Gość: suselka IP: *.petrus.com.pl 01.02.05, 21:35 No własnie czy sa jakies apteczne specyfiki, albo na recepte przeciwko zatrzymywaniu wody w organiźmie przezd miesiaczka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: Zatrzymywanie wody 01.02.05, 21:51 sa na recepte srodki odwadniajace zawierajace potas i przeznaczone dla starszych osob ze schorzeniami nerek. w przypadku miesiaczki pewnie lekarz nie przepisze. Jedyne co zostaje to naturalne metody - zmniejszenie ilosci soli w jedzeniu. Pietruszka jest podobno moczopedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: Zatrzymywanie wody IP: 62.233.145.* 01.02.05, 23:55 urosept, jest w aptekach bez recepty, chyba kolo 7 zeta za listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gokia Re: Zatrzymywanie wody IP: *.tele2.pl 02.02.05, 11:02 Moja pani endokrynolog przepisuje mi takie tableteczki. Biorę jedną, czasem półtorej w drugiej połowie cyklu. Bardzo mi pomogają. Niestety, nie pamiętam w tej chwili nazwy, a jestem w pracy i nie mogę sprawdzić. Jak chcesz, podam ci ją jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
suselka03 Re: Zatrzymywanie wody 02.02.05, 14:46 Nieweidziałam ze tego nadmiaru wody mozna sie pozbyc przez czestsze oddawanie moczu. Myslalam ze sa srodki które działaja tak ze woda wogóle nie jest zatrzymywana. Prosze o nazwe tych tabletek. Czy sa na recepte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gokia Re: Zatrzymywanie wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:53 Tabletki nazywają się Hydrochlorothiazidum i są na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś