Gość: Blondi IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 23.01.05, 21:32 Lubicie używac tych kosmetykow?? Bo ostatnio kupilam sobie kilka rzeczy i jestem ciekawa jakie sa wasze opinie na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 21:44 Zalezy co, kiedys uzywalam ich i bylam ogolnie srednio zadowolona teraz juz nie chce do nich wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
jumbala Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 21:44 Używam dezodorantu i balsamu do ciala- tylko tej firmy , dla mnie najlepsze. Mam tez perfumy ale sa nietrwale, czasami kupuje zele pod prysznic i plyny do kapieli:) W zależności na co promocja:) Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 22:18 Mam dwufazowy płyn do demakijażu oczu, kupiłam go zainspirowana Kampysiową listą kosmetyków i faktycznie jest bardzo, bardzo fajny :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliet22 Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 22:26 Ja miałam dwie maseczki- kojącą z rumianku i nawilżającą z malwy, ale niestety nie mogłam ich używać- skóra mnie po nich piekła, robiły się zaczerwienienia. Generalnie tych dwóch produktów nie polecam kobietom o wrażliwej skórze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondi Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 23.01.05, 22:47 A moze uzywalyscie eliksiru na suche koncowki i sprayu nablyszczajacego?? Bo kupilam teraz i zdazylam tylko raz uzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.05, 15:23 ja używałam sprayu nawilżjącego, ale efektów nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 23:17 ja lubię : peeling cukrowy do ciała(brzoskwinia), wody kolońskie- bambus i wiciokrzew, dobre są dezodoratny z tej samej serii - i mój numer jeden z YR - balsam do ciała, z rumiankiem w białym opakowaniu (nigdy nie pamiętam jak się nazywa). Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Yves rocher!!!!!! 24.01.05, 08:42 ja lubie ogólnie całą firmę YR-używam wielu ich kosmetyków i absolutne primum to dla mnie woda Plaisirs Nature Jeżyna i ostatnie moje odkrycie:szampon Oxygenation-REWELACJA!!!Kupiłam go ot tak sobie,2 w cenie 1,bo chciałam jakos ta zniżke wykorzystać no i jestem zachwycona!jest fantastyczny! Rewelayjnie myje włosy,są bardzo długo świeże,pachnące i w dodatku nawet beż odżywki łatwo je rozczesać.No istne zaskoczenie! A na wizażu nie ma żadnych recenzji i nie jest nawet zgłoszony!Hmm.. W każdym razie włosy są dłużej świeże,nawet niż po susilku tym do przetłuszczających się. Extra,polecam pod każdym względem!! A z YR niezły jest tez żel migdaowy Jardins du monde i dezodortanicik Hammamelis-ulubieniec mej mamy. Ja lubie też kredkę z pędzelkiem(konturówkę),i wodę Ode au reve no i jeszce takie tam kilka rzeczy. o,np.niezły jest tez żel rumiankowy do mycia twarzy.;) Więcej na razie nie pamietam.;D Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Yves rocher!!!!!! 24.01.05, 09:21 Kiedyś lubiłam bardziej i kupowałam częściej, ale odkąd wycofali serię Bio-Calmille moje zakupy nieco się ograniczyły. A z YR lubię - żele pod prysznic i do kąpieli Plaisires Nature - świetne zapachy, szczególnie kokos, gruszka, zielona cytrynka - antyperspirant w kremi Pur Desir - wydajny, skuteczny, delikatnie pachnie, nie brudzi - perfumy Pur Desir de Lilas (cudownie bzowe), Ode au Reve (cieplutkie i zmysłowe), Ode a la Vie (lekkie, zielone) - kredki do powiek, cienie Luminelle - puder sypki matujący Couleurs Nature - bardzo dobrze matuje, czasem jak dla mnie aż za dobrze - żele pod prysznic Frecher Vegetale (zielona herbata szczególnie) i Jardins du Monde Za to nie lubię - serii Bio Specific dla cery wrażliwej - miałam krem i tonik i nie byłam zadowolona - na więcej z tej serii nie mam ochoty - płynu do demakijażu oczu, takiego bezbarwnego - co z tego, że jest delikatny i nie szczypie w oczy, skoro żeby wszystko usunąć muszę trochę potrzeć powieki? - żelu do demakijażu z serii Pro-retinol Eclat czy coś takiego - niedokładnie usuwa makijaż i zbyt mocno pachnie Więcej produktów chyba nie próbowałam, a przynajmniej nie przypominam sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 24.01.05, 12:22 Nie wycofali serii Bio-Calmille. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Yves rocher!!!!!! 24.01.05, 12:47 Gość portalu: Inka_25 napisał(a): > Nie wycofali serii Bio-Calmille. Fakt-nie wycofali,ale zmodyfikowali i to do tego stopnia,że np.fantastycznego kremu na zime juz nie ma,jak i reszty świetnych kosmetyków...a te <udoskonalone> nie sa juz takie fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Yves rocher!!!!!! 25.01.05, 09:29 Gość portalu: Inka_25 napisał(a): > Nie wycofali serii Bio-Calmille. Wycoafali, wycofali :( Zamiast niej jest Pure Calmille, ale ona nie dość, że zawiera zupełnie inne produkty, to jeszcze nie nadaje się do wrażliwej ceru, Tego wyciągu z rumianku jest w niej jak na lekarstwo, a do tego cytrusowe aromaty (jak i każde inne) w przypadku cery wrażliwej nie są wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 25.01.05, 11:59 I nie ma tego super żelu do demakijażu oczu :( Teraz mam OLAYA ale on szczypie w oczy strasznie, bez sensu żeby emulsja do demakijażu oczu piekła w oczy i to jeszcze OLAY a YVES ROCHER był super - delikatny dla oczu i dobrze zmywał makijaż oczu. GDZIE ON JEST? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 27.01.05, 23:58 a probowalas mleczka la roche posay?? do kupienia w aptece, wg mnie jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Yves rocher!!!!!! 28.01.05, 00:10 Inka_25 - Spróbuj mleczka do demakijazu oczu Corine de Farme. Ja też po wycofaniu serii Bio-Calmille nie mogłam odżałować tego żelu i długo szukałam czegoś na zastępstwo aż w końcu trafiłam na to mleczko i już nie zamierzam szukać niczego innego :) www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=1907483107cdc695829a66c8d328bf2c&cmd=details&itemid=8305 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 01:18 magda-fl prawda wycofali ta serię a szkoda :( bo była odpowiednia dla skóry wrażliwej jaką mam, ale wiesz teraz używam z YR mleczka do demakijażu i toniku dla skóry wrażliwej Bio Specific Active Sensitive i jestem b. zadowolona z tej seri, mam krem nawilżający i nic mi nie piecze i nie mam nareszcie problemu :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 01:29 chodzi o to że Bio Calmille (rumianek i betaina)-jak najbardziej była do skóry wrażliwej, została wycofana a na jej miejsce wprowadzono Pure Calmille z aktywnym wyciągiem z rumianku i to on właśnie może podrażniać skórę wrażliwą (mi podrażnia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:25 regularnie uzywam i jestem zadowolona z - Delikatnego peelingu myjącego do twarzy z serii Bio Specyfik do cery tłustej i mieszanej - maseczki - peelingu 2 w 1 z tej samej serii - kremu balsamu na noc - MINUIT (dla mnie rewelacja) - kremu 2 w 1 do rąk i paznokci z arniką - aloesowego płynu do kapieli (jedyny, który nie wysusza mojej skóry) natomiast nie byłam zadowolona z - kremu intensywnie odżywiającego z lawendą, do stóp - serum wyszczuplająco- ujędrniajacego z serii SPA energie vegetale - peelingu do ciała z serii SPA energie vegetale kiedyś byłam też zadowolona z kremu na dzień- "na miasto" ale już go wycofano Odpowiedz Link Zgłoś
trissa1 Re: Yves rocher!!!!!! 25.01.05, 09:03 hej! mam problem z suchą skórą dłoni - kremy YR neistety działają nawilżająco ok. 2 godz, potem znowu pergamin, ale za to lubię ich wody zapachowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: Yves rocher!!!!!! IP: 217.97.133.* 25.01.05, 09:05 a ja ostatnio testuje krem-balsam na noc z serii Pro-retinol i jestem b.zadowolona z efektow. Bardzo dobry produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: Yves rocher!!!!!! 09.03.05, 11:57 dopisuję pomadką odżywczą do ust którą kupiłam tylko dlatego że była w promocyjnej cenie i tylko dlatego że ma zapach migdałów, mam ją od soboty i już się zakochałam, nie wiem czy nie porzucę dla niej Oeparol z wiesiołka Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Yves rocher!!!!!! 09.03.05, 17:26 madzia773 napisała: > dopisuję pomadką odżywczą do ust którą kupiłam tylko dlatego że była w > promocyjnej cenie i tylko dlatego że ma zapach migdałów, mam ją od soboty i już > > się zakochałam, nie wiem czy nie porzucę dla niej Oeparol z wiesiołka A ja mogę polecić pomadkę nabłyszczającą z tej nowej pomadkowej serii ;) To ta z morelką - i nie dość, że ślicznie nią pachnie to jeszcze smakuje. generalnie nie lubię smakowo-zapachowych pomadek, bo zwykle mi chemią jadą :( ale tu się miło rozczarowałam. A jeśli chodzi o nabłyszczenie to też mi się efekt podoba. Usta nabierają takiego subtelnego blasku - nie tak mocnego jak po błyszczyku, a takiego delikatniejszega, bardziej satynowego. I chyba to sprawka drobinek miki, bo wyczytałam "mica" w składzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.05, 15:32 ja używam: zel do buzi (taki sobie)pro retinol 100% Vegetal tonik bio specific(bardzo fajny bo dobrze matuje) mgiełka orzezwiająca(baaardzo fajna) żel do kąpieli(miałam brzoskwinie,nawet ok) balsamy(zapach tylko kokos-mialam brzoskwinie i truskawke strasznie śmierdzialy) maseczka do buzi(3 minutowa-fajna ) dezodorant w kulce Fraîcheur Végétale rewelacja dla mnie numer 1!używałam przeroznych,wybieram ten. peeling brzoskwiniowy(dziś kupiłam,nie wiem jaki jest) woda kolońska Fraîcheur Végétale (dziś kupiłam zieloną herbate,slicznie pachnie,tylko pewnie nie trwała) Odpowiedz Link Zgłoś
popea1 cena tuszu 09.03.05, 20:30 Ile kosztuje u nich tusz? Nigdy nie miałam, a ciekawa jestem. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Yves rocher!!!!!! IP: 80.72.46.* 12.03.05, 13:43 Czy ktos mi poradzi czy moge uzyc jeszcze samoopalacza Cap Soleil jezeli jego termin minał w 7.2004r, przegapiłam a szkoda mi wyrzucić, drogi był:((( Nigdy nie uzywam przeterminowanych rzeczy ale tu mnie kusi na wielki wyjątek. Myslicie, że cos moze byc nie tak???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micek Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 14:35 1. płyn do demakijażu twarzy z serii Pure Calmille - rewelacja! W życiu już nie kupię mleczka. 2. Maseczka nawilżająca SOS (taki niebieski krem-żel) - piękny zapach, idealna na lato, bo na zimę troszke za lekka jednak... 3. no i mój absolutny faworyt z tej firmy: krem do rąk Arnica Intensive Healing - mocny regenerujący i zmiękczający efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu alergicy strzeżcie się! IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.05, 15:26 Niestety nie są to kosmetyki dla ludzi o wrażliwej skórze. Można sobie poużywać pachnącego mydełka albo dezodorantu ale kremy, balsamy i kolorówkę odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś