Dodaj do ulubionych

Dr.Hauschka

IP: *.chello.pl 11.02.05, 20:18
Któraś może używała tych kosmetyków (np. używany przez gwiazdy krem z róży) i
może przybliżyć mi tę firmę?.
Ja miałam niedawno próbki 2 szamponów(z Neem oraz z Nasturcji)
i sama nie wiem- te specyfiki strasznie śmierdzą,fatalnie się pienią i
rozprowadzają na włosach(a ja niestety przywiązuje wagę do przyjemności
użytkowania),ale trzeba przyznać że kudełki bardzo dobrze sie po nich
rozczesują,no i włosy są jakieś takie "inne".Ciekawa jestem jak się
przedstawiają inne produkty Hauschki.
Obserwuj wątek
    • Gość: dziunia Re: Dr.Hauschka IP: *.fbx.proxad.net 11.02.05, 22:42
      Uzywalam kiedys kosmetykow dr Hauschki zachecona przez kolezanke kosmetyczke,
      ale niestety szybko zrezygnowalam bo nie znosilam ich zapachu. One po prostu
      smierdza ! Kolezanka natomiast byla bardzo zadowolona. Miala kiedys straszny
      tradzik, ktory zniknal zupelnie. Niestety nie mam z nia juz kontaktu i nie wiem
      jak teraz wyglada. To tyle co wiem na temat dr Hauschki.
    • Gość: ewa 74 Re: Dr.Hauschka IP: *.ras.sth.bostream.se 12.02.05, 11:16
      a ja jestem bardzo zadowolona.mam teraz olejek do cery tlustej.na poczatku sie
      balam ,ze przetluszcze i tak juz tlusta cere,ale efefkty sa swietne.dziala
      antyseptycznie,nawilza,zmniejsza pory.taki odzywczy.polecam.
      kiedys mialam maseczke z glinki i tez byla super.te kosmetyki,ktore mialam nie
      mialy rzadnego zapachu.jestem alergikem,wiec gdyby cos bylo nie tyak to bym
      zareagowala.
      aha!mialam jeszcze w czasach kiedy nekal mnie tradzik krem tonujacy.nawilzal
      skore,leczyl,nadawal ladny kolor,ale dla tych ktorzy oczekuja duzego krycia ,to
      raczej nie polecam.ten krem kryje leciutko.ja bylam super zadowolona,bo w tym
      czasie moja skora bardzo zle znosila jakiekolwiek fluidy(wysyp nowych
      pryszczy).na ten krem korektor ,puder sypki i juz bylo ok.
    • Gość: damona Re: Dr.Hauschka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:23
      Balsam do ciala z platkow roz.
      Wchlania sie blyskawicznie, pachnie rozami mniej intensywnie niz olejek do
      ciala o tym samym zapachu. Kolor ma niespecjalny, bo ciemno zolty, ale dla mnie
      to nie problem.
      Tyle moge napisac po pierwszym uzyciu:)
      Olejek do ciala ma zapach swiezych roz, balsam pachnie suszonymi, na szczescie
      subtelnie.

Mam rowniez krem do rak - krem rowniez wchlania sie blyskawicznie, nie ma filmu
      ochonnego, ale skora robi sie elastyczna. Co krem robi na dluzsza mete i czy
      wysusza na dluzsza mete moge napisac jak dluzej pouzywam (ma w skladzie alkohol
      na 2 miejscu). Przez niedawne mrozy mam szorstka skore na rekach i zobacze, czy
      krem da sobie z tym rade. Zapach rowniez raczej dyskretny.

Co do szamponow, polecam Fitomed. Opraty rowniez na naturalnych skladnikach,
      bez detergentow ale za to bardzo dobrze sie pieni. Mozna kupic w sklepach
      zielarskich, albo przez ich strone www.

Mam jeszcze olejek do twarzy dr. Hauschki, ale poki co moge napisac, ze moze
      nie pachnie wybitnie, ale na pewno nie smierdzi jak pisala poprzedniczka.
      Zapach jest zdecydowanie mniej agresywny niz zapach olejkow clarinsa (mam
      orchidee, na szczescie sie konczy). No i opakowanie ma pompke, co zwieksza
      komfort uzytkowania. A efekty? Zobaczymy za jakis czas.

• Gość: AgaU Re: Dr.Hauschka IP: *.acn.waw.pl 12.02.05, 17:27
        ja mam od niedawna olejek do twarzy - stosuje na noc, pierwszy tydzien, efektow
        niestety (jeszcze?) nie zauwazylam.

mialam tez malutkie opakowanie toniku (nie do tlustej skory tylko do normalnej)
        i bardzo przesuszal! alkohol na drugim chyba miejscu.

mysle jeszcze o jakims olejku do ciala (np. fitness) ale nie slyszalam zadnych
        opinii a tani nie jest..

aga
    • Gość: Milka Gdzie można kupić te produkty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 17:30
      A ja chciałabym się dowiedzieć gdzie moge kupic te produkty: w aptece czy w
      drogerii?
      • smee Re: Gdzie można kupić te produkty? 12.02.05, 17:44
        Tutaj
        znajdziesz info gdzie kupic (oprocz on line). Pozdrowienia :))
        • Gość: AgaU opinie.. IP: *.acn.waw.pl 13.02.05, 12:47
          dziewczyny! podciagam watek!
          znalazlam w wawie apteke z produktami, ale pani mgr w ogole ich nie zna i nic
          nie moze polecic..
          zastanawiam sie nad kremem tonujacym (czy fluidem?), ale na razie po olejku,
          jak go uzyje na dzien, to swieci mi sie skora (i jest troche zaczerwieniona,
          szczegolnie na nosie..).
          poradzcie! (kraxa pls..)
          jestem teraz przyzwyczajona do podkladu diorlight na czysta skore, ewentualnie
          na biodermine i po tym wygladam najlepiej.
          dobra juz nie nudze;)
          aga
          • onci Re: opinie.. 13.02.05, 13:02
            Olejku używam i jestem bardzo zadowolona, ale na efekty(zmniejszenie
            wydzielania sebum, zwężenie porów)trzeba trochę poczekać. Co do świecenia
            skóry, to olejek aplikuje się naprawdę w minimalnych ilościach - mnie jedna
            kropla wystarczy na całą twarz. Poza tym po kilku minutach, jeśli pozostaje na
            skórze niewchłonięta warstwa olejku można użyć absorbentki albo nawet przyłożyć
            delikatnie zwykłą chusteczkę kosmetyczną. Potem spokojnie możesz nałożyć krem
            biodermine, jeśli Ci pasuje, no i fluid.
          • kraxa krem czy fluid tonujacy? 14.02.05, 10:54
            Fluid nie jest odpowiednikiem kremu. Krem to miszanka pielegnacji i koloru,
            natomiast fluid przeznaczony jest do mieszania z innymi kremami lub olejkiem
            regulujacym Hauschki. Czyli przy zakupie fluidu musisz jeszcze pomyslec o
            kremie do podstawowej pielegnacji, Odradzam pomysl laczenia fluidu ze
            zwyczajnym, syntetycznym kosmetykiem. Nie polacza sie na twarzy i beda warzyc.

Co do opinii, ze Hauschka smierdzi- no coz wole naturalny zapach ekstraktów
            ziolowych i olejkow eterycznych, niz sztuczne, cukierkowe zapachy wytworzone ze
            smoly. Alkohol owszem w tych kosmetykach jest, ale dzieki jego dodatkowi
            kosmetyki nie sa syntetycznie konserwowane. Konserwanty robia wiecej szkody niz
            tylko na skórze, bo parabeny maja dzialanie estrogenne i moga zaburzac
            hormonalna równowage skóry. Alkohol w Hauschce jest bio, wiec doskonale
            komponuje sie ze skóra.

Aha, i odpowiedz na temat olejku fitness- doskonaly!!! Wiem, ze nie najtanszy,
            ale napina skóre jak malo co. Cellulit to w gruncie rzeczy poduszeczki
            wypelnione toksynami, których skora nie umie sie pozbyc. Nawet stosujac
            specyfiki antycellulitowe dostarczamy jej dodatkowej dawki chemii. Ja juz sie
            uzaleznilam, wyprobowalam prawie wszystkie olejki Hauschki(bez dziurawca i
            borowinowego), i teraz wylacznie dla porównania zamierzam sie zaopatrzyc w Anti
            cellulite oel Dr Scheller. R owniez z czystych skladników, pojemnosc wieksza,
            cena okolo 56 zlotych. Pouzywam i porównam
            • Gość: asiek_asiekowaty olejki - dobrze nawilżają i czy są wydajne? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 14.02.05, 11:05
            • Gość: AgaU Re: krem czy fluid tonujacy? IP: *.acn.waw.pl 14.02.05, 16:39
              bardzo dzieki za odpowiedz! :)
              zamowilam jeszcze (oprocz olejku do twarzy) olejek fitness, fluid tonujacy (po
              twych radach)
              i szampon z nasturcji i plukanke rewitalizujaca!

co do alkoholu.. to mi jednak tonik bardzo przesuszal twarz (jesli niczego po
              nim nie nakladalam), wiec zostane przy aa.

aga
            • kraxa wycofuje sie z tego Schellera!!! 17.02.05, 10:46
              Cholera jasna na opakowaniu znaczek, ze zawiera surowce z kontrolowanych upraw,
              sklad czesciowo zaklejony metka no i bym wtopila!!! Niestety anti -cellulite
              oel zawiera propylene glycol i jeszcze jakis syf. smaku mi narobili, a tu taka
              chala. Stracilam juz nadzieje na kupienie czegokolwiek poza netem
    • polojama Tylko rano? 14.02.05, 20:05
      Tak jest napisane na ulotce. Ale ja rano bardzo szybko wychodzę z domu i chyba
      nie będe maiała czasu na to żeby czekać, żeby się wchłonął. Dzisiaj kupiłam,
      więc może spróbuję na noc?
      • polojama Re: Tylko rano? 14.02.05, 20:07
        chodziło mi o olejek do twarzy :)
        • Gość: Lenka Re: Tylko rano? IP: *.chello.pl 14.02.05, 21:02
          Ja się chyba przemogę i jak tylko zużyję dotychczasowy arsenał szamponów
          zakupię Hauschkę do włosów przetłuszczających się.Może sie przyzwyczaje do tego
          zapachu.
          Szkoda że rzadna nie stosowała kremu z płatków róż,ciekawa jestem jak to cudo
          działa.
          • Gość: AgaU Re: Tylko rano? IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 09:59
            jak przetestuje szampon (wlasnie do tlustych), dam znac - powinien do mnie
            dojsc dzisiaj.
            pozdrawiam!
            ps. zaden przez samo 'z' ;)
        • kraxa Re: Tylko rano? 15.02.05, 10:27
          Polojama- olejek wymieszany z fluidem wchlania sie szybciej niz "normalny
          krem', na który dodatkowo musisz nalozyc make up. Wiem, ze zrozumienie zasad
          dzialania Hauschki jest troche skomplikowane, szczególnie kiedy sie czlowiek
          przyzwyczai do "zelaznych' kanonów pielegnacyjnych. Rada jest tylko jedna-
          Hauschi nalezy spróbowac. Mysle, ze nie bez powodu te kosmetyki robia taka
          furore nie tylko na forum. One naprawde sa swietne, tylko trzeba sie na
          nie "przestawic" i dopasowac, moze troche zmienic dotychczasowa rutyne
          pilegnacyjna.
          • polojama Re: Tylko rano? 22.02.05, 12:52
            Przełamałam się - olejek stosuję rano!!! Skóra naprawdę nie jest po nim tłusta.
            Zaczyna się świecić po takim samym czasie jak po innych (dobrych) kremach. Dam
            mu trochę czasu na regulację wydzielania sebum;) Jak na razie to zauważyłam, że
            ładnie nawilża skórę i zwęża delikatnie pory. A ostatnio miałam trochę
            przesuszoną skórę po Lasting Performance MF-badziewie, ładnie uwidacznia ale
            rozszerzone pory i wysusza.
            Fluid tonujący na pewno kupię jak się wzmocnię finansowo. Myślę, że będzie
            fajny na lato zamiast podkładu.
            Kraxa thnx!
            • kraxa nie ma za co 22.02.05, 13:06
              Z przyjemnoscia polecam, bo wiem, ze warto :-)
    • mantha Re: Gdzie w w-wie?? 15.02.05, 10:58
      Czy w w-wie te kosmetyki mozna dostac tylko na ulicy Puszczyka (gdzie to w
      ogole jest??? - takie info jest na stronie) czy jest moze jeszcze apteka w
      bardziej cywilizowanym miejscu?
      • sweetducky Re: Gdzie w w-wie?? 15.02.05, 17:36
        Ulica Puszczyka znajduje sie na Ursynowie. Jezeli masz na mysli Apteke na
        Puszczyka, to jak pamietam to ona jest calodobowa. Mozesz dojechac tam
        metrem..bodajze stacja Ursynow ( sprawdz bo nie recze, ze dobrze pamietam)
      • Gość: Lenka Re: Gdzie w w-wie?? IP: *.chello.pl 15.02.05, 17:44
        Ta apteka jest przy dawnym sklepie Maja.Wejście do niej jest od strony osiedla.
        Najlepszy dojazd jest metrem-stacja Ursynów.Ale stamtąd trzeba jeszcze
        podjechać autobusem(np. 136) 2 przystanki.Najlepiej to zapytać sie ludzi po
        wyjściu z metra jak dostaś się do MEGASAMU lub dawnej MAJI,napewno wtedy dobrze
        cię skierują.
        • Gość: AgaU Re: Gdzie w w-wie?? IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 20:19
          ta apteka nie jest calodobowa,
          w sieci jest taniej - przy kupnie juz 2 kosmetykow bardziej oplaca sie zamowic
          w aquavicie - 7,50 zl za przelew.
          pozdrawiam,
          aga
    • Gość: madzior Re: Dr.Hauschka IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.05, 19:11
      dziewczyny a orientujecie sie ile kosztuja te kosmetyki?np krem do twarzy z
      platkow roz,olejek do twarzy i tonik?tak od od??????????
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Dr.Hauschka IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 19:26
        www.aquavitae.com.pl/catalog/index.php?manufacturers_id=29&osCsid=2b645943c996fbe019d42ab6a9e8aac6
        • Gość: madzior asiek_asiekowaty bardzo Ci dziekuje. IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.05, 20:09
          • Gość: Lenka Re: asiek_asiekowaty bardzo Ci dziekuje. IP: *.chello.pl 17.02.05, 20:22
            A ja umyłam wczoraj łepek próbką szamponu morelowego do włosów suchych,choć
            takowych nie mam, raczej ze skłonnością do przetłuszczania się.
            Mimo tego szampon mi włosów nie przetłuścił(jak było w przypadku niektórych
            supermarketowych szamponów do włosów tłustych!)i w zasadzie nie mam potrzeby
            abym je dziś myła.Po umyciu włoski ślicznie mi sie rozczesały(mam
            długie),odżywki nie trzeba było już używać.No i warto też dodać że ładnie mi
            się błyszczą i nie są oklapniete.Do zapachu powoli się jakoś przekonuje.
            Jak mi zejdzie różowy Gliss Kur Aroma to sobie kupię szampon Hauschki.
            Pozdrawiam
    • olka74 Re: Dr.Hauschka 17.02.05, 21:05
      Zamowilam probke kremu do mycia twarzy dr. hauschka. Przed chwila jej użyłam. na
      instrukcji pisze, że krem po rozprowadzeniu na dloniach ma przybrac kremową
      konsystencję. ja na mój gust to ona nie byla zbyt kremowa, byla ziarnista i
      przypominala peeling gruboziarnisty. Kurcze, pewnie to jakies złe nawyki, ale
      mam wrazenie ze jak sie nie zapienilo, to nie jest umyte:):):) No generalnie,
      nie czuje ze mam czysta buzieę i usunięty make up. Czy wam to ptzyjmuje na
      rekach jakąś głądką konsystencję, czy ma byc tak jak mi sie zrobilo?
    • olka74 Hauschka + inne kosmetyki 17.02.05, 21:25
      Mam jeszcze jedno pytanie. czy dr. hauschke można stosować w połączeniu z innymi
      kosmetykami? Czy na przykład efektywne bedzie oczyszcanie kremem dr.H, do tego
      tonik dr. Hauschke a na to wszytko np Iwostin do cery naczynkowej?
      I gdybym na przyklad miala zupelnie zrezygnować z serii nienaturalnych ( w tym
      przypadku z Iwostinu) to czym to zastąpić z serii dr. H?
      Mam cerę mieszaną, na policzkach czasami przesuszajaca się, naczynkową,
      wrazliwą- generalnie okropnie trudna do prowadzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka