Dodaj do ulubionych

czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje???????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 02:24
musze zrzucic kilka kg, ujedrnic ciało, wzmocnic posladki, wyszczuplic grube
uda..czy jazda na rowerku stacjonarnym cos mi pomoze?ile razy w tygodniu po
ile trzeba jezdzic??no i jak myslicie za ile cos bedzie widac??
Obserwuj wątek
    • Gość: madzi1 Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? IP: *.acn.waw.pl 28.01.05, 09:14
      mi dawala duzo, ale zeby wogole cos to dalo trzeba dosyc intensywnie pedalowac
      minimum 20 minut (dopiero po tym czasie zaczyna sie spalac tluszcz czy jakos
      tak pan na silowni mi mowil). ja jezdzilam zawsze ok 40 do 60 minut, na
      poczatku troche ciezko bylo, ale efekty super, uda nikna w sobie, przynajmniej
      u mnie. w tygodniu zeby byly dobre efekty musisz jezdzic nie mniej niz 3 razy w
      tyg. na poczatku 3 razy powinny wystarczyc, bo nie mozesz tez przesadzic, bo
      miesnie sie moga zbuntowac :) aha i podczas pedalowania musisz utrzymywac caly
      czas to samo tepo, wtedy najszybciej spala sie tluszcz.
    • kalooo Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 28.01.05, 09:19
      daje.Dobrze też brać L-karnityne przed treningiem i jeździć w miarę stałym
      tempem.
      • Gość: iizzaa Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:52
        Od dwóch miesięcy jeżdżę systematycznie codziennie (czasem nawet 2razy
        dziennie - to efekt uzależnienia się) I jest rewelacyjnie bo 1)schudałam jakieś
        3cm w biodrach, 2cm w udach 2)czuję się fizycznie świetnie 3)uda są
        bardziej sprężyste, zbite. Jeżdżę 45 - 60 minut. W sumie to jeżdżę na rowerku
        stacjonarnym już od jakichś 4 lat ale nie tak systematycznie jak teraz. A
        zatem.... do roboty! Pozdrawiam i życzę wytrwałości!
    • Gość: m Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:18
      daje jak najbardziej, najwiecej w kombinacji stepper-rower-bieżnia (szybki
      marsz pod górkę, bieżnię można podnieść) ja tak robię i efekty spektakularne- 4
      razy w tygodniu, po 1,5 godziny. Generalnie do bólu, jedynym misusem
      schudniecia jest mega cellulit który mi wylazł pomimo kremów :-(
      • kalooo Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 28.01.05, 15:20
        Od roweru ci cellulit wylazł?!?
        • Gość: m Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:25
          od schudnięcia. pewnie tam był ale nie było go widać. na chudym udzie rzuca się
          w oczy
          • kalooo Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 28.01.05, 15:56
            aa.Bo mi sie schował troche..No i zawsze polecają,że niby rowerek pomaga
            itd.Hmm..
            A nie zaczęłaś pigułek na przykład brać?
          • Gość: Olga Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? IP: *.echostar.pl 28.01.05, 16:06
            A czy znacie takie urządzenie które fachowo nazywa się elliptical trainer?
            Zdjęcie możecie obejrzeć na stronie
            www.simplyfitnessequipment.co.uk/Elliptical-Cross-Trainers/York-3600-Elliptical-Trainer
            Jaka jest polska nazwa i jak najlepiej stosować aby schudnąć i umięśnić nogi?
            Czy ktoś wie?
            • kalooo Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 28.01.05, 16:09
              troche jak orbitrek,nie?
              • Gość: kasieńka Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:34
                bardzo Wam dziewczyny dziekuje za info i pozdrawiam a teraz składam kase na
                rowerek moze do końca lutego uzbieram i zaczynam pedałowac:-_))))))))
                • libri1 Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 29.01.05, 02:36
                  Jezdzenie na rowerku to cwiczenia aerobowe. Najlepiej jest pedalowac przed
                  posilkami. Jak chcesz spalic tluszcz musisz pedalowac minimum 30 min. mozesz
                  nawet codziennie. Ustaw rowerek tak jakbys jechala po prostej drodze jak
                  ustawisz na mocne pedalownaie to nogi ci nie schudna tylko zgrubna bo pod
                  warstwa tluszczu urosna ci miesnie co da ci efekt odwrotny od zamierzonego. W
                  zaleznosci od tego ile masz lat musisz cwiczyc z odpowiednim tetnem powiem ci
                  tylko tyle ,ze bedzie to ciezka praca bo tetno bedziesz musiala miec co
                  najmniej 130 uderzen na min. Nowoczesne rowerki maja pomiar tetna wiec jak taki
                  kupisz to bedziesz mogla sprawdzac podczas cwiczen.
    • saraa1234 Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 24.03.16, 13:56
      Ja przez parę miesiecy jeżdziłam na rowerku codziennie przez 40min i naprawdę schudłam , odchudziły mi się nogi.
    • karmazynowa_1 Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 31.03.16, 20:31
      No pewno, że taka jazda coś daje. Trzeba tylko często i systematycznie trenować :)
    • lulcia-lulcia Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 22.03.19, 13:26
      oczywiście, ze duzo daje :D najlepiej by było wsiąść na rowerek z 3-4 razy w tygodniu po takie 40-60 minut :)
      • marlenamak Re: czy jazda na rowerku stacjonarnym cos daje??? 29.03.19, 11:10
        Czyli tak jak w przypadku każdej innej aktywności cardio :) Jak dla mnie orbitrek lepszy, bo angażuje też ręce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka