Gość: koala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:11 wydaje mi sie, ze te kosmetyki nie maja konserwantow. Jesli tak, to moze ktos sie orientuje ile moga stac po otworzeniu? Chodzi mi konkretnie o krem do powiek. Moze ktoras z was uzywala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: dr hauschka - ile kosmetyk moze 04.02.05, 09:59 muszą mieć jakieś konserwanty, inaczej musiałabyś je trzymać w lodówce i wyrzucać po kilku dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: dr hauschka - ile kosmetyk moze IP: *.tele2.pl 04.02.05, 12:55 krem do pielegnacji powiek ma taki sklad: Skład: Ricinus communis, Arachis hypogaea, Cera flava, Daucus carota, Anthyllis vulneraria, Prunus armeniaca, Calendula officinalis, Theobroma cacao, Hypericum perforatum, Serica, Buxus chinensis, Melia azadirachta, Parfum, Lecithin, Glycerin. Justa, co o nim sadzisz? Moze ktos inny tez sie na tym zna i napisze jak z tym przechowywaniem kremu? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: dr hauschka - ile kosmetyk moze 04.02.05, 13:13 konserwanty oprócz sztucznych są też naturalne - możliwe, że któryś z tych składników ma działanie konserwujące - tylko nie wiem, który. te, które są w słowniku składników kosmetycznych na wizażu, nie mają takiej informacji zaznaczonej. a większości w tym słowniku nie ma. poczekaj, aż zajrzy tu kraxa, ona się zna na tych kosmetykach, to Ci powie odnośnie przechowywania. w ulotce powinna być informacja, jeśli wymagają one szczególnej opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Justa- jestem:-))) 07.02.05, 12:12 co do konserwantów naturalnych to masz racje- niektóre skBadniki same konserwuja calosc, taki "efekt uboczny". Poza tym skBadniki Hauschki pozyskiwane sa droga upraw biodynamicznych i dodatkowo potencjonowane- zdaje sie, ze ekstrakty roslinne potencjonuje sie srebrem, co gwarantuje mikrobiologiczna czystosc. Ja mam krem do powiek Hauschki, nie trzymam go w lodówce, chociaz akurat u mnie w domu lazienka nie jest ogrzewana, wiec mam problem z gBowy. jesli jest bardzo cieplo i wilgotno, to nioe zaszkodzi kremowi dolna pólka w lodówce no i ja nabieram krem szpatulka, nie wkladajac paluchów do srodka:-) Moze wiecej na ten temat znajdziesz na stronie Hauschki, albo zadaj im to pytanie sama jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś