Dodaj do ulubionych

Parafango - kto probowal?

03.12.04, 18:30
Mam zamiar zapisac sie na ten zabieg. Oczywiscie cudow nie oczekuje i nie
wydaje mi sie zebym wyszczuplala lezac zawinieta w folie.
Mam jednak pytanie do Dziewczyn, ktory doswiadczyly tego rodzaju okladow. Czy
podzielicie ogolnymi wrazeniami? Sa jakiekolwiek po parafango efekty?
Mam w alternatywie agyptos, ale przeraza mnie samo nawet myslenie o spedzeniu
godziny z zawinietym bandazami szczelnie i scisle cialem.
Prosze napiszcie cos o tym. Dzieki serdeczne:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Parafango - kto probowal? IP: *.tele2.pl 03.12.04, 19:00
      polecam - ciekawa propozycja na rynku zabiegów na ciało zwłaszcza jeżeli chodzi
      o miesiące zimowe. zabieg jest wykonywany na ciepło. jeżeli skorzystasz z serii
      zabiegów ( 10-12 ) robionych dwa razy w tygodniu dołożysz do tego diete
      oczys\zczającą organizm ( nic przesadnego - np. jeden raz w tygodniu jeść tylko
      gotowaną marchewkę ) i jakiś basen saunę aerobic to efekty są bardzo pozytywne.
      aha pamiętaj żeby pić dużo niegazowanej wody mineralnej w trakcie kuracji.
      jeszcze jedno zabieg ten wykonuje się w kilku wersjach - przed rozpoczęciem
      kuracji ustal to dokładnie żeby potem nie było nieporozumień . wersje różnią
      się zestawem kosmetyków oraz powierzchnią ciała na którą się je nakłada.
      pamiętaj : obowiązkowy zakup kosmetyków do pielęgnacji w domu - dwa rodzaje
      kremów oraz piling
      pozdrawiam
      • lotoss Re: Parafango - kto probowal? 03.12.04, 19:06
        Aniu, dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. Przed chwila wlasnie umowilam sie
        telefonicznie na ten zabieg. Pani nie poinformowala mnie ze bede musiala kupic
        dodatkowe kosmetyki, czy zawsze jest to warunek? Bede chyba musiala zadzwonic
        raz jeszcze poniewaz nie uzgodnilam nic oprocz godziny zabiegu. Oczywiscie moge
        to zrobic na miejscu, ale czy powinnam wiedziec cos wiecej na ten temat? Czym
        sie roznia zestawy kosmetykow? A powierzchnia ciala? Z tego co wiem moze byc od
        brzucha do kolan, albo do kostek. Oczywiscie te pytania powinnam zadac osobie w
        salonie, ale a nuz dowiem sie czegos wiecej jeszcze tutaj:)
        • Gość: Ania Re: Parafango - kto probowal? IP: *.tele2.pl 04.12.04, 12:33
          oprócz wersji anticellulitowej obejmującej rzeczywiście obszar od brzucha do
          kolan jest wesrja np. odtoksyczniająca - od biustu do kostek razem z rękami.
          ale wykonuje ją mało gabinetów. można też spotkać wersję na zimno -
          cryomodelage.
          kosmetyki się nie różnią : dwa rodzaje kremów - uelastyczniający i
          rozgrzewający/wyszczuplający, piling do ciała, dobrze jest nabyć cały zestaw.
          pamiętaj że jeżeli masz kłopoty w pękającymi naczynkami lub żylakami na nogach
          ten zabieg jest wykluczony!
    • smee Re: Parafango - kto probowal? 04.12.04, 13:52
      Ja też miałam Parafango, bardzo przyjemna sprawa. Kosmetyczka najpierw robiła
      mi peeling, potem wcierała jakąś magiczna ampułkę, a potem nakładała te algi
      zmieszane z parafiną. Owijała mnie folią Jan Niezbędny ;D i leżałam pod
      kocykiem ileś tam. Potem kosmetyczka zdejmowała folię i zastygłe algii, szłam
      spłukać się pod prysznicem, a potem miałam miły masaż na koniec.
      Co do efektów, to w sumie OK, ale powiem szczerze, że po Guam były lepsze.
      Natomiast Parafango to o wiele przyjemniejszy zabieg niż Guam, nie śmierdzi tak
      okropnie, nic nie szczypie, ale za to milutko rozgrzewa. Jedyne niemiłe
      wspomnienie, to te, kiedy kosmetyczka przypadkiem nałożyła mi na ciało za
      gorący wosk (ałłłłł). Pozdrawiam, pa!
      • lotoss Re: Parafango - kto probowal? 06.12.04, 05:56
        Jestem zaskoczona, ze pekajace naczynka na nogach sa przeciwskazaniem do
        wykonania tego zabiegu. Rozmawialam dosyc dlugo na temat uslug z osoba w
        salonie, ale nic o tym zupelnie nie wspomniala.
        Przy wyjasnianiu zasad dzialania agyptos nawet go polecala, ze bedzie to dobre
        na tego rodzaju klopoty. Niestety przy parafango juz nie myslalam, zeby zadac
        ponownie to samo pytanie.
        Chyba bede musiala jeszcze raz zadzwonic...
        • lotoss Re: Parafango - kto probowal? 07.12.04, 03:03
          Podnosze troche ten temat, poniewaz nie jestem pewna czy tylko ja mam problemy
          z funkcjonowaniem forum. Ukazuje sie pierwsza strona z data 6.12, a nastepna ma
          dzien 2.12, wiec wszystko posrodku dla mnie zniknelo.
          Opowiem Wam jak bylo na tym parafango mimo wszystko. Na pierwszy zabieg napewno
          ide, a pozniej juz na miejscu wszystko sie dokladnie dopytam:).
          Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka