Dodaj do ulubionych

Jak dbacie o siebie?

IP: *.crowley.pl 05.12.04, 22:30
Jak wyglada wasze codzienne dbanie o urode?Jakie czynnosci wykonujecie co
aplikujecie czy dbacie zrywami czy z pielegnacji robice codzienny rytuał?
Obserwuj wątek
    • Gość: gościówa Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.idea.pl 05.12.04, 22:48
      dziś "zrywem" zrobiłam sobie pedikiur :)
      z rozpędu, czyli automatem, czyli regularnie myję jedynie zęby rano i kremuję
      buźkę - najczęściej tez zmywam wcześniej makijaż, który poleniłam się zmyć
      dzień wczesniej (najczęstszy powód: zmęczenie)

regularnie też - codziennie - biorę rano prysznic i myję włosy.

wieczór jest już niestety dość spontaniczny - niestety często padam na twarz ze
      zmęczenia, często z niezmytym makijażem, albo zmytą buxką, jednak bez kremu...

inne zabiegi (maniukiury, pedikiury, peelingi, depilacje, maseczki) robię
      zrywami... niestety... ale nie czuję się z tym źle :)

najwazniejsze, że rano jestem czysta i mam umyte zęby ;)

pozostałe czynności robię
      • Gość: gościówa Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.idea.pl 05.12.04, 22:50
        ...zrywami.
        • Gość: cytryna Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.crowley.pl 05.12.04, 23:53
          Hymm ja tez dbam o skore zrywami choc nie wyobrazam sobie pojscia spac w
          pełnym makijazu chocbym słaniała sie na nogach musze go zmyc - demakijaz
          podstawą!Natomiast kremy toniki maseczki raz z namaszczeniem aplikuję innym
          razem odpuszczam.Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie zrealizowac planu
          pielegnacyjnego ktore od czasu do czasu układam. Powiedzcie jak stac sie taką
          dopracowaną kobietą i jak sie zmobilizowac do stałego dbania o skore??Podziwiam
          takie kobiety!
          • Gość: gościówa Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.idea.pl 06.12.04, 00:20
            zapamiętałam wypowiedź Pani Beaty Tyszkiewicz, która kiedyś powiedziała, że
            nigdy nie zmywa makijazu wieczorem, bo uważa, że współczesne kosmetyki są
            zrobione ze składników o tak wysokiej jakości, że nie mogą twarzy zaszkodzić.
            Zawsze wspominam tę wypowiedź, o ile zapomnę albo nie mam siły na tę czynność :)
            • fairy5 Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 00:54
              ja codziennie zmywam makijaz, tonik, krem pod oczy, krem na twarz, szyje i
              dekold, krem na rece i masc witaminowa na usta- lubie isc spac nakremowana :-)
              rano tylko tonik i kremy znowu.
              • Gość: Ania Re: Jak dbacie o siebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 02:03
                Jem zdrowo i codziennie zapewniam sobie ruch-rower,skakanka,gimnastyka,taniec
                itp Nie przesadzam z kosmetykami <kiedys bardzo,co tylko pogorszylo stan mojej
                cery> myje buzie odp.zelem w przegotowanej wodzie pozniej krem i tyle :] Aha
                tusz do rzes,wieczorem robie to samo ale nakladam inny kremik,co drugi dzien
                maseczka,raz w tygodniu doglebne oczyszczanie cery-parowka,peeling,maseczka
                Codziennie prysznic,masaz ostra gabka,balsam do ciala,mycie glowy co drugi
                dzien,cialo myje mydelkiem naturalnym w plynie argiletz,super sie pieni i nie
                powoduje wysypek itp Krem do rak uzywam kilka razy dziennie ale o stopach
                niestety zapominam :]
                • kragmel Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 10:38
                  o qrcze, szczerze podziwiam :)
                  mnie się z reguły czegoś nie chce. tak sobie myślę, że gdyby podsumować to co
                  robię, wyszłoby, że nawet dość regularnie wypadają różne zabiegi - ale to efekt
                  tego, że np. raz w tygodniu chce mi się zrobić peeling ciała, tzn. czuję, że
                  bez peelingu ani rusz, więc go robię niechętnie ;) najczęściej się peelinguję i
                  maseczkuję po twarzy, bo to lubię robić i nie zajmuje dużo czasu.
                  rutyna jest taka: rano mycie buźki, zębów, kąpiel z myciem włosów, krem na
                  twarz, balsam na ciało (nie zawsze, leniuch leniuch), dezodorant. jak gdzieś
                  się wybieram to suszę włosy na szczotce i robię makijaż. wieczorem myję twarz i
                  zęby i rzucam się nieprzytomna do łóżka.
                  największą obsesją obarczone są moje zęby, potrafię paść ze zmęczenia bez ich
                  mycia, a potem obudzić się w środku nocy i popędzić do łazienki ;) poza tym mam
                  bardzo rozbudowany system mycia zębów hehe, choć irygatora dentystycznego
                  jeszcze się nie dorobiłam ;)
                  nienawidzę manicure i pedicure, więc to robię jak już TRZEBA. nienawidzę
                  długotrwałych zabiegów, więc jak mam się masować przeciw cellu, to już wolę je
                  mieć ;P
                  o bosh, co za leniwy abnegat ze mnie
            • vitalia Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 09:58
              Może właśnie dla tego pani Tyszkiewicz jest pomarszczona jak suszona
              śliwka.Zwróć uwagę na jej szyję
              • mejbi Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 14:06
                Jednak Pani Tyszkiewicz ma swoje lata i zmarszczek nie musi się wstydzić. A jak
                na swój wiek wygląda bardzo atrakcyjnie!
    • keepersmaid Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 02:41
      Na codzien myje twarz i przeciagam tonikiem, nakladam krem pod oczy plus krem na
      dzien lub na noc (zalezy od momentu). Jezeli spie u narzeczonego to mam tylko
      krem nawilzajacy, no ale trudno.
      Myje wlosy co 3 dni i pary okazji biore dluga kapiel z pianka itp, szoruje sie
      po calosci (uzwam rekawic pieciopalcowych jakby z szorstkiej plastikowej
      dzianiny), na twarz i dekolt albo peeling albo oczyszczajaca maseczka i tak
      dalej i w tym guscie.
      Potem susze wlosy zawiniete w recznik i nakladam na siebie zele, kremy i inne
      (im dalej w las tym wiecej rodzajow i wyzsze ceny... lata leca), zajmuje sie
      paznokciami etc.
    • caprice83 Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 11:22
      Rano ćwiczę - koło 20 minut dziennie. Potem biorę prysznic, twarz myję
      specjalnym żelem antybakteryjnym, a następnie smaruję kremem nawilżającym.
      W ciągu dnia zdarza mi się przemyć twarz tonikiem.
      A wieczorem powtorka z rana:)
      Głowę myję 3 razy w tygodniu, wtedy też nakładam na włosy różnego rodzaju
      odżywki.
      Manicur i pedicur robię zwykle raz w tygodniu.
    • mroofka2 Re: Jak dbacie o siebie? 06.12.04, 11:52
      Jak można nie zmywać przed pójściem spać makijażu????Za kilka lat będziecie
      wyglądały okropnie, żaden kosmetyk nie da ci 100% gwarancji swojej jakości,a
      jesli myslicie inaczej to jestescie w błędzie.Sam fakt, że kosmetyki są cały
      czas udoskonalane świadczy o tym, że jeszcze im czegoś brakuje.

A wracając do tematu....jesli mam makijaż, to zmywam go przed pójsciem spać,
      oczywiście kąpiel lub prysznic.Poza tym raz w tygodniu manicure i pedicure oraz
      maseczka oczyszczająca, a co drugi dzień peeling.Poza tym chodzę na basen dwa
      razy w tygodniu, biegam co trzeci dzień ok. 20 min. i poświecam ok 10-15 min
      dziennie na brzuszki i ćwiczenia rozciągające-chyba, że bardzo mi się nie
      chce....;).Włosy myję co trzeci dzień, ale zawsze po umyciu szamponem nakładam
      odzywkę i noszę ją ok 30 min.No to chyba tyle, przyznam się, ze wiele uwagi
      poswięcam na aktywny tryb zycia i broń boże nie stosuje zadnych diet...nie
      potrafię odmówić sobie przyjemności jedzenia tego, co lubię, zreszta nie musze
      tego robić;)))pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka