Dodaj do ulubionych

Kalo (calo?) firmy Nisin

IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 01.06.02, 22:52
Jest taki preparat z serii Nisin - po depilacji, zapobiegający wrastaniu
włosów. Trochę drogi (ok 160 PLN). Zastanawiam sie nad kupnem, bo nie mogę
nigdzie znaleźć strepa, którego używałam wcześniej, ale trochę się waham. Czy
któraś z was może za ten specyfik poświadczyć? :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mimbla Re: Kalo (calo?) firmy Nisin IP: 213.76.53.* 02.06.02, 18:17
      Zdaje się , ze mam podobna prośbę ..Mam zamiar kupiś ale przed tem chciałabym
      się zorientować jaka jest skuteczność
      • Gość: anna Re: Kalo firmy Nisim IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 02.06.02, 20:28
        chyba jednak kupię, bo strasznie mnie kusi. co tam, trudno. jeśli poczekasz, to
        za trzy tygodnie napiszę na forum, jak działa.
    • Gość: Ewa Re: Kalo (calo?) firmy Nisin IP: *.warta.pl 03.06.02, 10:09
      2 lata temu kupiłam dwa opakowania i pełna wiary w sukces stosowałam. Skupiłam
      sie tylko na łydkach, planując w przyszłości (jesli preparat zadziała)
      likwidację owłosienia również z ud. Jedna wielka PORAŻKA. Nawet nie zmiejszył
      owłosienia o 10%
      • Gość: Aga Re: Kalo (calo?) firmy Nisin IP: *.future-net.pl 03.06.02, 10:22
        AAAAAAAAaaaa, nie zauważylam tego tematu. Otóz jest to właśnie ten kosmetyk,
        który bym chętnie zamieściła w temacie "buble". Od lat walczę z nadmiernym
        owłosieniem, więc oczywiście kupiłam zaraz, jak się pojawiło toto w Polsce (ze
        3-4 lata temu) i też niestety od razu dwa opakowania. KOmpletnie nie działa!
        Uzywałam sumiennie kilka miesięcy i NIC. Zresztą, gdyby działało (a ma jakoby
        nie tylko spowalniać odrost włosków, ale i je z czasem całkiem likwidować na
        zawsze...), na pewno by się świetnie sprzedawało i byłoby o tym głośno - a tu
        głucha cisza. Szczerze odradzam!
        • Gość: gAndzia Re: Kalo (calo?) firmy Nisin IP: *.se.com.pl 03.06.02, 11:21
          Miałam możliwość przetestowania tego cuda - kompletny bubel!
          • Gość: anna Re: Kalo (calo?) firmy Nisin IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 03.06.02, 12:32
            wielkie dzięki za odzew. szczerze mówiąc - nie liczę na to, że kalo zlikwiduje
            mi owłosienie - bardziej mam nadzieje, że zapobiegnie wrastaniu włosów. czy na
            tym polu tez jest do niczego? chodzi mi właśnie o łydki i bikini. czy
            rzeczywiście włosy nie wrastają?
            • Gość: gAndzia Re: Kalo (calo?) firmy Nisin IP: *.se.com.pl 03.06.02, 12:39
              Tego nie wiem, bo mi nie wrastaja. Jednak z tego, co pamiętam, rola tego
              preparatu ma być opóźnienie i długowfalowo zanik odrostu włosów. Na wrastanie
              problem kup lepiej (polecany tu na forum) preparat z mocznikiem bodajże La
              Roche Posay, niestety nie pamiętam nazwy:( Jest z pewnością kilka razy tańszy,
              a wypróbowany.
              • Gość: silie Re: do Anny i gAndzi IP: *.jmk.lodz.pl 03.06.02, 12:55
                Tem preparat przeciwko wrastaniu to Xerial 30 firmy SVR.
                pzdr, s.
                • Gość: anna xerial IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 03.06.02, 15:19
                  mam xerial i uzywam. prawda - zmiękcza skórę, wygładza, ale jako taki nie
                  zapobiega wrastaniu włosków. liczyłam, że może kalo tak działa. kiedys uzywałam
                  PRE STREPA, ale teraz go już nigdzie nie ma, podobno przestali sprowadzać.
                  fatalnie, z nikąd pomocy... :)
                  • Gość: silie Re: xerial-do Anny IP: *.jmk.lodz.pl 03.06.02, 15:53
                    Powiedz:stosujesz xerial codziennie, jako balsam do ciała, czy tylko
                    okazyjnie;zawiera przeciez kwasy i nie wiem czy można go tak codziennie
                    stosować?
                    • Gość: anna Re: xerial-do Anny IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 03.06.02, 18:42
                      codziennie stosuje na ramiona - mam tam dosyc szorstką skurę i xerial pieknie
                      ją wygładza. ale na wieksze powierzchnie raczej trudno, bo jest strasznie gęsty
                      i wciera się gorzej niz krem nivea. poza tym xerial się nie wchłania - zostanie
                      po nim taki "tępy" film. także jako balsam to raczej trudno go stosować. mówię
                      cały czas o 30-tce, bo wydaje mi sie, że 10-tka istnieje w większym opakowaniu
                      i chyba w troche lżejszej konsystencji.
              • Gość: justy Re: Kalo (calo?) firmy Nisin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 18:48
                Zawsze myślałam że są dwa osobne preparaty Kalo Nisim, jeden zapobiega
                wrastaniu włosów (ok. 160zł) a drugi to "inhibitor" powstrzymujący odrost
                włosów.
                • Gość: anna Re: Kalo (calo?) firmy Nisin IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 03.06.02, 18:51
                  dokładnie tak jest. jest kalo inhibitor i kalo IHT (ingrowing hair treatment,
                  czy jakoś tak). dodatkowo inhibitor jest w sprayu i w lotionie. ale pytałam
                  ogólnie, bo i tak dosyc mało osób tego używa. ja chyba jednak skuszę się na ten
                  IHT, skoro inhibitor nie działa... zobaczymy.
                • Gość: anna Re: Kalo - do Justy IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 03.06.02, 18:58
                  a tak w ogóle - używałaś któregoś z nich?
                  • Gość: justy Re: Kalo - do Justy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 19:30
                    Nie, są nieco za drogie, a poza tym nie słyszałam o nich pozytywnych opinii
                    (tzn. o inhibitorze).
                    • Gość: anna Re: Kalo - do Justy IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 03.06.02, 19:31
                      no to wychodzi, że to jednak ja będe królikiem doświadczalnym... :)
                      • Gość: Aga do Anny IP: *.future-net.pl 03.06.02, 20:48
                        Aha, to ja troszkę nie zrozumiałam i cały czas pisałam ci o tym preparacie
                        rzekomo zmiejszającym odrastanie włosów czy też wręcz te włosy z czasem
                        niszczącym. Po prostu nie wiedziałam, że istnieje inny, przeciw wrastaniu.
                        Sorry. Ale nie zmienia to faktu, że ten "Inhibitor" to badziewie i wyrzucone
                        pieniądze. CZego ci w związku z tym drugim oczywiście nie życzę:)
                        • Gość: anna Re: do Agi IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 03.06.02, 21:22
                          dzięki. napiszę jak sie sprawdza, jak przetestuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka