Dodaj do ulubionych

Quality Manager - zarobki

IP: 217.153.93.* 05.02.13, 13:31
Witam,
chciałbym wybadać rynek pod kątem zarobków Quality Managera w korporacji. Dostałem taką propozycję i standardowo nie wiem "ile powiedzieć". Pracę tam zacząłem jeszcze na studiach, na początku jako tester, później wraz z rozwojem dziedziny testowania awansowałem na kierownika kilkuosobowego zespołu testowego
Teraz dostałem propozycję pracy na st. Quality Manager. Międzynarodowy, kluczowy dla firmy projekt, około 20 developerów. Zakres obowiązków - od testowania bugów, przez zarządzanie zespołem, po zarządzanie procesami testowania i odbiór produktu. Kilka razy do roku delegacja u zagranicznych klientów z produktem. Poza tą firmą nie mam żadnych doświadczeń zawodowych.
Jak myślicie, jaka jest odpowiednia pensja na takim stanowisku na rynku pracy? Mniej więcej wiem ile chciałbym zarabiać, chciałbym to skonfrontować z rzeczywistością.
Obserwuj wątek
    • Gość: charlie Re: Quality Manager - zarobki IP: *.play-internet.pl 05.02.13, 18:14
      Jeżeli to jest Warszawa - to myślę, że z 8000 brutto.
      • Gość: Miałczyński Re: Quality Manager - zarobki IP: *.ds.pk.edu.pl 05.02.13, 18:26
        Kraków.
        Nie sprecyzowałem w pierwszym poście.
      • Gość: Kate Re: Quality Manager - zarobki IP: *.rfc.pl 07.02.13, 10:00
        8 tys. to może w Krakowie, w W-wie, jeśli to bogata firma, duży projekt, 20 developerów, to powiedziałabym, że ze 13 tys.... Ale może się mylę, bo nie opieram się na żadnych mi faktach, a jedynie przypuszczeniach. Ale 8 tys. to zwykli testerzy czasami zarabiają.
        • Gość: Szczepan Re: Quality Manager - zarobki IP: *.opera-mini.net 15.02.13, 00:59
          Cześć!
          Mam podobny dylemat jak kolega, podobne stanowisko (trochę inna nazwa, ale obowiązki te same). Aktualnie zarabiam około 6k pln netto przy umowie o pracę.
          Dostałem od szefa propozycję przejęcia dodatkowo obowiązków release managera do wydań utrzymaniowych (6 w ciągu roku). Oczywiście wynagrodzenie do negocjacji. Jesteście w stanie rzucić konkretna propozycję kwoty? Zaznaczam, ze poza Wawą, ale duże polskie miasto.
          • Gość: QM Re: Quality Manager - zarobki IP: 83.2.215.* 16.09.13, 21:47
            W miescie takim jak Międzyrzecz to 5 tys brutto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka