Dodaj do ulubionych

Makijaż okularnicy

IP: *.osd.vectranet.pl 23.12.04, 19:09
Nigdy nie czytalam artykulu na ten temat, ale nawet w praktyce samemu
dochodzi sie do takiego stylu makijazu. Dzieki niemu wygladam świetnie w
okularach. I choc przez rok uzywalam soczewek, to jednak okulary sa
wygodniejsze i dodaja uroku. Trzymajcie sie okularnice! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: astra352 Re: Makijaż okularnicy IP: 80.51.90.* 23.12.04, 21:58
      Wielkie DZIĘKI za ten artykuł!!Nigdzie jeszcze nie czytałam artykułu na ten
      temat a nie jest mi obcy od wielu lat!!Nosze dość mocne okulary i niestety nie
      moge nosić soczewek!!Nigdy nie umiałam dobrać sobie makijażu a ten artykuł mi
      wszystko wyjaśnił!!Bardzo dziękuję jeszcze raz
    • Gość: PaTuSiA Re: Makijaż okularnicy IP: 80.51.182.* 15.01.05, 23:49
      sIEMKA JA MAM TAKI duzy problem:(((( nosze okulary a mam małe oczy a duża twarz:
      ((( jaki najlepszy dla mnie był by makijaz ....prosze o rade:)
      • Gość: Monika Re: Makijaż okularnicy IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.02.05, 19:21
        witam wszystkich serdecznie, jestem dalekowidzem- +6 (niestety), choc ostatnio
        sprawiłam sobie dośc ładne oprawki (podobne do tych na zdjęciu z panią, która
        ma krótkowzroczność) to nie wiem jak sie malować. Jestem blondynką o piwnych
        oczach....moze ktoś ma wprawe i mi podpowie....pozdrawiam
        • Gość: Asik Re: Makijaż okularnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:47
          Moniko. Ja nosze też plusy. Myśle że jasny brąz cieni by do ciebie pasował.
          Ważne jest dobieranie koloru cieni do koloru oprawek.
        • Gość: LadyBronze Re: Makijaż okularnicy IP: *.energis.pl 15.04.05, 19:05
          Wiecie co??Już mam tak namieszane w głowie, że aż sama nie wiem czy jestem
          krótko czy długo widzem!!!!!!!!!Mam -0,5 na prawe i lewe!!No to jak mam się
          malowac???I "kim jestem"=D......Pozdrówka
          • justa_79 Re: Makijaż okularnicy 18.04.05, 14:24
            skoro masz minusy, to jesteś krótkowidzem, czyli okulary pomniejszają Twoje
            oczy, możesz je powiększyć makijażem.
          • Gość: Ka$ Re: Makijaż okularnicy IP: 195.150.76.* 08.02.06, 21:23
            Krótkowidzem, ale p[rzy tej wadzie okulary praktycznie nie pomniejszają ci oczu. Maluj sie jak lubisz
          • Gość: mara Re: Makijaż okularnicy IP: *.leszcz.net 28.02.06, 18:24
            mam taka sama wade ale dopiero za kilka dni zaczne nosic okulary....ja chodze do
            szkoly plastycznej...wiec wiem jak sie malowac :P
            PS. ja na twoim miejscu uzywalabym lekko brazowych cieni, zlotych itp. ja
            zazwyczaj biore narpiew jasny a potem zarysowuje u gory powieke ciemniejszym
            brazem :) efekt jest lux
    • Gość: agela Re: Makijaż okularnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:58
      Moim zdaniem ten makijaz jest fatalny, a dziweczyna wygląda dosc
      pretensjonalnie i nieświeżo
    • Gość: ladyoftheflowers Re: Makijaż okularnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 20:52
      fajnei ze coś takiego umieszczacie, jeszcze nigdy nie widziałam czegoś takiego
      a na pewno mi się przyda....
    • Gość: gosia Re: Makijaż okularnicy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.05, 18:34
      kazda kobieta zna te sztuczki,dla kogo to porady,dla facetow?ambitniej prosimy.
    • Gość: Rysia15 Re: Makijaż okularnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:39
      A JA MAM ASTYGMATYZM !!!!! I JAK JA MAM SIE MALOWAĆ ????
    • Gość: moli55 Re: Makijaż okularnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:58
      Sama muszę spróbować.
    • Gość: ilona Re: Makijaż okularnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 16:03
      pozdrawiam!ja też nosze oklurary i jest ok!
    • rupertgiles Akurat! 15.12.05, 17:14
      A jak ktoś ma jedno szkło plusowe, a drugie minusowe, to ma sobie każde oko
      inaczej pomalować? To dopiero będzie sensacja... :P
    • beataanna1 Re: Makijaż okularnicy 15.12.05, 17:41
      Weszłam na ten artykuł,ale nic z niego nie wyniosłam, jestem krótkowidzem, a
      nie mogę znaleźć czegoś dla mnie właśnie, zresztą jak popatrzyłam nawet na
      zaproponowane w dalszej części fryzury-koki, też na mnie wrażenia nie
      zrobiły,nie widać nic na zdjęciach...kompletnie nie wiem jak patrząc na nie
      zrobić te fryzury. Najlepiej przetestować samemu, w czym jest lepiej a w czym
      gorzej. Na zdjęciu wywalą ślicznotkę w okularach to każdy makijaż jej będzie
      pasować...pozdrawiam.
    • Gość: Zdesperowana Re: Makijaż okularnicy IP: *.bulls.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:13
      e tam......jak sie jest ładnom i ma sie okulary to założy sie szkła.....a jak
      brzydkom to szkla i makijaż nie pomoże.. ;-) heh.ja jestem tym brzydkoim
      typem ;-(...mam 11 lat...no i nie wiem co robić-proszzę dopiście!!!!!!!!!!!!
      • Gość: lilooo Re: Makijaż okularnicy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 16:10
        Ja zamiast okularow przerzuciłam się na soczewki - daja więcej mozliwości, a że
        są różne soczewki to i można sie do nich łatwo przyzwyczaić i czasami zapomnieć
        o wadzie -ja przez ostatnie miesiące właśnie tak mam(noszę Night and Day) a
        makijaż robisz jaki Ci się podoba :) bez względu na to czy jestes dalekowidzem
        czy krótkowidzem :)
        • Gość: Ka$ DLA KRÓTKOWIDZA IP: 195.150.76.* 08.02.06, 21:29
          nikt nie napisał o tym co stosuje masa stylistów. Jeżeli okulary bardzo znmiejszają oczy - czyli u krótkowidza ( np u mnie mam -5 nam oba oczy) to nie powinno sie robić czarnych obramowan do okoła oczu i nie stosować ciemnych cieni bo w zestawieniu z okularami bedziemy wyglądać jak zorro. Natomist jedyne sluszne i prztestowane jest to że wystarczy nałożyć tusz i obrysować dolną powieke ( OD ŚRODKA ) białą kredką. Zawsze dobrze wygląda. Na wieczór można zalożyć na powieke taki lekki nabłyszczacz ( w sumie bez koloru) i delikatnie zaznaczyć nim skronie i początek kości policzkowych tuż pod linią okularów. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka