Dodaj do ulubionych

Kuracja Cytrynowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:50
Czy miałyście jakieś negatywne objawy w trakcie, szczególnie na początku??
Mówię o tej kuracji co była już omawiana na tym forum, picia soku z cytryny,
codziennie z jednej więcej do 10 a potem codziennie z jednej mniej. Wiem, że
oczyszcza i poprawia cerę ale nie czułyście na początku zmęczenia i senności,
lekkich bółów brzucha i wysypu chrostek na twarzy??
Obserwuj wątek
    • Gość: rawita Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.autocom.pl 05.01.05, 01:07
      jestem w trakcie, ale ja robię do 5 i zmniejszam. Kurację robię już drugi raz.
      Faktycznie na początku trochę osłabia, słyszałam nawet o "kryzysie czterech
      cytryn". Podobno jest to związane z usuwaniem toksyn. Myślę, że może boleć
      żołądek jeżeli się za mało rozcieńcza sok z cytryny. Przykładowo mój
      rozcieńczony sok z trzech cytryn mieści się w sam raz w półlitrowym kuflu.
      Żadnych wyprysków itp nie zauważyłam. Pozdrawiam!
      • Gość: wawa Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 09:48
        Ja nic negatywnego nie zauważyłam, wręcz przecwnie, kości przestały mnie boleć
        na zmiane pogody
    • Gość: Uran Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:33
      Czy wiecie dlaczego kuracja cytrynowa działa? czy chodzi o witaminę c?
      • Gość: justa Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:07
        cytryna oprócz wit. C ma szereg innych witamin i pierwiastków, również pewne
        ilości błonnika i pektyn, działa oczyszczająco, olejek cytrynowy ma działanie
        przeciwzapalne. zastąpienie tej kuracji wit. C w tabletkach na pewno nie da
        efektów :)
        ciekawostka ;) info.onet.pl/569054,16,item.html?MASK=764277
    • Gość: dorota Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 23:00
      niestety mnie tez nie udalo sie dojsc do konca kuracji, doszlam do 7 cytryn
      dziennie i przerwalam, ze wzgledu na zeby:( Nigdy nie uwazalam ze mam
      szczegolnie wrazliwe, ale po tych cytrynach jedzenie czegokolwiek sprawialo
      bol. Caly czas uzywalam pasty do zebow wrazliwych, i pilam bardzo rozcienczony
      sok. Czy wiecie co mozna z tym zrobic? bo kuracje bardzo sobie chwalilam, na
      cere naprawde super.
      • Gość: basia Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 23:33
        o co chodzi w tej kuracji??jak ja stosowac?prosze o szczegóły,,,,,,,
        • justa_79 Re: Kuracja Cytrynowa 06.01.05, 09:52
          pierwszego dnia wypijasz sok z 1 cytryny, drugiego z 2 itd... aż do 10, a
          później codziennie o jedną zmniejszasz. sok pijesz rozcieńczony w ciągu całego
          dnia, nie na raz.
        • Gość: wawa Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.05, 11:12
          Witaj!
          Wg Doktora habilitowanego Michala Tombaka
          dzen 1 i 10-jedna cutryna
          2 i 9 -dwie cytryny
          3 i 8 -trzy
          4 i 7 -cztery
          5 i 6 -pięć cytryn
          Od 1-szego do 5-tego dnia zwiekszamy spozycie o 1 cytryne, od 6-tego do 10-tego
          dnia zmniejszamy o jedna cytryne. W sumie przez 10 dni nalezy wypic sok z 30
          cytryn. Sok wycisnąć, bez dodatku cukru, można rozcienczyc z wodą. Pić pół
          godz.przed lub godz. po posiłku.
          W trakcie kuracji przez kilka dni dzała moczopędnie, mocz może też zmienić
          kolor na ciemniejszy.
          Dzieki zawartosci hormonow fitoestrogenowych sok z cytryn jest szczegolnie
          pozyteczny dla kobiet w starszym wieku. Generalnie chodzi w tym wszystkim o
          wyczyszczenie organizmu z nadmiaru kwasu moczowego, ktory powoduje powstawanie
          wielu chorob i dolegliwosci.
          Oto choroby przy których najczeciej stosujemy kuracje:
          -reumatyzm
          -bole, opuchniecia i zaczerwienienia stawów
          -dna moczanowa
          -anemia
          -kamica
          -choroby skory, szczegolnie majace miejscowy charakter, egzemy
          -nadwaga
          -choroby nerwowe
          Pozdr.
      • moboj Re: Kuracja Cytrynowa 06.01.05, 23:28
        wiem od dentystki, że takie rozcieńczony sok powinno się pić przez słomkę, żeby
        płyn miał jak najmniej kontaktu z zębami. sok z cytryny może powaznie naruszyć
        szkliwo.
    • Gość: Uran Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:11
      Kryzys - u mnie 6 cytryn - minął, dziś wypiłam z 8 i mam już prawie z górki.
      Zeby rzeczywiście robią się wrażliwe ale próbuję pić sok tak żeby miały z nim
      jak najmniej kontaktu, wlewam trochę głębiej do ust i od razu połykam, innego
      sposobu nie widzę ;)
      Po kilku pierwszych dniach pojawia się trochę osłabienie i senność.
      • Gość: Giga Re: Kuracja Cytrynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:09
        po prostu trzeba pic przez rurkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka