zebow i zel podraznial dziasla
          oraz sie wydostawal z tych podkladek. Obecnie istnieje mozliwosc indywidualnego
          odlewu szczeki i na jego podstawie wykonania plastikowych nakladek. Polecam to
          rozwiazanie, jednakze wazne jest , aby nakladki byly wykonane przez
          specjaliste. Wtedy mozemy miec pewnosc, ze zel po umieszczeniu w takich
          nakladkach nie bedzie mial kontaktu z naszymi dziaslami.
          Do stosowania w tych nakladkach dostepne sa rozne zele na rynku, od srednio
          mocnych, a konczac na zelach o wysokim stezeniu.
          Jest to dobra metoda wybielania zebow, wygodna, mozna ja wykonywac w domu,
          efekty sa duzo lepsze niz wybielanie paskami Blenda-med czy zelami dostepnymi w
          drogeriach (np. Colgate). Liczyc sie jednak trzeba z tym, ze takie nakladki
          trzeba nosic kilka godzin przez co najmniej kilka dni. Zaznaczam, ze wystepuje
          przy tym nadwrazliwosc zebow..to znaczy zeby bola, nie tylko przy jedzeniu.
          Ustepuje to jednak w niedlugim czasie. Zreszta kazdy inaczej na to reaguje.
          Mozna kupic dodatkowo specjalne zele oslabiajace uboczny efekt zwiazany z
          nadwrazliwoscia zebow.

3. Profesjonalny zabieg wybielania zebow w gabinecie. Mialam przyjemnosc
          zdecydowac sie na taki zabieg w pazdzierniku zeszlego roku w Stanach ( drogi
          zabieg, w przeliczeniu na zlotowki ok. 2400zl). Zeby wybielane byly systemem
          Zoom (hit w Stanach, duzo gwiazd to stosuje). Jak to wygladalo? Higienistka
          nalozyla ochronny zel na moje dziasla, a potem w trzech 20-minutowych sesjach
          nakladala na zeby zel o bardzo wysokim stezeniu. Dodatkowo zeby byly
          naswietlane specjalna lampa. Wytrzymalam cale trzy sesje ( niektorzy nie sa w
          stanie wytrzymac tego bolu..bo niestety zeby troche bola). Efekt byl
          powalajacy, sliczne biale zabki. Nie kazdy tak reaguje na ten zabieg, ja mialam
          szczescie, bo moje i tak w miare biale zeby wybielily sie bardzo. Usmiech byl
          jak z reklamy. Niestety, dopadl mnie skutek uboczny, to znaczy po tym zabiegu
          przez kilkanascie godzin zeby bolaly mnie niesamowicie (wzielam duzo tabletek
          na bol..z marnym efektem). Warto sie bylo jednak pomeczyc, bo po ustaniu bolu
          mialam piekne, biale zeby. A takze nadwrazliwosc zebow juz u mnie nie wystapila.
          Zeby byly snieznobiale przez okres okolo 3 tygodni, potem powoli bialosc
          znikala. Nie znaczy to jednak, ze moje zeby wrocily do poprzedniego koloru, bo
          sa nadal o kilka odcieni wybielone. Nie sa juz az tak biale jak zaraz po
          zabiegu. Dlatego stosuje od czasu do czasu paski Blend-med w celu rozjasnienia
          zabkow, a za okolo rok przeprowadze sobie kuracje z nakladkami na szczeki.
          Slyszalam, ze w Polsce oferowany jest ten 1-godiznny zabieg (oparty na systemie
          Brightsmile - rowniez firma ze Stanow) w cenie okolo 2000 zl.

Podsumowujac moj dlugi watek osobiscie stwierdzam, ze dobrym rozwiazaniem sa
          nakladki zelowe (chyba, ze ktos nie jest w stanie wytrzymac bolu przez kilka
          dni). WAZNE JEDNAK JEST, aby stosowanie nakladek z zelem bylo przeprowadzone
          pod kontrola stomatologa. Szczegolnie ten pierwszy raz. Lekarz moze pomoc w
          okresleniu jak dlugo mozemy trzymac nakladki na zebach z zelem (bo kazdy
          reaguje inaczej), a takze sluzyc pomoca jak wystapi u nas bol zwiazany z
          nadwrazliwoscia zebow. A ponadto moze skontrolowac ten zabieg, bo nie zycze
          nikomu powaznych powiklan..a moga one wystapic..np. stala nadwrazliwosc zebow.

Warto jest takze pamietac, ze plomby czy tez ciemne zeby po stosowaniu
          antybiotykow w dziecinstwie sa bardzo trudne do wybielenia. I jak ktos pisal
          wczesniej, zalecane jest ograniczenie spozywania kolorowych napojow i potraw w
          czasie wybielania ( i zreszta nie tylko w czasie wybielania). I nie polecalabym
          nikomu wybielania zebow przy prochnicy, bo taki zel moze sie wezrec w zab ( ze
          tak to okresle) i bol moze byc nie do wytrzymania. Najpierw trzeba wyleczyc
          zeby, a potem je wybielac.

:):):)
          Powodzenia:):)
          • sweetducky Re: Olśniewający uśmiech 18.02.05, 21:18
            Wlasnie przeczytalam artykul..gapa ze mnie..bo nie przeczytalam go na
            poczatku..i powtorzylam w mojej wypowiedzi niektore rzeczy o ktorych mowil pan
            doktor. POtwierdza sie jednak to, ze ja jako laik (nie dentysta), po moich
            doswiadczeniach mam troche wiedzy na ten temat.:)
    • Gość: M Re: Olśniewający uśmiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:37
      Prosze poradzcie mi jakąs odzywke do rzęs.Moze to byc prdukt gotowy lub cos
      przygotowanego w domu.Olejek rycynowy odpada ze względu na podraznianie
      oczu.Jakie były rezultaty po zastosowanych odzywkach?DZIĘKUJE!Pozdrawiam!
    • Gość: julia Re: Olśniewający uśmiech IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 28.04.05, 03:45
      Moim zdaniem paski na zemby sa swietne. Mowisz ze pozniej zeby sa ciemniejsze,
      to nie prawda. Wydaje ci sie ze sa ciemniejsze bo pszystosowalaz sie do bialych
      zebow wiec teraz jest ci sie do przystosowac do ciemnych. Ja uwielbiam paski na
      zemby.
      • Gość: divine22 Re: Olśniewający uśmiech IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 16:57
        a czy ktos to stosowal? www.bialezeby.pl ?
    • Gość: Karolka Re: Olśniewający uśmiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:47
      ja mam trochę krzywe ale bardzo białe zęby i nie chcę tego zmieniać
    • Gość: oj boli Re: Olśniewający uśmiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:28
      własnie jestem w trakcie wybielania zębów metodą nakładkową i powiem szczerze
      ze troche cierpie , ból zaczyna się po ściągnięciu szyn z żelem po nocy tak
      około dwóch godzin po ściągnięciu i jest nie do wytrzymania , przez cały dzień
      i żadne tabletki przeciwbólowe nie pomagają , to paskudna nadwrażliwośc, jest
      tak silna ze odechciewa się pic jesc czy mówic niewielki kontakt z powietrzem
      powoduje ból we wszystkich zębach :(((
      • dunia24 Re: Olśniewający uśmiech 12.03.06, 15:44
        A nikt nie próbował pasty do kupienia w aptece "Biała perła"???Ponoc świetnie
        wybiela.
        • iwonesik Re: oj boli 12.03.06, 15:46
          A widzisz chociaż efekty? Mnie stomatolog odradził, powiedziała, że zabieg
          trzeba powtarzać i niszczy sie szkliwo.
          • Gość: brunetka Re: oj boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:53
            a nie lepiej polewe zrobic? chyba to trwalsze i dodatkowa ochrona dla zebow.
            Robila ktoras??
            • auuuuu_1989 olsniewajacy usmiech 01.05.06, 10:10
              ile kosztuje taki zabieg wybielajacy zeby???pomozcie to wazne
    • Gość: fruzia80 Re: Olśniewający uśmiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:13
      Ja właśnie jestem w trakcie wybielania. Drugą noc spałam w silikonowej nakładce
      wypełnionej żelem. Dentysta wcześniej zrobił mi odlew mojej szczęki i potem
      zamówił w jakiejś firmie nakładkę. Zęby mam wrażliwsze na zimno, tak uprzedzał
      mnie dentysta, w trakcie kurcji to narmalne. Płaciłam 250zł, ale ja wybielam
      tylko górną szczękę, bo na dole nie widać moich zebów, jak się uśmiecham:)
      • Gość: Kasia21 Martwy ząb-wybielenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 00:02
        A ile kosztuje wybielenie 1 zęba (u mnie prawa jedynka) martwego-jest
        ciemniejszy od innych,po leczeniu kanałowym, (słyszalam ze 25 zł, ale nie
        jestem pewna)
    • Gość: so white Re: Olśniewający uśmiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 02:39
      ale glupoty dziecko piszesz
      to czym ty te zeby wybielalas moczem?
      idz po rozum do glowy
    • malina862 Re: Olśniewający uśmiech 05.06.06, 17:31
      Ja ostatnio znalazłam u mamy w szawce taki płyn Acze niby do wybielania ubrań
      ale z zębami też sobie świetnie radzi.Wybielałam nim zęby raz, dwa lata temu i
      do dziś mam bielutkie.Polecam!
    • daga782 Olśniewający uśmiech 21.07.07, 15:11
      Właśnie jestem w trakcie wybielania wewnętrznego dwójki (ząb jest martwy i
      dentysta wkłada wybielacz do środka). Napisałam "jestem w trakcie", ale tak
      naprawdę to przerwałam wybielanie, bo ząb zaczął piekielnie boleć. na dodatek
      bolą tez sąsiednie zęby. Czy ten ból kiedyś minie? dentysta zalecił branie
      środków przeciwbólowych, ale one nie pomagają. co mam robić?
    • sara_87 Re: Olśniewający uśmiech 21.07.07, 22:27
      co sądzicie o metodzie "plazmowe wybielanie zębów" (żel plus jakaś nakładka ze
      światłem), której jest multum na allegro?
    • nikolasss Re: Olśniewający uśmiech 02.08.07, 10:50
      a ja od kilku dni wybielam sobie w domu zęby (używam pasty colgate advanced
      whitening) i widać małe zmiany już. czytałem o składzie pasty i piszą że jest w
      niej specjalnie wyselekcjonowana krzemionka któr czyści nie powodując zmian na
      szkliwie.po 14 dniach podobno są już wyniki, odezwe sie za tydzień;)
    • sophisticated_shrew Re: Olśniewający uśmiech 02.08.07, 12:06
      W zeszłym tygodniu zakończyłam wybielanie zębów żelem Opalescence 15% stężenie i
      jestem baaaardzo zadowolona :) wszyscy zwracają uwagę na moje białe zęby i
      pytaja jak to zrobiłam :D
      Za wszystko tzn szyny + 4 strzykawki żelu (zużyłam 3) zapłaciłam 260zł w krakowie.
      Żel zamawiałam z internetowego sklepu stomatologicznego.
      Podczas wybielania tylko 2 razy miałam nadwrażliwe zęby w dolnej szczęce ale to
      było zaraz po zdjęciu rano szyny i szybko przechodziło.
      gdyby ktoś chciał jakieś namiary to piszcie chocolaterie@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka