Dodaj do ulubionych

gabinety kosmetyczne warte polecenia?

09.02.05, 13:51
Które z warszawskich renomowanych salonów kosmetycznych (Lancome, Este
Lauder, Melitus) uważacie za warte polecenia? Jakie są Wasze doświadczenia z
zabiegiem czyszczenia w tych gabinetach? Czy możecie zarekomendować którąś
konkretną kosmetyczkę?
Serdecznie pozdrawiam i życzę promiennych cer,
Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuza Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.com 09.02.05, 21:01
      Bylam w Estee Lauder na zabiegu czyszczenia buzi. Osobiscie uwazam, ze gabinet
      ten jest przereklamowany. Caly zabieg trwal 60 minut... Bylo przyjemnie, sam na
      sam z kosmetyczka, czysciutko i milo, ale oczekuje od zabiegu czegos wiecej.
      Przede wszystkim wydaje mi sie, ze 60 minut to naprawde niewiele czasu na
      przeprowadzenie pelnego zabiegu ( szczegolnie, ze moja buzia potrzebuje troche
      pracy).
      Od kiedy sprobowalam zabiegu w innym gabinecie kosmetycznym, moze nie
      renomowanej firmy, ale za to naprawde wyjatkowym, juz nigdzie indziej nie
      pojde.
      Oprocz tego, ze gabinet jest nowy, czysciutki i pieknie urzadzony, to
      przecietny, standardowy zabieg trwa tam okolo 3 godzin. Kosmetyczka jest
      dedykowana tylko do jednej osoby (tak samo jak np. w Estee Lauder). Jednakze,
      jest czas na odprezenie sie, na pozostawienie maseczek dluzej na twarzy, na
      masaz twarzy, a takze na peeling rak. Cenowo rowniez caly ten zestaw wychodzi
      taniej niz w renomowanym gabinecie. Ponadto zawsze puszczaja tam taka
      odprezajaca muzyke, ze prawie zasypiam na fotelu. Jezeli zabieg czyszczenia
      buzi jest dla mnie przyjemnoscia..to to cos oznacza:).
      Nie wiem czy mozna podac namiary, bo domyslam sie, ze to moze byc reklama. Ale
      tak jak w przypadku bialej listy fryzjerow, dziewczyny podawaly adresy, wiec i
      ja szczerze polecam: Instytut Kosmetyczny "Harmonia Zmyslow" ul. Lanciego 13
      lokal 14, Warszawa-Ursynow
      Telefon: (22) 435 59 59
      Jestem ciekawa jakie sa opinie innych forumek.
      Pozdrawiam.
      • smee Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 09.02.05, 21:31
        Jeju, super! Ja tez szukalam czegos milego, niekoniecznie renomowanego ale z
        klasa. Dzieki za ten kontakt, na pewno skorzystam i potem zaopiniuje ;))) Czy
        polecalabys jakas konkretna kosmetyczke w tym salonie czy raczej wszystkie sa
        OK (jesli posiadasz takie info)? Pozdrawiam :))
        • Gość: Zuza Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.com 09.02.05, 21:42
          Mam nadzieje, ze rowniez Ci sie spodoba:).
          Jezeli choci o konkretna kosmetyczke to ja uwielbiam chodzic do Margarety, ale
          ona jest teraz na urlopie macierzynskim. Ostatnio bylam u Ewy, tez bylam bardzo
          zadowolona.
          Daj znac jak Ci sie podobala wizyta, jestem ciekawa czy tylko w moim mniemaniu
          ten salon jest taki dobry.
          • smee Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 09.02.05, 21:49
            Dzieki Zuziu :) Dam znac na pewno :))
          • smee Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 09.02.05, 22:10
            Zuziu, mam jeszcze jedno pytanie - jak ksztaltuja sie ceny zabiegow w tym
            salonie (oczyszczanie np.)? Bardzo Ci dziekuje i pozdrawiam :))
            • Gość: Zuza Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.com 10.02.05, 16:20
              W tym salonie oferuja dwa rodzaje czyszczenia, zabieg tradycyjny i zabieg
              tradycyjny plus. W sklad zabiegu tradycyjnego wchodza dwie maseczki (jedna
              rozgrzewajaca, a druga z alg zamykajaca caly zabieg), czyszczenie buzi, masaz
              twarzy polaczony z wprowadzeniem odzywczych ampulek w skore i peeling rak. Cena
              takiego zabiegu to 140 zl. Drugi zabieg jest co nieco drozszy i dodatkowo
              oferowany jest peeling plecow.
    • Gość: Paulina TYLKO NIE MELLITUS!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:45
      Byłam tam raz. Pani miała 40 min. opóźnienia, za które nawet nie raczyła
      przeprosić. Konsultacja trwała 15 min. (pani się spieszyła zeby nadrobić
      opóźnienie), zapłaciłam 150 zł za receptę na komplet witaminek B i maść. To
      samo mogłam dostać pytając w aptece, bez zmarnowania ponad godziny czasu i 150
      zł, nie mówiąc juz o tym, że maśc musiałam odstawić. Miałam potem iść na serię
      zabiegów ale dałam sobie spokój. Odradzam wszystkim. Gabinet mocno
      przereklamowany!!!
      • Gość: Nadia Re: TYLKO NIE MELLITUS!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 18:48
        Zgadza sie! Mam przebarwienia na twarzy, wiec udalam sie tam w celu uzyskania
        porady (za ktora slono zaplacilam).Pani stwierdzila, ze mojej twarzy przyda sie
        mikrodermabrazja. Nadmieniam, ze mam cere naczynkowa, wiec mikrodermabrazja
        jest zabiegiem zbyt inwazyjnym dla mnie, dlatego tez odmowilam. Pani byla
        bardzo niepocieszona, bo bardzo probowala mnie namowic na ten zabieg -"od
        reki", bo "akurat miala okienko". Zenada.
    • alicja_123 Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 11.02.05, 07:57
      Jeśli chodzi o gabinet Lancoma, to ja trafiłam na kosmetyczkę palącą, która
      pochylona nad moja twarzą chuchała mi swoim "przyjemnym" oddechem a potem, gdy
      ja miałam na twarzy maskę, wyszła jeszcze na papieroska i po powrocie to już
      mnie zupełnie powaliła.
      • kotafiej Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 11.02.05, 09:41
        Wielkie dzięki za wszystkie informacje. Ta "Harmonia zmysłów" brzmi
        rzeczywiscie kusząco :-).Zuziu, czy oprócz wrażeń estetycznych byłaś zadowolona
        również z efektu czyszczenia? Czy orientujesz sie może na jakich kosmetykach
        tam pracują? Mam uczulenie na Erisa a wiem, że to jedne z popularniejszych
        produktów w polskich gabinetach. Serdecznie pozdrawiam.
        • Gość: Zuza Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.com 14.02.05, 17:45
          W Gabinecie "Harmonia Zmyslow" na Ursynowie pracuja na produktach RVB, Thalgo i
          Babora. Jezeli chodzi o zabieg czyszczenia, to jest mozliwosc zrobienia tam
          peelingu kawitacyjnego (czyli peelingu ultradzwiekami). Niektore dziewczyny
          mowily, ze inne gabinety oferuja ten rodzaj peelingu jako
          samodzielny "nieinwazyjny" zabieg czyszczenia skory. Ja osobiscie lubie
          tradycyjne czyszczenie buzi ( mechaniczne), a ten peeling kawitacyjny traktuje
          jako dodatkowy zabieg (mozna go sobie zazyczyc za odplata przy czyszczeniu
          tradycyjnym).
          Kosmetyczki w tym gabinecie znaja sie na rzeczy, w ogole mozna liczyc na dobra
          porade. Oprocz zabiegu czyszczenia twarzy, oferowane tam sa rozne zabiegi na
          cialo. Jak zobaczylam pokoj do zabiegow na cialo to bylam pod duzym wrazeniem,
          jest przepiekny..widac, ze caly ten gabinet kosmetyczny zostal zaprojektowany z
          gustem. Oprocz tego, tak jak wczesniej mowilam, atmosfera tam jest bardzo mila,
          mozna sie calkowicie zrelaksowac i odprezyc.
          Szczerze polecam ten gabinet, a dlugo szukalam naprawde czegos fajnego. Warto
          sie wybrac tam chociazby na probe.
          • kotafiej Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 17.02.05, 16:01
            Zuziu, wielkie dzięki za informacje. Zachęciłaś mnie do odwiedzenia "Harmonii
            Zmysłów", jak tylko stopnieją śniegi :-) z pewnością się tam wybiorę.
            Serdecznie pozdrawiam,
            Marta
    • Gość: Kasia_Z Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:22
      Moja przyjaciółka biega do salonu Clarinsa przy pl. Unii lubelskiej i bardzo
      sobie chwali. Ja tymczasowo nie mieszkam w Warszawie więc nie mogę nic od
      siebie powiedzieć ale jak Clarins był w Victorii, to odwiedzałam go regularnie.
      Chodziłam na takie czyszczenie tradycyjne i Metodą Paryską (czyli takie bez
      wyciskania), teraz to zdaje się inaczej się nazywa nie metoda paryska tylko
      dotyk clarinsa czy jakoś tak ale to podobno dalej opiera się na oczyszczaniu
      odtoksyczniającym, jest dużo masażu, bardzo przyjemnie. Kosmetyczka zawsze
      przed zabiegiem ocenia stan skóry i zaleca tradycyjne wyciskanie albo ten drugi
      zabieg. Twarz nie jest zmasakrowana po zabiegu nawet po tym z wyciskaniem. Przy
      takim tradycyjnym czyszczeniu jest peeling, masaż, maska, masaż dłoni, gojące
      serum- jest naprawdę ok, no oczywiście wyciskanie musi trochę boleć ale cała
      otoczka zabiegu łącznie z relaksującą muzyką, pachnącymi olejkami itp sprawia,
      że ten zabieg to nie męczarnia.
      • kotafiej Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 11.02.05, 11:02
        Jak dlugo trwaja zabiegi Clarinsa? Ile kosztuje kazdy z nich? Dziewczyny, czy
        jeszcze któraś z Was była na takim "bezinwazyjnym" czyszczeniu, jakie są Wasze
        wrażenia, czy jest ono skuteczne?
        • Gość: GildiA Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:38
          Witam Wszystkich.
          Ja też chodzę do Instytutu Clarinsa w Warszawie. Ceny w sumie nie uległy
          zmianie od czasu Clarinsa na Królewskiej, doszły jeszcze nowe zabiegi na nowych
          kosmetykach- mocniejsze. Zabieg "bezinwazyjnego" czyszczenia trwa 1 godz i 15
          min i kosztuje 190 zł, jest też w wersji intensywniejszej, chyba dla starszych
          skór albo bardziej wymagających i ten trwa 1 godz i 30 min i kosztuje 240 zł.
          Ja robię ten pierwszy, on nazywa się Klasyczny Zabieg Oczyszczający (nie mylić
          z zabiegiem, w którym się wyciska, skóra na twarzy jest bardzo dobrze
          nawilżona, rozjaśniona (tzn wyrównuje się koloryt), gładka, pory bardziej
          obkurczone, cera ma zdrowy wygląd- kosmetyczka mówi, że to zasługa specjalnego
          masażu i że skóra nie będzie wymagała częstego czyszczenia (1 godz i 30 min i
          180 zł) i w sumie to tak jest, bo chodziłam wcześniej do Clarinsa w Hotelu
          Victoria, na początku robiłam czyszczenie raz w miesiącu, później włączyłyśmy z
          kosmetyczką zabiegi metodą paryską (tak się wtedy nazywały) i robiłyśmy co
          drugi miesiąc czyszczenie a co drugi "bezinwazyjnie", później czyszczenie
          jeszcze rzadziej, później przy tym bezinwazyjnym wyciskane miałam miejsca które
          się zanieczyściły a teraz w zasadzie tak zostało, że raz na jakiś czas
          mam "podczyszczaną skórę" przy tym bezinwazyjnym zabiegu a raz w roku robię
          czyszczenie z wyciskaniem i naprawdę częściej nie ma potrzeby. Dodam, że mam
          skórę mieszaną i kiedyś lubiła się zanieczyszczać a teraz jakaś taka
          znormalizowana jest i już od dawna używam olejku Lotus od Clarinsa i nie mam
          większych problemów ze skórą no chyba, że coś tam sobie na niej wyskoczy przed
          okresem.
          Ojej, ale się rozpisałam.
          Podsumowując: POLECAM te zabiegi w Clarinsie i jak ktoś tu już wcześniej
          wspomniał, to atmosfera tam panująca jest miła, muzyczka, zapaszki i na suficie
          błękitne niebo- jest milutko.
          Pozdrawiam Wszystkich. Pa, pa.
          • Gość: zulka Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.05, 16:39
            Powiedz proszę, w którym miejscu przy Pl Unii jest ten salon Clarinsa? Czy może
            adres jest już nieaktualny i trzeba jeździć na Drawską?
            • Gość: GildiA Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 18:13
              A co jest na Drawskiej??? Też Instytut? Z tego co się orientuję, to Instytut
              Clarins jest jedyny w Polsce i mieści się w Warszawie przy ul. Polnej 3. Dziś
              dzwoniłam tam umówić się na makijaż ślubny więc musi być nadal przy Polnej,
              pani która zapisuje na zabiegi poinformowała mnie, żebym zaglądała na ich
              stronę internetową, bo tam będą umieszczone różne informacje o aktualnych
              promocjach itp, zainteresowanym podaję adres www.clarins.pl/
              Pozdrówki.
              • Gość: zulka Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: 212.160.172.* 16.02.05, 09:38
                Gildia, dziękuję pięknie za odpowiedź. Nawiasem mówiąc na Drawskiej jest
                gabinet Clarinsa, nie byłam tam. Mam tylko może durnowate pytanie, ale proszę o
                odpowiedź. Czy chodząc do gabinetów kosmetycznych dajecie kosmetyczkom
                jakieś "napiwki", jeśli tak to w jakiej wysokości?
                • Gość: GildiA Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:25
                  To wcale nie jest durnowate pytanie :)
                  Ja czasem daję a czasem nie. Jak daję to 10 zł.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: zulka Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: 212.160.172.* 16.02.05, 11:29
                    dzięki piękne za odpowiedź :-)))
                  • kosmisia Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 19.02.05, 18:09
                    a ja nie daję napiwków bo sam koszt wizyty to dla mnie dość spory wydatek i po
                    po prostu nie stac mnie na napiwek
                    • kraxa Napiwki dla kosmetyczki? 22.02.05, 11:36
                      Co to za nowy obyczaj? Przeciez placisz za usluge.
    • hitka Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? 12.02.05, 18:34
      Byłam dwa razy w salonie który nazywa się "Instytut Piękna". Mieści się na ul.
      Wspólnej. Za czyszczenie zapłaciłam 120 zł. Pracują na Decleorze ale nie wiem
      czy przy czyszczeniu też były używane te kosmetyki. Ogólnie miło i estetycznie.
      • Gość: Joanna Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:08
        Możesz podać dokładny adres?

Joanna
    • lena_w gabinety kosmetyczne warte polecenia?KRAKÓW 19.02.05, 18:00
      A co polecacie w Krakowie????
      • Gość: joanna Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia?KRAKÓW IP: *.aine.pl 19.02.05, 18:57
        polecam EGO na Wielopolu. Bardzo profesjonalny zakład z fachowym zespołem po
        kosmetologii na Akademii Medycznej. Gorąco polecam
        • Gość: blackdaisy Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia?KRAKÓW IP: *.toya.net.pl 22.02.05, 10:58
          Polecacie jakies fajne i niedrogie miejsce w Łodzi?
        • Gość: magda Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia?KRAKÓW IP: *.Pradnik.Net 25.02.05, 10:56
          a mogłabyś coś więcej napisać na temat tego zakładu ? jakie są
          ceny,terminy,jaki polecasz zabieg,którą z kosmetyczek?dzięki:)
    • Gość: anieeeeeelica Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.businessman.com.pl 22.02.05, 15:56
      Głównie do Warszawianek!!! - znacie moze salon na Kruczej - Iza B. ? proponują
      fajne zabiegi,ale ceny są również fajne
    • Gość: zola Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:16
      a w KATOWICACH? czy ktos mógłby polecić jakiś gabinet w moim mieście?
      • Gość: zulka Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: 212.160.172.* 25.02.05, 11:47
        Byłam wczoraj w Instytucie Clarinsa i jestem bardzo zadowolona. W porównaniu z
        poprzednim gabinetem, do którego chodziłam i płaciłam naprawdę spore pieniądze -
        niebo a ziemia. Pozdrawiam
        • Gość: Asia Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia? IP: *.citibank.com 25.02.05, 15:53
          JA polecam gabinety Dermiki, płacę 140zł i otrzymuję: oczyszczanie, maseczki,
          ampułku, masaż i algi i jeszcze próbki kosmetyków na drogę. Info o gabinetach
          na stronie Dermiki.
        • Gość: Haneczka DO ZULKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:55
          Napisz na czym, na jakim zabiegu byłaś i czy możesz polecić jakąś konkretną
          kosmetyczkę? Napisz jak było, co Cię tak urzekło? Ciekawa jestem Twoej opinii,
          bo sama się tam wybieram, już nawet dzwoniłam dowiedzieć się o ceny :)
          Pozdrawiam.
      • Gość: jafra Re: gabinety kosmetyczne warte polecenia?-Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:51
        mieszkałam przez 2 lata w Katowicach. Byłam zadowolona z usług Instytutu Eris w
        centrum, chyba na Kopernika. Jasne pomieszczenia, miłe panie, fryzjer (nie
        korzystałam), kosmetyczka. No i ceny niższe od warszawskich. Polecam.
    • polojama Zuza 01.03.05, 16:32
      Nie wiesz czy w polecanym przez ciebie gabinecie wykonują mikrodermabrazję?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka