Dodaj do ulubionych

Krem, który ożywi...

03.12.04, 19:57
... moją jakoś ostatnio przyszarzałą cerę. Znacie taki ? Nie mam pomysłu na
nowy krem. Powinno to być coś bogatszego, ale nie zapychającego pory, bo cerę
mam rzecz jasna nieco suchą, z pojedynczymi, acz upierdliwymi wypryskami.
Może coś z witaminą C ? Chociaż stosowałam przez ostatni miesiąc serum Eris z
C i coś nie podziałało zbyt spektakularnie. Teraz używam Eveline
Oligoproxygen i mam wrażenie, że jest za słaby. Może Hydra-in 2 ?
Obserwuj wątek
    • kalooo Re: Krem, który ożywi... 03.12.04, 20:05
      może nivea creme d'energie?Jest bardzo ok.Oriflame chyba ma jakis krem
      rozświetlający,ale ja nie lubie tej firmy dzięki jej niezwykle aktywnie
      nachalnym konsultantom...;/
      Albo np.fluid rozświetlajacy,bdb jest Translucide L'oreala,w przeciwieństwie do
      pudru prasowanego.
      A z droższych np.maseczka Force C HR,albo krem-fluid rozświetlający Chanel,jest
      też w formie bogatszego kremu,ale mi te dwa ostatnie nie przypadły do gustu-
      jesli masz skłonność do wyprysków to raczej nie ryzykuj.
      • Gość: a Re: Krem, który ożywi... IP: *.chello.pl 04.12.04, 11:40
        Cóż... mam podobny problem i zupełnie mi nie posłużyły creme d'energie nivea
        ani translucide! Już lepiej spróbuj beautiful morning oriflame albo krem
        rozświetlająco brązujący kolastyny, polecam też obok fluidu jakiś ładny
        delikatny róż, jasny rózowy lub brzoskwiniowy w zależności od cer, bourjois ma
        ładne rozświetlające róze. Z niskiej pólki polecam fluidy rozświetlające AA i
        róże Ruby Rose
        • kalooo Re: Krem, który ożywi... 04.12.04, 12:53
          beautiful morning jest avonu,a nie oriflame i jest już wycofywany.
          A jak tobie nie posłuzyły w/w kremy to wcale nie znaczy,że innym tez nie
          przypasują.A przede wszystkim to koleżanka pyta o kremy pielęgnacyjne a nie
          makijaż...
          ps.tak mi teraz przyszło do głowy,że soraya ma taka serię ogórkowo-
          cytrynową,rozświetlajaco-nawilżające preparaty,może to będzie fajne?Albo ta
          seria złocista?
    • coralin Re: Krem, który ożywi... 03.12.04, 20:23
      Witaj Charade:))
      Na noc polecam Minuit YR, a na dzień Eris udoskonalajacy cerę z seri Y&U.
      Twarz faktycznie wygląda świeżo jak po spacerze.
      • charade Re: Krem, który ożywi... 03.12.04, 23:40
        Dzięki, dziewczyny.

Co do Nivei to ona daje fajny efekt, ale bardziej wizualny niż pielęgnacyjny, a
        ja raczej szukam czegoś, co by "wypielęgnowało" bardziej niz maskowało.
        Podkładów w ogóle nie używam, więc odpada :(((

Hej Coralin :) Minuit zaiste jest boski, tylko troche sobie kosztuje, a ja nie
        śmierdzę ostatnio groszem :( Mówisz, że ten Eris taki dobry ?
        • Gość: Klara Re: Krem, który ożywi... IP: 62.233.228.* 04.12.04, 13:02
          Ech, co do Y& U Erisa , radzę najpierw poprosic o próbkę , bo na dwoje babka
          wróżyła. Ja dostalam próbki tej serii zupełnie przypadkowo, przy zakupie perfum
          i krem pod oczy jest koszmarny ...Jeszcze nie zdążył się dobrze rozsmarować, a
          juz czerwone placki;/// Reszty wolałam jeszcze nie próbować...
    • slotna Re: Krem, który ożywi... 04.12.04, 00:48
      Tani - w promocji chyba 10zl, ale glowy sobie nie dam uciac, mozliwe, ze 20 -
      jest krem Avonu z wit. A lub E. Oho, ale dokladnie pamietam;)) Taki w bialej
      tubce z lososiowa zakretka. Swietnie ozywia zszarzala cere, delikatnie zluszcza
      dzieki jakimstam kwasom, nawilza i w ogole jest super.
      I krem Garniera z wit.C, poznasz na pewno, cala seria jest taka, zolte
      opakowania.
      • justa_79 Re: Krem, który ożywi... 06.12.04, 12:47
        kremu z wit. E już dawno w Avonie nie ma. za to jest kompleks rozświetlający z
        wit. C.
        • slotna Re: Krem, który ożywi... 07.12.04, 12:02
          Naprawde??? No to teraz mnie zasmucilas;(
    • Gość: M Re: Krem, który ożywi... IP: *.aster.pl 04.12.04, 14:19
      a, to coś z wit. C by się przydało... Na ten przykład polacm Iwostin na nic z
      wit. C albo dużo droższy z a niewiele lepszy Active C La Roche Poasy
      • Gość: Akne Re: Krem, który ożywi... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.12.04, 15:45
        Ja przez dlugi czas uzywalam D'Energie i ladnie mi wypielegnowal buzke. Ale
        duzo lepszy efekt, niemal natychmiastowy daje ten nowy krem nivei - Complete
        Protektion. To ostatnio moj faworyt. Poczytaj opinie na wizazu - bardzo
        pozytywne. Polecam goraco.
        • Gość: Akne Re: Do Kalooo IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.12.04, 15:50
          Mialo byc ProteCtion, rzecz jasna. Szkoda, ze podkladu nie uzywasz, Translucide
          jest swietny na poszarzala buzke, naprawde.
          • Gość: Akne Re: Do Kalooo IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.12.04, 15:55
            Alez ja dzis mieszam, temat jest "Do Kalooo", bo milo mi ogromnie, ze mamy
            identyczne upodobania - tez lubie te same kremy i podklady :) I im wiecej
            Twoich postow czytam tym bardziej sie przekonuje, zesmy siostrzanymi duszami w
            sprawach "upiekszaczy". POZDROWIONKA.
            • kalooo Re: Do Kalooo 04.12.04, 15:57
              bardzo mi miło;)
              cieszę się,że ktoś podobnie myśli jak ja;)
              buziaki i gorące pozdrowienia!;)
              ;)
              • charade Nivea New Skin z C 04.12.04, 16:14
                No, nie noszę podkładów... nigdy zreszta nie nosiłam i chyba się nie zanosi, że
                zacznę.
                Ten krem nivei - Complete Protection - kapnęłam się, że mam próbkę ! Natomiast
                mam jeszcze jedną próbkę, też chyba jakiegoś nowego kremu Nivei - New Skin z
                witaminą C. Używała któraś z Was tego drugiego ? Sama wypróbuję, ale ciekawam,
                jak się sprawuje w dłuższym czasie.
                • Gość: Akne Re: Nivea New Skin z C IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.12.04, 17:07
                  Z tego co mi wiadomo, New Skin jest do cery dojrzalej, nie wiem, czy to nie za
                  silny specyfik dla ciebie, bo chyba jestes mlodziutka, jak ja :) Ale C.
                  Protection wyprobuj, tylko nie nakladaj zbyt wiele bo lubi sie zrolowac, poza
                  tym jest swietny. Nie pachnie intensywnie.
    • Gość: megg Re: Krem, który ożywi... IP: *.law.uj.edu.pl 06.12.04, 13:54
      z własnego doświadczenia polecam Vichy Olgo 25 od cery suchej, jedyny mankament
      to cena
    • Gość: Gośka Re: Krem, który ożywi... IP: 213.25.206.* 07.12.04, 11:34
      Ja polecam krem udoskonalający cerę Eris. Jest naprawdę dobry. Ożywia cerę.
      • charade Re: Krem, który ożywi... 07.12.04, 11:41
        Zdecydowałam się jednak na Nivea Complete Protection. Na noc Iwostin z
        witaminami C i E. Na razie jestem bardzo zadowolona !
      • magda-fl Re: Krem, który ożywi... 07.12.04, 11:44
        Też mi się wydaje, że przydałby Ci się jakiś kremik z witaminką C. Widzę po
        sobie, jak świetnie potrafi odmienić cerę :) Uzywam kremu na dzień Olay
        Complete Care, który między innymi zawiera tą witaminę (i chyba jakieś z grupy
        B) oraz odżywczego kremu na noc z wit. C i E Iwostinu, ale wydaje mi się, że
        większy wpływ na moją cerę ma jednak ten drugi - rano budzę się z naprawdę
        promienną, jaśniejącą i wpoczętą buźką. Naprawdę polecam :)
        • madllen Re: Krem, który ożywi... 07.12.04, 12:48
          Charadko Droga:)
          Spóźniona nieco sugestia ale może w przyszłości będzie jak znalazł;) Gorąco
          polecam wspomniany powyżej Active C LRP-CUDO! Ślicznie przywraca blask
          poszarzałej skórze, odświeża zmęczoną cerę oraz powstrzymuje atak
          linii/zmarszczek/bruzdek;) Trochę jednak kosztuje dlatego warto nabyć w
          zestawie z kremem pod oczy(cudem jeszcze większym!), widziałam takowe w kilku
          aptekach.

Serdeczności:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka