Dodaj do ulubionych

Yves rocher!!!!!!

IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 23.01.05, 21:32
Lubicie używac tych kosmetykow?? Bo ostatnio kupilam sobie kilka rzeczy i
jestem ciekawa jakie sa wasze opinie na ich temat.
Obserwuj wątek
    • tradycja1 Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 21:44
      Zalezy co, kiedys uzywalam ich i bylam ogolnie srednio zadowolona teraz juz nie
      chce do nich wrocic.
    • jumbala Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 21:44
      Używam dezodorantu i balsamu do ciala- tylko tej firmy , dla mnie najlepsze.
      Mam tez perfumy ale sa nietrwale, czasami kupuje zele pod prysznic i plyny do
      kapieli:) W zależności na co promocja:)
    • smee Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 22:18
      Mam dwufazowy płyn do demakijażu oczu, kupiłam go zainspirowana Kampysiową
      listą kosmetyków i faktycznie jest bardzo, bardzo fajny :)
    • juliet22 Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 22:26
      Ja miałam dwie maseczki- kojącą z rumianku i nawilżającą z malwy, ale niestety
      nie mogłam ich używać- skóra mnie po nich piekła, robiły się zaczerwienienia.
      Generalnie tych dwóch produktów nie polecam kobietom o wrażliwej skórze
    • Gość: Blondi Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 23.01.05, 22:47
      A moze uzywalyscie eliksiru na suche koncowki i sprayu nablyszczajacego?? Bo
      kupilam teraz i zdazylam tylko raz uzyc
      • Gość: kk Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.05, 15:23
        ja używałam sprayu nawilżjącego, ale efektów nie widziałam
    • lucy215 Re: Yves rocher!!!!!! 23.01.05, 23:17
      ja lubię : peeling cukrowy do ciała(brzoskwinia), wody kolońskie- bambus i
      wiciokrzew, dobre są dezodoratny z tej samej serii - i mój numer jeden z YR -
      balsam do ciała, z rumiankiem w białym opakowaniu (nigdy nie pamiętam jak się
      nazywa).
      • kalooo Re: Yves rocher!!!!!! 24.01.05, 08:42
        ja lubie ogólnie całą firmę YR-używam wielu ich kosmetyków i absolutne primum
        to dla mnie woda Plaisirs Nature Jeżyna i ostatnie moje odkrycie:szampon
        Oxygenation-REWELACJA!!!Kupiłam go ot tak sobie,2 w cenie 1,bo chciałam jakos
        ta zniżke wykorzystać no i jestem zachwycona!jest fantastyczny! Rewelayjnie
        myje włosy,są bardzo długo świeże,pachnące i w dodatku nawet beż odżywki łatwo
        je rozczesać.No istne zaskoczenie! A na wizażu nie ma żadnych recenzji i nie
        jest nawet zgłoszony!Hmm..
        W każdym razie włosy są dłużej świeże,nawet niż po susilku tym do
        przetłuszczających się.
        Extra,polecam pod każdym względem!!
        A z YR niezły jest tez żel migdaowy Jardins du monde i dezodortanicik
        Hammamelis-ulubieniec mej mamy.
        Ja lubie też kredkę z pędzelkiem(konturówkę),i wodę Ode au reve no i jeszce
        takie tam kilka rzeczy.
        o,np.niezły jest tez żel rumiankowy do mycia twarzy.;)
        Więcej na razie nie pamietam.;D
        • kalooo Re: Yves rocher!!!!!! 24.01.05, 09:05
          To jest ten szampon
    • magda-fl Re: Yves rocher!!!!!! 24.01.05, 09:21
      Kiedyś lubiłam bardziej i kupowałam częściej, ale odkąd wycofali serię Bio-Calmille moje zakupy nieco się ograniczyły.
      A z YR lubię
      - żele pod prysznic i do kąpieli Plaisires Nature - świetne zapachy, szczególnie kokos, gruszka, zielona cytrynka
      - antyperspirant w kremi Pur Desir - wydajny, skuteczny, delikatnie pachnie, nie brudzi
      - perfumy Pur Desir de Lilas (cudownie bzowe), Ode au Reve (cieplutkie i zmysłowe), Ode a la Vie (lekkie, zielone)
      - kredki do powiek, cienie Luminelle
      - puder sypki matujący Couleurs Nature - bardzo dobrze matuje, czasem jak dla mnie aż za dobrze
      - żele pod prysznic Frecher Vegetale (zielona herbata szczególnie) i Jardins du Monde
      Za to nie lubię
      - serii Bio Specific dla cery wrażliwej - miałam krem i tonik i nie byłam zadowolona - na więcej z tej serii nie mam ochoty
      - płynu do demakijażu oczu, takiego bezbarwnego - co z tego, że jest delikatny i nie szczypie w oczy, skoro żeby wszystko usunąć muszę trochę potrzeć powieki?
      - żelu do demakijażu z serii Pro-retinol Eclat czy coś takiego - niedokładnie usuwa makijaż i zbyt mocno pachnie
      Więcej produktów chyba nie próbowałam, a przynajmniej nie przypominam sobie
      • Gość: Inka_25 Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 24.01.05, 12:22
        Nie wycofali serii Bio-Calmille.
        • kalooo Re: Yves rocher!!!!!! 24.01.05, 12:47
          Gość portalu: Inka_25 napisał(a):

> Nie wycofali serii Bio-Calmille.

Fakt-nie wycofali,ale zmodyfikowali i to do tego stopnia,że np.fantastycznego
          kremu na zime juz nie ma,jak i reszty świetnych kosmetyków...a te
          <udoskonalone> nie sa juz takie fajne.
        • magda-fl Re: Yves rocher!!!!!! 25.01.05, 09:29
          Gość portalu: Inka_25 napisał(a):

> Nie wycofali serii Bio-Calmille.
          Wycoafali, wycofali :( Zamiast niej jest Pure Calmille, ale ona nie dość, że zawiera zupełnie inne produkty, to jeszcze nie nadaje się do wrażliwej ceru, Tego wyciągu z rumianku jest w niej jak na lekarstwo, a do tego cytrusowe aromaty (jak i każde inne) w przypadku cery wrażliwej nie są wskazane.
          • Gość: Inka_25 Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 25.01.05, 11:59
            I nie ma tego super żelu do demakijażu oczu :( Teraz mam OLAYA ale on szczypie
            w oczy strasznie, bez sensu żeby emulsja do demakijażu oczu piekła w oczy i to
            jeszcze OLAY a YVES ROCHER był super - delikatny dla oczu i dobrze zmywał
            makijaż oczu. GDZIE ON JEST? ;)
            • Gość: zoska Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 27.01.05, 23:58
              a probowalas mleczka la roche posay?? do kupienia w aptece, wg mnie jest super.
            • magda-fl Re: Yves rocher!!!!!! 28.01.05, 00:10
              Inka_25 - Spróbuj mleczka do demakijazu oczu Corine de Farme. Ja też po wycofaniu serii Bio-Calmille nie mogłam odżałować tego żelu i długo szukałam czegoś na zastępstwo aż w końcu trafiłam na to mleczko i już nie zamierzam szukać niczego innego :) www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=1907483107cdc695829a66c8d328bf2c&cmd=details&itemid=8305
          • Gość: kawa Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 01:18
            magda-fl prawda wycofali ta serię a szkoda :( bo była odpowiednia dla skóry
            wrażliwej jaką mam, ale wiesz teraz używam z YR mleczka do demakijażu i toniku
            dla skóry wrażliwej Bio Specific Active Sensitive i jestem b. zadowolona z tej
            seri, mam krem nawilżający i nic mi nie piecze i nie mam nareszcie problemu :D
            pozdrawiam
            • Gość: kawa Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 01:29
              chodzi o to że Bio Calmille (rumianek i betaina)-jak najbardziej była do skóry
              wrażliwej, została wycofana a na jej miejsce wprowadzono Pure Calmille z
              aktywnym wyciągiem z rumianku i to on właśnie może podrażniać skórę wrażliwą (mi
              podrażnia).
    • Gość: Isia Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:25
      regularnie uzywam i jestem zadowolona z
      - Delikatnego peelingu myjącego do twarzy z serii Bio Specyfik do cery tłustej
      i mieszanej
      - maseczki - peelingu 2 w 1 z tej samej serii
      - kremu balsamu na noc - MINUIT (dla mnie rewelacja)
      - kremu 2 w 1 do rąk i paznokci z arniką
      - aloesowego płynu do kapieli (jedyny, który nie wysusza mojej skóry)

natomiast nie byłam zadowolona z
      - kremu intensywnie odżywiającego z lawendą, do stóp
      - serum wyszczuplająco- ujędrniajacego z serii SPA energie vegetale
      - peelingu do ciała z serii SPA energie vegetale

kiedyś byłam też zadowolona z kremu na dzień- "na miasto" ale już go wycofano
    • trissa1 Re: Yves rocher!!!!!! 25.01.05, 09:03
      hej! mam problem z suchą skórą dłoni - kremy YR neistety działają nawilżająco
      ok. 2 godz, potem znowu pergamin, ale za to lubię ich wody zapachowe
      • Gość: monias1 Re: Yves rocher!!!!!! IP: 217.97.133.* 25.01.05, 09:05
        a ja ostatnio testuje krem-balsam na noc z serii Pro-retinol i jestem
        b.zadowolona z efektow. Bardzo dobry produkt.
        • madzia773 Re: Yves rocher!!!!!! 09.03.05, 11:57
          dopisuję pomadką odżywczą do ust którą kupiłam tylko dlatego że była w
          promocyjnej cenie i tylko dlatego że ma zapach migdałów, mam ją od soboty i już
          się zakochałam, nie wiem czy nie porzucę dla niej Oeparol z wiesiołka
          • magda-fl Re: Yves rocher!!!!!! 09.03.05, 17:26
            madzia773 napisała:

> dopisuję pomadką odżywczą do ust którą kupiłam tylko dlatego że była w
            > promocyjnej cenie i tylko dlatego że ma zapach migdałów, mam ją od soboty i już
            >
            > się zakochałam, nie wiem czy nie porzucę dla niej Oeparol z wiesiołka

A ja mogę polecić pomadkę nabłyszczającą z tej nowej pomadkowej serii ;) To ta z morelką - i nie dość, że ślicznie nią pachnie to jeszcze smakuje. generalnie nie lubię smakowo-zapachowych pomadek, bo zwykle mi chemią jadą :( ale tu się miło rozczarowałam. A jeśli chodzi o nabłyszczenie to też mi się efekt podoba. Usta nabierają takiego subtelnego blasku - nie tak mocnego jak po błyszczyku, a takiego delikatniejszega, bardziej satynowego. I chyba to sprawka drobinek miki, bo wyczytałam "mica" w składzie :)
            • Gość: kawa Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 01:21
              :)
    • Gość: inga Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.05, 15:32
      ja używam:
      zel do buzi (taki sobie)pro retinol 100% Vegetal
      tonik bio specific(bardzo fajny bo dobrze matuje)
      mgiełka orzezwiająca(baaardzo fajna)
      żel do kąpieli(miałam brzoskwinie,nawet ok)
      balsamy(zapach tylko kokos-mialam brzoskwinie i truskawke strasznie śmierdzialy)
      maseczka do buzi(3 minutowa-fajna )
      dezodorant w kulce Fraîcheur Végétale rewelacja dla mnie numer 1!używałam
      przeroznych,wybieram ten.
      peeling brzoskwiniowy(dziś kupiłam,nie wiem jaki jest)
      woda kolońska Fraîcheur Végétale (dziś kupiłam zieloną herbate,slicznie
      pachnie,tylko pewnie nie trwała)

• popea1 cena tuszu 09.03.05, 20:30
      Ile kosztuje u nich tusz? Nigdy nie miałam, a ciekawa jestem.
      pozdr
    • Gość: kasia Re: Yves rocher!!!!!! IP: 80.72.46.* 12.03.05, 13:43
      Czy ktos mi poradzi czy moge uzyc jeszcze samoopalacza Cap Soleil jezeli jego
      termin minał w 7.2004r, przegapiłam a szkoda mi wyrzucić, drogi był:((( Nigdy
      nie uzywam przeterminowanych rzeczy ale tu mnie kusi na wielki wyjątek.
      Myslicie, że cos moze byc nie tak????????
      • Gość: micek Re: Yves rocher!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 14:35
        1. płyn do demakijażu twarzy z serii Pure Calmille - rewelacja! W życiu już
        nie kupię mleczka.
        2. Maseczka nawilżająca SOS (taki niebieski krem-żel) - piękny zapach,
        idealna na lato, bo na zimę troszke za lekka jednak...
        3. no i mój absolutny faworyt z tej firmy: krem do rąk Arnica Intensive
        Healing - mocny regenerujący i zmiękczający efekt.
    • Gość: Lilu alergicy strzeżcie się! IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.05, 15:26
      Niestety nie są to kosmetyki dla ludzi o wrażliwej skórze. Można sobie poużywać
      pachnącego mydełka albo dezodorantu ale kremy, balsamy i kolorówkę odradzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka