Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

25.01.05, 09:01
Jeszcze kilka tygodni temu miałam gęste włosy.Od pewnego czasu obserwuję,że
wręcz wychodzą mi całymi garściami.
Myję je codziennie(szybko mi się przetłuszczają), a ponieważ jest zimno-na
głowie noszę czapkę.

Nie wiem jaki może być powód wypadania włosów, bo raczej zdrowo się odżywiam,
łykam witaminy (B-complex,A i E),piję kakao-prawie 3 kubki dziennie.
Mój organizm źle reaguje na sumplementy typu- Skzypowita, czy tabletki z
dodatkiem drożdży.

Już sama nie wiem co mam jeść czy łykać.
Z góry dziękuję za rady.

Obserwuj wątek
    • grabiszynka Re: wypadanie włosów 26.01.05, 13:46
      hallo
      ja mialam podobny problem, nagle zaczely mi wychodzic wlosy. nie wiedzialam
      czym to jest spowodowane. mialam kilka opcji:farbowanie(ale nigdy mi sie to nie
      dzialo wczesniej), brak witamin lub to ze przestalam brac poigulki
      antykoncepcyjne. bylam na prawde przerazona. ja zrobilam tak podcielam wlosy(by
      ich nie obciazac), bralam falwit(witaminy) i mylam wlosy szamponem vichy(tym do
      wlosow wypadajacych). ten szampon bardzo mi pomogl (a moze wszystko co
      zrobilam). wypadanie wlosow minelo.
      pozdrawiam i zycze uporania sie z problemem.
      • pucipuci Re: wypadanie włosów 26.01.05, 22:06
        mi też, kiedy przestałam brać pigułki, zaczęły wypadać włosy; zaczęłam łykać
        cynk i magnez a w następnym miesiącu: ponownie pigułki antykoncepcyjne (jednak
        nie ze wzgledu na włosy); wypadanie zupełnie ustało, cynk i magnez pewnie
        przyczyniły się do tego, ale myslę, że głównie to sprawa tabl.hormonalnych.
        • wiktoriakroczewska thx 27.01.05, 07:23
          Dziewczyny- bardzo dziękuję za rady.

Pigułki przestałam brać we wrześniu, ale włosy zaczęły mi wypadać-jakoś pod
          koniec grudnia.
          Wczoraj zakupiłam tabletki Silica, zaaplikuję sobie też suplement z magnezem
          (bo podczas badań profilaktycznych okazało się,że mam go trochę za mało).
          A szampon Vichy -z pewnością kupię.

Pozdrawiam
          Wiktoria
    • oksana.zarewicz Re: wypadanie włosów 14.02.05, 08:48
      Witaj Wiktorio
      Nie tylko to co łykasz, decyduje o stanie twoich włosów. Powinnaś rozważ i inne
      możliwe przyczyny osłabienia ich kondycji. Dobrze robisz nosząc czapkę, jeżeli
      jest zimno. Częste mycie delikatnym szamponem też nie szkodzi włosom ale w
      takiej sytuacji ważne jest, w jaki sposób one schną. Jeżeli pozwalasz im
      wyschnąć w sposób naturalny, to dobrze. Jeżeli zaś za każdym razem używasz
      suszarki, modelujesz je, mocno rozczesujesz lub szczotkujesz, to narażasz je na
      uszkodzenia mechaniczne, co prowadzi do zwiększonej ich łamliwości a w
      konsekwencji do zwiększonego wypadania. Jeżeli twój problem zaczął się od kilku
      tygodni, musisz dokładnie przemyśleć, co mogło wówczas się wydarzyć, np. czy
      nie byłaś przypadkiem chora i gorączkowałaś, brałaś antybiotyki czy inne leki
      itd.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka