Dodaj do ulubionych

body spray

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 17:15
Bardzo lubie spraye do ciala o orzezwiajacych zapachach, zwlaszcza latem.
Uzywalam dluzszy czas mandarynkowego z serii healing garden, ale juz mi sie
znudzil. Wachalam rozne spraye Coty'ego (jakies zielone herbaty, brzoskwinie -
chyba jakas nowa seria), ale tak okropnie cuchly spirytusem, ze dalam spokoj -
zawieraly chyba sam alkohol. Czy znacie cos godnego polecenia? Ja strasznie
zaluje, ze YR nie robi takich sprayow o zapachach kwiatowo-owocowych, tych za
ktore taka go lubia niektore z nas :) Od razu zastrzegam, ze wynalazki typu
Aroma Tonic Lancome na razie u mnie odpadaja ze wzgledu na cene, choc z drugiej
strony chetnie uslyszalabym cos na ich temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: body spray IP: *.244.102.75.Dial1.NewYork1.Level3.net 18.05.02, 17:24
      Godnym polecenia jest seria Adidas body spray(tonic) ,od dluzszego czasu
      uzywam adidas woman sport fitness,jest przepiekny mam na mysli zapach
      oczywiscie ,swiezy orzezwiajacy utrzymuje sie przez wiele godzin ,no i
      najwazniejsze cena 28-32zl.
      Pozdrawiam Ania.
      • Gość: kasica Re: body spray IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 18:19
        Ugh. Niestety do adidasa sie strasznie zrazilam, bo naduzywala go bardzo pewna
        znajoma (doslownie psikala sie nim co chwila :)) i okropnie mi zbrzydl. Taki
        pomaranczowy byl. Czy jest ich wiecej zapachow?
        • Gość: Ania Re: body spray IP: *.244.102.75.Dial1.NewYork1.Level3.net 18.05.02, 19:06
          Do wyboru z tej serii masz trzy zapachy,kolezanka twoja uzywala prawdopodobnie
          adidas woman "sport active",zapach o ktorym ci wspomnialam to adidas
          woman "sport fitness" w kolorze egzotycznego morza

Kompozycja zapachowa
          Nuta głowy: pomarańcz i cytryna mieszają się z czerwonym grejpfrutem i zielonym
          jabłuszkiem, a oryginalność zapachu podkreślona jest przez aromat mięty, kminku
          i zielonych pędów pomidora
          Nuta serca: bukiet delikatnych zapachów cyklamenu, hiacynta, irysa i fiołka
          Nuta podstawowa: przeplecione wonie cedru i drzewa sandałowego, dodatkowo
          pogłębione przez delikatne nuty piżma.MOIM ZDANIEM JEST NAJLADNIEJSZY Z CALEJ
          SERII ADIDAS WOMAN SPORT.Pozdrawiam .Ania.
          • Gość: Anais Re: body spray IP: *.pl 19.05.02, 13:55
            ja używam ESPRIT body mist kupiłam go w Niemczech, ale możliwe że w Polsce też
            go można dostać w sklepach esprit. Ma taki morski, orzezwiajacy zapach i jest
            dosc trwały jak na spray.
    • Gość: Vera Re: body spray IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 17:14
      Ja jeszcze w czasach szkoły średniej używałam Lumene, wtedy mi się podobał, ale
      teraz zapachu już nie pamiętam, ale duży wybór też ma Avon.
      pozdrawiam
      Vera
      • Gość: ptasia Re: body spray IP: *.wcp.pl 29.05.02, 18:18
        ale przecież YR ma duży wybór wód zserii Plaisirs Nature, z innych serii też
        są OK - b. lubię Neblinę, kiedyś Vie Privee.
        Avon ma mieć teraz jakąś nową wodę, cytrynową bodajże, i w zachęcającej cenie :-
        )))
        ja lubię też malutkie spraye Sephory - np. rozmaryn miałam w Grecji, gdzie
        rzeczywiście wzgórza pachniały rozmarynem, i teraz mi się tak dobrze kojarzy :-
        ))) Dobre na wyjazd.
        • Gość: kasica Re: body spray IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:47
          Chodzilo mi of course o lekkie spraye/mgielki do ciala, nie o wody. Czy YR i
          Sephora naprawde ma cos takiego? Pytam z takim niedowierzaniem, bo jakos nigdy
          nie wpadlo mi to w oko.
          A tak swoja droga, mialam dzis w reku nowy katalog Oriflame i w promocji sa
          wlasnie body spraye z tych samych linii, co wody, m.in. Delice, zapach ktory mi
          sie calkiem podobal w probce. Czy ktoras z Was moze uzywala ich?
          Dzieki za informacje o adidasie, musze sobie "przewachac" :-)
          • Gość: ptasia Re: body spray IP: *.wcp.pl 30.05.02, 09:49
            eee, faktycznie, to chyba ja nie zrozumiałam, Sephora ma po prostu wody w
            sprayu, ale co do tego YVes R., to nie dałabym głowy - może mieć z tych
            rozbudowanych serii zapachowych.
    • Gość: Xena Re: body spray IP: *.acn.waw.pl 30.05.02, 10:49
      Z tego, co się zdążyłam zorientować, większość marketowych body sprayów zawiera
      kosmiczne ilości alkoholu, więc psikanie się tym lecie na gołe ciało jest co
      najmniej ryzykowne. Lepiej chyba poszukać jakiejś letniej wody bezalkoholowej.
      Na pewno YR wypuścił bezalkoholowy wariant zapachu Ming Shu (wydatek chyba
      rzędu 40 zł, ale nie dam sobie głowy uciąć, bo nie przyjrzałam się cenie jakos
      uważnie), coś podobnego ma też Guerlain w liniach Pamplelune ("Alcohol-free
      Toning Mist"; ok. 100 zł), Shalimar (Alcohol-free Silky Body Mist). Na pewno
      jest tego więcej, trzeba tylko zrobic rundkę po perfumeriach. Te bezalkoholowe
      wersje są najczęściej dużo tańsze niż tradycyjne EDT, ale z racji braku
      alkoholu również mniej trwałe, mniej intensywne, więc - nawet jeśli tego nie
      wyspecyfikowano na opakowaniu - można ich spokojnie używać do całego ciała, bez
      obaw, że zabijamy otoczenie zbyt mocną falą zapachu - no i oczywiście bez
      ryzyka odbarwień słonecznych.

Pozdrawiam
      • Gość: kasica Re: body spray IP: 157.25.78.* 01.06.02, 00:19
        Dzieki za info. Pampelune bardzo lubie... tylko
        moglby byc tanszy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka