Dodaj do ulubionych

SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW...

IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 21:47
Mam do Was dziewczyny wielką prośbę...mam bardzo cieniutkie i delikatne
włosy,są do ramion, mam spore odrosty po balejażu ale nie s one bardzo rażące,
zblizone są odcieniem do moich naturalnych włosów(ciemny blond, nieco mysi...)
wlosków moich nie jest zbyt wiele, nie są za bardzo
gęste....niestety....zwracam sie do Was z pytaniem o kosmetyki
WYPRÓBOWANE !!!!! przez Was do pielęgnacji cienkich włosów, wiem że są takie
które pogrubiaja nieco wlosy,może znacie tez jakieś dobre pianki do układania
takich wlosów?Potraktujcie moje pytanie powaznie...dla mnie naprawdę te włosy
to problem i kompleks.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: 217.98.124.* 11.05.02, 09:19
      JA MAM CHYBA IDENTYCZNE WŁOSY JAK TY.PRAWDE MOWIĄC CIĄGLE MAM NADZIEJĘ , ŻE
      ZNAJDĘ LEPSZY SZAMPON NIŻ AKURAT UŻYWAM I CAŁY CZAS EXPERYMENTUJĘ.TERAZ UŻYWAM
      BAWEŁNIANEGO TIMOTEI,JEST BARDZO FAJNY ALE TRZEBA UWAŻAĆ ZE ŚRODKAMI DO
      STYLIZACJI,PO NICH MOJE WŁASY JUŻ SĄ ZBYT OBCIĄŻONE I KLAPIĄ.pRAKTYCZNIE UŻYWAM
      TYLKO CZEGOŚ NA KOŃCÓWKI.MIAŁAM TEŻ WYCHWALONY ELSEVE L'OREALA (TEN NAJNOWSZY
      BORDOWY) ,OWSZEM ŚWIETNY ALE NA PIERWSZE 3-4 GODZINY , PÓŻNIEJ COŚ SIĘ
      DZIAŁO ,ALBO PO PROSTU SZAMPON TRACIŁ "SWOJĄ MOC" I SZUKAŁAM RATUNKU W
      LAKIERZE.MOJE WŁASY NIE TOLERUJĄ ŻADNYCH ODŻYWEK BEZ SPŁUKIWANIA A BROŃ BOŻE
      SZAMPONÓW 2W1.POZDRAWIAM !
      • Gość: JULKA Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW...do Ani IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 09:51
        a nie używałas szamponu firmy L'oreal ELSEVE?To ten z ceramidami r, butelka z
        niebieskim paskiem.,podobno jest dobry do tego typu wlosów.Pozdrawiam WAS.
        • Gość: ania Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW...do Ani IP: 217.98.124.* 11.05.02, 10:21
          tak tak , tego tez używałam...........i wiesz ,dobrze ze o nim przypomniałaś
          chyba sobie go teraz kupie, choc podobno( tak uwaza moja fryzjesrka) najlepszej
          jakości kosmetyki do włosów to te sprzedawane w salonach.Miałam teraz spróbować
          serii o nazwie Professional cz jakos tak , ale moze to odłoże jeszcze(ach ta
          cena - ok 50zł),wrocę do granatowego Elseve,z tego co pamietam był OK,ale bez
          powalenia na kolana!!!
          • Gość: Vera Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW...do Ani IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 11:01
            Ja może nie mam aż tak cienkich włosów, ale ogólnie mają tendencję do
            sprawiania wrażenia ciężkich i dla mnie jak do tej pory najlepszy szampon to
            Pantine ProVie ten większa puszystość, choć niektórzy wiem, że mają po nim
            łupież, ja nie i naprawdę mi się sprawdza. Ale to indywidualna sprawa kondycji
            włosów.
            pozdrowionka
            Vera
    • Gość: just. Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: 212.160.236.* 13.05.02, 10:05
      A u mnie sprawdził się szmpon Vichy - ten biały (wcześniej strasznie mi
      wypadały włosy i sprawdził się też czerwony).
    • Gość: madusiak Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 10:42
      A mi się sprawdził Shamtu do włosów farbowanych.Na prawdę, aż się zdziwiłam.
    • Gość: gigi22 Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: 213.77.28.* 13.05.02, 11:45
      A ja Ci gorąco polecam szampon AVON-u z serii Advanced Techniques, dla włosów
      cienkich i przetłuszczających się... Zużywam już chyba 5 butelkę, i nie
      zamierzam zmieniać szamponu. Włosy są błyszczące i puszyste, nie muszę używać
      żadnych pianek żeby nadać im objętości (a włosków też za dużo nie mam).
    • ewaa76 Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... 13.05.02, 12:59
      Ja mam również włosy cienkie i delikatne i również koloru "mysi blond" :).
      Nosiłam włosy długie i ciągle miałam z nimi problemy: tłuste u nasady, suche
      rozdwojone końcówki i łupież. Nie mogłam dobrać szmponu na wszystkie
      dolegliwości. Zdecydowałam się obciąć włosy i była to chyba najlepsza decyzja.
      Mam krótką chłopięcą fryzurkę. Używam szmponu Timotei do włosów cienkich i
      niepuszystych - pomarańcza i mięta. Dla mnie super. Nie wiem jak zachowają się
      włosy dłuższe. Myję głowę codziennie i układam przy pomocy suszarki. Nie ma
      żadnego elektryzowania się. Na koniec spryskuję żelem w spraju i mam na cały
      dzień spokój.
      • Gość: Ania Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: 217.153.52.* 14.05.02, 08:29
        Popieram! Ja mam włosy dłuższe - takie prawie do ramion - i bardzo delikatne.
        Reagują na timotei po prostu cudownie, zawsze wręcz mam wrażenie,że moje włosy
        są mi wdzięczne, kiedy myję je tym własnie szamponem.
    • isia67 Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... 13.05.02, 18:52
      A ja tradycyjnie polecam szampony i odżywki Kerastase (do nabycia w salonach)
      niestety dość drogie (szampon ok. 50 Pln), ale warte ceny i wydajne. Są i do
      cienkich włosów. Sprawdzone.
    • Gość: agat_ka Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: *.biochem.mpg.de 13.05.02, 19:20
      seria do wlosow cienkich gliss kur, zwlaszcza odzywka w piance do splukiwania.
      bomba! (niestety, nie wiem, czy dostepne w Polsce). Vichy do wlosow delikatnych
      (lososiowy)
      • Gość: em Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: 62.148.83.* 14.05.02, 08:20
        podzielam opinię o Kerastase - używałam zielonego szamponu i pianki (jest też
        odżywka) - bez cudów, ale jednak działa
        trochę gorszy z profesjonalnych kosmetyków jest szampon i spray do włosów
        L'Oreala - kolor opakowania i zapach grejfrutowy, ciut tańszy od Kerastase
        używałam też szamponu i odżywki Gliskur, nie krytykuję specjalnie, ale
        największy efekt "pogrubienia" uzyskałam dzieki Kerastase - na forum można
        znaleźć przeciwników tego szamponu i jego ceny (ok.50zł)
      • Gość: Xena Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: *.acn.waw.pl 14.05.02, 09:19
        Ta odżywka Gliss Kur jest dostepna w Polsce i nawet jej używałam, ale poza
        przyjemną konsystencją i miłym zapachem (innym niż tradycyjny, słodkawy zapach
        kosmetyków z tej serii) nie zachwyciła mnie przesadnie. Włosy chyba były
        jeszcze bardziej sianowate niż bez żadnej odżywki :-(
        • Gość: wiwi Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: *.awf.edu.net.pl 14.05.02, 11:48
          Moje wlosy rowniez nie grzesza objetoscia, choc zdecydowalam sie je troche
          zapuscic (teraz sa do ramion). Dla mnie reweklacyjnym szamponem okazal sie
          Elseve (ten pomaranczowy, przeciw lamaniu sie wlosow). Kiedys uzywalam
          fioletowego Organics, ale teraz jak zmienili opakowania nie moge go znalezc,
          szkoda byl rewelacyjny. Calkiem niezly tez byl miodowy Timotei. Natomiast ten
          Elseve co mial nadawac puszystosc wlosom dla mnie okazal sie koszmarkiem.
          Odzywki uzywam Elseve tez pomaranczowej. Bardzo sluza moim wlosom kosmetyki
          Mrs Potter's, bardzo je sobie chwale. Pianki uzywam bardzo rozne i zmieniam je
          co kilka dni (moje wlosy szybko sie przyzwyczajaja i nie reaguja na ta sama
          pianke po kilku uzyciach, glowe myje codziennie), a na wieksze wyjscia stosuje
          spray do stylingu Welli. Wlosy codziennie modeluje na lokosuszarce.
          Pozdrawiam:)
    • Gość: Asia Re: SZAMPONY DO CIENKICH WŁOSÓW... IP: 194.204.129.* 14.05.02, 17:54
      polecam szampon wella vivality do wl.cienkich i delikatnych zwiekszajacy
      objetosc,mam go juz 3-ci raz pod rzad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka