Dodaj do ulubionych

ciągle Glyco-A-potrzebuję porady

IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.04, 20:23
1.stosuję glyco od 4 dni, narazie łuszczy mi się skóra i jest zaczerwieniona.
2.moja skóra ogolnie nie jest zbyt tłusta, choć skłonna do wyprysków-przy
wyciskaniu robią sie czerwone plamy i zaskórników, oraz ma blizny po wczesno
młodzienczym tradziku
3.używałam zawsze kremow pielegnacyjnych przeciwtradzikowych np. pharmaceris T
Moje pytania brzmią
1. czy teraz w trakcie stosowania glyco mam stosowac oprócz blokerów: kremów
intensywnie nawilzających, czy jak zawsze jakiś przeciwtrądzikowych, albo np.
maseczki z glinki w uzupełnieniu glyco.
Jeśli nawilżających-bo jednak o nich czytałam tu częściej to raczej
wyrównujących koloryt np. z wit C, czy raczej regenerujaco-nawilżających/a
moze to żadna róznica../
2. czy mają to byc kremy do suchej lub wrazliwej skóry? ogólnie takiej to
napewno nie mam, ale mam teraz wysuszona.
3. jakie kremy po zakonczeniu stosowania glyco-mam 26 lat?

bedę serdecznie wdzięczna za podpowiedzi
można prosic o nazwy potrzebnych kremów ?
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: ciągle Glyco-A-potrzebuję porady IP: *.gdynia.mm.pl 06.12.04, 10:00
      podpisuję się do powyższego pytania, a z jaką częstotliwością używacie kremu G-
      A?
    • justa_79 Re: ciągle Glyco-A-potrzebuję porady 06.12.04, 11:26
      Gość portalu: katia napisał(a):
      > 2. czy mają to byc kremy do suchej lub wrazliwej skóry? ogólnie takiej to
      > napewno nie mam, ale mam teraz wysuszona.

do wrażliwej mogą być, do suchej niekoniecznie. kremy do suchej skóry mogą być
      za ciężki, za tłuste, mogą powodować powstawanie zaskórników. lepsze będą kremy
      do skóry odwodnionej, np. Vichy Thermal Fix.
      • Gość: katia Re: ciągle Glyco-A-potrzebuję porady IP: *.gdynia.mm.pl 06.12.04, 11:37
        Justa-79: mam od teraz na przyszłosc koncepcje aby stosowac metodę-złuszczac i
        nawilżać. Np. latem skinoren i jakis krem nawilżający/np. Iwostin/. Od czasu do
        czasu Glinka zielona. a na noc np.krem odzywczy,regenerujący albo z retinolem,
        lub iwostin z wi. C. Czy mogłabym polegac na Twojej opinii. czy moge tak robic
        mając skóre trądzikową. Czy wręcz przeciwnie-muszę ją matowic rano, uzywać
        kosmetyków tylko antybakteryjnych, wysuszajacych i matujacych. dziekuję
        • Gość: katia DO JUSTY ciągle Glyco-A-potrzebuję porady IP: *.gdynia.mm.pl 06.12.04, 13:46
          Justa-79: mam od teraz na przyszłosc koncepcje aby stosowac metodę-złuszczac i
          nawilżać. Np. latem skinoren i jakis krem nawilżający/np. Iwostin/. Od czasu do
          czasu Glinka zielona i G-A. a na noc np.krem odzywczy,regenerujący albo z
          retinolem,
          lub iwostin z wi. C. Czy mogłabym polegac na Twojej opinii. czy moge tak robic
          mając skóre trądzikową. Czy wręcz przeciwnie-muszę ją matowic rano, uzywać
          kosmetyków tylko antybakteryjnych, wysuszajacych i matujacych. dziekuję

• Gość: justa Re: ciągle Glyco-A-potrzebuję porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:56
          słyszałam niedawno od jakiejs pani kosmetolog, że właściwie cała pielęgnacja
          skóry polega na złuszczaniu i nawilżaniu, więc na pewno obrałaś dobry
          kierunek ;) sądzę, że wysuszanie antybakteryjnymi preparatami nie ma sensu, jak
          wiadomo, nadmiernie wysuszona skóra może zareagować obronnie, czyli nadmiernym
          przetłuszczaniem się. a matowanie to już zależy od Ciebie, nie mam nic
          przeciwko, o ile ten krem matujący nie wysusza, tylko najlepiej, żeby
          jednocześnie nawilżał. jeśli chodzi o odczucia mojej mieszanej cery, to obie te
          funkcje spełnia Effaclar matujący, a np. Ziaja Biobalans wysusza mi skórę.
          • Gość: katia Justy IP: *.gdynia.mm.pl 06.12.04, 14:07
            Justy a co latem? zazwyczaj matujące kremy nie zawieraja filtrow. czy najpierw
            polozyc bloker a potem matujacy. a moze są takie kremy? jak to wyglada w
            praktyce? a za poprzednia podpowiedz z serca dziękuje, bardzo mi pomogłas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka