Gość: cytryna IP: *.crowley.pl 05.12.04, 22:30 Jak wyglada wasze codzienne dbanie o urode?Jakie czynnosci wykonujecie co aplikujecie czy dbacie zrywami czy z pielegnacji robice codzienny rytuał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościówa Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.idea.pl 05.12.04, 22:48 dziś "zrywem" zrobiłam sobie pedikiur :) z rozpędu, czyli automatem, czyli regularnie myję jedynie zęby rano i kremuję buźkę - najczęściej tez zmywam wcześniej makijaż, który poleniłam się zmyć dzień wczesniej (najczęstszy powód: zmęczenie) regularnie też - codziennie - biorę rano prysznic i myję włosy. wieczór jest już niestety dość spontaniczny - niestety często padam na twarz ze zmęczenia, często z niezmytym makijażem, albo zmytą buxką, jednak bez kremu... inne zabiegi (maniukiury, pedikiury, peelingi, depilacje, maseczki) robię zrywami... niestety... ale nie czuję się z tym źle :) najwazniejsze, że rano jestem czysta i mam umyte zęby ;) pozostałe czynności robię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.idea.pl 05.12.04, 22:50 ...zrywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.crowley.pl 05.12.04, 23:53 Hymm ja tez dbam o skore zrywami choc nie wyobrazam sobie pojscia spac w pełnym makijazu chocbym słaniała sie na nogach musze go zmyc - demakijaz podstawą!Natomiast kremy toniki maseczki raz z namaszczeniem aplikuję innym razem odpuszczam.Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie zrealizowac planu pielegnacyjnego ktore od czasu do czasu układam. Powiedzcie jak stac sie taką dopracowaną kobietą i jak sie zmobilizowac do stałego dbania o skore??Podziwiam takie kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.idea.pl 06.12.04, 00:20 zapamiętałam wypowiedź Pani Beaty Tyszkiewicz, która kiedyś powiedziała, że nigdy nie zmywa makijazu wieczorem, bo uważa, że współczesne kosmetyki są zrobione ze składników o tak wysokiej jakości, że nie mogą twarzy zaszkodzić. Zawsze wspominam tę wypowiedź, o ile zapomnę albo nie mam siły na tę czynność :) Odpowiedz Link Zgłoś
fairy5 Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 00:54 ja codziennie zmywam makijaz, tonik, krem pod oczy, krem na twarz, szyje i dekold, krem na rece i masc witaminowa na usta- lubie isc spac nakremowana :-) rano tylko tonik i kremy znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 02:03 Jem zdrowo i codziennie zapewniam sobie ruch-rower,skakanka,gimnastyka,taniec itp Nie przesadzam z kosmetykami <kiedys bardzo,co tylko pogorszylo stan mojej cery> myje buzie odp.zelem w przegotowanej wodzie pozniej krem i tyle :] Aha tusz do rzes,wieczorem robie to samo ale nakladam inny kremik,co drugi dzien maseczka,raz w tygodniu doglebne oczyszczanie cery-parowka,peeling,maseczka Codziennie prysznic,masaz ostra gabka,balsam do ciala,mycie glowy co drugi dzien,cialo myje mydelkiem naturalnym w plynie argiletz,super sie pieni i nie powoduje wysypek itp Krem do rak uzywam kilka razy dziennie ale o stopach niestety zapominam :] Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 10:38 o qrcze, szczerze podziwiam :) mnie się z reguły czegoś nie chce. tak sobie myślę, że gdyby podsumować to co robię, wyszłoby, że nawet dość regularnie wypadają różne zabiegi - ale to efekt tego, że np. raz w tygodniu chce mi się zrobić peeling ciała, tzn. czuję, że bez peelingu ani rusz, więc go robię niechętnie ;) najczęściej się peelinguję i maseczkuję po twarzy, bo to lubię robić i nie zajmuje dużo czasu. rutyna jest taka: rano mycie buźki, zębów, kąpiel z myciem włosów, krem na twarz, balsam na ciało (nie zawsze, leniuch leniuch), dezodorant. jak gdzieś się wybieram to suszę włosy na szczotce i robię makijaż. wieczorem myję twarz i zęby i rzucam się nieprzytomna do łóżka. największą obsesją obarczone są moje zęby, potrafię paść ze zmęczenia bez ich mycia, a potem obudzić się w środku nocy i popędzić do łazienki ;) poza tym mam bardzo rozbudowany system mycia zębów hehe, choć irygatora dentystycznego jeszcze się nie dorobiłam ;) nienawidzę manicure i pedicure, więc to robię jak już TRZEBA. nienawidzę długotrwałych zabiegów, więc jak mam się masować przeciw cellu, to już wolę je mieć ;P o bosh, co za leniwy abnegat ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 09:58 Może właśnie dla tego pani Tyszkiewicz jest pomarszczona jak suszona śliwka.Zwróć uwagę na jej szyję Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 14:06 Jednak Pani Tyszkiewicz ma swoje lata i zmarszczek nie musi się wstydzić. A jak na swój wiek wygląda bardzo atrakcyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 02:41 Na codzien myje twarz i przeciagam tonikiem, nakladam krem pod oczy plus krem na dzien lub na noc (zalezy od momentu). Jezeli spie u narzeczonego to mam tylko krem nawilzajacy, no ale trudno. Myje wlosy co 3 dni i pary okazji biore dluga kapiel z pianka itp, szoruje sie po calosci (uzwam rekawic pieciopalcowych jakby z szorstkiej plastikowej dzianiny), na twarz i dekolt albo peeling albo oczyszczajaca maseczka i tak dalej i w tym guscie. Potem susze wlosy zawiniete w recznik i nakladam na siebie zele, kremy i inne (im dalej w las tym wiecej rodzajow i wyzsze ceny... lata leca), zajmuje sie paznokciami etc. Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 11:22 Rano ćwiczę - koło 20 minut dziennie. Potem biorę prysznic, twarz myję specjalnym żelem antybakteryjnym, a następnie smaruję kremem nawilżającym. W ciągu dnia zdarza mi się przemyć twarz tonikiem. A wieczorem powtorka z rana:) Głowę myję 3 razy w tygodniu, wtedy też nakładam na włosy różnego rodzaju odżywki. Manicur i pedicur robię zwykle raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 11:52 Jak można nie zmywać przed pójściem spać makijażu????Za kilka lat będziecie wyglądały okropnie, żaden kosmetyk nie da ci 100% gwarancji swojej jakości,a jesli myslicie inaczej to jestescie w błędzie.Sam fakt, że kosmetyki są cały czas udoskonalane świadczy o tym, że jeszcze im czegoś brakuje. A wracając do tematu....jesli mam makijaż, to zmywam go przed pójsciem spać, oczywiście kąpiel lub prysznic.Poza tym raz w tygodniu manicure i pedicure oraz maseczka oczyszczająca, a co drugi dzień peeling.Poza tym chodzę na basen dwa razy w tygodniu, biegam co trzeci dzień ok. 20 min. i poświecam ok 10-15 min dziennie na brzuszki i ćwiczenia rozciągające-chyba, że bardzo mi się nie chce....;).Włosy myję co trzeci dzień, ale zawsze po umyciu szamponem nakładam odzywkę i noszę ją ok 30 min.No to chyba tyle, przyznam się, ze wiele uwagi poswięcam na aktywny tryb zycia i broń boże nie stosuje zadnych diet...nie potrafię odmówić sobie przyjemności jedzenia tego, co lubię, zreszta nie musze tego robić;)))pozdro Odpowiedz Link Zgłoś