Dodaj do ulubionych

La Roche Posay z wit.C XL

IP: *.chello.pl 02.02.05, 16:56
zaciekawił mnie ten kremik, w sam raz dla mnie, 30-latki, może macie z nim
jakies doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: La Roche Posay z wit.C XL IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 02.02.05, 17:02
      dość gęsty, ale dobrze sie wchłania, nie swieci się, dobrze nawilża,
      perfumowany (cytrusowy?), rozsądna zawartość wit.C, zawiera alkohol na 7
      pozycji, zawiera dobre filtry, ale o zbyt niskim (dla mnie) stopniu ochrony:
      spf12, ppd7.
      • Gość: Kinga Re: La Roche Posay z wit.C XL IP: *.chello.pl 02.02.05, 18:29
        Justy, a czy zauważyłaś poprawę w wygladzie buźki?
        • Gość: justy Re: La Roche Posay z wit.C XL IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.02.05, 09:12
          po tygodniu stosowania? nie. tzn- tylko nawilżenie. używam tego kremu (wraz z
          blokerem) profilaktycznie- nie mam zmarszczek, z którymi mogłabym usiłować
          walczyć juz teraz.
          • intraday Re: La Roche Posay z wit.C XL 03.02.05, 09:27
            Justy, który krem z wit c na rynku uwazasz, ze najlepszy? Mysle kupic Iwostin,
            Eris, La Roche a moze inny?
            • Gość: justy Re: La Roche Posay z wit.C XL IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.02.05, 10:07
              z wymienionych na pewno LRP.
    • Gość: hmm... Re: La Roche Posay z wit.C XL IP: *.petrus.com.pl 02.02.05, 18:32
      ja mam 28 lat, tez myślałam o tym kremiku, podobno wit C jest jedną z
      nielicznych rzeczy które rzeczywiście działają.

• agmusz Re: La Roche Posay z wit.C XL 03.02.05, 10:54
      A czy można go stosować do buźki suchej z tendencją do rozszerzonych naczynek?
      Czy przy naczynkach można używać kremy z wit. C czy nie? Już zgłupiałam:)
      • Gość: justy Re: La Roche Posay z wit.C XL IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.02.05, 10:59
        >do buźki suchej z tendencją do rozszerzonych naczynek
        tak, o ile nie jest szczególnie wrażliwa. Active C bez filtrów istnieje w
        osobnej wersji do cery suchej. z kolei Active C XL zawiera alkohol, wiec moze
        nasilić uczucie suchości.
        >Czy przy naczynkach można używać kremy z wit. C czy nie?
        można- wit. C wzmacnia naczynka. jeśli naczynkom towarzyszy wrazliwość skóry,
        to należy wybrać niższe stężenia wit.C (5% i mniej) lub kosmetyki z estrową
        formą wit.C- mniej skuteczną, ale dobrze tolerowaną.
        poczytaj też to:
        www.wizaz.pl/witaminy_i_kosmetyki_wit_c.php
        • agmusz Re: La Roche Posay z wit.C XL 03.02.05, 11:03
          Dzięki Justy. A jakie możesz polecić kosmetyki z wit. C do mojej paszczy. Mam
          wrażliwą skórę, ale nie bardzo wrażliwą.
          • Gość: justy Re: La Roche Posay z wit.C XL IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.02.05, 11:14
            weź próbkę Active C do cery suchej. Oprócz tego serum Auriga Flavo-C
            (szczególnie dobre na naczynka). może być eris duo-c, oceanic koncentrat z wit.
            C (trudny do kupienia), SVR Hydracid C.
            • agmusz Re: La Roche Posay z wit.C XL 03.02.05, 11:24
              Śliczne dzięki. A ten Auriga to w aptece można kupić?
              • Gość: justy Re: La Roche Posay z wit.C XL IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.02.05, 11:51
                tak, w aptece, albo przez net. np. tu:
                www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24579&session=add4308fe63a14e5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka