Dodaj do ulubionych

WYPADAJĄCE WŁOSY

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.04, 11:39
ZNACIE JAKIEŚ SPOSOBY NA WYPADANIE WŁOSÓW?
Obserwuj wątek
    • lucy215 Re: WYPADAJĄCE WŁOSY 05.12.04, 11:54
      maseczka WAX, do kupienia w aptekach, ok 20 zł za pudełko ale starcza na długo.
      jest świetna, naprawdę. polecam ją któryś raz z kolei :)
      • Gość: Gosia Re: WYPADAJĄCE WŁOSY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 12:45
        Nabyłam właśnie drugie opakowanie tej maseczki. Bardzo dobra jakość, stosunkowo niska cena. Podobno są maseczki WAX do włosów jasnych-z rumiankiem i z henną- do ciemniejszych. Ja mam tą drugą, stosuję ją jako uzupełnienie mycia włosów szamponem neril. Od czasu do czasu wcieram w skórę głowy tonik Neril, miałam także czerwony szampon Vichy ( zamierzam kupić kolejny). Oprócz tego jem codziennie dwie tabletki zawierające wyciąg ze skrzypu. PO miesiącu takich zabiegów włosy jakby mniej wypadały, choć może to tylko złudzenie. Mam nadzieję, że kiedyś specyfiki te przyniosą jakiś efekt,nie wiem. Może najzwyczajniej w świecie jestem na coś chora. Słyszałam, że przy tarczycy może występowac taki objaw,jak wypadanie włosów. jesli oprócz tego jesteś dość nerwowa może to właśnie to. Sama zamierzam sie zbadać na dniach.
        Słyszałam jeszcze o szamponie Seboradin firmy Interfragrance. Może on Ci pomoże. Na moje włosy ( które dodatkowo są cieniutkie) działał tak sobie-miałam problemy z rozczesaniem. Jesli nie chcesz kupić szamponu , napisz maila do firmy i poproś o próbki. Na pewno przyslą:)
        Powodzenia w walce z wypadnaiem włosów.
        Gosia
        • keepersmaid Re: WYPADAJĄCE WŁOSY 06.12.04, 13:16
          Tez polecam czerwony szampon Vichy i, jezeli to mozliwe, ampulki (sa troche
          drogie) - bardzo skuteczne jako "terapia uderzeniowa". Czasami sa promocje (nie
          wiem czy w Polsce), w ktorych do opakowania szamponu mozna dostac 4 lub 6
          ampulek i to na pierwszy rzut wystarcza.
    • justa_79 Re: WYPADAJĄCE WŁOSY 06.12.04, 12:15
      znamy, skorzystaj z wyszukiwarki forumowej.
      • Gość: Meganka Re: WYPADAJĄCE WŁOSY IP: *.crowley.pl 06.12.04, 13:45
        Fryzjer polecił mi 2 tabletki skrzypu z pokrzywą codziennie. Powiedział, że
        efekt zobaczę po .... pół roku, a po roku będę mieć dwa razy więcej włosów.
        Jezu, tylko skąd wziąć tyle cierpliwości???
        • Gość: justa Re: WYPADAJĄCE WŁOSY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:56
          wszystkie preparaty, żeby zadziałały, należy brać przynajmniej 3 miesiące.
          • kat_ja1 Re: WYPADAJĄCE WŁOSY 06.12.04, 14:06
            Meganko, a czy tych tabletek nie polecał Ci czasem Krzystof?? z Kristofa?? Bo
            mi właśnie on polecił tabl.ze skrzypem..
            • Gość: Meganka Re: WYPADAJĄCE WŁOSY IP: *.crowley.pl 07.12.04, 09:18
              Tak, to był właśnie Krzysztof :-)). A pomogły Ci???? A przy okazji jestem
              bardzo zadowolona po wizycie w jego zakładzie. Kolorek na włosach - cudo.
              Fryzura też OK :-)
              • kat_ja1 Re: WYPADAJĄCE WŁOSY 07.12.04, 11:21
                Byłam u Krzysia w sobotę. Wczoraj kupiłam skrzyp za całe 16 zł :)-kuracja na 40
                dni. Chyba najtańsza kuracja "włosowa" (do tej pory brałam Revalid, Merz
                Special i H-Pantonten i Vitapil....bez większych rezultatów.Zobaczę teraz.

Też jestem bardzo zadowolona z wizyty, nawet założyłam osobny wątek:)
                pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka